Skal du prøve crossfit sammen med mig?

Hvis du tog på, ville du have mere succes

dsc_0313

Min vægt diskuteres ofte – det er nu ikke en diskussion jeg selv indgår i, for det siger mig ikke noget. Men jeg får ofte kommentarer og beskeder omhandlede min vægt. I weekenden lagde jeg et billede og nogle videoer ud på min story (på instagram) fordi jeg var (og er) ramt af sygdom, havde vejet mig hos mine forældre og havde tabt mig næsten 3 kilo. Det bryder jeg mig ikke om, for jeg ved udmærket at det er muskler jeg mister og dét har jeg jo netop brugt så lang tid på, at bygge op. Så fik jeg beskeder fra flere som mente at det kun pyntede, hvis jeg tabte mig og gerne yderligere. De fik altså ikke noget svar, jeg orkede det ikke med feber, snot og selvynk. Jeg havde nok heller ikke orket hvis jeg var frisk og rask og klar i hovedet.

Så fik jeg en kommentar igår. Jeg tror ikke at afsenderen havde tænkt sig at gøre mig ked af det, men det blev jeg lidt. Og jeg har tænkt meget over det, særligt da jeg vågnede omkring 17.000 gange i nat og hostede som en KOL patient. Personen som jeg kender og godt kan lide, sagde at jeg ville få mere succes med mine budskaber, hvis jeg tog på. Jeg var for tynd, jeg var for pæn, jeg var for ualmindelig til at sige, at det er okay at være almindelig og det er okay ikke at leve op til idealet. Igen var min vægt i fokus. Igen blev jeg træt i mit ansigt.

Jeg er ikke overvægtig, jeg er ikke undervægtig, jeg er normalvægtig. Når jeg skriver at jeg ikke lever op til idealet og at jeg ikke vil eller kan, leve op til idealet så mener jeg at idealet er væsentlig tyndere end jeg, har længere lemmer end jeg, større barm, smallere talje, mindre numse. Dem du ser på forsiderne, du får garanteret et billede af hende jeg taler om, når du læser det her. Men selv hende på forsiden har det sikkert svært i sin krop. Det har vi jo alle sammen, det er bare ikke sikkert at vi kan forstå hinandens problematikker, det er bare ikke sikkert at vi kan se hinandens problemområder, men det betyder jo ikke at de ikke er der. Det betyder jo ikke at du er lykkelig bare fordi du er på en forside, er model og har lemmer så lange som jeg ved ikke hvad. Det hverken kan eller skal andre afgøre. Det kan du kun selv, dig der er indeni i den pågældende krop.

“Så jeg tror at du skal tage på, for at folk kan tage dig seriøst”. Jeg var mundlam. Jeg blev ked af det. Jeg brænder for at fortælle DIG at du er god nok som du er, at du ikke skal bruge så meget energi og tid på at leve op til fucked up forventninger (nok mest dine egne) og at du skal slappe af. Det har ikke noget at gøre med, hvordan jeg ser ud. Jeg har mine egne kampe, hvor synlige de så end er for andre. Jeg kan blive taget seriøst og jeg bliver taget seriøst (af de fleste i hvert fald) og det har ikke en skid at gøre med min krop. Vi har alle sammen vores egne kampe, som vi sommetider kæmper i stilhed. Ingen skal afgøre hvorvidt jeg har belæg for de ting jeg skriver og udtaler mig om.

Det er så nemt at gøre sig til dommer overfor andre og andres liv. Jeg gør det også selv. Tager mig selv i at tænke, at hun må have det nemt, hende modellen på forsiden. Hun er jo tynd, har mange penge, sikkert en flot kæreste, alt for meget flot, moderne tøj i skabet. Men jeg ved det jo i virkeligheden ikke. Jeg ved ikke en skid om hende. Jeg har ikke hendes sko på – ergo skal jeg lave være at tro alt muligt.

Jeg er helt almindelig, det er vi vel alle – når redigering, det rigtige lys og filtrene tages fra os. Lad være at tro at du ved hvordan det er at være en anden, du ved det ikke. Jeg har flere gange oplevet at blive helt forbavset, når jeg har mødt en kvinde som jeg havde indtrykket af, var lykkelig og on top of the world og når jeg så fik kradset lidt i overfladen viste det sig, at hun var ulykkelig. Husk på det. Og pas dine egne sko. Og din egen vægt.

9 kommentarer

 • selma

  du er så sej…kan simpelthen ikke formulere det anderledes! sej sej sej! jeg beundrer dig virkelig! man ved ikke hvordan folk har det..alle døjer med noget, og netop DU hjælper MIG ved at være den du er, om du så vejede 100kg eller 30 gør det ingen forskel..du er MIN daglige update på et lykkerus….tak for DIG!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Åha altså. Bliver ærgerlig over at vægt skal så meget i fokus. For syntes nemlig ikke du sætter det i fokus. Syntes du er skide køn ligepræcis som du er… Jeg kan ikke forstå at nogle ikke syntes du kommer igennem med budskaber, for det syntes jeg. Vil egentlig bare fortælle dig at du gør det skide godt. Og du er super dejlig lige præcis som du er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Du er så sej og en inspiration for mange. Du skriver det alle os andre tænker, og hvor er det befriende at høre at andre deler ens tanker og dilemmaer både store og små! Stor respekt herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Kære Mathilde, du er helt perfekt som du er, fordi du elsker dig selv, du føler dig almindelig og du spreder dette fantastiske budskab om selvaccept. Du er en stor inspiration for mange mennesker. De mennesker der skriver til dig, at du burde ændre på dig selv, om det så er at tabe dig eller at tage på, dem skal du slet ikke lytte til. De må og kan aldrig slå dig ud. For du er sej! Keep on going! Flere af dig, tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine B

  Du er sej, og så smuk!
  En del bloggere minder en del om hinanden efterhånden, men du er virkelig noget andet, du går total i egen retning, og tænker det andre virkelig burde bruge mere energi på, frem for at fokusere på ting som vægt osv.
  Fuck hvad folk siger, du skal ikke tabe dig, du skal ikke tage på! Du er pisse lækker!
  Og jeg får så meget selvtillid af at følge dig, netop fordi du er “Fuck idealet”, du får mig til at kigge i spejlet og se det jeg er vild med, frem for at kigge på hende på forsiden, også se alle mine fejl pga det. Håber du forstår det er en kæmpe kompliment.
  For som sagt, sej, smuk lækker.. også ser du så sød ud! Altså…
  forsæt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du skriver er par gange, at du bliver ked af det. Don’t ❤️ Folk har altid en holdning og tror, de skal dele den for enhver pris og at andre vil finde deres super holdning nyttig og interessant. Men i mange tilfælde bør man sgu nok holde sin mening for sig selv! Bliv ikke ked, hvis du kan lade være. Dvæl ikke ved det. Det her er én persons holdning. Hvis du bliver ked af pga. ham/hende vil du jo blive møgulykkelig, hvis du får mange af den slags beskeder? 😱 Pas på dig selv ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan rigtig godt lide dette indlæg, dig og bloggen 😎 Jeg er så vild med du skriver sådan nogle indlægs, for det hjælper mig (og sikkert mange andre) med at huske på alle de ting du nævner i dette indlæg og andre indlægs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Åh the irony… “Du skal lave om på din krop, før end vi tror på, at du elsker den uanset”. Man bliver jo helt træt! Jeg er vild med alle jer kvinder, der gør et kæmpe arbejde for at skubbe til idealerne på alle mulige fronter, hvad enten det handler om kroppen, sindet, forældreskabet etc. Jeg er stadig skuffet over mig selv over, at jeg for år tilbage faldt over din blog og tænkte: “Dét magter jeg ikke, hun er alt for pæn og slank og sund og perfekt, og jeg får det bare endnu dårligere med mig selv..” – og så læste jeg jo alligevel lidt med. Blev hængende og opdagede, at du er endt med at være på min liste over personligheder, der har gjort en enorm forskel for min indstilling til tilværelsen, mig selv og andre. Så bliv ved med at være dig, det er der jo ingen andre, der kan være lige så godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  “Men selv hende på forsiden har det sikkert svært i sin krop. Det har vi jo allesammen” skriver du. Det bed jeg lige mærke i. Samtidig med alle de andre fine ting du skriver. Men må lige flette en kommentar ind her, det er altså ikke os allesammen der har det svært i sin krop. Vi er også nogle der er meget tilfredse. Inklusiv mig selv. Jeg har det fantastisk i og med min krop. Sådan har det ikke altid været. Men sådan er det heldigvis blevet. Tak for en god blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal du prøve crossfit sammen med mig?