Smykker til under 300 kroner og hurtige bukser

10 ting du nok ikke vidste om mig

19148987_10211536556102013_6019782082974544619_n

Netop hjemvendt fra Bornholm, hvor min far og jeg deltog på årets Folkemøde (mit første) og hvor jeg holdt oplæg om ensomhed og sorg. Mere om det imorgen.

Min far og jeg talte meget om fordomme på vores tur til Bornholm – fordi du kunne udlåne fremmede mennesker på Folkemødet og fortælle dem dine fordomme om dem, kun baseret på deres udseende, som de så kunne be- eller afkræfte. Ret skæg idé, synes jeg. Jeg ved ikke hvad folk har af fordomme omkring mig, dette kunne da egentlig være interessant at undersøge. Indtil videre vil jeg give dig 10 oplysninger omkring mig, som du måske ikke vidste:

 1. Jeg har englekort, som jeg bruger ofte. Det kan virke skørt og meeeget alternativt, hvis man ikke er til det eller ikke kender til det. Den er jeg med på. Min veninde introducerede mig for konceptet for et års tid siden, hvor jeg havde det rigtig dårligt. Du stiller et spørgsmål indeni dig selv og trækker et kort eller flere som så “svarer” på det, du spørger om. Det lyder måske tåbeligt, men de har virket for mig. Fordi de tit svarer det, som jeg allerede godt ved.
 2. Jeg har ikke set min egen hårfarve siden jeg var..18 år? Den er mørk, men ikke helt så mørk, som den jeg har i mit hår nu. Jeg får mit hår farvet fordi det giver et godt spil i mit hår og mere dybde, synes jeg. Men jeg tror faktisk at min rigtige hårfarve er enormt tæt på den, som jeg får fusket mig til.
 3. Jeg stemmer rødt. Sidst stemte jeg på Enhedslisten og det kunne jeg godt finde på, at gøre igen. Jeg kan godt lide de bløde værdier og at vi skal passe på hinanden og være mere klima- og miljøbevidste.
 4. Jeg skulle have heddet Cirkeline, men min far satte vist foden ned. Jeg gad godt at have heddet det, hvis altså det ikke lige var blevet Matilde.
 5. Jeg er ateist og meldte mig ud af folkekirken den dag jeg fyldte 18 år. Jeg tror ikke på Gud eller nogen anden religion. Jeg tror på det åndelige og jeg tror at der er langt mere imellem himmel og jord, end vi aner.
 6. Jeg har det svært med blod. Sådan..sygeligt svært. Bare at skrive det, giver mig en smule myrekryb. Alt der handler om blodprøver, operationer og undersøgelser giver mig akut hjertebanken og jeg havde min mor med til tandlægen sidste år, da jeg skulle have revet en visdomstand ud. Og hun skal satme også med næste gang!
 7. Jeg bliver voldsomt irriteret når folk siger ting som: “Undskyld jeg siger det” og “Skulle jeg lige til at sige”. Hvorfor siger du ting som du undskylder for, på forhånd? Og skulle lige til at sige? Du sagde det. Stop det!
 8. Mit lykketal er 8 og alt med 8 gør mig glad. Jeg har f.eks. haft bloggen i 8 år, i år. Dét gør mig glad!
 9. Jeg elsker krimier. De skal helst være så blodige og modbydelige som overhovedet muligt. Jeg hører for tden Stalker på mofibo (få 30 dage gratis her) og den er så klam og detaljeret og stakkels kvinder bliver slået og klippet i og jeg elsker det. Sært i forhold til punkt 6..
 10. Jeg synes at ramsløg er noget fanden har skabt og jeg forstår ikke al den hype omkring lakrids i ALT. Lakrids is, lakrids te, lakrids marinerede frikadeller. Stop det!

Hvilke fordomme har du omkring mig? SKYD! Hvad enten de er positive eller negative, så vil jeg virkelig gerne høre dem!

7 kommentarer

 • Spændende at læse om, og interessant med det om fordommene på folkemødet. Det er sjovt, for jeg hedder også Matilde og mit yndlingstal er også 8 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 3, 5 og 7 er lige mig 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Skægt at du har det svært med blod – og samtidig elsker blodige romaner 😀 Og at du kalder dig ateist, men stadig tror på noget åndeligt 😀 Det illustrerer meget godt ambivalensen og den indre variabilitet, der er i os mennesker, vores handlinger og tankemønstre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Englekortene, hvor har du købt dem? Jeg brugte dem engang med en veninde og havde samme oplevelse som dig, så jeg vil rigtig gerne have et sæt selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvor har du købt englekortene? Jeg prøvede det engang med en veninde og havde samme oplevelse som dig, så jeg vil rigtig gerne have mit eget sæt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie Asta

  JEG HAR OGSÅ ENGLEKORT!! De gør bare et eller andet. De besvarer ofte de spørgsmål jeg har i mit hoved, og minder mig om når tingene er hårde at det måske går alligevel. Jeg får altid et smil på læben når jeg trækker et, fordi de ofte giver en “aha” oplevelse, hvilket er sjovt. knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smykker til under 300 kroner og hurtige bukser