Udsalg hos Nike

Overser du din træning?

giff

Jeg har, som skrevet tidligere, døjet med en skade i min lænd og det har stået på, i snart 8 uger. Det går bedre og jeg skal nok komme igen og jeg er ikke så frustreret over det (længere) – for i dette tilfælde skal jeg bare være tålmodig. Men jeg har skåret kraftigt ned på min træning – min styrketræning i hvert fald.

Så jeg talte med en veninde omkring min manglende træning og at jeg føler at mister musklemasse og bliver slappere og er i dårligere form nu, end før min skade. Min veninde grinede da jeg sagde det. “Du laver jo konstant noget. Du laver sku’ da mere nu, end før du fik ondt i ryggen“, var hendes svar. Og så kom jeg til at tænke over det. Og hun har jo ret. Nok løfter jeg ikke 100 kilo for tiden, så muskelmassen falder naturligvis, men jeg laver noget fysisk hver eneste dag. Jeg træner styrketræning en gang om ugen, jeg løber gerne 2-3 gange om ugen og så cykler jeg i gennemsnit 16-20 kilometer hver eneste dag. Jeg elsker at cykle, jeg hader at betale for offentlig transport og jeg synes også at det er nemmere at cykle igennem byen. Og hvis det ikke er bevægelse og motion, så ved jeg snart ikke. Det er jo rigeligt – for at være sund og i god form. Det kan godt være at jeg ikke er i god form, i forhold til min styrketræning, fordi jeg er gået ned i vægt, men jeg er stadigvæk ekstrem aktiv og jeg har ikke en dag, hvor jeg ikke på en eller anden måde bevæger mig. Det foregår mest på cyklen for tiden, og jeg elsker det. Jeg lytter til god musik og får en masse frisk luft (lidt for meget, når jeg cykler her!).

Vi har det med at overse den form for bevægelse – fordi det ikke foregår i et træningscenter. Og det er ærgeligt. For der er jo mange af os som “kun” dyrker den form for motion. Cykler til og fra job eller studie, går ture med hunden eller med kæresten, bærer tunge Netto poser hjem og op i lejligheden på 3.sal. Det er altså også fitness. Uden medlemskab nuvel. Men det er motion og det er skide sundt for dig. Og du skal ikke glemme det. Når du nu sidder i sofaen og er ked af, at du ikke fik trænet i dag. Du har måske cyklet? Gået en tur med hunden eller båret din 10 måneder gamle baby? Dét er satme fitness for de seje. Og den skal vi ikke glemme eller underkende!

1 kommentar

 • Aicha Sørensen

  Enig 🙂

  Har lige læst en artikel om “NEAT niveauet” og blev helt glad, da jeg opdagede hvor meget skjult motion jeg får hver dag, netop med gåturen med hunden, ved at danse mens jeg børster tænder, og ved at løbe rundt og rundt i ring mens jeg jagter min søn for at tackle ham, så jeg kan “prutte” ham på maven.

  Det tæller det hele. Er det ikke fantastisk ?

  Stor tak til dejlige dig for dine altid ærlige, motiverende og skønne indlæg, og for din utrættelige kamp for at overbevise alle os kvinder, og resten af verden om at vi har ret til at være den vi er og se ud som vi gør 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udsalg hos Nike