Men er det så det værd?

Alle mine forpulede lister

striberneDet er næppe gået din næse forbi, at jeg er single AS FUCK. Det har jeg været i snart 3 år og det går op og ned. Sommetider er det nederen – andre dage elsker jeg friheden, mulighederne, at danse solen sort uden at der er en, som venter på mig.

Jeg møder ofte mennesker, som spørger hvorfor jeg er single og om jeg er kræsen. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg er single – det er jo noget jeg til dels selv har valgt. Og jeg er nok også kræsen. Men hvem søren er ikke det, når det handler om kærlighed?

Men okay. Jeg har forsøgt at lave en liste med..kriterier om man vil. Og så kan jeg godt se, at jeg virker lidt kræsen og at mange af punkterne jo er fuldstændig ligegyldige. Here it goes. Måske du kan nikke genkendende til nogle af punkterne:

 • Han skal være over 28 år, ellers er jeg simpelthen urolig for, om han har fået løbet hornene af sig. Og så tror jeg også at jeg skal have en fyr, som har noget med sig i bagagen. For det har jeg i den grad. Og det kan han jo sagtens have som 25 årig, men det er bare sjældent jeg møder dem.
 • Han skal være højere end mig og gerne en del højere end mig. Fordi jeg er stor og stærk og føler mig for stor og stærk, hvis han er lav.
 • Han skal ville have børn. Ikke imorgen. Men en dag. Og dét vil jeg ikke gå på kompromis med.
 • Han skal (helst) have et godt forhold til sin familie – for jeg har sådan en lille familie og jeg vil så gerne have en større. Og fordi det skaber så meget drama med familiekriser, er min erfaring.
 • Han skal ikke bære smykker. Jeg tænder af på det. Hvis jeg skal være helt ærlig.
 • Han skal ikke have sæsonkort til et eller andet fodboldstadion. Jeg har fordomme omkring fodbolddrenge – indrømmet. Men jeg har også datet et par stykker og jeg griner altid hysterisk når de siger ting som “vi vandt 2-0“. Nej I gjorde ej. DE gjorde. Du gloede mens du drak øl og de professionelle spillede bold. Du var ikke en del af holdet.
 • Han skal ikke være bartender. De knalder rundt – fordi de kan (fordom, I know).
 • Han skal ikke stemme DF eller Konservativ. Grundværdierne stemmer bare ikke overens med mine. And that’s a fact.
 • Han skal kunne lide mine forældre og lide at tilbringe tid sammen med dem. For det gør jeg ofte selv og det skal der være plads til.
 • Han skal kunne noget med sine hænder (høhø). Ej sætte hylder op og lappe (min) cykel.
 • Jeg kunne i virkeligheden forsætte. Nogle af punkterne på listen er vigtige for mig, andre er totalt ligegyldige. Og bliver jeg først forelsket, så er det jo ligemeget om han har 10 tommelfingre. Da jeg lavede listen så jeg også lidt hvor fjollet nogle af punkterne var – derfor beholder jeg kun de vigtigste. Hvilke punkter kan du ikke slette fra din indre liste?

 

11 kommentarer

 • Frederikke

  Sejt og ærligt indlæg! Nu er jeg dog ikke single. Jeg er sammen med min kæreste og 6. År og vi har en søn på 10 mdr. MEN når det så er sagt, så kan jeg sagtens sætte mig ind i at have krav! Jeg troede jeg havde en masse krav, som på din liste! Men min kæreste er 27(fylder 28) han kan INTET med sine hænder, jeg ønskede en der kunne lave mad, han kan dårligt koge et æg, han er lav, han ser fodbold(jeg brækker mig også lidt over det), han er ikke romantisk, han tjener ikke mange penge. En masse krav jeg troede jeg havde. Indtil ham HER dukkede op. Alt føltes rigtigt, han er en fantastisk kæreste og far trods sine(undskyld Marc!) tusinde mangler 😄 så man kan altså gå på kompromis med meget når lynet slår ned! Men grundværdier er PISSE vigtige og for mig var familie vigtigt. Han er familie menneske som jeg selv! Han har en dejlig stor familie, han er vild med min familie. Og dér gik jeg ikke på kompromis! For det var vigtigt for mig! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Louise

  Kære Mathilde
  Først så vil jeg lige fortælle dig, at du er så fint et menneske, tak fordi du har denne blog😊
  Jeg vil fortælle dig lidt om min kæreste, som jeg aldrig troede ville være min drømmemand. Vi mødte hinanden til en fest på CBS og havde et one night stand. Jeg var så flov da jeg blev ædru, for han var på ingen måde min type (mente jeg da). Jeg tændte af på hans halskæde, han var kronraget og allerede der gad jeg ikke lære ham at kende. 10 år efter mødes vi igen, vi har ikke set hinanden i mellemtiden. Han havde smidt halskæden men var stadig kronraget. Vi begyndte at date for jeg faldt pladask for hans personlighed og syntes også han var pæn omend jeg ikke brød mig om manglende frisure. Det viste sig at han har nogle hvirvler i håret, derfor havde han dårlig erfaring med at lade håret gro. Jeg fik ham overtalt til at forsøge og i dag flere år efter har han stadig den fineste frisure, og han er så glad for sit hår. Min pointe er at der kan ligge noget bag, hvad man først ser hos en person. Hvis du møder en sød fyr med øreringe eller hvad ved jeg, så kan det jo være blot her og nu han er på den mode. Det samme med fodbold, tro på at der er mange forskellige typer, som har det som interesse. Igen hvis han har et dårligt forhold til sin familie, find ud af årsagen inden du trækker dig.
  Det vigtigste for mig er at jeg er fysisk såvel som psykisk tiltrukket af min kæreste. Vi skal dele holdninger men vi kan sagtens være forskellige, blot at man respekterer den andens holdning.
  Hvis jeg kunne give mig selv et råd da jeg var i tyverne, så var det: drop listen og følg fyren, som giver ro i maven og hvor vi kan grine sammen, samt tale om stort og småt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Fellow Singlegirl her! Jeg har også en liste, selvom det ikke er en jeg følger slavisk og da også tit dater udenfor listen. Men hvis jeg selv kunne skabe min egen mand skulle det være ud fra de her ting:

  1. Højst et år yngre end mig, men helst ældre.
  2. Højere end mig. Ret nemt at få opfyldt, med mine sølle 161cm.
  3. Han skal ville have børn. Det går jeg heller ikke på kompromis med.
  4. Han skal være villig til at engagere sig i min familie. Selvfølgelig ikke fra første sekund, men når vi er seriøst forventer jeg at han gider deltage i vores fødselsdage, søndagsmiddage osv.
  5. Han skal ikke være en kæmpe fodboldnørd. Selvfølgelig må han gerne kunne lide fodbold, men dem der nærmest planlægger alt ud fra de forskellige kampe – nej tak. Been there, done that. Især fordi min fødselsdag ligger i slutningen af maj, lige omkring der hvor der er pokalfinale, Champions League osv – og jeg gider ikke være i anden række ift de fodboldkampe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chanie

  Skønne Mathilde <3
  Endnu et godt indlæg fra dig! Jeg lover dig, at når han kommer forbi – og det gør han. Så vil du højst sandsynligt opleve, at listen er ligegyldig. Jeg havde det også sådan da jeg var single, en klar forestilling om, hvad jeg ville have – for sådan er vi kvinder nu til dags. Vi tør gør vælge, og ikke "nøjes" eller tage nabosønnen. (Bevares, de kan man vel stadig 😉 )

  Min kæreste er det dejligste menneske og mand jeg har haft i hele mit liv. Han er et år yngre end mig, knapt så skriftlig og så havde han faktisk en kæreste da jeg mødte ham. Men en dag, faldt alle brikkerne på plads. Han passede ikke på alle punkterne, men han udfyldte dem, jeg ikke engang vidste jeg manglede.

  Lige så snart dit hjerte er helt åben og klar til at elske en anden mand, hvordan han end er eller ser ud, så er listen ikke andet end et minde om, hvordan du havde det engang <3 det lover jeg.

  Tak for en fantastisk blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Louise

   Virkelig fint skrevet til sidst ” så er listen blot et minde om hvordan du havde det engang”😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Det er vist min liste du har lavet 😅😂 .. Tror du vi kan bestille ham et sted!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Tænkte også du ramte rimelig plet med hvordan min liste ser ud 😂🙏🏻💪👌🏻👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg havde en liste… en lang liste.
  Men jeg stødte ind i en fyr, 6 år yngre end mig. Jeg afviste ham blankt. Han blev ved med at invitere mig ud, men jeg havde jo min liste og af alle mine krav passede han kun på 3… højde, familie og vigtigst kærlig.
  Vi har nu været sammen i 2 år og jeg er lykkelig. Så se lidt væk fra listen, måske der er en outsider der kan blæse en omkuld😊😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeleneMalou

  Til dit punkt med alder og bagage havde jeg også en klar forestilling inden jeg mødte min kæreste.
  Jeg har en KÆMPE bagage og havde en forestilling om, at jeg skulle have en kæreste der var ældre og havde en del erfaring med livet.
  Men.. så mødte jeg min kæreste som har samme alder som mig, boede hjemme ved sin mor og ingen nævneværdig bagage. Og det, at han ikke slæber rundt på en masse er jeg SÅ taknemmelig for idag – da det giver ham så meget mere overskud til at være med til at bære min store bagage sammen med mig gennem livet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JM

  Lister er godt, forelskelse bedre. Første gang min kæreste holdt mig tæt, var jeg solgt. Vi var kollegaer og det var på dansegulvet til min første fest i firmaet, det tog mig derefet 1,5 år at score ham, men nu har vi være sammen i 8 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JM

  En kommentar mere, gå efter foldboldt fjolset, arbejdsnarkomanen, etc. Hvis han har noget, som han gerne vil bruge (meget) tid på, så har han svære ved at kommentere på de timer du bruger på træning 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Men er det så det værd?