Status på min status

7 ting som er møghamrende irriterende på en cykelsti

cykel

Ja ja. “Du skal være rummelig” og “fej lige foran din egen dør først“. Næ. Jeg cykler 10-25 kilometer om dagen og jeg opfører mig for det meste rigtig fint på stierne igennem København. Men jeg får lange.. åndedræt af folk som opfører sig som idioter og her er 7 af de værste typer (de er sikkert søde, så snart de står af deres cykel).

BONUS info: Jeg kan godt finde på at råbe “giv dog tegn mand” og højlydt stønne beklagende.

 1. Jer der cykler to-og-to. Det ser hyggeligt ud og jeg gør det også selv – når det er muligt. Hvilket oftest er tidligt om morgenen eller meget sent om aftenen (midt om natten). Hvis du holder i hånd er du endnu mere irriterende.
 2. Dig der cykler helt tæt på mig. Du går over min intimsfære og du er farlig for mig. Så smalt er der heller ikke.
 3. Dig der overhaler indenom. Stop nu. Det er farligt og hvis der sker noget, så vil det sandsynligvis være, at jeg vælter oven på dig. Og jeg er altså tung.
 4. Dig der ikke giver signal. Du er pisse irriterende og du er farlig for dine omgivelser. Vis mig når du stopper (og gerne i god tid, mine bremser er ikke helt nye) og vis mig når du skal dreje.
 5. Dig der cykler så langsomt, at børnehaven som går to-og-to inde på fortorvet når at overhale dig flere gange. Det ser hyggeligt ud, men jeg skal altså nå noget.
 6. Christiania cyklen. Den er flot og smart og fancy. Men du fylder et ondt år og du cykler langsomt og du er irriterende. Og jeg kan ikke overhale dig inde i byen, fordi der ikke er plads. Jeg har ikke al den tid i verdenen, som du tydeligvis har.
 7. Løberen der løber på cykelstierne og forventer at man som cyklist tager hensyn. SKRID nu ind på fortorvet hvis du absolut skal flashe dit nyeste løbe udstyr midt på Gammel Kongevej som i forvejen er meget smal mange steder. Du har en sød numse, men vis mig den inde på fortorvet.

Hvilken type pisser dig mest af på cykelstierne?

#determestforsjov

34 kommentarer

 • Cille

  De cyklister som cykler så langsomt fordi de skal snakke med en gående på fortorvet samtidig, også slingre de sygt meget fordi de ikke cykler for langsomt…. Så hop dog af cyklen og træk hvis du vil føre en samtale med din gående ven…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Helt klart de cyklisterne som blot trækker ud for at overhale UDEN at kigge tilbage om andre er ved at overhale dem. Det er så pisse farligt! Håber ikke de også køre sådan når de kører biler. Samt de cyklister som kører ud på cykelstien uden at se om der kommer andre cykler. Seriøst, nogle gange tænker jeg at folk burde skulle lære at køre på cykel ligesom med bil. Nogle kan i hvert fald ikke finde ud af det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Amen!!

   Og folk der ryger på cykelstien. Magter det ikkeeee!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  1 og 6!
  Især 1. Af en eller anden grund bliver de altid forundrede over, at man ringer med klokken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Haha genial liste – jeg er helt enig!
  Jeg HADER når cyklister (eller bilister for den sags skyld) triller flere meter laaaaangsomt hen til et kryds fordi de ikke vil holde for rødt. Okay?? Ved du godt, at hele din fart sænker resten af cykelstien hvis de ikke kan overhale dig? Og der måske er en højresvingsbane længere oppe hvor man godt må dreje og hvor man ikke selv skal vente? Hvorfor skal DU bestemme hastigheden for resten af cykelstien?

  Eller dem der ikke holder stille men konsekvent skal blive siddende på deres cykel og i et desperat forsøg prøve at holde cyklen kørende/stående uden de skal have fødderne på jorden. Stå.dog.stille.med.cyklen idiot! Du ligner en spasser og er halvejs ude i krydset selvom det er rødt.

  Ja. Jeg er en cykel-bitter-fisse-dame.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Jeg har oplevet, en der gik med en barnevogn midt ude på en meget smal cykelsti. Fortorvet var der intet i vejen med, så jeg forstår vitterligt ikke hvorfor den her mor valgte at gå på cykelstien. Da jeg havde travlt, og ringede med min ringeklokke, blev moren sur og sagde “at jeg for helvede da ikke skulle larme sådan, for hendes datter vågnede jo for fanden”… hehe;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså, jeg ved godt, at det er #mestforsjov – men alligevel. Hvem siger, at dem på Christianiacyklerne har al tid i verden? Hvis vi havde det, ville jeg ikke puste så voldsomt af sted på det skidetunge monstrum. Så fancy vil jeg sgu ikke kalde det. Men hvad er alternativet – at alle børnefamilier i byen investerer i en bil? Det vil miljøet sgu nok blive ked af… Næ du, lad os hellere brokke os over, at cykelstierne er for smalle til, at I andre kan komme uden om os! Jeg føler mig altid så flov over, at jeg laver en hale bag mig, men der er bare ikke rigtig et alternativ.

  (Min pointe er her, at lige præcis Christianiacyklisterne ikke rigtig kan gøre noget ved det. Det kan alle de andre, du remser op…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Kan man ikke bruge en barnesaddel (hedder det det?)? Jeg husker, da jeg var barn cyklede min mor med mig i en barnesaddel på styret og min bror bagpå.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo, selvfølgelig kan man det (i hvert fald op til børnene har en vis størrelse. Derefter kan de jo så bare cykle selv – men altså, fem-seks årige på cykelstierne i København i myldretiden kan vel så blive punkt 8 på listen og i øvrigt ikke nødvendigvis klassificeres som ufarligt?). Man kan også tage offentlig transport i stedet for at have en bil. For når der skal transporteres taske med skiftetøj til børnehaven (og måske også skolen – og dermed to børn?), ens egen taske med computeren til arbejdet og i øvrigt købes ind til aftensmad på vejen hjem, så giver en ladcykel bare rigtig meget mere mening. Jeg vil vitterlig sidestille det med en bil ift. at få en hverdag i byen til at hænge sammen som børnefamilie. At “vi” så i øvrigt skal sørge for at tage hensyn og fylde så lidt som muligt (som en anden også skriver længere nede – tough luck med de bump fra risterne, altså) er selvklart. Men det gælder sgu alle, uafhængigt af transportmiddel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zilje

  Haha.. Jeg føler mig truffet… Langsom med omvendt fortegn – jeg blev kimet ned af en ringeklokke bagfra og jeg kunne ikke kører mere ind til siden uden at bruge fortovet, hvilket jeg ikke ville. Da vi kom ud på et bredere stykke var det en Christianiacykel (dog med el) som ville overhale mig men blev sur over at jeg ikke flyttede mig 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  100% christianiacykler som altid kører op foran stopstregen, når man holder for rødt, så alle os, som lige har kæmpet for at overhale kan starte forfra.. Ihhh…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Folk der trækker cyklen eller går med barnevogne/klapvogn på cykelstien. Bare fordi du har noget med hjul hører du ikke hjemme på cykelstien!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Ifølge loven må du ikke have en cykel, der er så bred, at folk ikke kan komme forbi dig. Så det kan du bare råbe næste gang, for det er sygt træls når man skal nå noget, men super-overskudsagtige-far tager den helt med ro, og alle vi andre ikke kan komme forbi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Folk der ikke kigger sig for, når de skal fra fortov og ud på cykelstien og bare regner med, at jeg da bare tager hensyn til, at NU var de altså færdige med at shoppe og klar til st cykle.
  Og folk der giver stop-tegn med højre hånd! Man skal bruge venstre! Og den skal helt op i 90 gader, ellers kan folk ikke se det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  De mennesker der ikke ejer en ringeklokke for jeg har ikke øjne i nakken og de istedet for råber “så flyt dig dog!!” af en fordi man ikke flytter sig. Eller folk der brokker sig over man er ved at lære sit barn at cykle i trafikken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Folk, der cykler og tjekker tlf samtidigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Cyklister, som holder foran en ved rødt, og som står og kigger på telefonen, så de ikke ser, at der er blevet grønt og at alle venter på, at vedkommende får kigget op, lagt telefonen tilbage og kommer fremad 😉 Åh, hvor kunne mange ting være bedre på cykelstierne og for alle cyklister, hvis alle var enige om, at man kun koncentrerede sig om at… cykle ✌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kære Mathilde, skriver du ikke dit næste indlæg om hvad der inspirerer dig? Det kunne jeg virkelig godt tænke mig at høre om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  De langsomme cyklister der når alle har overhalet dem skal op og holde forrest i det næste lyskryds, så alle skal til at overhale dem igen 😤 Kan de for pokker da ikke bare blive bagved!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ha ha – jeg har lavet listen inde i mit hovede de sidste par dage jeg har cyklet, men tilføjer lige: 8. Dig der ikke overholder køen i krydset og mener at du skal foran alle andre, hvorefter du så er mega langsom.
  9. Elcyklen!! (Ved ikke om det er en Århus-ting) dig som overhaler mig, op af bakke, siddende oprejst på din cykel, selvom jeg selv syntes jeg giver den hele armen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Helt enig med dig i alle 7! Men har lige nogle tilføjelser. De cyklister som vælger at stoppe midt på cykelstien for liiiige at tjekke sin mobil (gå dog ind på fortovet) og så er der de der skide irriterende motions cyklister – de som ikke er professionelle men tror de er det. De cykler for hurtigt, de tror de ejer hele vejen og de er ikke bange for at skubbe eller råbe af en. Find en landevej, i er farlige for os almindelige cyklister.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har en tilføjelse til punkt 6. Der er nemlig nogle, der godt kan finde ud af det. Dem der er irriterende er de forældre (mest mødre, vist), der ikke mener, at deres poder skal have bump af ristene og derfor ikke holder sig helt ude til højre. Dem der holder helt til højre, kan man overhale (de fleste steder).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  De der mænd på deres fancy racercykler, der overhaler på en stejl bakke i høj fart – ret så provokerende. Eller når de styrter omkring én og man bliver forskrækket, fordi de ikke har erhvervet sig nogen form for ringeklokke – er man heldig siger de lige en eller anden forskrækkende lyd så kort tid inden, de overhaler, at man slet ikke når at fatte, hvad lyden overhovedet var.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  Jeg har oplevet flere gange nu, mødre det bare SVINGER barnevognen ud på cykelstien, ud at se sig for. Én gang var vi endda flere cyklister som stødte sammen i et forsøg på at undgå at ramme barnevognen. Hvis man ikke selv GIDER at passe på sit barn, hvad fanden har man det så for????

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Folk på el-cykler, der partout skal overhale (fordi de jo er så hurtige) og dermed ringer på deres rig klokke 8 meter i forvejen! SLAP AF!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Cykelister og barnevogne/forældre der kører hjulet ud foran os andre cyklister. En gang kunne jeg ikke nå at undvige en kvinde der kørte hendes hjul ud på tværs af cykelstien, og jeg endte med at ryge ind i hende. Jeg var bevidstløs i 10-15 min, røg på skadestuen som traumeoffer men slap heldigvis kun med hjernerystelse. Hun slap uden en skramme. Men hjelm flækkede.. Redderne og lægen sagde til mig at jeg havde været død uden min cykelhjelm.
  Bare pga hun skulle køre hendes hjul ud på stien. Den dag i dag er jeg meget bange når jeg cykler, og tager altid bussen når det regner fordi jeg frygter at jeg ikke kan bremse i tide hvis det sker igen. Så blive væk fra cykelstien medmindre der er fri bane til at du kan krydse den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  1. Dig der ikke orintere du trækker ud for at passere en langsom kørende
  2. Dig der køre med musik i ørene, og ikke tjekker bagud om der er nogen man er i vejen for.
  3. Dig der ikke trækker ind til højre, når man ringer pga der er 300m til venstre drejebane. (Du kan nok godt nå at komme fra højre til venstre på de 300m)
  4.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  1. Dig der ikke orintere du trækker ud for at passere en langsom kørende
  2. Dig der køre med musik i ørene, og ikke tjekker bagud om der er nogen man er i vejen for.
  3. Dig der ikke trækker ind til højre, når man ringer pga der er 300m til venstre drejebane. (Du kan nok godt nå at komme fra højre til venstre på de 300m)
  4. Dig på el cykel der tror du er hurtigere en landevejs ryttere(ja ja jeg er en af dem med glatbarberet ben og Tour de France cykel…….)
  5. Ældre personer der ikke har lært hvor kraftig deres elcykel egentlig er.
  6. Dig der mener det okay og lægge dig i røven af en landevejs rytter, uden at gøre opmærksom på du er der!

  Kom gerne med spørgsmål hvis har nogen til en Tour de wannabe rytter. Så skal jeg med glæde besvare dem så godt jeg kan…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Helt enig med listen! Jeg kan så lige tilføje endnu en – de cyklister der begynder at ringe med klokken ligeså snart det bliver grønt, fordi jeg åbenbart ikke har supermand reflekser ligesom dem, og er over krydset allerede før der er grønt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Nu har jeg ikke lige læst alle kommentarer, men jeg syntes helt klart også de værste er:
  De der cykelister som man har overhalet flere gange, og så når man når til lyskrydset (rødt) og så kommer de (man har overhalet) trillende forbi og om Gud hjælpende om de ikke syntes det er iorden at placere sig lige foran én – jeg forstår det ikke jeg har jo lige overhalet dig! Dette er alt for meget! 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Folk der, når de skal dreje, laaanngsomt kører ud til midten af cykelstien, inden de drejer, så ALLE andre bagvedkørende cykler er nødt til at stoppe op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Folk, der kører med en cykelhjelm liggende i cykelkurven eller hængene på tasken! Så tag dog den hjelm på, eller lad helt vær med at køre med hjelm. Overvej lige hvis du styrter og bliver hjerneskadet eller dør med en cykelhjelm liggende i kurven. Det er jo bare dumt og jeg bliver simpelthen så gal når jeg ser det! (Hvilket er flere gange dagligt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Selvom det er lang tid siden, indlægget er blevet skrevet, er jeg nødt til at komme af med den her frustration:
  DU SKAL IKKE LÆGGE DIG I YDERBANEN, HVIS IKKE DU KAN HOLDE TEMPO. Det gælder både langsomme, som lægger sig forrest i lyskrydset, som andre har nævnt og generelt, når man kører.
  Ah, det lettede. Nu er jeg glad igen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på min status