Jeg har en tvilling?

Derfor har du brug for en løbemakker

running

Helse er begyndt at løbe. Ja – man troede aldrig at det skulle ske. Jeg har nemlig elsket at hade det lort. Men efter min skade i hoften, hvor al styrketræning føltes som en kniv i knoglerne – så blev jeg nødt til at prøve at holde af det. Og jeg er faktisk blevet ret glad for det. Det er fucking hårdt og jeg er ved at kaste op og græde og ligge mig ned på grusstien. Gerne samtidig. Men jeg får løbet 3 gange om ugen og det er jeg ret tilfreds med. Jeg løber 5-6 kilometer på hver tur og det er rigeligt for mig lige nu. Men – hvordan kommer du i gang? Der er mange af jer som skriver til mig og spørger, hvordan filan jeg kommer så tidligt op og løbe. Særligt når det kun bliver koldere og mørkere for tiden. Så derfor har jeg samlet lidt gode råd. Det vigtigste kommer først:

  • FIND EN LØBEMAKKER. Det er alfa omega for undertegnede. Jeg har en aftale med søde Louise, vi mødes klokken 6.00 og så har vi på forhånd aftalt, hvad der skal ske. Vi løber nemlig interval én gang om ugen, én hurtig tur og én “langsom” tur. Louise venter på mig og derfor er det svært at melde afbud. Fordi vi har en aftale. Samtidig er det hyggeligt at løbe sammen, vi kan presse hinanden og passe på hinanden. Det er mørkt og lidt skummelt rundt om Damhussøen, så er det rart at være to.
  • Læg dit tøj frem om aftenen og læg det gerne et sted, hvor det er det første du ser når du slår øjnene op. Og læg det hele frem. Strømper, bukser, trøje, jakke, sko, eventuelt handsker, lys, pandebånd. Tag tøjet på, børst tænder og smut ud. Jeg står op 6.40 og cykler ned til søen 5.52.
  • Skriv dine løbeaftaler ned i en kalender – så du når ugen starter ved, hvornår du skal løbe. Det er overskueligt og samtidig kan du indstille dig på, hvilke dage og tidspunkter du skal løbe.
  • Gør det til en leg. Og det lyder jo helt åndssvagt. Men det kan altså lade sig gøre. Det vigtigste er, at det er sjovt. Det er den største motivation – i min verden. Løb skal ikke være kedeligt, men sjovt. Så sjovt som det nu kan blive, nuvel. Det kan du f.eks. gøre ved at lege fartlege. En fartleg kunne være at din makker løber 200 meter frem, mens du står stille. Når hun er nået de 200 meter stopper hun – og så løber du op til hende. Så løber hun igen 200 meter frem og sådan kan i blive ved. Det kan også være 400 meter eller længere. Lidt stafet agtigt. Hvis i ikke kender afstanden, kan man løbe til næste bænk/lygtepæl etc.
  • Skaf noget gear, som du kan måle dit løb på – jeg troede egentlig ikke at jeg var sådan en, der gik op i det. Og det går jeg for så vidt heller ikke. Men det er altså alligevel ret skægt at se, hvordan du bliver bedre og hurtigere. Og se hvor hurtig du kan løbe en kilometer på. Men du behøver ikke at investere i et dyrt ur eller noget i den dur. Start med en app, f.eks. endomondo eller noget i den dur.
  • Sørg for at løbet giver dig noget – det skal aldrig være en straf at træne. Det skal gerne give dig overskud og glæde. Jeg orker aldrig at stå op for at løbe, når mit ur ringer. Men jeg ved hvad det giver mig. Og det giver mig glæde resten af dagen, det giver mig overskud og det giver mig en lethed i kroppen, som er svært vanedannede og som påvirker mit humør i positiv retning.

Hvis du gerne vil finde en løbemakker, så find min gruppe på facebook: “Find en veninde #dueraldrigalene” – der er garanteret en masse som gerne vil <3

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har en tvilling?