Helse uden fjernsyn men med DR anbefalinger

Overfladisk verden og hvorfor det kan gøre dig ked af det

img_5206

Kender du det? At du er ked af det, uden at vide helt hvorfor? Det gør jeg og har jeg dage, hvor jeg måske er mere sårbar og følsom, så kan det være et svært univers at navigere i. Og med univers mener jeg: de sociale medier.

Når jeg scroller ned og ned og ned på min instagram og ser den ene pige, smukkere end den anden, have et fantastisk liv. Jeg ved jo godt – hvis jeg tænker rigtig godt efter, at det nok ikke er hele sandheden, som hun viser på sine sociale platforme. For fanden – jeg gør det da også selv. Det er ikke altid at jeg fortæller hele sandheden, selvom jeg nok er én af de mest ærlige i landet. For det sætter jeg en dyd i, at være. Jeg har et ansvar – jeg vil og “skal” være autentisk. Min målgruppe er primært piger og unge kvinder – og de skal se, DU skal se, at livet ikke altid er fantastisk og at det er helt okay når det hele sutter, brænder på og føles som en kamp.

For sådan er livet. Og det ved jeg – måske mere end andre. Jeg ved godt hvordan livet kan være, hvad det kan byde en, hvor svært det hele kan være. Hvor umuligt det hele kan føles. Og alligevel kan jeg, på dårlige dage og tidspunkter, føle mig komplet forkert, for grim, for tyk, for dum. Kender du det? Kender du de følelser?

Der burde være en “advarsel” inden du træder ind på instagram og alle andre sociale medier. Der burde stå: “Vær opmærksom på, at du nu indtræder i en fantasiverden“. Tag det hele lidt afslappet, du får ikke hele sandheden at se.

Derfor skal du forsøge ikke at sammenligne dig selv, med dem som du følger. Du kender ikke det hele, du får fortalt det, som fortælleren mener at du skal vide. Og det er vigtigt at huske på. Og hvis du gang på gang bliver ked af det og føler dig utilstrækkelig – så overvej lige igen hvem du følger med i. Hvilke liv du kigger med fra sidelinjen på.

Jeg skriver det her til dig – fordi jeg selv falder i. Når jeg er ked af det og føler mig ensom – og kigger på de sociale medier og kun ser det, som jeg ikke har: veninder, kærestepar, børn og babybuler. Fordi det er dét jeg kigger efter, ubevidst. For på mine gode dage, der ser jeg det ikke på samme måde. Jeg ser det, men jeg tager det ikke ind. Du skal tage ansvar for, hvem du beskuer fra din smartphone. Du er den eneste som kan ændre det og du er den eneste som kan ændre historien for dig selv.

Mit råd til dig (og til mig selv) er, at gennemgå dit feed: hvem giver dig glæde og inspiration? Hvem giver dig det modsatte? Og husk nu på, at meget af det du kigger på, er fake. Det er ikke sandheden. Jeg ved dette, fordi jeg selv er en del af alt det her. Det er ikke altid at jeg deler mit inderste, og jeg siger heller ikke at man skal – bare fordi at man har en offentlig instagram. Men jeg siger bare, at du skal være opmærksom på, at det ikke er hele sandheden og historien som du får. Og husk – du er aldrig alene. Og alting bliver godt og hvis det ikke er godt, så er det fordi du ikke er i mål. Du er lige som du skal være. Og alle har deres at kæmpe med, altid.

/ Helse is out!

3 kommentarer

 • Camilla

  Hej helsematilde.
  Der ramte du virkelig plet. Hvor er det dejligt at læse at du også kan have det sådan. Det gjorde lige min dag bedre så tak for det 😊 har overvejet st slette min insta for en periode men man er jo afhænig af det lort 😊 håber du får en dejlig dag og en masse god feedback for du har virkelig ret .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så evigt ret! Jeg selv unfollower også konsekvent alle, der trigger bare det mindste i mig. Min anoreksi suger ‘inspiration’ til sig, og sammenligner mig med modeltynde piger, konstant, og det skal den ikke have lov til, for fandme nej, om jeg vil blive i det trummerum.
  Så min unfollowknap er varm, men det er followknappen heldigvis også, for hvor er der altså også bare mange, der promoverer alt det, som vi burde fokusere på💚
  Må du få en dejlig aften (morgen, middag eller eftermiddag, alt efter, hvornår du læser dette)

  nouw.com/lillelyng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  Spændende indlæg. indenfor litteraturen ville sådan en fortæller, som vi alle er på de sociale medier, blive betragtet som en utroværdig fortæller, da vi jo i bund og grund helst vil vise vores gode sider og nedtrappe de dårlige. I flere bøger gør forfatteren det til en leg, at have en utroværdig fortæller i historien, men dette fænomen findes i allerhøjeste grad også på de sociale medier. Men man kan vel aldrig fremstille sig selv 100 % som man er, mange i ens omgangskreds har også vidt forskellige tanker om en. men spændende indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helse uden fjernsyn men med DR anbefalinger