Nye træningsklæder og en god idé til din træning

En gomore tur med en finger i knæhasen

gomore

Jeg har netop besøgt min veninde Maja, som bor i Svendborg. Jeg tog som sædvanlig en gomore som er billigst og nemmest og jeg synes at det er virkelig hyggeligt at lære nye mennesker at kende. For dig der ikke kender gomore, så er det et koncept som går ud på, at du via en app kan finde et lift og betale mindre end offentlig transport og således kører med en privat person. Det fungerer så fint og dette indlæg er intet ondt imod gomore. Jeg elsker konceptet og at jeg kan komme til Svendborg for 130-140 kroner hver vej. Og samtidig småsove på bagsædet eller lære et nye menneske at kende. Men. Jeg havde en dårlig oplevelse på vej til Fyn. I en gomore. Men det var ikke føreren af bilen, som gjorde min oplevelse dårlig. Det var ham som sad ved siden af mig.

Manden som nok var 55 år kunne ikke så godt tale dansk, så i lang tid sagde han ikke så meget. Det passede mig fint, for jeg snakkede godt med føreren af bilen og hendes lille datter, så jeg ævlede løs med dem og tænkte egentlig også at ham ved siden af mig, havde det fint med at kigge ud af vinduet og lade damerne tale. Han deltog i hvert fald ikke. Lige indtil at han spurgte til mine smykker, som jeg glad viste ham. Han begyndte at vise mig de smykker som han åbenbart lavede (noget med sten og rav) og jeg kiggede interesseret (jeg er godt opdraget) og spurgte ind og sådan gik der 10-15 minutter. Så spurgte han pludselig om jeg kunne lide at få massage. Jeg svarede naivt ja og kiggede spørgende på ham. Han tog min højre hånd og gav sig til at massere den. Det var egentlig ret rart, men samtidig meget underligt, upassende og utrolig akavet. Jeg lod ham gøre det. Og sådan gik der mange, laaange minutter. Han endte med at massere mit ansigt og min knæhase og hans hånd var også lige rigeligt på mit bare lår.

Da jeg steg ud af bilen følte jeg mig beskidt. Og jeg følte at jeg havde fået overtrådt en masse grænser i den Mercedes. Og jeg undrede mig over mig selv, for hvorfor havde jeg dog ikke sagt fra? Jeg kunne jo ikke lide det! Jeg hader at blive rørt ved i ansigtet – også af dem jeg kender, men alligevel lod jeg en helt fremmede, gammel mand røre mig i ansigtet, mens jeg endda havde lukkede øjne, for det havde han jo bedt mig om. Christ.

Jeg undrer mig stadigvæk over, hvorfor jeg ikke blev gal og sagde nej. Jeg er elendig til at sige fra og jeg oplever det så ofte. Alt for ofte. Det er ikke okay. Da jeg kom hjem til Maja vaskede jeg hænderne, armene og mit ansigt flere gange – fordi jeg følte mig så beskidt og krænket. Jeg er ked af det på mine egne vegne, at jeg lod ham gøre det. At jeg åbenbart er sådan en pleaser, at jeg ikke turde at sige fra. Jeg ville jo på en eller anden måde gerne have, at han kunne lide mig – eller at han i hvert fald ikke havde grund til ikke at kunne lide mig. Han trådte så enormt meget over mine grænser og jeg ved at han var klar over det – hvilket jeg får helt gåsehud af, at tænke på.

Jeg fatter ikke at jeg fandt mig i det, jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg ved ikke om jeg kan finde på, at finde mig i samme opførsel en anden gang. Jeg håber det ikke! Jeg har efterfølgende haft lyst til at slå ham, give ham sådan en på låget og råbe at han fandeme ikke skal røre ved mig, specielt ikke i min fucking knæhase. Men i situationen gjorde jeg intet. Jeg frøs og lod ham gøre det. Har du oplevet noget lignende? En situation hvor du kan mærke at du får dine grænser overtrådt, men ikke handler på det?

Jeg håber at jeg, næste gang jeg skal køre med gomore, ikke bliver befamlet imens. Det var en klam, grum oplevelse. Næste gang giver jeg en lussing. Om det så er i en lille fiat punto.

 

16 kommentarer

 • Amanda

  Jeg kender virkelig til det du skriver, det med, at man ikke tør sige fra, for man vil jo godt have at personen/erne skal kunne lide én. Jeg har så ofte i mit liv ikke sagt fra, og jeg gør det stadigvæk, og man ved godt, at når man står i situationen, så føler man med det samme at man skulle have sagt noget! Det er for dårligt, for man har et ansvar overfor en selv, og folk kan så nemt få lov til at dominere hvis man ikke får sagt fra. Uden de måske selv er klar over det. Det handler vel i bund grund om, at man skal være tro mod sig selv, ligesom man er mod andre. Knus herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har selv oplevet at få overtrådt grænser og intet gjort. Flere gange har jeg faktisk først opdaget det flere år senere hvor jeg har tænkt på en episode og pludselig er det gået op for mig, at jeg slet ikke havde det godt dengang og at det slet ikke var okay, det der skete. Det er vildt ubehageligt når det først rammer bagefter og man intet kan gøre – om det handler om 10 minutter eller 10 år er jo lige meget.

  Du er ikke beskidt eller ulækker. Jeg er sikker på at der er en overlevelsesstrategi i hjernen der siger, at man i den situation ikke skal sige noget og at det derfor er helt naturligt – sikkert noget med at du er “fanget” med manden i en lukket bil. At sige fra ville være “forkert”…. noget i den stil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Louise

  Kære Mathilde
  Jeg er også en pleaser, eller jeg er det i efterhånden mindre og mindre grad. Jeg har fundet ud af, at der er meget positivt ved at have pleaser genet i sig, da det gør dig/mig til et empatisk og følsomt menneske. Blot skal det negative af dette gen sorteres fra.
  Nu til min egen oplevelse: jeg købte en cykel på dba og havde aftalt at mødes med sælger. Det var en midaldrende mand. Da jeg skal gå giver jeg ham hånden og siger tak for handlen. Han får sagt at han vil give mig et knus. Jeg tænker kort, at det har jeg ikke lyst til men lader ham. Da vi knuser kører han sin ene hånd ned over min røv. Jeg har en tynd sommerkjole på, så han kan mærke min krop tydeligt. Jeg blev så paf men sagde ikke noget og skyndte mig blot at sige farvel og cykle væk. Jeg burde have skældt ud eller gjort ham opmærksom på, at han ikke skal røre mig eller andre fremmede på den måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det var da en ubehagelig og grænseoverskridende oplevelse – som du netop skriver var han uden tvivl klar over det. Jeg deler virkelig din vrede og kender den desværre godt selv.
  Mes for dig selv : *det var ikke min skyld* for det var ham, der gjorde noget forkert.

  Jeg er også en pleaser og finder mig i alt for meget. Selvom jeg gerne vil være sød, har jeg også fået nok. Efter for mange års pleaser-ærgelser, har jeg efterhånden trukket mig fra mange mennesker og socialt sammenhænge.. lukket lidt af og været utilnærmelig. Men det fungerer absolut heller ikke for mig.
  Håber vi får lært os at sige tydeligt fra – måske det var et emne til bloggen?

  Støtte herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg er ked af at høre om din oplevelse. Personligt kender jeg alt til at ‘sig-fra’ følelsen kommer efter en grænseoverskridende oplevelse og ikke imens det sker. Tænker det er fordi det er et slags chok, når det sker? Jeg har haft en virkelig ubehagelig oplevelse med en blomsterhandler i den by jeg bor i.. det er svært at forklare i korte træk, og i dag forstår jeg stadig ikke helt hvordan det skete. Men jeg havde en dårlig dag, dvs jeg var letpåvirkelig. Og blomsterhandleren spørger meget ind til mig.. pludselig sidder vi i hans baglokale fordi han tilbød mig noget koldt at drikke. Jeg havde ikke lyst, men ja du ved – pleaser. Og han begynder at holde min hånd og sådan nusse den.. For dernæst helt ude af kontekst at spørge ind til første gang jeg havde sex med nogen.. Jeg kan huske at jeg blev helt paf.. Vi var alene i forretningen og han spærrede for udgangen, og lige der følte jeg sådan helt ægte frygt.. Han begyndte at kysse min hånd, og jeg kunne mærke at min krop var sådan helt fastlåst. Heldigvis kom der en kunde ind i forretningen og jeg nærmest løb ud af forretningen og hele vejen hjem. Og først der kom vreden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Har prøvet det “samme”. Her var det en kollega til en firmafest. Jeg frøs også bare i det imens mit indre skreg. Og da jeg prøvede at komme væk efter et stykke tid, blev jeg hevet tilbage i stolen. Rigtig ubehageligt, men samtidig var jeg også så bevidst om ikke at ville lave en scene, at der gik lang tid før jeg endelig kom væk. Han jagtede mig rundt resten af aftenen. Meget grænseoveeskridende! Er det et “pæn pige” issue?? At man ikke ønsker skabe en scene så meget, at man yder vold mod sig selv???

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Jeg kender det desværre også. Det er mange år siden nu, men lige omkring da jeg var atten, var vi 3 piger på rømø i byen. Vi tog med 3 fyrer hjem og Jeg vidste enlig godt det var en dårlig ide, men de andre ville gerne. Vi prøvede at sove for os selv i et soveværelse, men to af dem kom ind og begyndte og pille. Jeg har måske før fået rykket mine grænser mere end jeg ville. Men jeg synes jeg gjorde det tydeligt at jeg ikke ville. Jeg sagde også nej flere gange.
  Til sidst gjorde jeg det jeg har fortrudt mest siden. Jeg tænkte lad ham nu bare få det overstået også er der ro. Jeg er 23 nu og kan stadig huske det som var det i går, jeg fortryder jeg ikke råbte, slog og gik hjem, eller ringede efter en taxa. Jeg ved de andre oplevede det nogenlunde det samme som mig, men vi har aldrig snakket om det. Jeg har bare lyst til at glemme det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Du får lige et spørgsmål, som ikke handler om dit indlæg. Jeg har flere gange overvejet at skrive, men hvor store er dine overarme, hvis du måler det? De ser bare så utrolig flotte og veltrænet ud, og jeg har flere gange tænkt “wow”, når jeg ser dem 🙂 Jeg har selv store komplekser med mine. Træner du ofte dine overarme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maren

  Jeg har selv lige prøvet det her i weekenden, hvor jeg var voldsomt fuld og egentlig ikke kan huske, at jeg mødte fyren, men først begynder at kunne huske, at vi ligger i hans seng, og jeg siger ej, nej, lad være, men giver efter til sidst, det blev HELDIGVIS ikke til mere end berøring i fissen, men for helvede hvor føler jeg mig bare lille og ussel. Jeg kender ham i forvejen, men det der skulle bare ikke ske, og jeg forstår stadig ikke helt at det skete. Jeg tror også det er det skide pleasergen, man gør alt for at behage folk, om det så betyder, at man giver afkald på sig selv. Jeg skal have en vigtig snak med mig selv nu, for det må absolut ikke ske en anden gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Sikke en idiot og øv for en ubehagelig oplevelse. Jeg har fået overtrådt min grænse engang i forbindelse med en fyr, jeg havde mødt på Tinder. Vi havde mødtes til kaffe og skiltes igen, men så skriver han senere om jeg har lyst til at komme hjem til ham, så ville han lave mad. Og jeg kunne bare blive og sove… jeg vidste jo godt hvad han havde i tankerne og skrev tilbage at jeg ikke havde tænkt mig at have sex med ham. Det var sleeet ikke det han var ude efter, men han håbede da han kunne få lov at kysse mig? Det skrev jeg, at jeg godt kunne gå med til. Jeg kommer hjem til ham og det bliver ret hurtigt tydeligt at han altså ikke har tænkt sig at lave noget mad. Han hiver mig ind i sin seng og begynder at kysse mig, det var okay. Men der går ikke lang tid, før han lægger an til mere og jeg siger til ham at det ikke skal ske. Han lader til at ignorere det og bliver ved med at kysse og forsøge sig. I øjeblikket tænkte jeg at han måtte tro at jeg prøvede at “tease” ham og lege en “du kan ikke få mig nu”-leg med ham. Sådan var det vitterligt ikke for mig, for jeg havde ikke lyst til sex. Det endte alligevel med at vi lå i hans seng uden tøj og havde oralsex. Jeg tog hjem næste morgen og da jeg kom hjem blev jeg enormt skuffet over mig selv. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke bare gik ud af hans lejlighed og hjem? Det var ham der var idioten og ignorerede mit nej, jeg skulle overhovedet ikke have dårlig samvittighed over at lave om på den aftale vi havde haft om at jeg skulle blive og sove. Jeg håber ligesom dig, at jeg en anden gang står mere ved mine egne grænser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det med at respektere mine egne grænser er virkelig også et emne, jeg har kæmpet med hele mit voksenliv. Jeg har både haft sex med tanken “lad os bare få det overstået” og fået fodmassage og et lift hjem til et hostel af en vildtfremmed mand, mens jeg var ude at rejse. Alt sammen ting, hvor jeg bagefter ikke forstår, hvorfor jeg ikke respekterer mig selv nok til at sige fra – og på en eller anden måde ikke føler, at mine følelser er legitime.

  Til gengæld kompenserer jeg så på andre områder og kan blive lidt overrasket over, hvor hård jeg så er i de situationer – fordi jeg så i mere trygge omgivelser har behov for at markere mine grænser. Der ville jeg gerne kunne være lidt mere loose i de situationer og i stedet turde tage konflikten der, hvor det rent faktisk er vigtigt! Hvordan lærer man det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er selv sådan en der lader andre overskride mine grænser. Selvfølgelig ikke dagligt men en gang i mellem. og bag efter står man nemlig tilbage og føler sig utrolig beskidt og hvorfor siger man ikke noget?
  jeg sad engang alene i bussen og en man i 50erne kom ind. han spurgte om han ikke måtte sidde på sædet ved siden af mig for der var varmt der hvor han først havde sat sig. og jeg siger jo bare ja og flytter min taske!? Han giver mig en pose bolcher og begynder så at nusse mit lår. han stiger sjovt nok også af samme sted som mig. heldigvis skulle min daværende kæreste hente mig ved bussen og han var der heldigvis. Men hvorfor sagde jeg ikke nej?. han kunne da sidde på et af de andre sædder i bussen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du har vel stadig alle dine smykker, som du viste ham? Tænker bare det virker lidt mystisk, at han først kommenterer på dine smykker, hvorefter han afleder din opmærksomhed og får dig til at lukke øjnene…😊
  Men tak for at dele dine ærlige indlæg med os! Det er utroligt givende❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Ja! Mange gange i mit liv. Indtil eg begyndte at massedate (jeg var lige blevet single efter 14 år) på Tinder. De første par dates var jeg passiv og lod mænd gøre som de havde lyst til. Jeg vil aldrig selv bruge eller misbruge et andet menneske og det gik jeg ud fra, at andre heller ikke vil gøre. Men det gik med forfærdelse op for mig at en del mænd er vanvittig egoistiske endda ret voldsomme. Så til sidst skrev jeg rasende beskeder til klamme kommentarer og jeg slog endda en mand, fordi han blev ved med at gøre klamme ting ved mig. Jeg gik midt i det hele og var så utrolig stolt over at jeg turde sige fra. Endelig! Men det har taget mig mange år og mange ubehagelige oplevelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sig for helvede fra kvinder, for det der er værre end at blive krænket, er at man lader sig selv blive krænket. Elsk jer selv nok til at sige “Fuck no” .. Hvis en person gør noget i ikke kan lide, så skal i ikke please dem. Ha’ den selvrespekt overfor jer selv, som i fortjener. Hvis en fremmede rør ved dig, så sig det som det er “Du stopper det der, og det fucking nu” (Jeg er ordentligt opdraget, fordi jeg giver ikke en fuck for om folk kan lide mig)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pas nu på jer selv.

  I skylder jer selv den selvrespekt, at sige fra over for folk. Elsk nu jer selv, og stop med at please. – Jeres identitet er jeres førsteprioritet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye træningsklæder og en god idé til din træning