Det tager lidt af glæden

Hvordan du kan få dig en veninde

img_4573 img_4581-1

Jeg har mange veninde og jeg har mange gode veninder. Sådan har det ikke altid været. Der var faktisk engang, hvor jeg ikke rigtig havde nogen.

Dengang havde jeg en kæreste og jeg havde da veninder, men jeg så dem ikke så tit og ofte så jeg dem i forbindelse med træning. Det var kedeligt. Jeg savnede at have veninder, men kunne på en eller anden måde ikke forene det, med mit liv som nogens kæreste. Jeg var også i starten af tyverne, så de veninder jeg havde, var et helt andet sted i deres liv. Men det var et savn jeg havde og jeg savnede at have en nær, god veninde.

Så hvordan fik jeg veninder? Der er ofte piger og kvinder der skriver til mig, at de har brug for råd til, hvordan de får en veninde og hvor søren man lige finder sådan én. Det bliver ikke nemmere med alderen, synes jeg. Men det kan være at det bare er mig, som har det sådan.

Jeg tog en beslutning om, at turde at være sårbar, ærlig og opsøgende. Det er pisse grænseoverskridende at gå hen til en gruppe piger, f.eks. til crossfit, og begynde at tale med. Man vil jo nødigt være hende den mærkelige som alle vil undgå. Men hvis du ikke sætter lidt på spil, så vinder du intet. Det er klart igennem crossfit, at jeg har fået flest veninder og bekendte. Det er nemmere at lære nye mennesker at kende, mens man laver noget fysisk. Sådan har jeg det i hvert fald. Så bliver det ikke så stift, men mere naturligt og det er nemmere at grine sammen.

træning – hvis du træner i et fitnesscenter, hvor de fleste træner med musik i ørerne og ikke ænser hinanden (lidt en fordom, men jeg har jo selv været der og det er meget sådan, i de centre), så kan det være svært. Men prøv. Hvis du ser en pige som træner alene, så prøv at være lidt opsøgende. Selvom det er svær. Du kan f.eks. spørge hende, om hun har prøvet et eller andet hold i centeret eller om hun ikke vil prøve et, sammen med dig. Det kan jo være at hun siger nej, men du har jo ikke som sådan mistet noget. Du er jo stadigvæk den sammen. Og det kan jo være at hun siger ja – måske trænger hun også til en træningsmakker og det er første skridt.

Dyrk dine skolekammerater eller kollegaer. Det kan godt være at de ved første øjekast ikke virker som et godt match til dig, men det kan snyde. Jeg mødte Vibe (på billederne) på min arbejdsplads. Det første halve år anede jeg ikke hvad hun hed og jeg syntes at hun så fjollet ud med tylskørt, orange hår og store briller. Men en dag faldt vi i snak og vi havde helt samme humor og gik begge igennem en hård tid – som vi hjalp hinanden igennem. Nu er hun en af mine allerbedste veninder.

Vina er en app, hvor du kan søge efter veninder – det virker på samme måde som Tinder. Den er ikke så stor i Danmark, men det kan du jo hjælpe med at gøre den. Jeg synes at den er rigtig fin og alle er på samme udgangspunkt – alle søger en veninde. Det gør allerede det hele nemmere og mindre sårbart.

Bliv frivillig. Det er måske et irriterende råd. Men hvis du nu interesserer dig for politik eller gerne vil hjælpe Røde Kors, så gør det. Der er andre unge og hvis i har samme interesse og brænder for det samme, så har i allerede én ting at tale om.

Meld dig ind i en løbeklub – hvis du altså kan lide at løbe. Jeg har hørt godt om Sparta, som er for alle. Der er et hold for dig, som gerne vil lære at løbe 5 kilometer – så det er til at have med at gøre.

Meld dig ind i en klub, der bader nøgne i havet. Det er meget moderne, har jeg hørt. På Amager hedder foreningen Det Kolde Gys og selvom det måske er for de lidt mere modige, så overvejer jeg det. Dels fordi det er sundt for dit eget selvbillede, men også fordi du kan møde andre kvinder og piger, som nok også finder det en smule grænseoverskridende. Det er da et meget godt udgangspunkt? Jeg overvejer det. Men jeg siger ikke hvornår jeg tager derned! 😉

Dyrk en af dine gamle veninde “flammer” – måske i kan få noget sammen igen? Måske i gik fejl af hinanden engang og kan finde hinanden igen? Der er noget helt særligt ved veninder, som man har kendt i mange år. De kender dig, som ingen andre og det er altid trist at smide væk. Måske du har en veninde, som du stadigvæk savner?

Ventilen – som er en frivillig organisation har mødesteder over hele landet – se dem her. Der kan du gå hen, hvis du er ensom og synes at det er svært at finde nye bekendtskaber. Det er der ingen skam i og du er aldrig alene.

7 kommentarer

 • Anne

  Meget vigtigt indlæg.
  Jeg har hentet VINA og vil opfordre andre, som gerne vil møde nye folk, til at gøre det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ragnhild

  Ærgerligt, at denne VINA app kun findes til iPhone – ellers havde jeg helt klart hentet den, for som tilflytter i en større by, synes jeg, det er meget svært at stifte bekendtskaber. Og så er det nemlig, at man føler sig ret ensom i en stor verden.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Hvor er du flyttet hen? Jeg kan skrive det på min facebook, måske er der en i samme situation som dig i samme by? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  TAK for tip til VINA app’en, her har jeg gået og funderet i flere år over hvordan man møder nye veninder🙈 Især når man gik i lære som 19 årig og dermed fik et “voksenjob” modsat mine veninder der tog på uni og mødte en masse folk der 😁👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes det er et rigtig fedt indlæg, som virkelig talte til mig. Synes at det er lidt nedern, at Vina appen kun er lavet til iPhone, men sådan er det jo bare, men indlægget gav mig stadig stor inspiration på trods af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min søster fandt for nogle år siden nogle virkelig gode veninder (som hun stadig ser ofte) på siden Venindeliv, og den er vist ret stor? Så den kan man også besøge, hvis man har lyst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hey! Vina appen kan klart anbefales selvom der endnu ikke er så mange brugere i DK endnu

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det tager lidt af glæden