Sommerklar hud

Du må godt nok være kræsen

18698231_10211341079175212_5622597630952069082_n

Jeg får ofte stillet to spørgsmål: “Hvorfor er sådan en pige som dig single?” og “Du må godt nok være kræsen?“. Jeg ved ikke om det sidste egentlig er et spørgsmål eller bare er en konstatering, som afsenderen vælger skal være sand. Jeg er single fordi jeg ikke er forelsket i nogen. Om det er fordi jeg er kræsen, det ved jeg ikke. Men det er der nok noget om. Jeg synes bare ikke at ordet kræsen nødvendigvis skal opfattes negativt. Kræsen lyder (i mine ører) som om man er bedre end de fleste og har mange krav. At der er mange man ikke kan lide, ligesom folk der er kræsne ved middagsbordet. Sådan synes jeg ikke at det hænger sammen. Jeg vil hellere kalde det forsigtig og måske selektiv. Jeg kunne nemt få en kæreste – og det skriver jeg ikke for at virke arrogant. Men det kunne jeg. Og det kunne alle singler vel egentlig. Men vi vil jo ikke nøjes. Og nøjes er ikke fordi man i så fald er sammen med en, som er mindre værd end en selv. Jeg vil bare ikke være sammen med en, som jeg ikke er fuldstændig forelsket i. Som jeg kan se en fremtid med og som jeg tør at slippe ind. Og sådan en mand møder jeg bare ikke. Jeg har ikke mødt ham endnu, i hvert fald. Men der er også noget om det der med at turde. For jeg tør fandeme ikke. Og det er nok der hunden ligger begravet, i virkeligheden.

Men det gider jeg da ikke fortælle når en eller anden har spurgt mig hvorfor jeg i øvrigt er single og at jeg da virkelig må overse en kø og være kræsen. Så smiler jeg bare lidt, trækker på skuldrene og siger et eller andet bavl a la: “jeg har bare ikke fundet ham endnu“. Sandheden er at jeg ikke har ledt, sandheden er at jeg er ved at dø og pisse i bukserne bare ved tanken om, at holde i hånd og lade en anden komme tæt på.

Så hellere være kræsen. Det er nemmere for folk at forstå, for de som ikke selv har prøvet at have hjertesorger. Og hvem siger egentlig også at man skal have en kæreste? Hvorfor spørger man aldrig folk i parforhold: “Nå hvornår regner du med at være single igen så?“. Det kunne man da aldrig finde på! (jeg har været tæt på når mine veninder har datet douchebags). Hvorfor så spørge en singlekvinde eller mand, om de ikke skal have en kæreste? Hvad nu hvis det er fordi vi ikke vil? Hvad hvis vi nu slet ikke leder? Hvad nu hvis vi seriøst er trætte af, at man kun er normal, hvis man har en anden person’s navn på postkassen eller jævnligt siger ordet “svigerfamilie” og “jeg skal ud og spise med min kæreste“. Jeg er træt af det. Jeg er faktisk tilfreds med at være single. Bum. Og så er jeg skide kræsen og dét vil jeg have lov til. Det er trods alt mit hjerte vi taler om.

10 kommentarer

 • Nicoline

  Dit sidste afsnit rammer så meget plet på mig. I påsken blev jeg indenfor 24 timer spurgt af 3 forskellige: skal du ikke snart have en kæreste? Som om det var en jeg kunne gå ned og købe i supermarkedet. Og igen skal jeg “forsvare” min status. At jeg faktisk har det rigtig godt med at være single lige nu og har andre prioriteter. Hvorfor bliver man som person altid vurderet/bedømt på, om man har en kæreste eller ej. Det er i hvert fald altid et af de første spørgsmål man får, når man møder nye mennesker. Hvor bor du, hvor gammel er du og har du en kæreste 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Ej hvor jeg kender det, har ikke tal på hvor mange gange jeg er blevet kaldt kræsen, desuden oplever jeg at mange af mine venner/veninder har prøvet at sætte mig op på blind dates (uden jeg har givet udtryk for at jeg ønskede det). Det træls, lad os single girls være lidt i fred 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kender det så godt. Har været single i mange år, hvor jeg også hele tiden blev spurgt, det var så træls.
  For 2 år siden fandt jeg min nuværende kæreste, også tænkte jeg, fedt så får jeg fred. Men nej nej, så bliver man istedet for spurgt om hvornår vi flytter sammen og om vi ikke snart skal have børn.
  Tak for et indlæg, som lige får mindet andre om at det er helt i orden at være single.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie

  Tak tak og atter tak… du siger lige præcis hvad jeg føler. Jeg har nemlig oplevet fuldstændig det samme, og hvem vil nøjes? Hvem vil været i et forhold, hvor man ikke har de følelser?? Så hellere vente på at den rigtige, og ja det er så skræmmende, at et andet menneske skal være så tæt på, det er så grænseoverskridende. Du er ikke alene,
  bare rolig, tror også jeg kan tale på andre vegne… Det er både træls, men også
  sårende, når man så ofret, som jeg gør, bliver spurgt ” Hvorfor har sådan
  en som dig ikke en kæreste, du kunne da får hvem som helst”
  Det er

  sårende fordi, det mindre mig, hele tiden om at jeg er Singel. Så tusind tak for et fantastisk blogindlæg !!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Jeg kan virkelig godt se problematikken – men for mig er den bare omvendt!
  Jeg er ret ung, men har været sammen med min kæreste i snart 6 år, og der har folk altid travlt med at spørge, om jeg ‘ikke snart skal være single og leve lidt, mens jeg er ung?’.
  Jeg forstår generelt slet ikke, hvorfor folk skal blande sig i andres romantiske forhold. Det er virkelig noget privat for mange, og kærlighed kan man altså også få så mange andre steder fra, end en partner!
  Men så fint indlæg, Matilde! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg er også single, og jeg har egentligt været det hele mit 23-årige liv. Jeg har ret skiftende boligsituationer og – lokationer, og jeg har sgu aldrig rigtig prioriteret det. Jeg har både bevidst og ubevidst prioriteret at lære mig selv at kende først. I min verden er det vigtig, at man lærer at stå på egne ben, før man begynder at læne sig op ad andre.
  … Og lige en lille sidebemærkning – jeg havde aldrig før hørt vending: “Det er der hunden ligger begravet”, så jeg måtte lige google. Elsker den! Haha 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du har så ret Matilde! Folk, der spørger om det, kan få mig til at føle mig så forkert, for når man bliver spurgt om “man ikke snart skal have en kæreste?”, bliver det jo implicit sagt, at man ikke er god nok sådan som man er, og at man burde have en kæreste, før man er okay.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Hej Matilde.
  Det er nu lidt sjovt at du er bange for at komme i fast forhold, men at du inviterer hele verden indenfor i dit liv.
  Der er ingen negative undertoner i min undren, men netop bare en undren. Hvordan kan det være du føler sådan. Jeg har det jo netop lige modsat.
  Jeg er meget påpasselig med hvad jeg deler på nettet, men springer let i forhold.
  Jeg tror som udgangspunt ikke forelskelse er ret brugbart. Da det gør os blinde i forhold til de forskelligheder der måtte være, som kan give store konflikter partnere imellem.
  Jeg var ikke vandvittig forelsket i min kone da jeg fandt hende. Men jeg synes rigtig godt om hende og hendes personlighed. Vi har nu snart været goft i 10 år og jeg kunne ikke forestille mig at leve sammen med andre.
  Der er kun mine børn jeg måske elsker mere end min kone.
  Jeg føler en glæde hver aften når vi ligger os til at sove sammen og ligeledes hver morgen når vi vågner og hun stadig er der.
  At du ønsker at være single er dit valg. Kun dit valg.
  Men hust det gamle ordsprog. Den der intet satser, intet vinder.
  Hjertesorger er da forfærdelige. Men det går over igen.
  Du undlader jo heller ikke at træne fordi du risikerer at få en skade.
  Just saying.
  Mvh.
  Thomas

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

   Oh no, kom til at like ham der Thomas’ kommentar 40 gange ved en fejl – så ved du det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SÅ fedt indlæg!!! Du beskriver lige præcis min situation og hvordan jeg har det. Bakker fuldstændig op! Jeg er så træt af at det skal være på den måde. Havde selv leget med tanken om et sådant blogindlæg. Kan være jeg skal få det skrevet og linket til dit og folk burde virkelig læse det! Tak for at sætte de samme ord på som jeg selv ville. we are not alone 😀 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerklar hud