I'm out of your league.

Hvilken slags kvinde har du lyst til at være?

17554311_10210786870240335_1387979211424621779_n

Du har måske mange svar til dét spørgsmål. Det har jeg også selv. Jeg vil gerne være sød, opmærksom, feminin, stærk, stædig, tålmodig, afslappet, rar, sjov, pæn – og jeg kunne i virkeligheden blive ved. Men jeg mener mere, har du lyst til at være en high value woman eller en low value woman? Altså, vil du date en masse dårlige mænd, fordi du ikke føler at du fortjener bedre? Eller vil du gå efter det bedste og lade være med at gå på kompromis? Jeg ved sku’ godt hvad jeg ville vælge, men det er svært at efterleve. For jeg er så tarvelig imod mig selv, når jeg først er blevet lidt glad for en mand – også selvom at han åbenlyst er usund at have i mit liv. Og selvom at han tydeligvis kun vil have mig, uden tøj på (sorry mor). Så finder jeg mig selv gå på kompromis og træde på mig selv og mine værdier. Og hvorfor gør jeg det? Fordi jeg ikke kan se mit eget værd. Fordi jeg på en eller anden måde har det bedst i relationer der er lidt fucked. Og dét skal jeg arbejde med. For det kan jo ikke gå i længden. Jeg vil ikke have en mand i mit liv, bare for at have en mand i mit liv. For jeg vil gerne have bekræftigelse, det har jeg brug for, særligt som single. Men jeg vil satme ikke have det fra en mand, som kun giver det, for at få noget (igen, sorry mor).

Der findes mange dejlige mænd ude i verden, men lige nu findes de ikke i mit liv. Og det er fordi at jeg går på kompromis og aldrig rigtig har dem helt, men kun på deltid, til låns, om man vil. De vil aldrig rigtig give sig helt hen. Om det er fordi jeg tiltrækker mænd, som ikke vil det hele eller om jeg udstråler at jeg ikke vil, det ved jeg ikke helt. Men sagen er den, at jeg lige nu dater som en low value woman. Og jeg er edderbrodermig mere værd. Og det er du også.

Bare de seneste par måneder har jeg hørt veninder og bekendte kvinder fortælle:

 • fra mand til veninde, som ikke ville date ham længere: “ej du kan da godt lige give mig en sidste omgang, det har du vel tid til og hvad skal du ellers lave?“.
 • Venindes kæreste til min veninde: “Theis’ nye kæreste er virkelig lækker. Mere lækker end dig“.
 • Veninde som skrev til flirt at hun var ked af det svarede: “facetimer du mig ikke lige når du går i bad?“.
 • Lidt fra egne gemmer: “så fik jeg da også set Helse Matildes røv live“, “nå men jeg skal også videre, der er fest hos Kasper” (vi var begge nøgne endnu), “det er heldigt at jeg er til numse, når du nu har så små bryster, hva?“.

Det kan diskuteres hvor charmerende de mænd er, som jeg omtaler ovenfor. Ingen tvivl om det. Men det er altså ikke sjældent at jeg hører om sådan en mand, eller støder ind i en selv. Og fred være med det, de vil bare gerne fyre den af og det skal de have lov til. Sådan har jeg det da også selv i perioder. Man er jo også bare et menneske med (fysiske) behov. Men det kan ikke diskuteres hvorvidt du skal finde dig i det. Og det er derfor at du skal tænke mere om dig selv, højere om dig selv, føle dig mere værd. For du kommer ikke til at føle dig mere værd, hvis du fortsætter med at hænge ud med mænd, som dem jeg beskriver her.

Jeg vil gerne have en kæreste. Ikke imorgen, men jeg vil ikke være single for altid. Jeg elsker at være i parforhold. Jeg vil ikke indgå i et forhold for enhver pris. Jeg skal være forelsket og dét er den største udfordring. Men det er slut med at date mænd, som får mig til at føle mig mindre værd, end jeg er. Jeg vil ikke finde mig i det længere. Og det skal du heller ikke. Slet dem fra din telefon, du spilder din tid. De ændrer sig ikke. Ligesom vi heller ikke gør, hvis vi ser en, som vi ikke er forelskede i, men som vi bare synes er lækker nøgen. På den måde er der ikke den store forskel på kvinder og mænd. Indlægget her er ikke et “jeg hader mænd” indlæg. Vi, kvinder, er også svin sommetider. Jeg er også et svin, sommetider.

Se eventuelt mere her, hvis du er single eller i et dårligt parforhold eller dater en idiot. Pigerne herfra anbefalede mig ham og jeg er blevet så meget klogere, selvom jeg normalt ikke er til selvhjælp og slet ikke via youtube videoer. Og læs hvorfor du falder for badboys her. For det gør vi jo allesammen engang imellem. Og det er kun menneskeligt.

10 kommentarer

 • C

  Det er så rigtig alt det du skriver, og det har givet mig en kæmpe øjenåbner at læse det her indlæg. Jeg er for ikke så lang tid siden, kommet ud af et forhold af 3års varighed, og var efterfølgende sammen med en fyr jeg synes var sød. Han udnyttede mig bare, og vendte tilbage for ikke så længe siden og jeg hoppede i med begge ben. Det har gjort ondt, for det ødelagde mit selvværd. Men det er jo sandt hvad du siger, jeg har datet som en low value woman, og det skal jeg ikke mere. Tak for dit indlæg <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Det er så rigtigt det du skriver. Der jeg var 18 mødte jeg en fyr. Jeg var ung og meget ” ordentlig” fyren var vild og alt modsat mig. Jeg blev tiltrukket af det. Han var på alle møder usund for mig, men der skulle gå 10 år før det fik en slutning. 10 år hvor jeg dagligt fik af vide, at jeg var tyk, grim, dum, og ingenting kunne gøre rigtigt. Pludselig en dag, og det var virkeligt pludselig en dag fik jeg nok. Jeg tænkte, jeg har aldrig før fået af vide, at jeg er var dum, grim tyk osv. Men stille og roligt havde han fået mig til, at tro på det. Pludselig en dag fik jeg nok. Sådan som i virkelig nok. Jeg havde ALDRIG sagt fra overfor ham, men jeg fik mig taget sammfn til, at gå fra ham, få solgt hus osv. I dag, knap 3 år efter er jeg gift, bor i hus og venter mit første barn med verdens dejligste mand, som dagligt fortæller mig, at jeg er fantastisk fordi jeg lige netop er mig. Det lyder så overfladisk, men jeg føler mig så heldig og som om, at livet gav mig en ny chance.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  ☝️☝️☝️☝️☝️👏👏👏👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tak for dit opslag. Det minder mig om at jeg nogengange tager hvem jeg er så heldig, at have i mit liv, for givet. Jeg har heldigvis en af de gode <3 efter en lang periode af mit liv hvor jeg også skulle finde ud af ikke at gå på kompromis med mig selv.
  Så bare tak.. tak for dit opslag. Og tak for dig 🙂
  Hilsen en trofast følger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Rigtig godt indlæg, Mathilde! Du rammer spot on – jeg har aldrig haft andre end min skønne kæreste, men jeg kan så tydeligt se tegnene hos nogle af mine veninder på, at de i nogle perioder dater som low value women, og det skærer mig i hjertet fordi jeg ved, at de fortjener så meget mere end det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Mathilde!

  Jeg har fulgt din blog i et stykke tid efterhånden og har lige læst dit indlæg! Jeg vil bare sige jeg elsker den måde du er og hvordan du driver din blog.
  Kan godt være jeg ser det forkert, men her er det, som jeg ser det gennem dine blog og Instagram.
  Du skal glemme mænd som kun giver dig bekræftelse i soveværelset (sorry Mathilde’s mor. Det er de mænd som ikke er god nok til en smuke pige som dig som er sød, opmærksom, feminin, stærk, stædig, tålmodig, afslappet, rar, sjov og pæn.
  For fanden kvinde du har job du elsker, du ung og pæn. Det skal nok komme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helsematilde

   Kære Dennis. Sikke en rar og sød kommentar, mange tak for den. Du kan tro at jeg sætter pris på dine ord. KH Matilde

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var så lidt. Keep it up girl!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Tak for dit indlæg, som er så sandt. Tror mange kvinder i deres usikkerhed, finder sig i alt for meget. Ikke fordi man skal være kræsen og stille helt urimelige krav, men alle fortjener at blive behandlet godt og have en partner, flirt, whatever, der får dig til at føle dig smuk og speciel. Man bliver blændet af, at der er en, der udviser interesse overfor én og finder sig derfor i kommentarer og bemærkninger, man slår hen eller laver sjov med i øjeblikket, men det rammer jo ofte og sidder fast i sindet. Vi skal kende vores værd og begynde at se os selv som high value women!<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hej smukke Matilde. Tusind tak for dette dejlige indlæg, det var lige det, jeg havde brug for i disse tider. Tider hvor singlelivet gør ondt, og hvor ens første og eneste kærlighed nu elsker en, der ikke er mig. Jeg håber virkelig, du vil fortsætte med inspirerende og “girl power”-motiverende indlæg som dette, da jeg tror, at mange piger mangler forbilleder som dig og gode råd med på vejen – jeg bliver i hvert fald aldrig træt af dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I'm out of your league.