Træningsprogram til din veninde og dig

10 ting jeg hader ved at være voksen

adult

Voksenlivet sutter sommetider. Det er da dejligt at kunne bestemme selv og spise slik til aftensmad, hvis det er dét man har lyst til (eller mælkesnitter..). Men alt det ansvar der følger med, dét kan godt være irriterende. Her er min top 10 over nederen ting ved at være voksen:

 1. Afløb i brusekabinen som skal tømmes. Fy for satan hvor er det klamt. Det er jo kun mit eget hår jeg skal hive op, men jeg får seriøst gagging fornemmelser hver eneste gang og har lyst til at græde og ringe til min far. Og ja, han har tømt det nogle gange.
 2. Tandlægeregninger. Nu har jeg heldigvis aldrig haft de store udgifter til netop dét – men jeg kan da mærke at min 2.visdomstand er på vej og den bliver nok dyr. Og det er simpelthen så top-nederen at give en tandlæge penge for at få dit tandkød til at bløde.
 3. Indkøb af kedelige ting, jeg nævner i flæng: vatpinde, opvaskemiddel, støvsugerposer, spejlrens, fnugruller, toiletpapir. Kedeligt!
 4. Forsikringer, banklån, fagforening, A-kasse, boliglån bla bla bla. Kedeligt, uinteressant og svært at tyde – i hvert fald for mig. Jeg fatter omkring 2% af den aftale jeg har med min bank og jeg ved ikke helt hvilke forsikringer jeg har. Det står på min to-do liste, i øvrigt..
 5. Det forventes at du følger med i nyhederne, lidt politik og sådan generelt hvad der sker i verden omkring dig. Jeg har ikke et fjernsyn og jeg læser meget sjældent nyheder, fordi jeg altid bliver så trist. Så du kan regne ud, hvor orienteret jeg er.. Jeg lytter dog til P3 nyhederne de fleste dage, men det er så også det jeg ved.
 6. Vasketøj.
 7. Rengøring.
 8. Selvangivelse/momsindberetning.
 9. Frygten for at du skal komme til skade. Jeg tør f.eks. ikke rulle på rulleskøjter længere, fordi jeg er bange for at brække mit håndled (så kan jeg ikke arbejde eller træne) eller anklen (så skal jeg bo hos mine forældre og havde hjælp til alt muligt. Frygten for at dø/komme til skade/have ondt. Og jeg elsker ellers at rulle på rulleskøjter. Måske dét skal på min to-do liste..
 10. Bekymringerne. Får jeg børn, bliver jeg gift, får jeg er god nok pensionsopsparing, bliver jeg lykkelig, tjener jeg nok penge, har jeg valgt den rette karriere og så videre. Jeg bruger alt for meget tankevirksomhed på bekymringer og jeg øver mig virkelig på, ikke at lade det styre mig. Dét kan godt være svært sommetider. Men jeg øver mig hver eneste dag. For der er mange bekymringer som aldrig bliver til noget.

8 kommentarer

 • JA! Afløbet i bruseren – hader det! Men men men – tænker altid at hvis jeg gør det NU, så skal jeg ikke gå og tænke på det og udskyde det.. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig – i det meste i hvert fald. Og meget apropos, så har jeg brugt dagen på hovedrengøring og vasketøj, som er blevet udskudt lidt for længe…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Hej du, du burde ikke bekymre dig så meget (fair nok at det er en del af livet), men bekymringer forringer din livs kvalitet.. og følger ofte med frygten.
  Det tager næsten 3-5 positive tanker/ oplevelser for at udligne/ neutralisere en bekymring/ negativ oplevelse af noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Åh kender godt det med frygten!
  Er man faldet én gang (det gælder også ved dating), så er den hest sgu svær at komme op på igen. Crossfit giver skræmme og pt tør jeg ikke at hoppe fx. ved boxjump. Hva sker der for det?! Og det med rulleskøjter kender jeg godt!
  Købte et par sidste år fordi frygten ikke skulle vinde og jeg herre godt gad at deltage i Friday Night Skate. Det ser jo vildt sjovt ud 😄
  Men ærligt har jeg kun haft dem på to gange. Så det… Måske man skulle starte en rulleskøjte klub for bambier på glatis?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tøj vask er ok (maskinen gør det)… men folde det mm er kedeligt
  Tænk at man havde travlt med at blive voksen…
  Nå må heler få taget opvasken 😧

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Ja, det er hårdt, at være voksen, og listen af hade ting bliver kun længere, men hey for 100 år siden var du blevet sat i lære som 14 årig, og været noget af en pebbermø, hvis du ikke var gift som 21 årig, så husk at din fri for ansvar periode, er forlænget med 10-15 år! For ca. 100 år siden havde du i øvrigt ikke haft stemmeret, så politik var du sluppet for.
  Jeg er i øvrigt spændt på om denne kommentar slipper gennem censuren.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsprogram til din veninde og dig