Må man det?

Ikke bikinikrop. Bare en krop i en bikini

Sponsoreret af Nelly.com, indeholder reklamelinks

nelly5 nelly4 nelly2

 Bikinitoppen er desværre udsolgt, men denne, denne og denne (som koster 31 kroner!) er ret fine synes jeg og kan kombineres med den hvide underdel (trusserne til den overdel jeg har på, på billedet kan du finde her) // Bikinitrusse

Jeg hader ordet bikinikrop. Det får mig til at føle mig forkert – fordi jeg ikke lever op til dét ideal. For mig er en bikinikrop en meget slank krop. Store bryster, smalle hofter, smalle lår, flad mave. Dét hverken kan eller vil jeg leve op til. En krop i en bikini. Det kan jeg bedre lide. Jeg håber at du i år ikke vil bruge så meget energi på, at hade din krop. Særligt ikke i en bikini. Livet er for kort til at hade din krop – den er nu engang som den er.

nelly6

Jeg har engang været i Egypten hvor der var noget nær 40 grader. Hele ugen lå jeg på stranden i shorts. Fordi jeg ikke turde vise mine lår. Da jeg kom hjem havde jeg blege lår og min selvtillid befandt sig på minus. Det har jeg tænkt meget over, siden. Jeg vil ikke ligge under for det – det er mine egne grimme tanker som gør, at jeg ikke tager mine shorts af. Og de sidste par år har jeg langsomt øvet mig – og nu kan jeg have bikini på og nyde det. Jeg tager snart til Grækenland og jeg glæder mig helt enormt til, at have bikini på og være lige præcis som jeg er. Fuck idealdyrkelsen – hvor tit ser du den “perfekte” krop som du måske stiler efter, i virkeligheden? Jeg har aldrig set sådan en. Heldigvis. Jeg kan bedre lide det helt almindelige. Tag bikini på og giv ikke en fuck! KYS!

Sponsoreret af Nelly.com, indeholder reklamelinks

52 kommentarer

 • Rigtigt godt budskab – og du ser dejlig ud præcis som du er. Der er intet bedre skønhedsmiddel end selvtillid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg kan rigtig godt lide dit budskab Mathilde, men jeg synes måske ikke det helt tager højde for:

  1) at man ser rigtig mange rigtig flotte, slanke, trænede kroppe på stranden. Kroppe, som for mig bestemt er perfekte..

  2) at man jo faktisk godt kan forbedre sin krop og dens udseende. Det er en hård kamp.. måske for hård.. men det skaber stadig den tvivl hos en: burde jeg bare tage mig sammen, én gang for alle, så jeg i det mindste kunne komme tættere på min drømmekrop? eller skal jeg bare lade stå til/acceptere min krop..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Enig med Charlotte. Jeg forstår simpelthen ikke at man gider bruge så meget energi på at acceptere at være træt og pinlig over sin krop, når man så nemt kan ændre på den! TÆNK hvis vi ikke kunne ændre på vores kroppe, det havde da været forfærdeligt. Men tænk engang, det kan vi! 😉
  Og det tager halvt så meget tid og energi at gøre det fremfor at starte en blog om at acceptere at være træt af sin krop.
  Når det så er sagt må man jo selv bestemme hvordan ens krop ser ud, hvis du er tilpas med at veje mere, så go for it! Hvis du ikke er, så gør noget ved det. Hvis du er tynd og vil tage på – så gælder det samme.
  Jeg ved det er svært at acceptere at det er så enkelt, så bare kom med jeres shitstorm om at man ikke skal følge idealet. Det er også fair hvis det er fordi i synes at jeres egen krop er meget pænere, så er det helt fair!
  Men hvorfor tror i at idealet hedder et ideal? Fordi det er pænt! Det er det pæneste, og alle i hele verden ved det og i ved at i ved det, men fortsæt bare med at benægte det hvis det kan hjælpe på selvtilliden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Jeg er mundlam. Det sker sjældent. Jeg forstår dog ikke hvorfor du læser med, det må jeg indrømme. Held og lykke med at finde lykken i ideal kroppen. Lad mig høre hvordan dét projekt ender.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Det er for vildt at læse det her – på mange måder. Undskyld mig, men at sige, at man burde følge idealet, putte alle i én kasse, fordi det kun er dét, der er smukt… det er simpelthen for sørgeligt, og det går imod alt, hvad vi lige nu kæmper for. Nemlig at man er god nok i sin egen krop – ikke engang bare god nok, men skøn og smuk og ligeså meget værd som alle andre. Jeg synes, det er meget langt ude, det du skriver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tania

   Jeg tror de fleste ved at hvis der er noget de er utilfredse med, så er det kun dem selv der kan gøre noget ved det. Desværre er der også MANGE der har en hel del svære ved det end andre – selvom det overhovedet ikke er Matildes budskab, så må man da have lov at brokke sig lige så meget man har lyst til (det skal du da overhovedet ikke blande dig i, jeg brokker mig satme også tit, men det er en del af det at være menneskelig og have følelser)!!. Og ærligt, du må kunne lide at læse om det, i og med du stadig har lyst til at følge med. For lige så udprintet dine kommentare er om hvor nemt og enkelt det er, lige så tydeligt er det også at når man følger med, så gør man det fordi det siger en noget.

   Nu til hendes budskab. Hendes budskab er er medfødt element på kroppen som man ikke som sådan har mulighed for at ændre på, medmindre man betaler for plastikoperationer (det går du vel ind for, tænker jeg, nu du mener alt er muligt). Jeg er fx rigtigt ked af min næse, men det ændre da ikke på at jeg bliver nød til at acceptere den som den er, og vil gøre det bedste for at elske den. Det er ikke noget jeg vil lave om, for hellere lære at elske end at være kunstig! Og det er LIGE præcis det hun viser det ærlige billede af – at i dag elsker jeg min næse, men i morgen er den pisse træls! Og det er okay, det er OKAY! At være menneskelig og følsom! Pak din perfekte kuffert, og pas dig selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia

   Louise har du overvejet, at det slet ikke er så let og simpelt, for langt størstedelen, at bare “ændre på sin krop” og forme den præcis som man vil. Det ville ikke undre mig hvis du har en DNA sammensætning og en psyke der giver dig en stærk forudsætning for at bevare og holde dig slank. Dit stofskifte lyder til at være i topklasse og forstå mig ret – du lyder heller ikke til at lide af de store skønshedsproblemer. Og du har ret – det ér en Jessica Alba krop som vi i årevis har klassificeret som smukt og perfekt. Problemet er Louise, at ALLE mennesker er forskellige. Alle har helt forskellige grundlag, som vi ikke altid selv kan ændre på. Forskellige DNA, stofskifte, evne til at optage næringsstoffer, psyke og mentale sårbarhed som gør, at det for mange – af hver deres årsag – er en KAMP at komme til at ligne noget, de ikke er. For nogle, en hårdere kamp end for andre. For nogle, en fysisk kamp som ville kræve 2 træningspas dagligt og en kost der ville være specialdesignet ned til mindste detalje. Ja alle kan tabe sig. Men ikke alle kan tabe sig lige meget. Nogle får sixpak, andre får en god kondition. Nogle får slanke lår, andre for slanke arme. Men LANGT FRA alle, får alt det man gerne vil have i en ideal krop. Udover det må man endelig ikke glemme psyken. For rigtig mange er det simpelthen for svært at håndtere sådan et socialt pres, at hvis man hengiver sig til idealet, så kan det ikke undgås at psyken bliver påvirket. For nogle i sådan et grad at det ender i spiseforstyrrelser, træningsbesættelse, dårligt samvittighed, dårligt selvværd og meget meget mere. Og er man ikke glad i sind er det faktisk næsten UMULIGT at ændre på sin krop.
   Min pointe er at for nogle mennesker – mange mennesker – er det en langt hårdere kamp end bare som så, at komme til at ligne det vi har kategoriseret som ‘idealkroppen’. Og for mange går det simpelthen ud over livskvaliteten hvis idealkroppen skulle opnås til sit fulde fem. Forstå mig ret, jeg er udmærket klart over at motion og en aktiv livsstil udskiller lykke-endorfiner og optimere livskvalitet. Men der er FORSKEL mellem aktiv livsstil og en kamp om at opnå kropsidealet. Og det er LANGT fra alle der er designet til rent psykisk, fysisk og personlighedsmæssigt at træne så meget og spise så sundt, som det kræver for rigtig mange, før man kan nå dertil. Så nej, det er ikke bare at tage sig sammen og tage et simpelt valg om, om man vil ligne idealet eller ej. For nej, det er ikke alle der synes, at det er mere værd at tage den fysiske vej og satse sin mentale tilstand, frem for at lære at elske sin krop præcis som den er. Begge metoder kan være en kamp uden lige –
   og så er det vel ikke op til dig, at fortælle hvilken en der er bedst for den enkelte. Og det er jo netop denne individualitet, som Mathilde prøver at belyse (af hvad jeg fortolker): at vi skal begynde i vores indsnævre verdensbillede af hvordan man håndtere sin krop, skal gøre plads til alle. OGSÅ dem som måske brokker sig lidt over sit udseende af og til, men i virkeligheden synes det er mere værd at arbejde med sin psyke og selvaccept. Det Mathilde gør, har ikke noget som helst med selvmedlidenhed at gøre. Hun forstørre vores perspektiv på, hvordan man også kan håndtere sin krop. Et perspektiv der er så overset, men passer så godt til så mange mennesker.
   Og for det: TAK Mathilde <3
   (Beklager min lange roman)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det var da et utroligt ufølsomt indlæg, Louise. Du har tydeligvis ikke forstået hvad det her handler om, eller forstået den enorme positive indvirkning, Mathilde har skabt hos unge kvinder i den sidste tid. Det er naivt at tro, at vi blot kan ændre på vores kroppe, og så følger lykken og selvtilliden automatisk med. Sådan hænger det sjældent sammen i virkeligheden. Har du overvejet, at vi alle har forskellige genetiske dispositioner for eksempel? Mathilde er en kæmpe inspiration, og hun har en velfungerende, stærk, sund og flot krop, som jeg synes du burde skamme dig over at udtale dig om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   <3 Tak Rikke, for dine søde ord. Virkelig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine S

   Jeg erklærer mig helt enig med dig, Rikke. Særligt de sidste linjer i Louises indlæg synes jo helt ude af proportioner. Hvad skønhed er, er jo så individuelt, og ikke alle er enige i det såkaldte ideal. Matildes positive sind og indstilling har smittet meget af på mig, og synet på min egen(og faktisk også andres) krop.

   Og Matilde – du ser fuldstændig latterligt lækker ud på de billeder! Jeg ville i hvert fald kigge efter dig på stranden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  jeg er med på at nogle har større knogler end andre og ja, det er mega fedt at være sund indeni! jeg ved af egen erfaring at når jeg vejer 6 kilo mere end jeg burde så påvirker det mit humør. Jeg føler mig tyk og grim og ubehageligt tilpas, som jeg ved at mathilde fx også ofte føler – for det skriver hun jo! Når jeg så taber de 6 kilo så har jeg det fantastisk 🙂 jeg er gladere!! jeg er meget gladere. Det er bare det jeg siger 🙂 Har i overvejet om i kunne blive gladere hvis i tabte jer? Har i seriøst i 1 sekund overvejet det
  Jeg læser med for at prøve at forstå jer. Jeg kan simpelthen ikke forstå jeres logik det er såmend bare det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Da jeg var på mit allertyndeste, var jeg truet på livet af en svær depression. I dag har jeg en sund vægt på 64 kg og er 174 cm høj. Jeg siger ikke, at man kun kan være glad, hvis ikke man er tynd som en pind, men jeg ved fra mig selv, at den krop der fulgte med depressionen var sygeligt afpilllet og fik selskab af et sind som havde det forfærdeligt. Efterfølgende tog jeg 10 kg på i forbindelse med noget medicin: jeg tabte alle 10 kg igen og mere til og røg igen ned i en dyb depression. Det er sårbart for mig at skrive, men jeg synes, det er super vigtigt at stille sig undrende over for kommentarspor som dine, Louise, fordi det eneste formål med dine kommentarer lader til at være at være på tværs. Jeg synes, du stiller det alt for sort og hvidt op, Louise. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at du må have en ret ubehagelig agenda med at skrive herinde på Mathildes blog. Det du skriver er i hvert fald hverken opløftende eller medkvinde-venligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Louise, seriøst 6 kg? Har du overvejet at smide din vægt ud, hvis 6 kg kan gøre at du får det dårligt med din krop?

   Jeg tror det er forskelligt fra person til person, hvornår man har det bedst i sin krop. Det en balance mellem at leve det liv man har lyst til og kunne li hvad man ser i spejlet. Men hvilket live og hvilket spejlbillede, som tilfredsstiller den enkelte, det er individuelt. Nogle vil være tynde, træne hver dag og være på diæt. Andre vil være tykke, ikke træne, og spise hvad de har lyst til. Og begge dele er helt okay. Og det er sådan set også det jeg forstår ved Mathildes budskab. Det er DIN krop, og dig der bestemmer.
   Problemmet opstår når vi pådutter andre vores “ideal opfattelse”. Når ideal kroppen, eller idealet livet bliver et socialt ideal, forsvinder den individualistiske frihed.

   Så hvis du er glad i din krop, så fuck hvad andre synes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Så hvis du kun vejer en smule for meget, så har man ikke lov til at være utilfreds med sin krop?
   Kære Signe, du modsiger dig selv. Først så skal Louise smide sin vægt ud fordi 6 kg i din verden ikke er meget. Bagefter prædiker du, at det forskelligt fra person til person hvornår man har det bedst i sin krop.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise (en anden Louise!)

   Men du glemmer jo bare én ting her. En ting, som folk med mangel på empati faktisk ofte overser. Alle mennesker fungerer ikke som dig! Alle er ikke som dig. Alle bliver ikke gladere af at stræbe efter at tabe de ekstra 6 kg. Nogen bliver faktisk rigtig kede af hele tiden at skulle tænke på at tabe sig! Det som jeg mener, Mathilde gør godt er, at hun kæmper for, at offentlige medier, mennesker, modebranchen osv. ikke skal påvirke os negativt med deres kropsidealer. Hvis vi er kede af vores kroppe, fordi de ikke ligner dem vi ser på Instagram, forskellige tøjreklamer og blogge… så er det ikke vores kropsvægt vi skal arbejde med. Så er det vores selvværd! Det er to forskellige ting! Man kan ikke sætte lighedstegn mellem dem… det kan ikke være mentalt sundt. Man skal kunne skille dem ad og have det helt grundlæggende godt med sig selv. Uanset hvordan ens krop ser ud! Og det skal man arbejde med, for det er pisse svært. Og det er det, som Mathilde bidrager til og opmuntrer til her i bloggerverdenen. Og den slags oprør mod det vestlige kropsideal kræver en del gentagelser, da det kræver en hel del positivitet at bekæmpe alle de negative tilgange til kroppe, der dagligt skydes ud i mediebilledet. Så kære Louise. Udvid dit verdensbillede. Alle er ikke som dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sofie

   Større knogler – Nej, det er har man altså ikke, og hvis man havde, er det stadig det der omgiver knoglerne som er af afgørende betydning 😉 Mathilde – du gør det så sindsygt godt og you better keep it up!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  For det første er der ikke noget der hedder bikinikrop. Alle kroppe er bikinikroppe. Helt sort hvid er vi alle ens. Nogle bare med lidt mere på sidebenene end andre. Men en bikini er jo bare et stykke tøj, der skal dække over de mere intime dele. Man kan ikke snakke om perfekte kroppe. Det er individuelt. Vi er forskellige og heldigvis for det. Mænd tænder ogdå på noget forskelligt. Så hvis du spørger dem, er der også forskel på, hvordan den perfekte krop ser ud. Jeg mener den perfekte krop for en selv, er der hvor man selv føler sig bedst tilpas. Derved har man også en anden udstråling, som siger meget mere end kroppens former. Jeg kan godt følge Louise en lille smule. Er man ikke tilfreds, kan man jo prøve at ændre det lidt. Hvis man ikke synes det er kampen værd, så slut fred med den krop du har. Og så var der en anden kommentar også, om en der var for depressiv, hvis hun var for tynd. Det siger igen noget om, at man skal føle sig tilpas i sin krop istedet for at gå efter et eller andet åndssvagt ideal som andre har sat op, for at sælge en varer. Mathilde du ser smadder godt ud, som du gør. Du har ingenting at skamme dig over. Så på med bikinien og få sol på de flotte ben. God ferie til alle jer smukke kvinder derude.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Beklager hvis det er ufølsomt og gør nogen kede af det. Jeg er bare ikke så god til alt det selvmelidenhed der florerer på den her blog eller selvmelidenhed i almindelighed. Og nej, jeg har ikke tænkt mig at unfollowe. Jeg har læst med siden start og er spændt på hvor mange ens indlæg det er muligt at udgive uden at folk opdager det. Samt om du nogensinde indser hvor nemt det er at tabe sig. Og kom ikke og bild mig ind at det ikke er det du har aller mest lyst til i hele verden 🙂 Hvorfor er det godt at være tyk? Svar mig lige på det. Hvorfor er det nice at være almindelig og gå rundt og have ondt og sig selv? og hashtagge #jegerheltalmindelig.
  Det er godt at være sund, det er godt at gøre det som gør en glad og det som man har lyst til. Men hvem har lyst til at være ked af sin krop hver eneste dag??? Jeg tror hvertfald ikke på at du har. Så en mulighed for dig kunne være at stoppe med at lyve overfor dig selv og dine læsere. Eller du kan fortsætte som jeg ikke er et sekund i tvivl om at du har tænkt dig.

  Hvis i ikke kan tåle at læse super ufølsomme kommentarer som den her kan i så ikke bare blokere mig eller ignorere mig eller være ligeglade – du skriver jo så stolt at du er fucking ligeglad med andres mening 🙂
  ELLER, i kan give jer til at skrive en lang kommentar om at alle kroppe er gode kroppe og at jeg er et forfærdeligt ondt og ignorant menneske som garanteret inderst inde er dybt ulykkelig.
  Jeg er ligeglad med folks kroppe! også din! do whatever makes you happy. men mathilde du brokker dig jo konstant over din krop:) Det er som om du har en personlighedsspaltning. Du giver 0 fucks og 1 million fucks på samme tid. Rent faktisk tror jeg at de fleste af dine læsere med en IQ på over 40 har regnet ud at du desværre ikke giver 0 fucks for hverken din krop udseende eller folks mening.
  Jeg tror på at der findes 2 måder man kan løse problemer på her i verden.
  Først: erkend at du har et problem
  Derefter:
  1 Vælg at gøre noget aktivt ved det, eller
  2 Accepter det og stop med at spild din energi og andres og din egen tid på at tale om det og brokke dig over det

  simple. jeg håber at i kan nå at tænke i 1 sekund over det jeg har skrevet før i går i rage-mode fordi i nægter at hele verden ikke handler om jeres fucking mormor-arme. Få mormor-armen væk eller quit talking about it. Ingen synes det er synd for jer eller spændende, og hvis de gør kan i være sikre på at det fordi de selv har mormorarme:)

  Og mathilde, du vil gerne høre hvordan mit projekt går med at finde lykken i idealkroppen. Min ideal-krop er den krop jeg har. Den er sådan fordi det er det jeg har valgt. Jeg synes det er pænest at være slank, derfor er jeg slank. Hvis min idealkrop havde været en tyk krop havde jeg valgt at have en tyk krop istedet 🙂 Men det har jeg ikke valgt. Hvis min ideal-krop havde været en body-builder krop havde jeg haft sådan én. Hvis jeg synes det var fedt at skære begge mine ben af så havde jeg gjort det. Så tak for interesse, jeg er faktisk glad og tilfreds, JA, det er muligt! Nej, jeg har ikke en depression! Nej, jeg har ikke en spiseforstyrrelse! Nej, jeg spiser ikke flødeboller hver dag!
  Hvis din ideal-krop er din egen krop hvorfor stopper du så ikke med at flæbe over den?
  Hvis din ideal-krop ikke er en tynd krop, hvorfor tør du så ikke tage bikini eller shorts på?
  Undskyld men det giver virkelig ikke nogen mening for mig.

  Og nej jeg kommer aldrig til at unfollowe dig. Jeg synes det er dybt interessant at følge dit lille show.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

   Haha, nej Louise, du har helt ret: du er slet ikke helt almindelig – du er røv arrogant 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

   Hvor er jeg dog uendelig glad for, at jeg ikke bruger min tid på at følge en person, der i virkeligheden ikke siger mig noget – bare for “at følge deres show” 😉 Jeg håber at du har en god dag, har været taknemmelig for at solen har skinnet på dig, og af og til smiler til tilværelsen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

   Jeg tror dit IQ er for lavt til at forstå Mathildes budskab. Ja måske er den under 40;) det er nok derfor du intet forstår.
   Det du ikke forstå, som jeg kan PRØVE at ridse op for dig (altså hvis dit IQ kan følge med), så er det at Mathilde gerne vil inspirere andre til at acceptere deres krop, som den er og acceptere de skævheder den har. Dette gør hun ved at vise sig selv frem uden filter. Og fortælle andre at det er OK ikke at ligne en model eller have en toptunet krop. Og det er OK at spise en flødebolle hvis man har lyst 😉
   Du har misforstået alt. Muligvis også dig selv og din egen eksistens.

   Forresten er mit IQ på 143 og jeg synes stadig at Mathilde er inspirerende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Bland dig dog udenom, Louise.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Så er der så bare ét faktum, du totalt har valgt at ignorere – Mathilde er IKKE tyk. Så din ellers meget fantasifulde og usaglige argumentation falder totalt til jorden. Stop dig selv, før det bliver for pinligt. Nårh nej, det kan vist ikke nås nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søs

   Louise du kære pige! Hvor henne på Helses blog, ser du en tyk pige? Du er har helt ret til din egen mening og have din helt egen mening om hvad den ideelle krop er. Men husk den gode karma og ikke mindst den gode tone istedet for at tale ned til andre eller udtrykke din egen mening som om det var lov og ret. Hvis du ikke dømmer andre, så kommer der heller ikke bitch-mode kommentarer tilbage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine hansen

   Kære Louise. Jeg synes det er super fint for dig at du har det godt med din egen krop, og gerne deler det med os andre.
   Jeg synes dog at din kommentar er utrolig egoistisk. Du mener simpelthen at fordi du er tilfreds med din krop skal vi lade være med at tale om at alle kroppe er okay? Disse indlæg som Matilde laver har hjulpet/hjælper mig efter at have kæmpet med spiseforstyrrelse. Jeg er for kommet ovenpå igen, men har engang imellem brug for at få bekræftet at jeg er okay som jeg er. Hvilket matilde gør i sine indlæg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Kære Louise. Lad nu være med at spille så fandens klog.. Tror ikke jeg er den eneste som, når jeg læser dine kommentarer, forestiller mig en pige med et thigh gap på 10 cm, med solarie hud og som kun viser sig i et fitness center for 1: at lave cardio eller 2: at træne din Gluteus maximus aka. Røv..
   Jeg er en ny læser på Mathildes blog, og har da også engang imellem nogle andre holdninger end Mathilde, men det er ikke så slemt at jeg vil svine hende til, og kalde hende fed. Mathilde har blandt andet hjulpet mig til at kunne acceptere mine stækmærker, som jeg har fået, ikke fordi er “fed”, men fordi jeg er vokset hurtigt som barn. Jeg har selv lagt på standen i et par shorts, hvor mit selvværd har været nul. Så det er fedt for mig, at jeg kan læse at jeg ikke er den eneste.
   Til sidst kan jeg så spørge dig hvordan jeg kan træne mine strækmærker væk? Siden det åbentbart er din løsning på alt…
   Go’ fredag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Louise, jeg er så enig med dig. Alt hvad du skriver her, jeg tænker det så meget. Tak fordi der endelig er nogen der tør sige bare noget omkring det her falske hysteri og medlidenhedsræs der kører.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Jeg vil faktisk give Louise lidt ret. Man gør det lidt selv til hvad det er, og jeg synes også det dyrkes lidt det her med kroppen nu. I stedet for at brokke sig hele tiden, jamen så gør noget eller vær tilfreds..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rita

   Jeg er helt enig her Louise. Ikke så meget andet at sige.
   Specielt i det med at der bliver givet 0 Fuck’s og på samme tid 1 million fuck’s.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Jensen

   Jeg forstår ikke, at du kan tillade dig, at sige så lede ting til Mathilde, og dermed også til alle andre kvinder, som følger og elsker Mathildes blog. Hvorfor gør du det? Og hvorfor er du så led?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Du er så pisse nice Mathilde!
  Jeg eeeeelsker at følge med i din hverdag, og din “jeg gir ikke en fuck skole”😏
  Du er for vild!
  Bliv ved med ikke at give en fuck!☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B.

  Min kæreste slog op med mig i går og jeg har været helt ødelagt hele dagen, men at læse Louises oplæg er så absurd (tragikomisk fristes man til at skrive), at jeg faktisk kom til at trække lidt på smilebåndet, på et tidspunkt hvor jeg ellers ikke troede det var muligt at smile.
  Matilde, jeg håber du også bare trækker på smilebåndet og fortsætter din fantastiske blog og andre gode initiativer:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Fantastisk, at Louise trods alt bidrager med noget brugbart! Held og lykke fremover, det går altid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Charlotte og Louise, har I fuldstændig misset, at Matilde faktisk træner røven ud af bukserne?? Hun lader ikke stå til og har ikke ‘accepteret at have det skidt i en krop, hun ikke er glad for’. Hun har netop – som dig Louise – taget et valg om, at hendes krop er, som den skal være. Men det betyder for dælen da ikke, at hun ikke har dage, hvor hun har det træls med den?? Det skal I simpelthen ikke bilde mig ind, at I ikke også har. Og det er netop dét problem, Matilde gør en kæmpe forskel i forhold til at løse hus unge piger, som desværre er så påvirkelige, at de kunne ske at udvikle spiseforstyrrelser af at læse jeres ignorante kommentarer. Det var bare det. Hav en god torsdag i jeres perfekte kroppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Julie, jeg vil virkelig opfordre til, at du læser kommentarerne lidt nøjere næste gang du prøver at udlægge hvad jeg mener. Jeg føler nemlig i den grad at du lægger ord i munden på mig. Det er næsten komisk, helt ærligt…

   Jeg kommenterede på dette udsagn fra Mathildes indlæg:”Livet er for kort til at hade din krop – den er nu engang som den er”..

   Og hele min pointe er ikke at man skal lave sin krop om eller lade være.. min pointe er bare, at jeg synes det er unuanceret at fremstille det som om, at man ikke kan… Eller.. jeg synes nok bare ikke argumentet holder… Men som jeg også skriver, så er det et rigtig fint budskab på trods af at jeg synes argumentationen bag er lidt svag…

   Hvor vidt Mathilde træner eller ej, er fuldstændig irrelevant i denne sammenhæng.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg må åbenbart have en lav IQ, for jeg har på intet tidspunkt læst en masse ens indlæg herinde om at Matilde skulle være træt af sin krop!
  Personligt vil jeg hellere være lidt træt af min krop, men stadig have respekt for andre mennesker. Især dem som forsøger at gøre en forskel for andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jakob

  Puha, få mænd mange kvinder. Synes det er ærgerligt at tonen et sted som spreder kærlighed til andre, bliver misforstået så voldsomt. Louises pointe i sig selv er i og for sig en ok holdning at have, den falder bare lidt igennem på mathildes blog og rammer ret ved siden af. Enten er mathildes budskab ikke forstået, eller måske bare misforstået.
  Mathilde du er sku sød

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej du!
  Først og fremmest vil jeg gerne sige dig et stort TAK! Tak, fordi du deler så meget af sig selv; tak fordi du gør, som du gør; tak, fordi du har fået mig til at indse en helvedes masse ting på meget kort tid!
  Jeg havde en af de der dage i går, hvor jeg stalkede smukke, tynde kvinder på Instagram og jeg blev skide trist – trist, fordi jeg aldrig nogensinde vil komme i nærheden af at ligne dem, for der er mine gener bare ikke: jeg er en lille størrelse med lår, der har en enorm kærlighed til hinanden, jeg har strækmærker, der konkurrer mod hinanden om at vise sig mest frem og jeg har en mave, der har taget godt imod øllerne og chipsene under studenterugen og ferien… Og jeg har altid hadet min krop, nok allermest mine lår – især fordi mange af mine veninder har lange, tynde ben.. Jeg har en tendens til at sammenligne mig selv med SÅ mange, at jeg altid ender med at blive skide misundelig og ret ulykkelig… MEN i går rullede jeg fordi dig på IG og undersøgte din profil lidt nærmere: og hold nu kæft, hvor har du (trods det, at jeg ikke kender dig eller har fulgt dig i mere end 24 timer) gjort så meget for mig og mit syn på mit krop! Jeg tog i dag en bikini på og kiggede på mine lår og jeg havde det ikke dårligt – i dag var en god dag og jeg tror, det skyldes dine udsagn mm.. Men jeg tror også, det har noget at gøre med mig selv – du gav mig bare sparket til at tænke anderledes – og bedre – om mig selv! Selvfølgelig vil der være dage eller perioder, hvor alt er lort og jeg hader mig selv og min krop. Sådan er det jo. Men i dag er dagen, hvor jeg, takket være dig (og mig selv), tog en bikini på og følte mig godt tilpas – så fuck idealet, som du selv siger… Endnu engang – TAK ❤️
  Mange knus fra en ung kvinde, der i dag er lidt gladere for sin krop

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Ha ha ha!!! Aldrig har jeg set en person bruge så meget krudt på, at præcisere hvor meget hun har misset pointen.. Der har været gang i tasterne, Louise 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Åh, man bliver lidt træt af sådan en kommentar som Louise så fint kommer med. Har så mange spørgsmål til den, men tror ikke jeg kommer nogen vegne med det alligevel.
  Matilde, du er sej, du har en dejlig krop, og det er fedt at du kæmper for at folk skal være glade for sig selv. Og fedt at du kæmper “aktivt” for så mange ting 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Undskyld for mit sprog men HOLD DA KÆFT du er dum at høre på Louise. Hvis alle nemt kunne tabe sig og derved blive lykkelige, så så verden nok helt anderledes ud. ALLE har forskellige kroppe, stofskifte osv. og tro mig det er langt langt fra alle, der kan komme til at ligne en tynd supermodel, selvom de gør alt hvad de kan med træning og kost. Det du fyrer af er det dummeste lort jeg længe har læst ha. Og jeg synes egentlig du for dit eget bedste burde tage ved lære af alle her, der tydeligvis er enige om, at du fuldstændig har misforstået alt. Held og lykke med dit supermodel liv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  … Louise, kære Louise. Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor du vælger overhovedet at kommentere på noget, som du åbentlyst slet ikke forstår. Ideal kroppen siger du? Der er en kæmpe forskel på, hvad en ideal krop er, det er dybt individuelt. Det er muligt idealet i dit hoved er en tynd og slank krop, det er bare ikke alle folk, der er enige i det. Jeg vil for eksempel til hver en tid foretrække, at have muskler og være stærk, så jeg kan tage fra, i stedet for en helt flad mave og tynde lår. Mathilde er et kæmpe forbillede for enormt mange piger, mig selv inklusiv, og hvis hun ikke er dit, så er det da fuldkommen fair, men accepter at ikke alle er enige i din opfattelse af den ideelle krop, fordi dem findes der mange forskellige af 🙂 Mathilde er sindssygt sej, mega badass og stærk, og pisse inspirerende, så tak til dig Mathilde, fordi du giver mig endnu mere lyst og mod på at give den gas i boxen og være pisse ligeglad med de kraftige lår, min mor har givet mig, de løfter tunge ting rigtig hurtigt og det er fucking nice!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Kære Mathilde.
  Jeg er relativ ny følger, men er om noget blevet små afhængig i at tjekke din story/Instagram. Du er intet mindre end et livstykke og jeg beundrer dit gåpåmod, din sårbarhed og vilje til at hjælpe andre gennem din egen livs historie. Jeg kæmper pt med PTSD på 3. år grundet mit tidligere arbejde som socialpædagog og dine små appetitvækkere giver mig konsekvent et smil på læben og mod på at det hele nok skal gå. Jeg kæmper samtidigt med de eftervirkninger medicinen har gjort ved min krop og kommentarer som Louise’s vil derfor altid være sårbare. Men jeg håber du sammen med mig vil holde hovedet højt og fortsætte dit fremragende arbejde for du er i sandhed en stor inspiration for et utal af mennesker.
  Tak bare tak!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Mathilde, tak din skrivemåde, samt blog. Og ikke mindst: tak for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Margrethe

  Fantastisk indlæg! Tak for at du deler din inspiration til glæde og til gavn 🙏🏼 Jeg er en trofast følger af – især din instastory. 😊 Go’ sommer til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Louise har du overvejet, at det slet ikke er så let og simpelt, for langt størstedelen, at bare “ændre på sin krop” og forme den præcis som man vil. Det ville ikke undre mig hvis du har en DNA sammensætning og en psyke der giver dig en stærk forudsætning for at bevare og holde dig slank. Dit stofskifte lyder til at være i topklasse og forstå mig ret – du lyder heller ikke til at lide af de store skønshedsproblemer. Og du har ret – det ér en Jessica Alba krop som vi i årevis har klassificeret som smukt og perfekt. Problemet er Louise, at ALLE mennesker er forskellige. Alle har helt forskellige grundlag, som vi ikke altid selv kan ændre på. Forskellige DNA, stofskifte, evne til at optage næringsstoffer, psyke og mentale sårbarhed som gør, at det for mange – af hver deres årsag – er en KAMP at komme til at ligne noget, de ikke er. For nogle, en hårdere kamp end for andre. For nogle, en fysisk kamp som ville kræve 2 træningspas dagligt og en kost der ville være specialdesignet ned til mindste detalje. Ja alle kan tabe sig. Men ikke alle kan tabe sig lige meget. Nogle får sixpak, andre får en god kondition. Nogle får slanke lår, andre for slanke arme. Men LANGT FRA alle, får alt det man gerne vil have i en ideal krop. Udover det må man endelig ikke glemme psyken. For rigtig mange er det simpelthen for svært at håndtere sådan et socialt pres, at hvis man hengiver sig til idealet, så kan det ikke undgås at psyken bliver påvirket. For nogle i sådan et grad at det ender i spiseforstyrrelser, træningsbesættelse, dårligt samvittighed, dårligt selvværd og meget meget mere. Og er man ikke glad i sind er det faktisk næsten UMULIGT at ændre på sin krop.
  Min pointe er at for nogle mennesker – mange mennesker – er det en langt hårdere kamp end bare som så, at komme til at ligne det vi har kategoriseret som ‘idealkroppen’. Og for mange går det simpelthen ud over livskvaliteten hvis idealkroppen skulle opnås til sit fulde fem. Forstå mig ret, jeg er udmærket klart over at motion og en aktiv livsstil udskiller lykke-endorfiner og optimere livskvalitet. Men der er FORSKEL mellem aktiv livsstil og en kamp om at opnå kropsidealet. Og det er LANGT fra alle der er designet til rent psykisk, fysisk og personlighedsmæssigt at træne så meget og spise så sundt, som det kræver for rigtig mange, før man kan nå dertil. Så nej, det er ikke bare at tage sig sammen og tage et simpelt valg om, om man vil ligne idealet eller ej. For nej, det er ikke alle der synes, at det er mere værd at tage den fysiske vej og satse sin mentale tilstand, frem for at lære at elske sin krop præcis som den er. Begge metoder kan være en kamp uden lige –
  og så er det vel ikke op til dig, at fortælle hvilken en der er bedst for den enkelte. Og det er jo netop denne individualitet, som Mathilde prøver at belyse (af hvad jeg fortolker): at vi skal begynde i vores indsnævre verdensbillede af hvordan man håndtere sin krop, skal gøre plads til alle. OGSÅ dem som måske brokker sig lidt over sit udseende af og til, men i virkeligheden synes det er mere værd at arbejde med sin psyke og selvaccept. Det Mathilde gør, har ikke noget som helst med selvmedlidenhed at gøre. Hun forstørre vores perspektiv på, hvordan man også kan håndtere sin krop. Et perspektiv der er så overset, men passer så godt til så mange mennesker.
  Og for det: TAK Mathilde <3
  (Beklager min lange roman)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Det handler jo om at elske sig selv og det kan godt være en længerevarende process. Det kommer til at handle om kroppen, men det er ofte ikke der problemet ligger. Der hersker en ide om, at alle problemer forsvinder med killoene men de ligger skam og venter på den anden side. Kroppen er et hylster og folk der har de mest utænkelige skavanker, kan være præcis ligeså lykkelige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg bliver provokeret af flere ting her. For det første af alle jer, der påpeger, at man bare skal tabe sig, og så bliver alt glimmer-og-regnbue-perfekt. Sorty to break it to you, men sådan fungerer det ikke. Hvis man har det dårligt med sin krop, er det ikke kroppens skyld. Der er så meget mere i det – måske bl.a. urealistiske kropsidealer, dårligt selvværd og tårnhøje forventninger. Hvad sker der med de ting, når du begynder at tælle kalorier, gå i fitness 5 gange om ugen og veje dig regelmæssigt for at se, om du er under den gyldne grænse? Det flytter med. Hvad sker der, hvis du har et mål om max at veje 60 kilo, og du så en morgen vejer 61? Hvad sker der, hvis dine veninder spørger, om du vil med i byen eller ud at spise, men det kalorieindtag, sådan en aften indebærer, ikke passer med dine planer om at være “bikiniklar” om en måned? Vil du sidde hjemme hver fredag og lørdag aften med dine grøntsager, fordi du ikke er glad, hvis du vejer det kilo ekstra, selvom du egentlig mest har lyst til at spise en is med dine veninder og ikke bekymre dig for meget? Man bliver ikke på magisk vis lykkelig af at tabe sig. Man bliver nærmere lykkelig, hvis man arbejder for at gøre op med usunde kropsidealer og sit eget dårlige selvværd.
  En ting, jeg har lært på den hårde måde, er at min krop faktisk har en idealvægt – et sted, hvor den trives. Et sted, hvor den bliver, hvis jeg lytter til dens behov og gør hvad jeg har lyst til. Sådan fungerer det for de fleste mennesker. Man kan godt kæmpe imod og være på kur resten af livet – men hvilket liv er det?!??
  Mathilde, jeg synes, det du gør – at bryde med idealer og at vise, at det faktisk er muligt at finde et andet fokus end vægt og krop i livet – er så vanvittigt vigtigt, og jeg ved, det hjælper sindssygt mange mennesker. Der vil altid være nogen, der misforstår budskabet eller har ondt i røven. Jeg var Louise for 3 år siden, da jeg var dybt i min spiseforstyrrelse. Eb dag lærer hun nok, at der er vigtigere ting i livet end krop og vægt. Håber jeg. Kæmpe kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  nina!! sister. endelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Du er så smuk og lækker, men meget vigtigere, er du sej og skøn, inspirerende, klog og beundringsværdig! Al kærlighed til dig og det, du gør <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Cecilie. Fordi jeg ikke har noget tilovers for hykleriske mennesker. og jeg har ikke ondt af hverken mathilde eller nogen af hendes selvmedlidende følgere.
  Hvorfor er i egentlig så sårbare? Når i nu er så ligeglade?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er simpelthen blevet så af at læse kommentarfeltet her. Udover en mangel på hel basal empati og medmenneskelighed (ikke medlidenhed) synes nogle stykker da at være fuldstændigt ignorante overfor størrelser som samfundets normer, mediers repræsentation og idealisering af bestemte kroppe samt en helt uhyggelig mængde spiseforstyrrelser og andre psykiske problemer som følge heraf i samfundet. Handlede det blot om at “fatte, at man kan ændre sin krop” og så gøre det, havde vi i Danmark vist sparet uendelige mængder penge og problemer. Men ændrer kroppen til hvad? En sund og glad krop, som jeg sagtens kan forestille mig, du – Louise – har, når du “tilfældigvis” vejer dit mindste. Det er jeg tilhænger af. Men den sunde ogglade krop kan se ud på så mange forskellige måder. Eller taler vi nærmere at ændre sin krop til idealet? Til en lige nu slank, kurvet og stærk krop? Eller til 90’ernes åleslanke, tynde krop? Eller 50’ernes frodighed, hvor der var massevis af produkter til at tage på? Eller tilbage et par tusinde år til en smælderfed krop? Vi kan simpelthen ikke ignorere de samfundsidealer, der er og som ligger t pres på alle, og hvilke alle mennesker – uanset hvor sund, glad og selvsikker, man er – kan blive ked af at føle sig udenfor. Her er tale om et strukturelt problem og ikke personlig hykleri.

  Endeligt kærlighed til dig, Mathilde, for at blive ved. Kampen er lang, og derfor må indlæg med samme tema og budskab være yderst berettigede.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må man det?