Sådan bor jeg

Efter træning spiser jeg gerne..

Sponsoreret

img_3926

Udover hvor mit tøj er fra, så er spørgsmålet “hvad spiser du” og “hvad spiser du efter træning” nok de spørgsmål jeg får stillet mest. Og jeg forstår det godt – for det er nemt at køre surt i opskrifter og de samme retter og det bliver nemt kedeligt og rutinepræget. Jeg lavede engang mad hver eneste aften og brugte weekenderne på at udvikle nye, lave surdej, bage i timevis og smage, ikke mindst. Men nu hvor jeg bor alene må jeg indrømme, at motivationen er faldet lidt. Jeg laver ikke så tit mad og når jeg gør, er det fordi jeg får gæster eller er nået til kvalme stadiet i havregryn, rugbrød og skyr. Jeg har virkelig travlt for tiden og så bliver madlavning ikke prioriteret. Men en dag som i dag, en gråvejrs lørdag – der har jeg tid. Og det er ikke engang fordi jeg har brugt timer i køkkenet, for du har også travlt går jeg ud fra. Så her er mit bud på 3 nemme “retter” (kan næppe kategoriseres som retter..) som du kan spise efter træning, til aftensmad eller hvornår du nu har tid og lyst. Det er ikke gastronomi på ekspert-level, men det behøver det heller ikke at være i min bog. Det skal bare være noget andet, end det du måske ellers spiser.

Jeg går op i sundhed og sunde fødevarer, det ved du hvis du har fulgt bloggen. Jeg er ikke fanatisk – det håber jeg også at du får indtrykket af, når du læser med. Men jeg skal til at spise sundere. Jeg har været ude og rejse meget af året og der har sund mad ikke været prioriteret. Hvilket har været bevidst, for mad skal ikke fylde i mit liv. Men jeg vil gerne optimere min kost en smule og det kan gøres med små tiltag. Så jeg har skiftet min smør ud med plantebaseret smør. Derudover har jeg puttet lidt flere grøntsager ind i min kost og så er jeg blevet lidt mere seriøst når det kommer til kosttilskud – mere om det en anden gang. Der skal ikke så meget til, men en smule forandring var der altså behov for. Det handler ikke om vægt for mig, det handler om at jeg gerne vil være sund – indeni. Den plantebaserede smør fra Naturli er fremstillet af økologiske råvarer: rapsolie, kokosolie, sheaolie, mandelsmør, gulerodsjuice, citronsaft og solsikkelecithin. Dét kan jeg godt stå indenfor. Du kan bruge det i bagning, til at stege i, som smør på brødet og putte den i sovs (for det spiser jeg altså stadig og dét skal der være plads til i mit liv). Jeg var spændt på at smage “smørret” og jeg blev ret overrasket. Konsistensen ligger tæt på rigtig smør, dufter lidt af kokos men smager meget lidt af kokos. Det er blødt i smagen og er en udmærket afløser for smør. Og så har ingen dyr været med undervejs i produktionen og dét kan jeg rigtig godt lide. Det var derfor at jeg i sin tid blev vegetar, fordi jeg synes at dyr ofte bliver behandlet helt horribelt. Og plantebaseret smør er god for min samvittighed. Men nu til de nemme retter!

Først en omelet som ikke er kompliceret, men til gengæld er nem. Du kan knalde i hvad du har lyst til og hvad du har liggende af grønt – grønt som måske er lidt slasket kan tilsættes og dermed undgår du også madspild (win-win!). Omelet kan være lidt tricky at lave, da den skal vendes – men jeg plejer at gøre sådan her. Jeg elsker omelet af 3 årsager: den mætter, den er fuld af proteiner, du kan putte alt det du bedst kan lide, i den! Jeg steger omeletten i plantesmør og det fungerer særligt godt med æg, da kokosolien gør den sprød og giver en god smag. Omelet er perfekt efter træning, da den er fuld af proteiner til dine muskler. Du kan eventuelt lave den på en stor pande og dele den over i to, så har du også til madpakken/frokosten/aftensmaden.

img_3928

Jeg elsker rugbrød og jeg spiser rugbrød hver eneste dag. Brød er ikke farligt i min verden og jeg er træt af, at det har det ry. Jeg får beskeder fra piger på 10 år, som er bange for brød fordi de har læst, at man bliver tyk. Det er noget pjat. Rugbrød er sundt og mætter for vildt og jeg hverken kan eller vil undvære det. Og så er det nemt, hvilket også betyder noget i en travl hverdag. Her med økologisk laks (fra Netto), avokado, agurk og cherrytomater og plantesmør nederst. Pålægget skulle jo nødigt falde af.. Også god at spise efter træning fordi laks og avokado og plantesmør indeholder gode fedtstoffer og rugbrødet er fuld af fibre og holder dig mæt længe. Den ser måske kedelig ud, men det er vitterligt én af mine favoritmadder. Ordet madder bliver i øvrigt brugt for lidt!

img_3925

Jeg har fået nyt køkken og min mor griner ofte af dét faktum, fordi jeg så sjældent laver mad. Men ovnen bruger jeg gerne og ofte for at bage boller. Jeg elsker at bage og når det kommer over mig, så bager jeg en røvfuld boller eller brød og så deler jeg lidt ud i min opgang. Varmt bagværk kan gøre alle glade! Jeg bager bollerne efter opskriften i min bog, som du lige får her (dog uden spinat og olie, som de er med i bogen):

Der er til 10-12 boller og du skal bruge:

  • 2 spsk. plantesmør (smeltet),
  • 2 tsk. salt,
  • 25 gram gær,
  • 5 dl. vand,
  • 150 gram grovvalsede havregryn,
  • 250 gram mel (bland lidt hvidt og groft, men vær opmærksom på at tilsætte lidt mere vand, hvis du har overvejende groft mel i),
  • 2 æg,

Rør gæren ud i vandet og rør de andre ingredienser i (udover æggene) og lad dejen hæve i køleskabet 8 timer, dæk skålen med husholdningsfilm eller et viskestykke. Forvarm ovnen til 200 grader (almindelig varme), tilsæt æggene i dejen og rør den forsigtigt samen. Form bollerne (jeg plejer at gøre det med to skeer) og bag dem i ovnen til de er gyldne. Hvis du er i tvivl om, om de er færdigbagte kan du tage en af dem ud og banke den i bunden – lyder det hult er de færdige. Smør bollerne (mens de er lidt lune) med plantesmør! De kan selvfølgelig også spises kolde, men lunt bagværk er altså.. noget særligt. Og jeg ville i øvrigt ønske at man kunne have duften af bagværk i sit hjem oftere – måske man kunne lave en roomspray med duften? Bollerne mætter godt og du kan jo putte alverdens pålæg ovenpå. Pålægschokolade ovenpå plantesmør kan i øvrigt anbefales!

img_3921

Rigtig god lørdag, kære læsere. Jeg er så glad for jer, tak fordi I læser med <3

Sponsoreret

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan bor jeg