7 ting som er møghamrende irriterende på en cykelsti

Det her gør jeg inden jeg tager på en date

img_4986

Jeg skriver om det i ny og næ. Mit dating liv og mangel på samme. Læs seneste indlæg lige her!

Og så skrev en pige til mig – om jeg ikke ville dele hvad jeg gør, inden jeg daffer på date. Og det kan du tro at jeg vil – og del endelig hvad I gør, når i skal på date. Det er så rart og dejligt med inspiration!

Jeg er ikke rutineret dater (er dét et ord?) – men det vil jeg gerne være. For det er vigtigt at kunne date – det er jo lidt sådan at man får en kæreste, med mindre man er så heldig at arbejde sammen med ham, møde ham i byen, falde ind i ham nede i Netto. Hvilket jo sker for de færreste af os, efterhånden. Kulturen er jo lidt at vi mødes online. Ikke sandt? Sådan mødes de fleste af dem jeg kender, i hvert fald.

Så hvad gør jeg – inden en Tinder date? For det er Tinder jeg benytter mig af. Jeg har forsøgt mig med Happn, men den app fungerede ikke for mig i længden. Tinder er faktisk ganske fin. Jeg har i min profiltekst skrevet, at jeg leder efter noget seriøst og på den måde, antager jeg, sortereret de mænd fra, som bare gerne vil se mig uden tøj på. For fair nok – den fase har jeg selv været i (altså hvor jeg ville se andre mænd uden tøj på, ikke mig selv. Undskyld mor).

Jeg kan ikke spise middag på første date. Det er simpelthen ikke en mulighed for mig. Jeg vil gå tur, jeg må og skal være udendørs. Og det skal helst være i weekenden, gerne søndag eftermiddag. Gerne Frederiksberg Have, gerne højst et par timer og en gåtur er også “nem” at ende, hvis kemien bare ikke er der. Gerne med en kaffe i hånden, som gør det hele lidt mere afslappet. Samtidig kan du gå ved siden af din date og selv vælge, hvornår du har lyst til, at kigge ham i øjnene. Dét er afslappet for mig. Det der med at sidde overfor en fremmed mand og spise en middag – dét vil jeg ikke. Det er for akavet og jeg er klog af skade. Kaffe og hurtig gåtur – så kan man se om “den er der” og er “den dét”, kan man nemt udvide gåturen med en middag eller en hurtig burger.

Inden daten træner jeg gerne, for at få nervøsiteten ud af kroppen. Og få svedt. Og få talt med mine veninder om daten og vendt eventuelle faldgruber. “Skal jeg sige at min lillebror er død?“, “Skal jeg nævne at jeg forsøgte at få børn med min ekskæreste” og så videre. (Svarene er i øvrigt oftest: “Nej, kun hvis han selv spørger dig“). Så tager jeg tøj på, som jeg føler mig flot og afslappet i (gerne tøj hvor den enormt svedplet under armene ikke spottes) og så sørger jeg altid for, at se så naturlig ud, som muligt. Jeg vil ikke have for meget sminke på og jeg vil ikke føle mig for dressed up. Afslappet gåtur med potentiel sød type.

Inden jeg tager afsted hjemmefra kan jeg godt finde på at ringe til én af mine veninder eller snappe dem alle i vores gruppe. Oftest et akavet og skræmt selfie af mig selv med sved på overlæben og røde kinder, hvortil de svarer: “det skal nok gå” og “du kan godt“. Dét hjælper nemlig.

Så ligger jeg telefonen i tasken, cykler eller tager metroen og har fokus på min date. Forsøger at være nærværende. Også selvom at jeg ved første øjekast måske tænker, at han ikke er noget for mig. Jeg forsøger at se mødet som en mulighed for at lære et nyt menneske at kende, fremfor at se det som en date, hvor man skal se om man kan kysse og have kemi og være kærester. Det tager lidt af presset for mig. Og så kan jeg også godt finde på at sige, at jeg er lidt nervøs. Det tager toppen af det akavede, synes jeg. Og han er garanteret også nervøs og måske også lidt genert.

Hvad gør du når du skal på date? Del meget gerne, jeg ville elske at få noget inspiration <3

4 kommentarer

 • Emilie

  Hvis det er en Tinder (eller anden online) date så er middag ogsp helt udelukket for mig første gang. For man ved aldrig om kemien er der eller ej, og så vil jeg altså ikke være låst fast til en hel middag. Jeg er også totalt på gåturen, det fungerer super godt 🙂 Eller også har jeg tit foreslået at ses til en øl et hyggeligt sted, det giver også en ret afslappet atmosfære 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg bliver nødt til at dele denne tinder-date historie her netop fordi du skriver søndag eftermiddag, kaffe og gåtur. Lige netop sådan en tinder-date var jeg på for nogle år siden. Jeg havde det på præcis samme måde som dig ang hvilken form for første date jeg ønskede.
  Det var som sagt første date og vi havde aftalt at gå en tur i skoven med en god kop kaffe. Jeg havde den dag lidt for mange tømmermænd og var egentlig tæt på at aflyse, men en veninde pressede på og overtalte mig til at gøre det alligevel. Så jeg tog afsted. Daten gik rigtig godt- ingen pinlig tavshed, han var sød og virkelig pæn. Fordi jeg havde tømmermænd havde jeg det så varmt og kaffe var ikke lige et hit, så da vi kom til den næste skraldespand fik jeg sagt noget med at jeg ikke lige kunne have mere kaffe og smed den ud. Han vender sig mod mig og siger så ‘der kan heller ikke rigtig være mere på din t-shirt’. Eg havde en fin hvid blonde t-shirt på, og da jeg kigger ned af mig selv havde jeg kaffe HELE vejen ned af mig selv. Jeg havde ikke fået låget ordentlig på, så hver gang jeg havde taget en slurk, havde jeg hældt kaffe ned over mig selv. Distræt? Much!! Vi grinede begge to helt vildt meget over det og det har været en af mine bedste dates. Vi så hinanden et par gange, men det blev ikke til mere end det. Vil nok bare sige med denne historie, at man aldrig rigtig kan forberede sig og at det altså nogle gange er dejligt at er hele ikke er så perfekt. Tak for sig godt din blog. Og held og lykke med tinder-dates fremover ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Min Tindertid er for længst ovre.
  Men jeg gjorde nogenlunde samme som du. Trænede op til, og snappede eller skrev til mine veninder. Snakkede også gerne med min mor om kommende dates.
  I morgen er der tre år siden, at jeg skulle på første date med en fyr. Vi aftalte en casual rolig date, der indebar et par øl på Eiffelbar på Christianshavn. Nu er vi kærester og flyttet sammen. Tak, Tinder. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har været altiv på både tinder og happn (vildt fede bamses billedbøger!!). Men jeg er en af de typer, der generelt bare er akavet i situationer hvor er ikke er vandt. Jeg fumler over ord, mine ben, og mit ansigt bliver pludseligt ild-rødt! Derfor prøver jeg bare, at undgå disse situationer. MEN! Når jeg så har fået en del indenbords, så tør jeg godt. Én jeg mødtes med (og gik en tur) var svensker. Ååååh nej. Jeg forstod nogenlunde hvad han skrev, ellers brugte jeg Google translate

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 ting som er møghamrende irriterende på en cykelsti