10 ting som gør mig glad

Grækenland – du gør det igen

Sponsoreret af Momondo

img_4742 img_4743

Årh. Jeg nyder det her. Jeg er i Grækenland lige nu, på Kreta, hvor jeg nok har været 12 gange. Måske mere. Jeg kom her som barn med mine forældre, hvor vi rejste med rygsække og telt og sov på strande og billige hoteller. Det er de bedste minder! Det var så frit og vi var sammen hele tiden, det sætter jeg stor pris på nu, hvor min lillebror ikke længere er her på jorden med os. Nu rejser vi lidt mere luksuriøst, og det er da også ret okay. Jeg bor på hotel, 10 meter fra havet og jeg falder i søvn til bølgerne hver nat. Vandet er turkisblåt og varmt og jeg tilbringer mange timer på en strandstol, iført bikini, solhat og et åndedrag som når helt ned i maven. For engangskyld.

img_4721 img_4722 img_4725 img_4745

I fredags kørte min far og jeg op i bjergene på scooter. Det har vi altid gjort og jeg elsker det. Vi kørte i de Hvide Bjerge, som rager mere end 2.000 meter op i vejret. Landskabet er mere frodigt på denne side af øen, end sydpå. Der render geder rundt med klokker på og jeg fik mindst 30 cikader (burde hedde chikaner!) i ansigtet mens vi kørte. Heldigvis havde jeg solbriller på, som tog det værste. Vi stoppede i flere bittesmå landsbyer, hvor de indfødte sad på små, faldenfærdige stole og kaffe og talte sammen. Grækerne har bare et helt andet tempo end os danskere. De virker aldrig til at have travlt. Det kunne vi godt lære noget af, i vores kultur er tid vores religion – og hvor er det egentlig trist, at det er sådan. Grækerne tager sig tid til, at tale sammen, spille skak en tirsdag formiddag på en fortorvscafé og ungerne render rundt i gaderne ved 21 tiden og leger endnu. Vi har så mange regler, rutiner og vaner i Danmark. Vi har uden tvivl også mere rigdom, men hvad betyder det i sidste ende? Jeg vil prøve at tage lidt græsk mentalitet med hjem.

Det er billigt at spise og bo i Grækenland, netop derfor er det også en populær destination – som jeg med garanti skal besøge igen!

Find fly til Grækenland her, hoteller i smukke Grækenland kan du finde lige her.

Sponsoreret af Momondo

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting som gør mig glad