Løb Margueritløbet sammen med mig!

Da jeg bad min veninde om at tage hjem og skifte tøj

image1

Da denne begivenhed skete tænkte jeg straks: Dét skal jeg lige skrive på bloggen, det her skal jeg lige vende med mine kære læsere. So here it goes. For du kender det garanteret, men hvorfor er det egentlig et problem for mig og måske også for dig?

Jeg skulle i lørdags mødes med min veninde ved Magasin. Vi skulle spise sammen, hygge og shoppe lidt. Jeg kom fra Hillerød, hvor jeg havde besøgt min frisør. Selvom at jeg ikke længere bor i Hillerød, så bruger jeg min gamle frisør, som jeg har brugt siden jeg var 17 år gammel. Hun er sød og dygtig – og hvis du har brug for hendes nummer, så skriv endelig. Jeg sad i toget og gjorde mig klar til en dagsrejse. Sådan føles det altså lidt, når jeg tager togturen fra 3400 Hillerød til 1358 Nørreport. Det tager en evighed. Jeg stenede på min telefon og jeg så at min veninde, som jeg skulle mødes med inde i byen havde delt en story på hendes instagram. Af hendes nye kjole. Som jeg også sad i, netop da jeg så hendes story.

Jeg skrev fluks til hende: “Har du den kjole på lige nu?“, hvortil hun svarede: “Ja, hvorfor?“. Jeg svarede: “Det har jeg også og dét magter jeg ikke“. Hun kørte hjem og skiftede og vi mødtes og alt var godt og vi grinede af det – for vi har gjort det så tit. Haft det samme på eller noget der virkelig mindede om hinanden. Jeg havde det så dårligt over, at hun var kørt hjem for at skifte. Jeg kunne ikke selv nå hjem og hun skiftede og vi aftalte at det er hendes “tur” næste gang vi ses. Og så talte vi om, hvorfor det egentlig er, at vi ikke kan have det samme tøj på. Og det har jeg tænkt over siden. For hvad er det der gør, at vi ikke kan have det samme tøj på, som vores veninde?

Det er bare kikset, på en eller anden måde. Ikke sandt? Men hvorfor er det egentlig det? Vi ligner jo ofte vores veninder på så mange andre områder. Den måde vi har vores hår på, den måde vi taler på, musik vi lytter til, vi deler ofte samme interesse og glæde for en bestemt sportsgren, vi spiser ofte de samme ting, vi griner af de samme ting. Men tøjet – no way. Det er kikset. Jeg har flere gange oplevet at have den samme kjole på, som en anden pige – enten i byen eller et til arrangement. Det er mindre kikset når det ikke som sådan er en veninde – men det er stadigvæk lidt kikset, ikke?

Og det er jo overfladisk og dumt og jeg er irriteret over, at bruge energi på det. Men sådan er det altså. Jeg er som sådan ligeglad med, hvad andre mennesker tænker – men det handler om mig selv. Tror jeg. Jeg er lidt i tvivl. Og jeg ville faktisk gerne have testet det – have den samme kjole på, som min smukke veninde. Og se hvad der skete ved det. For der sker sikkert ikke en skid. Det handler om forfængelighed – når alt kommer til alt tror jeg. Eller hvad? Jeg har brug for din mening! Hvad tror du at det handler om? Og kender du selv til dette “problem” (I-lands problem, nuvel). Del endelig i kommentarfeltet!

Kjolen er i øvrigt fra Vero Moda og jeg har selv betalt den. Ingen skjult reklame herfra.

 

8 kommentarer

 • Sabrina

  Uden af vide det, men kan det så ikke være frygten for ens veninde ser bedre ud i kjolen end en selv. 🙈 Det tror jeg ville være det der ville gøre jeg ikke ønskede at vi skulle havde de samme kjoler på. Men jeg deler faktisk ikke rigtig tøj smag med mine veninder, så det ville aldrig ske. 🙈😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hvis kjolerne ved et øjekast kan ses er de samme, så synes jeg det er kikset. Men hvis det er to enkle sorte, som man ikke umiddelbart tænker over går det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Ej jeg synes ikke man kan tillade sig at skrive til ens veninde, at man ikke magter at have samme kjole på, så hun kan cykle hjem og skifte… Uanset om det går begge veje. Hvis en veninde gjorde det med mig, så ville jeg blive trodsig og beholde den på, men det er nok fordi jeg synes det er latterligt og ikke pinligt, at man ikke kan have det samme på.

  Tøj er masseproduceret, og i styler det højst sandsynligt forskelligt. Går ikke ud fra at hun også havde en pinkjakke på, er det så ikke ligemeget?

  Nogen gange gør man sig mere interessant end man er, folk er røvligeglade med om man har den samme bluse på, samme frisure osv. Du går forbi dem på 2 sekunder, det eneste de højest registrerer er “de havde ens kjoler på”. Hvis der endelig er nogen der tænker noget om en, så er det måske en 5-sekunders “det er kikset”-tanke, hvis det overhovedet er det, og så er man videre, fordi jeg tror sgu ikke at folk har så travlt med andre, som vi selv går og tror 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Den slags kan virkelig ikke gå mig på, nærmere tværtimod. Hvis jeg møder en til en fest, som har samme kjole på som mig, ser jeg det snarere som en kompliment til min stil. Sådan har jeg det også lidt med mine veninder – jeg synes mere det er lidt hyggeligt, og så griner vi lidt af, at vi går rundt og ligner hinanden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Det er aldrig sket for mig, og jeg kan nok ikke helt sætte mig ind i det, men jeg vil bare lige kommentere, at du ser brandgodt ud i det outfit! Du ligner en sommerdag. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg er ikke enig i, at man ikke kan have det samme på som sin veninde. Det er da kun som et kompliment og jeg synes, at det en bonus ting, hvis man har nogenlunde samme stil, det gør det bare endnu sjovere at shoppe sammen så! Kan ikke sætte mig ind i, hvorfor det skulle være kikset 🙂 Jeg synes også det var ærgerligt at du skrev, at du ‘ikke magtede det’ og at HUN måtte skifte, når det jo var DIG som ikke magtede det, men så længe i kunne grine af det, værre er det jo heller ikke 🙂 men det kunne være en god ide, at afprøve med samme kjole næste gang og så se, om det egentlig er slemt.
  Ps. er VILD med din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morgensol

  Kender det for godt! Har nærmest ens garderobe med min søs , og ender ofte ud af alle ting, ender med at vælge det samme når vi skal til noget. Vi ringes altid inden vi skal til noget sammen og så skifter den der har andet at supplere med😂Har siddet i fuld tvillinge outfit til diverse ting og grimmet os😂Tror bare det er fordi jrg forbinder ens tøj med barndommen….og man vil jo gerne føle sig speciel og det gør man ikke hvis der er 5 kloninger af en til selskabet. I feel you

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  En tidligere veninde og jeg, havde engang den samme sorte kjole på i byen.
  Og en nuværende veninde og jeg tager ofte mere eller mindre identisk tøj på, hvis vi skal udenfor på tur eller feste. Vi er kolde i måsen 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løb Margueritløbet sammen med mig!