10 ting jeg hader ved at være voksen

Der er noget helt galt

nelly4

..med vores kropsideal. Det kan næppe komme bag på dig, at dét er min holdning. Det er klart det jeg brænder allermest for. Det er det jeg funderer over, når jeg ikke kan sove. Funderer over, hvordan jeg kan lave det om – så der ikke er piger og kvinder i verden som er kede af det og føler sig utilstrækkelige. Når jeg taler med en kvinde, som hader sin krop, så bliver jeg så ked af det, at jeg kan få lyst til at græde. Når jeg hører om kvinder med spiseforstyrrelser, så får jeg ondt i maven og jeg får lyst til, at kramme dem og sige at de er gode nok, som de er. Det ligger mig meget på sinde og jeg vil gerne bidrage til, at lave vores kultur om. Idealdyrkelse, behovet for at se perfekt ud, være perfekt, agere perfekt og altid holde øje med vægt og mål. Jeg vil ikke være med til det. Jeg vil ikke føde piger i denne verden. Det er alt for hårdt.

Jeg blev ked af det i starten af ugen. Rigtig ked af det, faktisk. Jeg græd ikke, det er sjældent dét sker (jeg har også fældet rigeligt med tårer de seneste par år.). Men jeg blev ked af det. Jeg fik ondt i maven. Fordi der er flere og flere og skriver til mig, at det er så dejligt at følge mig – fordi jeg minder dem om at tykke kvinder også kan have bikini på. Flere skriver faktisk, at jeg er frodig og overvægtig og det er dejligt at se at jeg “tør” have bikini på, i det offentlige rum. At jeg er modig.

Det er dejligt, at få at vide at kvinder rundt omkring bliver inspireret af mig og det jeg gør og det jeg skriver – men er jeg tyk? Er jeg overvægtig? Det ville jeg ikke kategorisere mig selv som værende. Ikke at ordet som sådan gør mig noget – men hvis jeg er tyk (jeg er en størrelse 36/38), hvordan har kvinder det så – som måske er en størrelse 40,42 eller måske 46?

Jeg er ikke tyk og jeg er heller ikke overvægtig. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke har noget imod at blive kaldt tyk, som sådan. Hvis jeg var det. Men det er jeg ikke. Jeg ville også blive ked af, hvis jeg fik at vide at jeg var undervægtig, for det er jeg heller ikke. Jeg må indrømme at jeg synes at vores ideal og måde at se kroppe på – er ganske fucked up.

Derfor kæmper jeg dagligt en kamp for, at vi får et mere afslappet forhold til os selv og vores kroppe. Jeg kæmper for at de tynde, smukke, perfekte piger på instagram ikke bliver vores ideal og vores rettesnor. Vores mål. De er som de skal være, de perfekte piger – det er skam ikke for at bodyshame dem. Men hvis man ikke ligner netop dem og har deres mål – hvis jeg ikke ligner dem og har deres mål – så betyder det altså ikke at jeg er tyk og overvægtig. Og hvis du er tyk, hvis du er overvægtig – hvad så? Det siger jo intet om hvordan du er som person. Om du er en god veninde, en god kæreste, en god datter, en god kollega, en god mor?

Der er noget helt galt med vores syn på kroppe og særligt på “den perfekte krop”. Den findes ikke. Måske gør den, men hvorfor stile efter noget perfekt, når du i stedet kan prøve at holde af det du har – så bliver det jo netop perfekt, for dig og i din optik. Skidt pyt med hvordan andre kvinder ser ud, kig på dig selv og sammenlign dig med dig selv.

Fuck idealdyrkelsen. Vil du være med? #fuckidealet

90 kommentarer

 • Emilie

  Amen! Virkelig godt skrevet Mathilde. Jeg bliver ked af det hver gang jeg er ude og kigge på nyt tøj. Ikke på mine egne vegne, men på hvordan tøj industrien (i min optik) virkelig heller hjælper til en sundere opfattelse af kvindekroppen. Min krop ville bestemt ikke dø af at der røg et par kilo, men jeg er bestemt ikke overvægtig eller tyk. Men fordi jeg er ret høj, og ikke er spinkel bygget så bruger jeg ofte str 40, 42 eller XL. Det rager mig en fløjtende fis hvilken størrelse der står i mit tøj, så længe det er noget jeg føler mig lækker i er jeg da ligeglad med hvad størrelsen er – men, det kan gøre mig ked af når jeg står i en helt almindelig tøjbutik og skal have den største størrelse – for hvad skal de der faktisk er rundere end mig så købe? Jeg føler at tøj industrien stempler min krop som overvægtig (tøj størrelse mæssigt) og det er helt forskruet, ligesom du jo overhovedet ikke er overvægtig – det bliver en helt skør balance. Det blev en lang smøre, og min egentlige pointe ee ar jeg er enig med dig! Jeg bliver også rigtig ked af det når jeg sidder med mine veninder og de bare hakker og brokker på deres krop. Det er så spild af tid (og liv for den sags skyld) i min verden og det er ikke for at lyde hellig men der er fandme bare SÅ mange andre ting der er mere værd at bruge sin tid på en den der delle på maven….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er selv lige blevet mor til TvillingePiger og jeg er skræmt over den verden de skal vokse op i :/ har selv kæmpet en lang kamp hele mit liv – og jeg ønsker 150% at støtte op!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Friis Boutrup

  Godt skrevet – du har så RET
  Jeg stiller mig gerne op i badetøj trods jeg er en 42

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Godt skrevet!
  Og du har så ret.
  Jeg er overvægtig og vejer mere end hvad er godt i forhold til min højde. Det arbejder jeg på og træner 4-5 gange om ugen og spiser forholdsvis sundt. Min pointe er at jeg på trods af at jeg på nuværende tidspunkt er kategoriseret overvægtig, så er jeg faktisk på trods af de ekstra kilo ganske sund. Min krop er (minus det fedt som sidder de forkerte steder, som i sundhedsmæssigt..) faktisk SUND. Det er sgu da det vigtigste?
  Ikke at man af nogen som helst årsag skal blande sig i hvad andre gør med deres kroppe, hvordan de ser ud, hvad de vejer.. i det hele taget blande sig i hvad andre føler. Hvad bilder folk sig egentlig ind? Jeg forstår det ikke.
  Jeg tænker at det må være nogle meget ego centrerede mennesker som blander sig, fordi de selv mener at “deres vej bare er bedst, fordi det er den”. Circle kick to the face, for jeg kan love dig for at jeg kan nå der op på trods af højde og vægt.
  Nej, ved du hvad Matilde? Du er modig fordi du så åbent beder den type om at smutte af helveds til og så har du tilfældigvis en flot og sund krop.
  Jeg ved ikke hvordan vi kommer det andet til livs? Men jeg forestiller mig at du (når det nu er dig som har bloggen) måske kunne udarbejde en liste med nogle nye og spændende fritidsaktiviteter til dem som sørgeligt nok ikke har andet at tage sig til end at gruble over andres liv.
  Roman fra mig til dig <3
  – og all the love.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Super godt skrevet og kunne ikke være mere enig.. Du er en super smuk pige, med lige så flotte kvindelige former.. Jeg er selv en kvinde, som bruger 38/40 og mor til 2 dejlige børn og jeg ville ønske at jeg havde modet til at ligge billeder op af mig selv, men frygten for at blive “dømt” ligesom dig, gør mig squ pisse bange for at være ærlig 🙁
  Ville ønske vi kunne komme det nuværende kropsideal til livs og folk fik lov til at se ud som de gør.. Lige meget om man er tynd, almindelig af bygning, har mange muskler eller overvægtig, så er det jo ikke det der gør dig til det menneske du er.. Fortsat endelig din kamp Matilde – du gør det FANME godt 👏🏻👏🏻😃😃👌🏻👌🏻 #fuckidealet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Ej men hvad fanden sker der!?!?!?!?!?! Overvægtig i en str 36/38!?!?!?!??

  For ca 8-9 år siden var jeg en str 42. Det var jeg ked af. Mest fordi at det var en klar afspejling af, at jeg spiste junk, gik i byen hver weekend, åd plader af chokolade næsten hver dag og betragtede motion som noget fanden havde skabt.

  Jeg tog mig sammen!!! Lærte at elske motion. Lærte at spise sundere, og at man godt kan sige nej tak til kage (okay…. måske lige dét, er stadig svært!). Men for at gøre en lang historie kort, tabte jeg mig først til en solid petit 36’er og er nu, og har været det de sidste 5 år, en 36/38 OG DET ER JEG STOLT AF!!!! Jeg er trænet, ser sund ud og nyder god mad. Også kage. Og jeg er LANGT fra overvægtig. Det var jeg. Det er jeg ikke længere. Og det er fuldkommen GALT hvis ‘synspunktet’ på en 36/38 er ‘overvægtig’!!!! Der SKAL gøres noget. Det har du ret i, Matilde!!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Som mor til en datter på knap 8 gør jeg rigtig meget ud af at proppe hende med selvværd og lade hende vide, at hun er perfekt som hun er. Jeg fornemmer dog allerede nu en opmærksomhed omkring, hvordan man ser ud og om man har det rigtige mærke tøj på. Det er uhyggeligt.
  Herhjemme har vi en regel om, at man skal snakke pænt til og om sig selv. Siger man noget grimt om sig selv, bliver det omgående stoppet, og vi sætter i stedet fokus på alt det gode.

  Jeg synes, det er uhyggeligt, at en kvinde med din krop af nogen bliver betragtet som overvægtig. Det skal simpelthen stoppes nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg forstår ikke, hvorfor du bliver ked af at blive kaldt tyk, når nu der ikke er noget galt det med at være det? Der var en pige, der skrev forleden, at du gav 0 fucks og 1 mio fucks på én gang.. Hun skrev en masse vås, synes jeg, men lige den del er jeg enig i. Du vil gerne bekæmpe kropsidealet, men bliver alligevel ked af det over, at folk synes, du er frodig (jeg synes i øvrigt overhovedet ikke, du er tyk. Du er helt almindelig). Du har også skrevet, at du ikke går i bukser, fordi du engang fik en kommentar om, at du havde store lår. Det viser da, at du netop ligger lidt under for, hvad folk synes og siger til dig? Jeg skriver, fordi jeg er nysgerrig 🙂 mvh. en medsøster med lidt for meget på sidebenene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Du har misforstået hendes oplæg, læs det igen:-) Hvis hendes kropsstørrelse er at begravet som værende overvægtig, hvad skal de reelt overvægtige så kaldes? Det er idealet den er gal med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   At betragte skulle der stå, ikke begravet. Dammut autocorrect 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maren

   Matilde skriver netop, at hun ikke bliver ked af at blive kaldt tyk, fordi hun ikke er tyk, hun bliver ked af det, fordi hvis hun er i kategorien tyk, så er idealet fuldstændig vanvittigt. Citat: “Det er dejligt, at få at vide at kvinder rundt omkring bliver inspireret af mig og det jeg gør og det jeg skriver – men er jeg tyk? Er jeg overvægtig? Det ville jeg ikke kategorisere mig selv som værende. Ikke at ordet som sådan gør mig noget – men hvis jeg er tyk (jeg er en størrelse 36/38)”. Tror lige du skal læse indlægget en gang mere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er 168 og vejer 66 kg. For tre måneder siden vejede jeg 72 og har altså tabt mig 6 kg. Alligevel føler jeg mig egentlig større end for tre måneder siden. Jeg så nogen billeder af mig selv der blev taget i lørdags og jeg synes jeg så forfærdelig ud.
  Det er ret trist. Jeg tænker at jeg egentlig har nået min ideal vægt. Men fordi min kropsbygning har givet mig brede lår og topmave så syner de 6 kg., i min optik, ikke af ret meget på billederne.
  Det gør mig ret ked af det. Og det gør mig endnu mere ked af det fordi mange af de piger du mener når du taler om dem vi ser på de sociela medier har en helt anden kropsbygning end mig. Så hvis jeg tabte 6 kg. mere (hvilket egentlig ikke ville være at foretrække), så ville jeg fortsat have brede lår. Slankere end før (formegentlig), men stadig bredere fordi er ER brede.
  Jeg gør mig umage med at stoppe med at følge piger på de sociale medier som ikke giver mig noget positivt.
  Og så gør jeg mig mega umage med at lytte på min mand der er fuldstændig vild med mig og min krop – både nu og for 6 kg. siden.
  Jeg tror vi som kvinder glemmer, at mænd – ligesom vi selv – har forskellige præferencer når det handler om kvinder. Nogen vil have en dejlig booty med fylde, andre en smal. Nogen kan lide brede hofter og bløde bryster, andre fortrækker faste bryster og nul dobbelthage. Ofte de kvinder jeg kigger efter når vi er ude og nævner dem – “Wauw – se lige nogen flotte ben hun har” eller lign. Min mand kigger efter HELT andre typer.
  Egentlig tror jeg ikke han ville være sammen med mig hvis jeg ud præcis som mit drømme ideal er.
  Jeg er ret heldig egentlig. Min mand foretrækker nemlig mig – helt som jeg er.
  Så skal jeg bare også lige selv finde den sidste del af vejen derhen. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg sidder netop i Grækenland med min kæreste da jeg ser sin story og både ham og jeg er forargede.
  Jeg ville sådan ønske at verden kunne få sund fornuft på skoleskemaet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rana

  Ej men, ved ikke hvad jeg skal sige. Det er decideret klamt af dem, der siger at en str. 36/38 er overvægtig! Jeg har selv altid været den tynde og lille med str. 36 og 38, hvor jeg synes det var for meget, ligepludselig. (Sociale medier🙄). Jeg begyndte at spise sundt og træning blev til overtræning. Den dag min str. blev til 34, startede der også en sygdom med, som endte, med at jeg led af anoreksi i 3 år. Min vægt faldt, dag for dag, og jeg kunne ikke fylde noget tøj ud mere, ikke engang en str. 2xxs. Den dag jeg blev fuldstændig ligeglad, med hvad jeg spiste og hvor meget jeg trænede, steg jeg kun i vægt. Måske lidt mere end hvad jeg burde, men nu at jeg er en str. 40, og det gør mig egentlig ikke så meget, men fordi træning (som kun er 4-5 gange om ugen nu) er lidt besværligt med den vægt jeg har, arbejder jeg på at opnå normal vægt igen. 🙋‍♀️ vil jeg træne crossfit igen😍Ellers er jeg vild med min stor booty, som jeg kan fylde min jeans med. En str. 36/38 er perfekt til de fleste. Også en str. 40! Ingen skal tro de ved mere end andre. Ingen skal give en fuck hvad andre siger! 😊 Du er forresten skøn og lækker som du er! ❤ knus😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Grønborg

  Sjovt nok har jeg haft spiseforstyrrelser-formåede en vægt på 28 kg okay jeg kan heller ikke prale med mere end 159 cm, men psykiatrien mente åbenbart jeg var ved at dø, så blev spærret inde i 15 år og det kan ikke anbefales!
  Men jeg har også lagt mærke til hvor opmærksomme folk var på min vægt Gud hvor er du tynd og når jeg så meget mod min vilje havde taget 20 kg på når man er tvangstilbageholdt har du to valg maden eller sonden og jeg har altid valgt maden-Gud hvor har du taget på underligt nok har jeg aldrig gjort folk tilfredse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Størrelser siger sjældent noget om vægt. Jeg er en ret solid str 38, og vejer 66 kg, hvilket ikke kan siges at være meget i den overvægtige ende af vægtskalaen, når jeg har en høje på 182 cm. Så min tøjstørrelse skyldes primært min høje. Det skal også siges at finde passende bukser ofte er lidt af en udfordring 😉
  Min pointe er at størrelsen på ens tøj sjældent siger noget om ens figur. Det er virkelig en skam at der er så mange som bestræber sig efter “den rigtige” størrelse. Man kan også nemt værre en str. 40 uden at være overvægtig. Det er trist at vi har behov for at beskrive vores kroppe med tal, frem for gode og styrkede ord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øh Hvordan for du 66 kg og 182 cm til overvægtig? Det da i den lave normal…. ihvertfald lyder det sundt ikke overvægtig.
   derudover er jeg helt enig str på tøj siger ikke noget om hverken vægt eller sundhed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg har ikke læst alle kommentarer igennem.. men herre jemini hvor går i allesammen op i hvilken størrelse tøj i har på. Og hvornår man er overvægtig, undervægtig.
  Jeg bliver helt stresset altså.
  Skulle vi ikke holde op med at dømme/forklare/søforklare? Er det ikke vigtigst at den person du står overfor er sund og rask, både fysisk og psykisk?

  Og så synes jeg at alle, tykke og tynde, skal tage deres bikini på. Ikke fordi vi er modige, men fordi vi har det varmt of gerne vil bade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Kære Matilde,
  Tak fordi at du sætter lys på alle disse emner; som du bevæger dig henover på din blog.
  Jeg synes ift. til dette emne: Jeg kan for det første slet ikke forstå disse kvinder, som har dette syn, da det i min optik ikke er i orden at kommentere negativt på andres udseende og størrelse lige meget hvor tykke, tynde eller normalvægtige de er. Derfor skulle de have stoppet efter bemærkningen “hvor er det sejt at du tager bikini på i offentlig rum..”, for det er svært for de fleste piger, om de så er tykke, tynde eller normale at gå i bikini.
  Jeg synes at man skal acceptere andres udseende og hvis man så støder på et menneske der er utilfreds med deres udseende, så skal man blot støtte dem i at få det bedre med sig selv, om det så er at tabe sig nogle kilo eller at tage noget tøj på der omfavner deres figur og på den måde gøre dem bedre tilpas. What ever floats your boat.
  Jeg ved ikke hvordan at vi skal ændre dette forvrængede syn på kropsidealerne nu om dage og begreberne normalvægtig, overvægtig og undervægtig, men dette er en start.
  Størrelse 36/38 er normalen i min optik. Men du kan være ligeså smuk og smukkere, hvis du f.eks. er en størrelse 42.
  Tak fordi at du starter denne debat, det er tiltrængt.
  Massere varme tanker herfra.
  PS. Du ser jo pisse godt ud! Keep on going!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benedikte

   “Størrelse 36/38 er normalen i min optik. Men du kan være ligeså smuk og smukkere, hvis du f.eks. er en størrelse 42”

   Der er ikke nogen ‘mere normal’ størrelse end andre. Fordi der måske er mange, der bruger netop 36/38, bliver den ikke den ‘normale’ størrelse.

   Sorry, men der er ikke særlig meget #fuckidealet over din kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Enig!! Der er noget helt galt, når fine almindelige du blir kategoriseret tyk..
  Jeg aner ikke hvad der skal til, for at få folk til at droppe idealet..
  Jeg er selv pt en str 42/44, og jeg hopper stadig i bikinien og har det fint i min krop..
  Jeg sys det er et problem at børn blir kropsbevidste i de små aldre.. Min søn på 8, som er fuldstændig Almindelig slank og høj er meget fokuseret på sin krop og bryder sig ikke om at vise den frem.. Fordi han har oplevet at blive grint af under en omklædning til idræt.. Hallo børn, i er 7-7 år og i ligner alle hinanden… Stop det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lige vist mig i en badedragt (dog ikke bikini endnu) for første gang i mange mange år.. Jeg har haft en spiseforstyrrelse hele mit liv og har altid skammet mig over min krop – men jeg prøver virkelig at ændre det. Det var et kæmpe skridt for mig og det krævede nogle tårer..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Bare tegn på uvidenhed og umodenhed! Hvis vi skal snakke modighed her, så er det da fantastisk modigt af dem at komme med kommentarer og påstande, når de sidder med mangel på fuldstændig almen viden. Don’t let them drag you down to loserville!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Sidder her i Virginia beach i USA og læser dit indlæg og smiler. For her er en størrelse (måske) 50 ikke forhindrede for at tage en Bikini på…
  At kalde dig tyk eller overvægtig er at fastholde sig selv i en virkelig besynderlig tankegang om hvordan normen er for kvindekroppen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det er lidt skræmmende, jeg vejer lidt mere end du gør men har præcis samme kropsform. hvis folk synes du er tyk, må jeg vel også være tyk i deres øjene.. jeg har altid været normal vægtig, så lidt vildt hvis folk ser os/mig som tykke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg kan ikke lade være med at tænke, at de har givet dig en sviner pakket ind i et kompliment – bare for at være tarvelige. Det bliver det selvfølgelig langt fra bedre af, men tyk og overvægtig? Det er godt nok skudt helt ved siden af.

  You’re fighting the good fight, keep it up!

  – Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotus

  Jeg har sådan en lang ranglet krop, som dem man ser i diverse modeblade. Gør det mig til et dejligere, sødere, skønnere menneske? Nej. Dit BMI, min fedtprocent eller det tal der står på vægten, skal ikke bestemme hvordan du skal have det med dig selv. Jeg er så enormt glad for min tynde “drengede” krop, fordi det er min. Jeg har ikke nogen stor fantastisk numse eller langt lyst hår, men jeg er sund og rask, og jeg lever fandme! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hej Matilde.
  Jeg vil starte med at skrive , at jeg syntes du er smuk og naturligt godt skåret( og bare rolig jeg lægger ikke an på dig😂😂😂) . Tænker at rigtig mange som skriver, at det er flot du har bikini på selvom du er overvægtig ( holy crab), enten er så påvirkede af alle de billeder de ser på IG og får et forvrænget billede af kvindekroppen eller er deres selvværd lille og de har behov for svine af misundelse. Det virker ihvertfald helt tosset og jeg ville håbe at jeg havde været kropstilfreds i din alder( 😂😂😂, lyder som en på 85), jeg nåede at blive 44 inden jeg sys jeg var okay( læs lækker på min måde ) .
  Bliv ved med det du gør og glem de negative kommentarer ( at de gider at spilde tid og energi på det ). De kan jo kommentere hos deres kropsidealer istedet, men det er nok svært😉😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er så god! God til at formulere budskabet om det forskruede ideal, god til at promovere, at vi er gode nok som vi er, og god nok til at være dig – du er nemlig perfekt og skøn som du er.
  Tak for dig!
  Jeg ville ønske, jeg havde den samme tankegang som dig. Jeg selv lider af anoreksi, nu på 5. år… Og det er bestemt ikke anbefalelsesværdigt. Dog er det endelig begyndt at lysne en lille (bitte) smule. Jeg kæmper hver dag, og dine indlæg gør det lige en tand nemmere.

  Hvis det skulle have interesse, er du meget velkommen til at følge med på min blog, hvor der både gives indblik i livet som det er, når man er fanget i anoreksiens kløer, men også alt muligt andet, såsom livet i gymnasiet og sure sokker.
  Kram herfra

  nouw.com/lillelyng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ena

  Men, Mathilde, du er jo ikke en størrelse 36. Og det er helt fint. Men det er da ikke at sige fuck idealet at lyve om sin tøjstørrelse..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Ena, hvad i alverden ved du om hendes tøj størrelse? Der er jo, hvis du ikke skulle være klar over det, ofte forskel på tøj størrelser alt efter hvem producenten er. Og ligeledes forskel på størrelse ift. om man snakker bukser, nederdel, kjole, top, bluse osv. Det er vidst de færreste der passer en bestemt størrelse unanset hvad de tager på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Årh kære Ena. Du må virkelig være ked af et eller andet i dit liv, siden du skal svine mig til. Jeg håber det bedste for dig. God sommer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Omg…..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha praecis. Mathilde er saa meget en str. 40/42

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Wauw hvor synker i lavt. Hvis Matilde siger hun er en str. 36, så er hun nok en str. 36! Så hold dog jeres kæft og gå hjem og tud… Jeg bliver så rasende over piger som jer, som ikke har noget bedre at give jer til!
   Matilde, du er smuk! Og jeg tror på dig! Alle kroppe er forskellige og andre som måske er tyndere end Matilde kan også sagtens være en str. 36, hvis tingene sidder anerledes! Åååh………0

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Et ordsprog siger, at et billeder siger mere end tusinde ord, men det fortæller altså ikke hvilken tøjstørrelse folk bruger! Så fik vi det slået fast. For så bare lige at dyrke det lidt mere (undskyld Mathilde!), så ville du heller ikke kunne udtale dig om folks vægt. Lad os bruge mig som eksempel! Hvis du så et billede af mig, ville du aldrig komme i nærheden af at gætte min vægt. Jeg kan fortælle dig, at jeg er enormt stærk men også en tung kvinde, der her til morgen vejede på 114,2 kg på badevægten og så måler jeg 179 cm. Se der har vi et problem, for jeg bruger nemlig en str. 46 i bukser og 42/44 i overdel! Det er uhørt og passer jo slet ikke med min vægt, men det gør mig ikke til en løgner, men derimod til en der passer sin styrketræning og udnytter den styrke kroppen om nådigst giver mig! Jeg styrkertræner enormt meget, men jeg har selvfølgelig også former, for ellers havde jeg vejet mindre, men min eller andres vægt, billeder eller andet afgør ikke, hvorvidt du kan udtale dig om, hvad folk bruger i tøjstørrelse, vejer eller hvad end du måtte føle for at udtale dig om. Beklager, men som sagt, så siger et billede mere end tusinde ord, men tøjstørrelser er altså bare ikke en af dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • P

   Nu må vi lige skære igennem hér.
   Dem der har skrevet vedr. Tøjstørrelse og overvægt, har uden tvivl gjort dette for at skabe forargelse og splid – de gør det for at provokere, og for at blive omtalt både af dig, men også af os andre. De er opmærksomhedsliderlige.. uden tvivl.
   Det sørgelige er så bare, at det rammer rigtig mange ligesom vedkomne ønsker. Det skaber harm og frustration hos mange.
   Jeg er dog ikke i tvivl om, at vedkomne 1. Enten ikke har ret mange brikker at rykke rundt på, siden de føler behov for at nedgøre andre, 2. Må være en del yngre end flertallet af os, som er opdraget således vi har en pli, en realistisk opfattelse og en forståelse og medfølelse for andre mennesker.
   Modellen har jo tydeligvis været påvirket igennem mange år, af de forskruede kropsidealer, som nu er kommet til resten af DK og nu (desværre i manges øjne) er blevet kropsidealet.
   Det er jo sygeligt, at folk fokuserer på vægt og tøjstørrelse. Så til jer derude, som føler at det er forkert at have et højt BMI (kropsbygninger er forskellige, hvis I ikke vidste det) eller at være mere end en str. 36, jeg synes virkelig, at I burde søge hjælp, snak med jeres læge eller tag forbi en psykolog eller se nogle flere programmer i TV’et (I ser tilsyneladende for meget, men prøv nogle andre end topmodel og keeping up with the Kadashians – prøv nogle realistiske) om tøjstørrelser og forskelligheden på folks kroppe, således I fatter, hvad der er sker & at der ikke er noget der er rigtigt at veje eller nogen rigtig tøjstørrelse!
   Håber det når at gå op for jer, inden I alle ender med en eller anden for spiseforstyrrelse eller tvangstanker. (Hvis I ikke allerede er nået dertil)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Catrine

   Matilde er ikke en 40/42.. jeg har brugt mine teenager år med matilde.. og jeg bruge en 40/42. Jeg er i øvrigt normal ikke tynd bevares.. men jeg er ikke overvægtig .. matilde er en “lille” pige.. småt bygget om man kan sige.. jeg er en større knoglemæssigt bygget pige.. og hun kort.. jeg er høj .. vi har aldrig passet hinandens tøj.. så jeg ved personligt hun ikke lyver om hendes tøj str..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Jensen

   Og hvad hvis hun er en 40/42? Hvad så? Er hun så ikke god nok eller hvad? Nu MÅ I simpelthen stoppe det body shaming!!!! Skrid fra den her blog, hvis I ikke har noget pænt at sige om Mathilde!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ena

   Jeg kan godt se at mange af jer tror at jeg er ubegavet, 12 år gammel osv. Det er jo altid nemt at komme med når man ikke rigtig lige ved hvad man ellers skal sige. Jeg prøver ikke at få opmærksomhed, men jeg må vel godt stille mig kritisk over for Mathildes hykleriske offer mission? Og jeg synes ikke det er at acceptere sig selv at lyve om sin kropsstørrelse, for ligegyldigt hvad i kan sige om hvordan tøjet bliver lavet og at størrelserne kan være forskellige (hvilket er sandt ifht. italienske og franske, men afvigelsen i andre europæiske størrelser er altså minimal…) så er Mathilde ikke en størrelse 36, og det er jo i følge hendes udsagn fint med hende og hun synes det er fedt at have en stor røv og hvad ved jeg, men jeg synes ikke den stemmer overens med hendes tusinde moralprædikner om at elske sig selv at lyve om ens tøjstørrelse. Så måske Mathildes størrelse-42-er-bare-sundt hær kunne forholde sig til det i stedet….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Ena – en skam du ikke er 12, så var der stadig håb. Er du ikke flink at smutte et andet sted hen og være grim i munden og havde ondt i røven over Matildes lækre str 36. Du er seriøst trættende at høre på, og at du bliver ved er latterligt! Pøj pøj med livet Ena, det må sgu ikke være let at være dig! Håber der er positive forandringer på vej til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Jeg tror, du skal have briller. Mathilde ER en størrelse 36/38, så smut du lige til øjenlægen, der er da vist noget grueligt galt med dine øjne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Ååårh, jeg bliver så træt og trist. Du, som kæmper så brav en kamp, for at vi som kvinder kan lære at acceptere og holde af os selv i en verden, som konstant forsøger at modarbejde dette. Det er ikke fair, at kampen skal være så hård, men hvor er du sej, at du bliver ved. De, som har skrevet til Mathilde, at hun er overvægtig, bør altså virkelig tage virkelighedsbrillerne på. Du har helt ret i, at nutidens måde at se kroppe på, at fuldstændigt forskruet. Jeg har den dybeste respekt for det, du gør, Mathilde. Selv om det kan føles som om, at der er en del modvind at kæmpe imod, så ved jeg, at der er flere, end du aner, som får modet til at begynde at holde af sig selv og deres kroppe, pga. dig og dig arbejde. Så tak for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hov, mente selvfølgelig “er” i stedet for “at” og “dit” i stedet for “dig”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Hej Matilde. Til dagligt arbejder jeg som personlig træner og jeg møder ofte piger, tynde eller normalvægtige piger, som vil tabe sig. Det er skræmmende, men alle skal naturligvis gå efter deres mål og jeg giver dem gerne redskaber til nogle sundere vaner. Men når de fortæller mig, hvordan de ikke er tilfredse med deres udseende, så bliver jeg ked af det inden i. Det er, som du selv skriver, fordi vores billede af den normaltvægtige krop IKKE er godt nok i manges optik. Mange ser en normalvægtig krop som buttet eller let overvægtig. Det er skræmmende.
  Jeg tager hatten af for din kamp! Jeg gør, hvad jeg kan for de piger jeg møder og prøver at vende deres syn på dem selv, men det er en lang kamp. Og hvis ikke der var sådan nogle som dig, der taler om emnet, så er jeg sikker på at det ville være meget værre. Du er sej, du er smuk og du er på ingen måde overvægtig Matilde. Du har så evigt ret i det du skriver. Jeg hepper på dig!
  Kærlig hilsen Nicole Johnsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Version 4.2 +3 børn.. kalder …

  Tak!!! Stod så sent som forleden dag i en tøjforretning. Hoppede i en S par shorts…ekspedient kigger på mig og siger de sidder lidt Stramt måske du skal have et nummer større.. jeg kigger ned af mig selv – og kan bogstavelig talt putte en liter mælk ind mellem buks og lår..
  Bevares der kunne da godt strammes op hist og her.. slap kan man kalde det..

  Men når jeg står med mine 3 piger – heraf 2 teenagere … som glor på ekspedient og siger – Øhh de sidder da lige som de skal .. vores mor er ikke fed …


  Bliver man træt … så tak Mathilde fordi du som jeg er normalvægtig 💪🏻💪🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Undskyld mig, jeg tvivler meget paa at du bruger 36 i toej. For mig er du ikke tyk, men du er frodig. Jeg er tidligere model, 1.78 og vejer 55 kg. Jeg kan daarligt passe en str. 36. saa det er direkte loegn at du bruger det. Jeg vil elske at se dig komme ned i en str. S. Det er ingen skam at vaere frodig og bruge str. 40 Men lad vaere med at lyv omkring det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   180 cm høj, 69 kg, svinger mellem 36 og 38. Det kan man sagtens.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg ikke set din krop, men har set Mathildes. og en 36 er hun bestemt ikke. Har ogsaa svaert ved at se hvilket maerker du bruger. en str 36 til 1.80 hoej og 70 kg. Hmmmmmm

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Stop dig selv. Fis ind på en anden blog, hvor du tror på de ting der blir skrevet… eks. En vis fie et eller andet.. hun passer mere til dig tror jeg

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Jeg er helt enig! En str. 36. Det passer jo ikke 🙂 Jeg bruger str. 36, vejer 56 kg. Er 1.70 cm. Og jeg er altså væsentligt tyndere end Matilde..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maren

   Shit hvor er I bare nogle kællinger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Slap nu af med det tøjstørrelseshysteri. Come on, har I ikke andet at tage jer til, eller får I det bedre af at hævde, at Mathilde skulle lyve om sin tøjstørrelse? Get a life.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Wtf! Hvad er der galt med jer ? Hvordan kan det være et konstruktivt indspark i en vigtig debat. Stop jer selv. Hvad opnår I ved de kommentarer ? Så malplaceret, tarveligt og ikke mindst så utroligt pinligt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Julie og i andre der sviner og kalder Matilde for en løgner og tyk -du/i skal simpelthen få jer et liv og noget at gå op i. Det gør mig så trist at læse det i skriver, synes det er sørgeligt! Selvfølgelig bruger Matilde den størrelse hun skriver, men at der overhoved bliver stillet spørgsmålstegn til dette ryster mig! Det er jo ikke det det handler om!! Gruer for de unge pigers fremtid med det syn der er på kvindekroppen i dag. Jeg har mødt piger på 10 der squatter 200 squats om dagen fordi de vil have en squatbutt. Da jeg var 10 gik jeg op i at lege og røven til at skide! Hurra for Matilde der gør en indsats for at ændre det forskruede ideal! #harduikkenogetpæntatsigesåholddinkæft!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ems

   Ingen grund til at undskylde, hvis du alligevel ikke er ked af den tarvelige kommentar. Alle kroppe er forskellige – men man er smuk uanset. Det er noget, som jeg føler, at Matilde er enormt dygtig tik at sætte fokus på. Alle kroppe er forskelligt sammensæt mht barm, højde, vægt, lår, mave osv. Dette er alle sammen faktorer, som spiller ind, når man handler tøj. Så selvom jeres højde og vægt er forskellige, så kunne det jo tænkes, at det ikke var det eneste som talte – udover tøjmærket. Så inden du engang skal spille bedrevidende, fordi DU mener, at HUN lyver om numre, som egentlig bare blev skrevet for at forklare en anden issue… så tænk lige, om det overhovedet gavner noget – eller måske bare ødelægger en god dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

   Julie og Caroline. Brug noget af den energi på at forbedre jeres eget liv. Så skal I også nok få det godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Jeg bruger størrelse 36, jeg er 171cm og vejer gigantiske 76kg! Og inden du kategorisere mig som værende fed, overvægtig og en løgner, så hop gerne ind på min Instagram @missmiafit og se det med dine egne øjne. Og så hold dog op med at bekymre dig om andre folks tøj størrelse, bare fordi du er en ting, kan andre også være selvom værende af en anden bygning en du er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mia, Jeg har lige tjekket din instagram ud (og jeg er ikke den samme Julie som fra tidligere kommentarer!). Shit, du har arbejdet hårdt for den lækre mås! SÅ flot! Har du tilfældigvis en blog med inspiration og opskrifter til din træning? Du er for sej!

   PS – har ikke selv instagram, og det er et helt bevidst valg at holde mig til Facebook for ikke at blive FOR afhængig af alle de sociale medier :p

   Kæmpe skud ud til dig! Og undskyld Matilde, at jeg lige henvender mig på den her måde. Jeg er i øvrigt en af dine største fans og forstår slet ikke folk, der har brug for at hate på andre. Du er skøn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  åh hvor er det dog pinligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg prøver lige at sætte mig ind i kvindernes, som har henvendt sig til dig, mindset.
  Jeg tror ganske enkelt, det handler om, at det kan være svært at vurdere på billeder, om du er en str. 36, 38 eller sågar 40. Jeg må indrømme, jeg også har svært ved at vurdere det. Jeg tror i den forbindelse, det handler om, at dét du står for og bruger rigtig meget energi på, (som er super fedt), gør, at nogle kvinder tror, det hænger sammen med, at du selv er overvægtig. Det er derfor blot antagelser ud fra indlæg og billeder på sociale medier, som ikke kan sidestilles 100 % med det virkelige liv, som gør, at der har været lidt forvirring blandt nogle.
  Hermed ikke ment at kropsidealet ikke er lidt forskruet, men derimod at det i dette tilfælde, er antagelserne der har været forkerte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  TAK for dig Matilde! Du gør virkelig en forskel. For mig og for så mange andre. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg håber du kan fokusere mest på de gode kommentarer, selvom jeg godt ved, at det er voldsomt svært. Men for fanden, hvor er du sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Kvindebjerg

  Årh jeg bliver så træt.. Kigger man på min BMI så er jeg overvægtig, kigger man på min kropsfigur så jeg på ingen måde i nærheden af at være overvægtig. Jeg er en sund og stærk kvinde med muskler og former eller deller om man vel :p Jeg er 1.71 høj og vejer 65 kg. Jeg bruger str xs i få ting, ellers svinger jeg som Mathilde mellem S og M på trods af vores figurer ikke er ens. Tøjstørrelser varierer helt vildt fra overdel til underdel og mærke til mærke.

  Jeg føler med jer der har behov for at pille Mathilde eller andre mennesker ned. Det fortæller så meget mere om jer som individ og hvor i er i livet. For stærke afbalanceret mennesker har ikke behov for at pille andre ned, de hjælper tværtimod med at bygge mennesker op. I stedet for at bruge negativ energi på at pege fingre og tale grimt om andre så tag et kig indad og spørg dig selv hvad det her handler om. Og Overvej lige det faktum at det du ser i andre – positivt som negativt – er egenskaber og sider/træk som du selv besidder i dit liv.
  Hav en dejlig sommer – og fortsæt din kamp Mathilde, den gør en kæmpe forskel for mange kvinder. Og husk at dem der behov for at kritisere bliver trigget af dine ord af en grund – og det er deres egen indre kamp som de må tage den dag de bliver klar ❤ det handler om dem – ikke dig, du er blot deres spejl på deres rejse ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hvordan kan det være, at Matildes tøj størrelse bliver det vigtige her? Hvis damen siger hun er en str. 36/38, så er hun nok det og ellers… Who fucking cares? Kan vi fokusere på det vigtige? Det forskruede syn vi har på idealer og om, hvor den almindelige og naturlige kvinde passer ind i samfundet? Matilde, du er så fucking sej og et af de smukkeste mennesker, inside and out, selvom jeg ikke kender dig personligt, så skinner din personlighed igennem og den varmer. Du inspirerer SÅ mange, mig selv inklusiv. Jeg elsker, hvor meget du giver af dig selv og bryder tabuer. Tak for dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabel

  Jeg forstår ikke, at vi har så travlt med at sætte en forbindelse mellem kroppens højde og vægt til hvilken størrelse, man bruger i tøj..
  Det er jo fløjtende ligegyldigt om, hvilken størrelse Mathilde eller du selv bruger.. så længe vi føler os tilpas i det, vi går i..
  Jeg kan ingen måder forstå, at vi skal hakke og komme med nedladende kommentar – hvad får vi ud af det?
  Rigtig god aften til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Kære alle+Mathilde,
  Hvis der er noget jeg bidder mærke i hos ALLE, ABOSLUT ALLE, så er det at vi/i har alle kæmpet med selvopfattelsen og vi ved alle hvad grundende for det er ; SoMe.

  Hvad jeg ikke fatter og ej heller forstår er hvorfor vi ikke taler til hinanden med kærlighed. Hvis vi alle har kæmpet med følelsen af at være forkert , at være for stor, for lille, for rund, for what ever! Tal dog til hinanden med kærlighed og forståelse frem for had, grumhed og nedladenhed. Selv hvis Mathilde løj(hvilket tydeligvis ikke er fucking tilfældet!!!) så fortæl hende dog for fanden hvor gudesmuk hun er, og slip den nedladende tone om hendes såkaldte løgne. Fokuser på kærligheden og hjælp andre kvinder der har kæmpet med selvopfattelsen. I ved hvor ondt det gør, så lad dog være med at hive andre ned. For fanden da damer.. hør hvad Mathilde siger og lad os stå sammen og hjælpe hinanden og ikke beskylde hinanden. Kærlighed herfra( også til de som åbenbart har det så dårligt at de føler behov for at skyde med had frem for kærlighed)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Mathilde, du skal vide, at det du gør er SÅ godt og vi er mange der beundrer dig så meget. Du er en inspiration og et forbillede, og du er nok en af de vigtigste af slagsen i Danmark. Tusind tak for det <3

  Ignorer de ondskabsfulde kommentarer du får herinde. Jeg ved det er så let at sige, men der vil bare desværre altid være nogen der ikke er modtagelige overfor noget som helst, eller som føler sig truffede over det mindste, og har behov for at få andre ned. Fuck dem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Mathilde du er virkelig en smuk kvinde!
  Jeg beundre virkelig du naturlighed.
  Og jeg er ikke i tvivl om, at du kan passe en 36-38. Jeg er selv en 32-34 og jeg har ikke en vildt slank krop, som man ofte ville forbinde med de størrelser. Jeg er også blevet kaldt tyk, selvom jeg er fuldstændig normalvægtig, og andre kalder mig slank. Så det har meget at gøre med øjnene der ser. Og hvis der er nogle der mener du er overvægtig, så må de sku være pænt undervægtige eller helt forskruede. Du er smuk og skøn som du er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Først og fremmest, tak for dig, Mathilde.
  Det er egentlig lidt patetisk, at skulle sige tak for at du tør være dig selv (det illustrerer vel egentlig meget godt, hvor forskruet vores menneskesyn er i disse dage). Nå, men jeg vil lige bidrage med et indspark eller en horisontudviddelse fordi – jeg synes også det er essentielt at understrege, at folk på den ene eller den anden side af vægtskalaen, kan skyldes selvværdsproblemer. Desværre har vi det bare kun med at konkludere det, hvis man er undervægtig. Vores følelser sidder centralt i maven og vi ‘mærker jo også efter i maven’, hvad siger vores ‘mavefornemmelse’ osv. Vi ‘trøstespiser’ eller også er appetitten ikke eksisterende, hvis man er følsesmæssigtpresset. Min pointe er bare, at vi derfor ikke skal være overfladisk dømmende. Døm ikke bogen på dens omslag! Det er så easy og oftest meget fejlagtigt. Alle kæmper deres kampe – dig og mig inkluderet. Men har man rod i hovedet, så er mad eller manglen på samme en måde at gøre ‘smerten’ fysisk. Her kan det styres, kontrolleres, måles og vejes – eller igen modsat. vi bliver styret af kicket af sukker og lader det styre os.
  Husk blot på, at vi ALLE kæmper vores kampe. Ingen ønsker jo at skade kroppen, men desværre er det en måde at FØLE sig selv på. Så helt ærligt – vær sød mod andre og respektér dem. Alle vil gerne gøres deres bedste og hjælp dem på vej i stedet for at nedgøre dem. Så til dig, der nedgør andre – siger meget mere om dig og dit selvværd end dem der tør være sig selv. De hviler nemlig i sig selv, men hvad gør du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har netop set din story på instagram – og folk skal da bare holde kæft…
  Hvorfor skulle du lyve om tøjstørrelse? Og selv hvis du gjorde – hvorfor skulle det så bekymre andre så meget?
  Jeg er selv en str 36/38. Det kommer helt an på pasform og tøjmærke. Nogle gange skal jeg op i en 40 og få gange skal jeg ned i en 34. Folk kigger også lidt skeptisk på mig, hvis jeg starter med at tage en str 36 med i prøverummet – men oftest er det altså den størrelse, der sidder bedst.
  Jeg er også blevet kaldt småfed – og det er jeg bestemt ikke! Jeg har da fået 3kg mere på sidebenene efter jeg flyttede hjemmefra for knap to år siden, men jeg er langt fra fed eller overvægtig… Jeg er helt normal.
  Du er en inspiration, Mathilde! Nyd dit glas vin og gem bare én finger til dem, der ikke tror på dig og bare vil være negative for at være negative.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du er bestemt ikke overvægtig! Jeg bruger selv en størrelse 36 og har en krop der nemt kunne forveksles med din (er 165 høj og vejer 58 kg). Jeg ville være så ked af hvis det skulle opfattes som overvægtig, når det netop er min normal vægt. Tak for dit store arbejde med kropsidealer, det er virkelig flyttet meget i mit lille hovedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Dit budskab er så vigtigt smukke Mathilde.
  At 34/36 er normalt og noget vi vi alle bør være er forskruet.
  Vi forskellige i kropsbygning og udgangspunkt.
  Jeg har altid haft ben, der kunne/kan samlingens med budgangspæle. Min søster derimod er tynd som en ja. Kan ikke finde ordet, men den dimentrale modsætning til mig.
  Sidste år ved denne tid sygemeldte min læge mig med stress. Da jeg efter lang tid begyndte at mærke overskud begyndte jeg at træne igen. Der er ikke sket meget når man ser på vægten, men kan mærke en styrke forskel. Både fysisk og mentalt. Det er først nu jeg bliver udfordret af min træner til at se mere på kosten og vægten. Jeg er klar til der skal ske noget på den front, men på en sund måde. Jeg skal nok smide de kg jeg føler er nødvendige, men en str. 34/36 bliver jeg aldrig. At være være overvægtig er, for mig, både flovt og gør mig ked af det. Det gør ondt at vide at tøjet skal være 42 eller XL.
  Igår overhørte jeg en gravid kvinde i træningscenteret sige, at så snart hun var færdig med at amme vil hun smide alle de kg hun havde taget på. Hun vil ha’ hendes krop igen og det kunne kun gå for langsomt. Hun var en flot gravid kvinde. På ingen måde gravid-tyk/fed/overvægtig. Jeg blev ked af at tænke på, hvilket eksempel hun ville sætte for sit kommende barn. Uanset køn.
  Desværre ramte hendes udtalelser også mig. Jeg har ikke børn, men er “ideal kroppen” virkelig det man skal prioritere som det første så snart ens barn ikke behøver en 24/7?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Så velskrevet! Du er så sej, og du har hel ret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milena

  Kære alle HelseMaltides størrelsesundrere.
  Jeg kan måske godt følge jer i, at I undre jer over tøjstørrelser. – Det er også en uretfærdig måleenhed, eftersom hvert 1) tøjmærke har mulighed for selv at fortolke størrelserne. 2) Hver tøjlinje eller kollektion kan variere/udfordre størrelserne og 3) den enkelte person, der prøver tøjet, har præferencer om, hvordan tøjet skal sidde på ens krop.

  Lad mig konkretisere:

  Tøjmærkerne:
  Lad mig eksemplificere. Ifølge By Malene Birgers størrelsesguide svarer en str. 36 til 86 m i bryst, 71 cm i talje og 95 cm i hoften. Cheap Mondays størrelsesguide for en str. S er: 86 cm i bryst, 70 i cm og 94 i hoften og endelig svarer H&Ms størrelse 36 til 84 cm i bryst, 86 cm i talje og 92 cm i hoften. Konklusion: Allerede her er der en difference på 3 cm. P.s. Alle 3 eksempler kan googles, og dobbelttjekkes, hvis du vil være sikker.

  Tøjkollektionerne/Tøjlinjer:
  Et stykke tøj designes efter en designers eller syerskes tilrettelsespræferencer. Dvs. at variationerne størrelserne imellem for det første ikke altid er ens. Det plejer det at være, men det er ikke selvfølgeligt. Eksempel 1: Har du aldrig prøvet at rykke en størrelse op eller ned, når du har været inde og prøve dit ynglings tøjmærke – også selvom du i 2 år har brugt samme størrelse? Eksempel 2: Et dyrere tøjmærke, der går op i tøjets mønstre er tilrettet symmetrisk, kan være nødsaget til at afvige med et cm’er for at tilpasse mønsteret. Og herved kan størrelsesforskellen mellem str. 36 og 38 differentiere mere end normalt. Eksempel 3: Tøjets materiale. En top i elastan og eller bomuld er elastisk, hvorfor en størrelse S faktisk kan strækkes ud og passe en str. 40-42, hvis ikke mere. Hvis du tør, så spørg dine veninder i forskellige kropfigurer, hvad størrelse bruger i basale toppe. Er toppen derimod lavet i polyester, er tøjet ikke særlig strækbart. Hvis prøver skjorter og kan lide, at de sidder tæt, kan du i prøveværelset prøve skjorter lavet i forskellige materialer. Og du vil sikkert bemærke, at de sidder forskeligt på dit bryst, hvorfor du derfor godt kunne finde på at gå en størrelse op eller ned i nogle af skjorterne.

  Den enkelte persons holdning:
  Hvis du indtil videre bare tænker at mine eksempler bare ændrer på enkelte centimetre, så kommer den store afgørende forskel nu: Nemlig en persons egen præference til tøjet. Har I aldrig prøvet et stykke tøj og tænkt ”Den sidder okay, men jeg lad godt, at den måske var lidt mere figursynet?”. Du prøver derfor en størrelse mindre, og ganske vidst sidder tøjet mere som du vil have det. Betyder det, at du har tabt dig? Ikke nødvendigvis. Du har måske bare lyst til at dette stykke tøjet skal sidde mere tætsiddende.
  Når en designer designer tøjet, har vedkommende visionen om, hvordan det skal sidde på en krop. Når tøjet kommer ud i butikkerne, begynder vi som forbrugere at fortolke tøjet. Nogle kan lide rigtigt stramme bukser. Nogle sværger til, at bukserne skal være så stramme, at de nærmest kun kan lukkes, når man suger maven ind. Hvorfor? Well fordi de enten tænker, at følelsen af stramme bukser er nice eller fordi de tænker, at størrelsen med tiden udvides også holder buksen længere tid, idet en større størrelse ville have udvidet sig til en for løs størrelse. Der kan også være andre grunde.

  Jeg håber, at disse forhold giver stof til eftertanke.

  Til alle jer, der ytrer at Matilde ikke er en str. 36 og 38, fordi I er XXX høj og XX kg og selv bruger en størrelse. Well. Okay. Matilde siger ikke, at hun kan dele og bære dit tøj ligesom dig. Måske har du smallere lår end hende, hvorfor din løse jumpsuit vil sidde mere tæt på Maltide, men derfor kan I så begge godt være en str. 36 og reelt passe samme stykke tøj. Bærer Matilde så tøjet forkert ? Næh ikke nødvendigvis, man kan vel spørge designeren og spørge om den måde at bære tøjet på er forkert. Betyder det så, at du ser bedre ud i jumpsuiten? Muligvis. Det er jo en smagssag og afhænger, hvem du spørger. Kan Matilde så passe alt tøj i 36 og 38? Sikkert ikke, men det gør hende altså ikke til en løgner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jules

  Kære Mathilde.
  Jeg har nu fulgt din blog i noget tid (og jeg elsker den), men for første gang føler, at jeg har et behov for at kommentere.
  Mathilde, (du) er på ingen måde overvægtig, frodig eller noget der hen af. Du er en ganske normal smuk og slank kvinde.
  De piger (ja, det må helt sikkert være piger på 14-15 år) som kommenterer dig som frodig/obervægtig, har helt tydeligt selv nogle issues omkring egen krop. Jeg betragter deres kommentarer som en form for, at de får det bedre med deres egen krop.
  Du behøver ikke at skulle retfærdiggøre eller bevise din tøjstørrelse overfor dem eller nogen andre. De finder alligevel bare på nye negative kommentarer, så de kan få det bedre med sig selv.

  Tag dig ikke af deres negative og ondsskabsfulde konmentarer, hav i stedet ondt af dem, for det er mennesker, der selv har store problemer i deres liv og med deres selvværd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt enig synet på kroppen er helt forskruet i samfundet.
  Syntes du er urtrolig smuk, lige som du er.
  Vej selv lidt for meget, men hey vægt øgning stoppede da jeg stoppede med medicinen som smadret mit stofskifte…. at smide dem er så bare svært. Men jeg lever med det og lever så sundt jeg kan uden at være på kur… så har jeg det godt og det vigtigst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hold da helt op! Først og fremmest vil jeg bare sige til Mathilde at jeg synes det er vildt fedt at du tør at stå frem med dine holdninger til nutidens forskruede syn på skønhedsidealer osv osv. Jeg er helt enig i at der er noget der er gået fuldstændig galt når en str.36-38 anses for overvægtig! Jeg er glad for at der findes mennesker der kæmper for et mere positivt og realistisk syn på krop og udseende generelt, der ikke vil acceptere at kvinder (også mænd) skal se på sig selv og føle at de ikke er gode nok fordi de ikke ligner de redigerede modeller, eller ikke kan presse sig ind i en str. small. Desuden er det vildt skræmmende at vi ikke kan erkende at andre kan være smukke, uden at det betyder at vi ikke selv er! Vi er ikke perfekte, jeg kender ingen der er. Jeg er bestemt heller ikke selv, men som du siger, jeg er helt almindelig og det er jeg faktisk yderst tilfreds med, trods fejl og det uperfekte. For vigtigst af alt, jeg er i live – og oveni købet heldig og taknemmelig for at jeg er sund og rask! Kun positive tanker herfra, jeg synes du gør det godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Kort sagt
  Jeg synes du ser godt ud i str 36 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Helt ærlig piger!
  Gå dog op i budskabet istedet for hvilken størrelse i formoder Matilde går med eller ikke gør!

  Hun sidder ned på billede, de fleste maver/kroppe bliver sgu trykket sammen når man sidder ned, det gør min også, og jeg bruger sørme også str small!!

  Skulle jeg lyve nej?

  Så døm ikke “bogen” på omslaget..

  Og til dig smukke, godt skrevet Matilde. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ena

   Hmm, det handler jo ikke om det pågældende billede i forhold til om Mathilde er en størrelse 36 eller ej. Men på hendes Instagram snakker hun da selv altid om sine fyldige lår. Og de generelt fyldige lår, billede eller ej, passer ikke en størrelse 36. Jeg er super ligeglad, men jeg synes st Mathilde direkte modsiger sin krops ideals mission eller hvad det er ved at pynte på sandheden. Men størrelse eller ej, så handler min pointe i højere grad også om at Mathilde konstant snakker om at man skal elske sig selv og at alle kroppe er almindelige, men hun har tusinde holdninger til sin egen krop og kan ikke holde ud at folk siger noget om hende, jeg fatter det bare ikke. I bund og grund er jeg nok enig med en tidligere kommentar hvor der blev skrevet at det virkede som om at Mathilde gav 0 og 1 million fucks på samme tid.. Jeg har fuld respekt for hvad Mathilde gerne vil, men jeg studser da også over, at første gang jeg fandt Mathilde på Instagram postede hun slanke opskrifter og gav tips til træning på en liiidt anden måde end hun gør nu. Men fair nok, man har jo et standpunkt til man tager et nyt. Men jeg tror at Mathilde har sat ret mange menneskers pis i kog efter hendes optræden i Godmorgen Danmark hvor hun svinede slanke piger til og satte sig selv op på b piedestal.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jd

   Ena:
   Det er dog utrolig som du kan konkludere ud fra nogle billeder. Hvis Matilde fortæller hun bruger str 36/38, så gør hun da det. Hvorfor skulle hun overhovedet lyve om det? Og hvis du var så “super ligeglad”, så havde du nok ikke brugt tid på at kommentere dette blogindlæg, men i stedet fortsat din dag som om intet var hændt.
   Og det du beskriver som “at tage et nyt standpunkt” kaldes udvikling!!
   Noget som mennesker med et åbent og positivt syn på verden gennrmgår.
   Det lyder lidt som om, du selv kunne trænge til at udvide din horisont lidt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Heldigvis siger det mere om dem , der føler behovet for at hævde sig på andres bekostning .
  Men hvor må det være hårdt at stå på mål for! Heldigvis er du vinderen i alt det her, og har fat i den lange ende.
  Du er hverken tyk eller overvægtig og dem der siger sådan er beviset på og at denne “kampagne” mod forskruet kropsidealer fortsætter! You go!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg er så træt af det forfærdelige kropsfokus på nettet. Træt af kropsfokusset på fx instagram og træt af de modbydelige piger herinde, som gør det til deres vigtigste opgave at svine Matilde til. I må da seriøst finde noget andet at gå op i. Jeg håber for guds skyld, at I aldrig ville sige sådan noget i virkeligheden. Jeg er simpelthen så kvalm over, at det er det eneste, I kan gå op i. Livet handler om så meget mere end, hvilken størrelse Matilde har eller ikke har. Og jeg kan love jer for, at med Matildes enormt imponerende ærlighed her på bloggen, så ville hun ikke vinde noget ved at lyve om sin tøjstørrelse. Det er for langt ude at begynde at diskutere det. Matilde kæmper en brav kamp for at give piger et realistisk og sundt forhold til deres kroppe. At hun lige nu føler, at hun løber panden mod en mur, kan jeg virkelig godt forstå. Jeg skammer mig faktisk over jer, som kommenterer så negativt herinde – for I er billedet på alt hvad der er galt med den eksisterende kropskultur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hold da op! Efter at have læst de fleste kommentarer igennem ved jeg snart ikke, hvad der er værst: at der er nogle kvinder, som i god tro har sagt tak til Mathilde for at vise sig frem i bikini trods kvindelige former, ELLER alle de kvinder, som nedgør førnævnte kvinder ved at kalde dem børn, stemningsskabere, ondskabsfulde etc., når de måske i virkeligheden har ytret sig, fordi de synes hun er et forbillede..
  Nej vent, jeg ved godt, hvem der er værst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Selvfølgelig er du en 36/38! Jeg vil påstå at min røv OG mave (med slaske hud) efter graviditet fylder væsentligt mere i landskabet, Og jeg er altså en 36/38. Just sayin’😘 STOP jer selv Ladies 🙏🏻 Det er pinligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Kære Matilde
  Jeg vil bare sige at du er smuk og en af de bedste inspirationskilder jeg har.
  Jeg bruger en str. M/L, er 1.81 høj og vejer 76 kg. Jeg er ikke tyk!
  Ligesom du ikke er tyk, overvægtig, har for meget på sidebenene eller noget andet.
  Du er smuk!
  Tak for din blog og din personlighed, jeg og mange mange andre nyder den dagligt!

  Og som en sidebemærkning der ikke har noget med dig at gøre, men et citat jeg er pjattet med: you are not fat. You have fat. You also have fingernails. But you are not fingernails.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hold nu op, hvor siger det meget om, hvor ufatteligt forvredet kropsbilledet, idealet og hele forståelsen af størrelse og krop er, hvis du bliver kaldt tyk og frodig. Der skal være plads til store og små, slanke og kurvede, spinkle og stærke. Men hvis du med så tydeligt sund, trænet og slank en krop (der uanset hvor megasej og god, du er, Mathilde) ikke repræsenterer størstedelen af alle kroppe, bliver kaldt modig for at have bikini på (selvom du selvfølgelig er pissemodig ❤️), så er virkelighedssansen godt nok langt væk. Det er hård – men vigtig – kamp at kæmpe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Christ. Help us.
  Jeg tror bare jeg vil melde at jeg er stolt over at være vægt OG tøjstørrelses-præsident i denne tråd og jeg føler mig oftere glad end nedtrykt på den baggrund. Jeg hopper ikke i en bikini, for det gør mig utilpas fysisk 😄 jeg synes vi alle skal gøre præcis hvad vi har lyst til og ellers opføre os med respekt for andre menneskers syn, holdninger og følelser. Hilsen 1,80/bruger alt mellem medium-XXL/42-50/98kg/hej,mit navn er også Camilla
  Matilde er ligeså meget værd som du selv….hvor meget respekt ville du have for dig selv?
  #såharvidetpådetrene
  #micdrop
  #peaceout
  #startmeddigselv
  #lovetothepeople

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Jeg bliver så sur over at alle kvinder skal have at vide de er overvægtige, eller direkte fede, når de overhovedet ikke er det. Man ser tit en kvinde der er så underernæret at hun ser meget syg ud, og så skriver folk fanme hun er tyk! Det er selvfølgelig især mænd. En kvinde skal kun bestå af tynde knogler med et lag hud udenpå, ellers er hun overvægtig. Tænk det er nået der til hvor kvinder ikke må spise mere, hvis de vil leve op til et eller andet latterligt ideal, der mere ligner et ukendt væsen fra rummet, end et menneske. Heldigvis er vi alle sammen ikke sådan.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg hader ved at være voksen