Peptalk af kvinden i mit liv

Sådan var det da hele Danmark så mig i undertøj

svane5 svane6

Sidste uge var vild. Det er nok en af de vildeste uger, som jeg nogensinde har haft. Den startede egentlig stille og roligt, jeg tog til Ystad sammen med min dejlige veninde Cat og vi fik rosinhud i spa’en og drak rosé. Om eftermiddagen skrev Morten til mig, at han ville udgive filmen om aftenen. Filmen som ham, Nico og jeg lavede sammen en fredag i min lejlighed. Morten havde præsenteret mig for hans idé nogle måneder før og jeg ved at det Morten laver, det kan jeg stå indenfor. Morten er en klog og sød fyr og jeg elskede med det samme budskabet i filmen. Jeg har selv været udsat for en del ondskabsfulde kommentarer – både igennem min blog, men også fra familie og omgangskreds og som “privat” person. Det har gjort ondt og gjort mig ked af det og dét vil jeg gerne være med til at få fokus på, så vi kan opdrage hinanden til at holde kæft, hvis vi ikke har noget ordentligt at sige.

De fleste kommentarer som står på min krop, er kommentarer som jeg har fået. Både på skrift men også mundtligt. Både af fremmede og af folk jeg elsker.

Morten udgav filmen tirsdag klokken 18.45 og allerede et kvarter efter havde den flere afspilninger, end jeg havde regnet med jeg tænkte at 100.000 var mange!). Det var en mærkelig oplevelse at sidde i Ystad og se tallene stige, blive bombarderet med mails, kommentarer, likes og følgere. Det stak helt af. Jeg kunne slet ikke følge med og min telefon gik ned et par gange i løbet af aftenen. Jeg sov ikke så godt om natten, ubevidst fyldte det rigtig meget for mig (også bevidst!), og jeg ville gerne holde øje med, om der blev ved med at være så positiv stemning omkring filmen. Jeg følte mig sårbar og nøgen og det var mærkeligt at se, at så mange mennesker så på mig, halv nøgen i min egen lejlighed. Mit hjem er, som det sikkert også er for dig, enormt privat og pludselig kunne alle kigge ind. Også de, som jeg kendte engang. Fra min fortid, gamle kollegaer, kærester, dem fra mit træningscenter, ham i min lokale Netto, fremtidige dates.

Heldigvis var de fleste (langt de fleste!) kommentarer positive og hold da op hvor fik jeg meget ros, kærlighed og god energi med på vejen. Tak for det, af hele mit hjerte.

Onsdag kom jeg hjem fra Ystad og blev stadig tæppebombet med beskeder, opkald og mails. Jeg tog ud og spiste onsdag aften og havde min telefon på lydløs, hvilket var smart, for om torsdagen stak det hele af. Jeg lavede telefon interviews og blev kimet ned af journalister samtidig med, at jeg prøvede at holde styr på mails og beskeder. Jeg gav op omkring 12 tiden og bestemte mig for, at få styr på det, når det hele var overstået. Det var som om at alle medier ville have fat i os samtidig og Morten og jeg forsøgte at få styr på det hele, men det var overvældende.

Torsdag eftermiddag tog Morten og jeg i Go’ Aften Danmark, derefter Aftenshowet og til sidst TV News. Jeg var helt smadret bagefter og jeg kan ikke rigtig huske, hvad jeg har sagt. Men jeg har en fornemmelse af, at det er gået godt.

Fredag vågnede jeg efter alt for lidt søvn og trænede. Jeg var presset, ikke fysisk men psykisk og jeg havde svært ved, at være tilstede og nærværende. Da jeg var færdig med at træne, satte jeg mig ned i solen og græd. Det kom helt bag på mig, men tårene sprang frem. Jeg sad alene og græd for mig selv, og det var faktisk okay. For det lettede. Jeg græd men jeg var samtidig enormt glad. Resten af fredagen tilbragte jeg i solen, hvor jeg ikke tænkte på, hvad andre tænkte om mig. For det havde jeg lige brug for.

Jeg har fået over 100 venneanmodninger, over 200 beskedanmodninger og mails med mere eller mindre halv-klamme beskeder (altså – om jeg vil have slikket mine knyster (!), vil have en trekant, vil sælge mine trusser og en del nye diller-billeder), jeg blev stoppet på gaden og en fyr tog sågar et selfie med mig i baggrunden, uden at spørge mig og så modtog jeg nogle lidt skumle opkald og dét var overvældende. Og grænseoverskridende. Jeg har fået sådan beskeder før, nuvel. Og jeg har set min del af diller billeder. Men det var voldsomt at få så mange. Dét var lidt voldsomt at kapere på én gang.

MEN. Det er vel bare en form for komplimenter. Sådan har jeg i hvert fald valgt at se på det. Og modtagelsen har været så fin og jeg har fået så mange, mange beskeder fra kvinder og mænd som er glade for, at der netop bliver sat fokus på det, at sige grimme ting til og om hinanden. Og når jeg læser sådan beskeder, så glemmer jeg ham som gerne vil slikke mine knyster. Så tak for dem – tak fordi i skriver til mig, det sætter jeg så uendelig stor pris på.

Aftenshowet kan du se lige her!

9 kommentarer

 • Charlotte

  Jeg er en af dem der synes den video er helt fantastisk!! Og jeg synes det er virkelig modigt og sejt og sårbart af dig at gøre. Så tak <3 Jeg kan relatere til det så meget. Jeg fik tilbage i 8. klasse en kommentar med på vejen fra en af drengene i min klasse om at mine knæ så sjove ud og som om de var gået af led. Jeg har ikke gået i shorts siden i Danmark – kun når jeg har været på ferie i udlandet, hvor ingen kender mig. Og jeg er snart 39.
  Jeg har også som lille og i mine teenage år fået mange kommentarer om at jeg havde en stor røv fra drenge, hvilket gjorde mig rigtig ked af det. Det resulterede også i at jeg dækkede den til i store bluser helt indtil for 4-5 år siden, da min daværende kæreste og en veninde fik mig overbevist om hvor dejlig den var og at den skulle vises frem – og ved du hvad, jeg har aldrig fået så mange komplimenter før omkring den røv (aldrig en eneste negativ kommentar) både fra fremmede og folk jeg kendte. Det hele foregik oven i mit hoved pga. dumme kommentarer i min barndom – og det har jeg spildt så mange år på.
  Nu mangler jeg bare at få mod til at vise mig i shorts og kort nederdel uden strømpebusker herhjemme…. den er lidt mere svær… Men jeg følger dig dagligt og håber jeg som dig får modet til at hoppe i et par korte shorts meget snart… Du er en kæmpe inspiration <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er så sej, Mathilde! Jeres budksab er så vigtig,og du kan virkelig være stolt af dig selv. Videoen er fantastisk, og jeg har delt den i min omgangskreds, og jeg håber virkelig, at folk forstår budkskabet. Du er for sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er pisse sej ✌️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold op for en reaktion – hvor er du altså også sej (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er så vild med videoen det budskab du og Morten spreder, for I gør en kæmpe forskel med at starte denne kampagne (som forhåbentlig fortsætter)!
  Love <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er hamrende god og hamrende sej. Tak for at være med til at sætte fokus på noget vigtigt: at tale ordentligt til hinanden. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Wow, virkelig stærk film! og virkelig fantastisk budskab! Du er et kæmpe forbillede – og er sikker på du hjælper mange kvinder – unge som ældre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Harald Lund

  Hei Matilde
  Veldig bra at du forteller din historie. Er umulig å forstå at en så vakker kvinne skal få slike kommentarer. Men slik er Internett blitt, dessverre.
  Håper ar sannheten om ditt utseende nå er kommet i hele ditt hjerte. Jeg garanterer at uansett hva som blir sagt av negative ord mot ditt ytre, så er det løgn.
  Du er som jeg skrev en meget vakker kvinne, fra tå til topp 👍
  Lykke til videre 😀👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg beundrer dig så meget. Synes du er noget af det sejeste! Du er en evig inspiration!

  Nanna Freving // http://www.visimple.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peptalk af kvinden i mit liv