Cravings

Ham der glor dig op i tissekonen

gynae

Fantastisk gif, ikke? Jeg ledte længe og elsker den. Den er tilpas klam og nederen.

Grunden til gif’en: i dag skal vi tale lidt om det der undervognstjek. Gynækologisk undersøgelse. Får du det gjort? Jeg nærmer mig snart de 30.. og jeg skal vist snart have sådan et tjek (edit, ingen keglesnit her!). Jeg glæder mig. Not. Jeg er ikke vild med at få tjekket tissekonen. Det er jo egentlig ikke fordi at det gør ondt. Men jeg synes at det er enormt grænseoverskridende og ikke særlig kønt, når jeg ligger stængerne i bøjlerne og bliver bedt om at rykke numsen tættere på lægens ansigt. En af mine veninder kunne engang mærke hans ånde på.. sit kønsorgan. En anden veninde blev spurgt om hun var ridepige – “siden at hun var så stram forneden“… Har du en grim/akavet/pinlig oplevelse, så del endelig! Jeg elsker sådan noget!

Men. Jeg har veninder og bekendte, som aldrig har fået tjekket deres underliv. Og det undrer jeg mig voldsomt over. Hvad nu hvis der er noget galt? Og helt ærligt – kom nu i gang med det. Det er en del af livet og tag ansvar for din sundhed. Kommer du heller ikke afsted? Så vil jeg gerne give dig en udfordring: gør det inden udgangen af 2017. Så giver jeg en øl. Og en high five. Det er pisse akavet (for mig i hvert fald) og jeg hader det og jeg er altid i et stort dilemma: intimbarbering eller ej, inden tissekone-tjek? Hvad er mindst akavet?

Få nu tjekket dit underliv. Det er skide vigtigt. Og selvom at du er ung, så kan du sagtens rende rundt med et eller andet. Og det ville være forfærdeligt, hvis det ikke blev opdaget i tide. Jeg skal selv tjekkes inden jeg smutter til Australien. Bare for en god ordens skyld.

24 kommentarer

 • Camilla

  En læge spurgte mig engang om jeg godt vidste, at jeg havde en skønhedsplet ved min ene skamlæbe. Tak for info 😂
  Jeg synes også, at det er skide akavet. I starten stod jeg nærmest som en psyko, for at fjerne alt hår. Nu er jeg sgu ligeglad. Tænker at de har set færre, end min halv behåret vagina!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Til min første undersøgelse nogensinde var min læge var min daværende egen læge en kvinde med tysk baggrund. Hun snusede (heldigvis) diskret, men slutter så med at sige: “Du dufter godt hernede” 😳 Tillægger det hendes ordforråd for hun mente nok at det lugtede som det skulle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Mener du ikke celleskrab istedet for keglesnit?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Pedersen

  Efter 3 år i fertilitetsbehandling så er det ikke så meget et tabu for mig længere, når jeg skal scannes, have taget æg ud eller lagt æg retur, har jeg gerne 3 læger/sygeplejesker til at kigge op i grotten på en gang 😂 Så det er ret “hverdags agtigt” for mig efterhånden, men jeg husker godt mit første celleskrab, det var første gang en læge skulle kigge derop, jeg var 24 år før jeg turde.. det var vildt grænseoverskridende 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg har ligget på briksen med benene i bøjlerne, hvor lægen tager pandelampe på..🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Smeartest eller celleskrab er ikke det samme som kegle snit som er et kirurgisk indgreb du får hvis HAR fået konstateret celleforandringer. Så jeg håber, at det er en smear test du mener 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Fra hende der laver undersøgelsen: Vi kunne ikke være mere ligeglade med, om du har barberet dernede. Når først man har set de første 10, så ænser man sku ikke den slags længere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Nu er jeg godt nok ikke læge, men arbejder på plejehjem. Man ser slet ikke det og tænker over det, der går kun faglighed over det, forestil dig at de kigger på en bil ( forkert valg?) Men de ser alt det der ikke skal være der og kører den ned og aflevere den. Sådan er de/vi også. Selv jeg hader det, men prøver at være logisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Jeg har næsten lige haft mit første tjek, ever. Jeg tog så meget tilløb til det, da jeg synes det var det mest grænseoverskridende! Jeg er SÅ glad for at jeg tog mig sammen, blev tjekket for celleforandringer etc. Nu har min samvittighed det meget bedre 🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg synes det er fantastisk at vi bliver mindet om hvert 3. år, at få lavet celleskrap. Jeg har altid fået det gjort, selvom jeg selvfølgelig ikke synes det er det mindste fedt. Faktisk synes jeg det gør lidt ondt, men som min læge sagde for 3 år siden, så er jeg åbenbart bare en stram sag😂. Den historie er blevet fortalt et par gang i festligt lag😊.
  Jeg fik inden sommeren i år igen fortaget celleskrap og for første gang vist prøven noget atypisk. Så jeg måtte til gynækolog til ekstra skrap og scanning. Der var desværre svære celleforandringer. Så jeg har lige fået et udvidet keglesnit og har lige fået dee fantastiske svar, at alt er fjernet. Skal dog gå til tjek hvert 1/2 år de næste 3 år.
  Så afsted med jer😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit første tjek var på en meget lille klinik med en læge der kunne være min morfar. Jeg var vel 20.. og skulle tjekkes pga p- piller. Jeg havde menstruation den dag jeg skulle tjekkes og havde håbet på at mødet kunne rykkes. Det betyder ikke noget sagde han.. så lå det blodige bind på gulvet i min trusse og jeg lå der med mavesmerter og følte mig oppustet og han skulle tage lidt prøver med en vatpind.. jeg græd på cyklen hjem fordi det havde været så grænseoverskridende. Nu har jeg prøvet det et par gange efterfølgende hos kompetente gynækologer på Frederiksberg. Langt at foretrække. De gør det hver dag. Læger kan nogen gange være akavede fordi de ikke laver det hele tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Har været hos lidt ældre mandlig gynækolog (hvorfor er der kun mænd her i Nordjylland, der har valgt netop det speciale!?), som begejstret udbrød: “sikke nogle veltrænede muskler du har hernede! Du skal ihvertfald ikke bekymre dig om at blive slap lige foreløbig!”. “Ehm.. tak…? (Fra hende der aldrig nogensinde har lavet knibeøvelser)”.
  Og senere da han skulle scanne mine æggeledere(?) udbrød han også begejstret: “Sikke nogle fine æggeledere!! De bliver fantastisk fine transportledere når du engang vil bruge dem!” Lidt sødt at manden der kigger på tissekoner hver eneste sådan kan begejstres over ens understel – endda uden det føles ulækkert! 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg blir også lidt bekymret ang det nævnte keglesnit 🙊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg var i mine teenageår hos en ældre mandlig gynækolog. Situationen var i forvejen akavet da det at være hos en gynækolog var helt nyt og så det, at han var en mand. Han tabte ‘andenæbet’ ned på gulvet mens jeg lå med stængerne oppe i bøjlerne, og i i det han bukker sig ned for at samle næbet op, rører hans pande og tynde hår mit inderlår!! Det var frygteligt. Og efterfølgende knyttede han en kommentar som lød ‘i min næse fejler du i hvert fald ingenting.’

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg er for nyligt fyldt 23 og skal til 23-års tjekket (skrabet…..) og jeg er simpelthen så nervøs, så jeg tror jeg holder mig pænt fra kommentarerne, men highfiver dig tilbage for at skrive om noget, der er virkelig vigtigt, at få husket hinanden på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

   Du skal ikke være nervøs for 23-års tjek.
   Det var jeg også, men det var slet ikke så slemt, som jeg frygtede 🙂 Selvfølgelig er det ikke pisse behageligt, men det er hurtigt overstået!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg har fået keglesnit! Det er INTET i forhold til smeartesten/celleskrabet. Her ligger du kun lokalbedøvet i din 🐈 og du kan lugte brlndt kød bår de bruger laser til at fjerne det ramte område. Jeg syntes det var så klamt at se der kom røgsignaler op fra dåsen. MEN når man ved årsagen til man ligger der sætter det tingene i perskektiv og jeg kunne håbdtere det. Efterfølgende har jeg fået lavet celleskrabet hvert år! Og heller det end baconduft ud af dåsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Beklager alle de irriterende tastefejl der kom med. Håber meningen kommer frem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Jeg er blevet tjekket siden jeg var 16, pga kronisk sygdom. Har haft mange læger, og fået taget smear hver halve år og biopsi hvert år – har lette forandringer… Det sjoveste er nok da min ældre læge på Ca 70 år skulle lave en kikkert undersøgelse og sidder med hele udstyret og glor direkte ind i.. Ja 😅 han får så rørt mit lår med en del af det kolde metal, hvilket resulterede i mit ben hoppede og jeg sparkede ham direkte i panden… Jeg har faktisk ikke set ham siden, har bare hørt han gik på pension. Så gad han ikke det mere 😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Besvimede en gang under et undervognstjek – rimelig godt klaret med stængerne oppe sys jeg selv – NOT…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Wow en upassende kommentar din veninde fik. Er jeg glad for, jeg aldrig har oplevet.

  Men jeg er efterhånden kold overfor gynækologiske undersøgelser efter utallige af dem. Og det inklusiv en håndfuld celleskrab, klamydiatest fra urinrøret (AV FOR HELVEDE) og indvendig ultralydscanning (med dildoscanneren, som mine veninder og jeg så pænt kalder det apparat man får ført op i skeden) – og jeg er altså kun netop fyldt 24 😅 Tænker aldrig over min kønsbehåring inden – så længe jeg er ren dernede.
  Er dog udelukkende blevet undersøgt af kvinder, og det vil jeg gerne blive ved med.
  Tror, ligesom med så meget andet, at det bliver lettere jo flere gange man prøver det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JM

  Tænker altid, at en læge har set alt, og hvis nogen går gennem medicin studiet plus en special læge uddannelse bare for at se kvinders underliv, så fortjener han/hun sku et for indsatsen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cravings