Kærlighed kan få os ud på kanten

Sex med og uden kærlighed

sam

Muligvis et indlæg som jeg aldrig havde troet at jeg skulle skrive. Men så hørte jeg Mads & Monopolet og blev voldsomt inspireret. For der talte Simon Juul (som jeg elsker!) om forskellen imellem sex og elskov. Elskov, vil jeg så aldrig kalde dét – men så er det da til at forstå. Sex er uden følelser – elskov er med følelser og kærlighed. Og det har jeg tænkt meget over siden. Jeg ved ikke om du hørte den podcast? Ellers er det den fra Skanderborg festival.

Har man brug for begge dele? Altså både sex med og uden kærlighed? Jeg tror det. Men jeg har ikke selv haft sex med kærlighed i flere år. Sidst jeg havde dét, var med min ekskæreste og det er efterhånden 3 år siden. Der er noget dejligt ved begge dele i min optik. Både med og uden kærlighed. Uden at komme med for mange detaljer om mit eget sexliv, hvilket jeg altid har lovet mig selv at skåne jer for – så kan begge dele noget. Men hvad nu hvis, man vænner sig kun at have sex – uden følelser og uden kærlighed? Kan det skade? Bliver man anderledes? Kan man så finde ud af, at have sex med følelser, hvis man nu skal det engang?

Jeg kan godt savne at have sex med en, som kan lide mig – også når jeg ikke er nøgen. Kender du det?

Del meget gerne din holdning til dette indlæg – jeg er meget nysgerrig og du kan som altid være totalt anonym. Og hvad foretrækker du? Sex eller elskov? Og er der overhovedet forskel, i din verden?

6 kommentarer

 • Louise

  Jeg tror helt bestemt at vi har brug for begge dele – både sex og elskov. Men jeg tror samtidig også godt, at man kan have både sex og elskov med sin kæreste, selvom der selvfølgelig er følelser 😊 For mig er forskellen på sex og elskov ikke nødvendigvis hvorvidt der er følelser eller ej, men mere måden man går til opgaven, så at sige. Så selvom min kæreste og jeg elsker hinanden højt, kan vi sagtens have sex, hvor formålet er udløsning og tilfredsstillelse – uden at det følelsesmæssige sådan er ind over. Hvis det giver mening…
  Det er mere for at sige, at jeg tror på at monogami passer godt til nogen mennesker, fordi de netop kan begge dele med deres partner, og der er nogen, hvor monogami ikke passer dem, netop fordi de ikke kan have både sex og elskov med den samme partner.
  Men spændende spørgsmål 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg er fuldstændig enig med Louise! Jeg synes godt, at man både kan have sex og elskov med sin kæreste.
  Dog tror jeg også, at det er forskelligt fra person til person. Jeg har aldrig haft god sex med “fremmede” (ONS eller lignede) fordi jeg simpelthen har brug for tryghed. Jeg kan ikke slappe af og nyde det, hvis ikke jeg kender personen godt eller er følelsesmæssigt er forbundet til ham.
  Dog kender jeg veninder som elsker one Night stands og elsker at udforske andres kroppe. Og de synes, at elskov er med kæresten, mens sex er noget som du har som single (groft sagt).

  Så jeg tror, at det er meget individuelt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kære Matilde,
  Det er et sindsygt godt spørgsmål du stiller! Jeg kan skrive en bog om mine egne oplevelser, men jeg prøver at gøre det kort!

  Jeg er enig med Louise – jeg har både sex og elskov med min kæreste. Den slags sex, hvor det er på køkkenbordet midt i madlavningen – og den slags elskov hvor der er stearinlys, frækt undertøj, laaaangt forspil og massage og romantisk musik! Den slags elskov vil jeg aldrig kunne have med en tilfældig mand.

  Da min første kæreste gik fra mig meget pludseligt var jeg 19 år! Han var mit livs kærlighed, troede jeg. Jeg var single i 4 år og boede i Australien i ét af dem. Jeg har haft rigtig meget sex med rigtig mange mænd – og intet af det jeg havde i de fire år var elskov! Da jeg mødte min nuværende kæreste ‘A’ var jeg på en eller anden måde mærket af alle de mænd som jeg tidligere har været sammen med – der var ingen tryghed eller kærlighed – og jeg havde lært at jeg ikke måtte vise dem følelser. For hvis jeg gjorde, tog de halen mellem benene og smuttede. Så havde jeg sex med mænd jeg var forelsket i? JA. Men det var aldrig gengældt.
  Så da jeg mødte A, tog det RIGTIG lang tid før vi havde elskov. Vi blev kærester forholdsvis hurtigt, men jeg turde ikke tro på det. Så jeg var ikke tryg, og turde ikke give mig hen – heller ikke i sengen. Jeg var bange for at vise mine følelser og igen blive såret. Jeg valgte at fortælle A om min fortid – dog med modifikationer. Han kendte til min usikkerhed, min frygt for at han ville stikke halen mellem benene. Han er her stadig efter 5 år! Jeg forstår det ikke altid, for når jeg i min single-tilværelse virkelig prøvede at være perfekt, at gøre alle de rigtige ting – så skred mændene… A ‘ventede på’ at jeg blev klar til at give mig hen. Han ventede på at jeg var klar til at have elskov med ham. Klar til at sige til et andet menneske, at man elsker det!

  Så Matilde, for at svare på dit spørgsmål, så JA man bliver anderledes af at have sex uden følelser – jeg gjorde i hvert fald. Det tog tid før jeg turde stole på mig selv og på en mand igen, men heldigvis fandt jeg mandEN der fik mig til at turde.

  Der er mange måder at leve sit liv på – og selvom jeg ALDRIG vil dele A med nogen anden, så strejfer tanken mig om sex med en vildt fremmed mig da – selvom jeg ikke tror jeg kunne gøre det, selv hvis jeg fik lov.

  En sidste ting. Jeg er af den opfattelse at par der kun har sex, ikke har kærlighed nok i forholdet. Hvis man ikke har lyst, tid eller overskud til at have elskov i flere timer (hvoraf sexdelen måske kun er en halv), så er det for mig ikke rigtigt. Jeg har hørt at den dag kommer når man har fået børn, men bare man stadig har lysten én gang om året, så er det måske nok 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det er virkelig nogle fine svar, du allerede har fået. Mit bliver nok lidt en gentagelse. Jeg mener også min kæreste og jeg har både sex og elskov. Elskov inkluderer forspil og blidhed. Sex er en quicky, som måske varer 2 min, men hvor vi begge har det sjovt og bare giver efter for et pludseligt begær.
  Jeg har egentlig aldrig nydt sex med fyre, jeg blot datede. Der var ikke tryghed tilstede og sex var blot en del af det at lære hinanden at kende i datingfasen. Jeg nyder først sex, den dag jeg føler mig elsket og derved tryg i en fyrs selskab. Så tør jeg også fortælle hvad jeg kan lide og spørge ham.
  I bakspejlet ville jeg ikke have gået i seng med alle de fyre jeg datede, da jeg intet fik ud af det og forholdet stoppede alligevel. Tror også dette er vejen til mange fyres hjerter, at man ikke kaster sig over dem eller lader sig forføre før man har datet i måske en månedstid. Det er i hvertfald hvad min kæreste siger, at han blev betaget af og følte at jeg var kærestepotentiale fordi jeg datede ham men gemte sexdelen. Det var en ny strategi jeg forsøgte, da jeg mødte ham og den virkede😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg er single, og for mig er sex uden følelser kedeligt. Det mangler noget.
  Mit “problem” er dog også, at begynder jeg at have sex med en mand, så kommer følelserne også.
  Så jeg kan godt undvære sex, for der siger mig ingenting, når der ikke er følelser med i det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  I min verden går de to ting under ‘stearinlys-sex’ og et ‘knald’. Begge dele er fantastisk på hver deres måde! Dog kan jeg godt have det der føle føle stearinlys-sex med mænd, der ikke er den store kærlighed, men hvor der er en form for følelser og gensidig respekt. Men altså.. det vilde knald, er nu en gang det største hit! 🙂 KH. Den afstumpede type, der tænder helt af på stearinlys og rosenblade..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighed kan få os ud på kanten