Mere om min rejse om på den anden side af jorden

Golden Shower

golden

Roooolig nu. Det handler ikke om tis. Golden Shower er bare et fedt ord (ehm..!) og er ret rammende, for netop det her indlæg. Jeg har ganske vist aldrig oplevet et golden shower i traditionel forstand (man har vel tisset ned af sig selv en gange eller to #sombarnforfanden), så jeg skal ikke kunne sige, om det virkelig er så klamt som det lyder – men jeg forestiller mig det. Jeg vil ikke prøve det og jeg kan godt leve et helt liv uden dén oplevelse. Men hvis du er til det, så fyr den da af. Om man så må sige.

Anyways – golden shower handler for mig om, at sige noget pænt til dig selv. Og det er vi dårlige til. Lige nu skriver rigtig mange piger til mig, at de har det så forfærdeligt i deres krop. Og sulter sig selv. Og føler sig forkerte og grimme og faktisk har et par stykker skrevet til mig, at de ikke har lyst til at leve. Det gør fysisk ondt på mig, at læse sådan. Pigerne som skriver til mig er både smukke (fysisk og i deres hjerter), intelligente, velformulerede og virker til at være nogen dejlige mennesker. Men hvad hjælper det at fortælle dem, hvis de inderst inde ikke tror på det?

Jeg kender en øvelse – en øvelse som er latterlig nem, hvis du laver den tit. Som er banal, men som bare virker instant. Og jeg kalder den altså for golden shower. Altså et gyldent brusebad. Jeg lavede den forleden med en gruppe kvinder på madmentor uddannelsen – men du kan også lave den alene. På uddannelsen gik vi rundt med et stykke papir på ryggen og skulle skrive mindst én ting som vi værdsatte hos den vi skrev på. Det måtte ikke være noget ydre, altså baseret på vores udseende, men kun det indre. Det var en virkelig god oplevelse og jeg blev meget rørt, da hele 3 medkursister havde skrevet at jeg var modig. Og en havde sågar skrevet at jeg var vis. Den seddel hænger nu i mit hjem. Og når jeg kigger på den (når jeg altså ikke befinder mig på den anden side af jorden), så bliver der varmt i min mave.

Øvelse:

Tag et stykke papir eller 5 post it sedler. Skriv 5 ting, som du værdsætter hos dig selv. Kun indre værdier. Hvis det er svært, så start med 3. Eller bare 1, hvis det er rigtig svært. Hvis det er umuligt at finde noget, som du godt kan lide ved dig selv, så spørg din bedste veninde. Eller din mor eller din kæreste. Skriv ordene ned, hæng dem på dit spejl, så du ser dem flere gange dagligt. Sig dem højt, sig dem til dig selv. Det virker tåbeligt og akavet, men sig dem højt, mens du kigger dig selv i øjnene. Tag et billede af dine sedler og sæt det som din baggrund på din computer eller din telefon. Jo mere du ser de ord, som enten du selv eller en tæt på dig har sat på dig, jo lettere bliver det at tro på. Og det er sandt. Jeg fandt ikke mig selv modig, før jeg fik min seddel. Nu føler jeg mig faktisk rigtig modig. Og det giver mig en rigtig dejlig følelse, når jeg tænker på mig selv som værende modig.

D.11 november afholder Katrine Gisiger og jeg en workshop i København – vi har kaldt den for “Bryd ud af idealets fængsel“. For det er et fængsel, når du hader den krop, som du nu engang befinder dig i. Når du hader dig selv. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for, at hjælpe dig på vej, til at få det bedre med dig selv. Jeg har selv hadet min krop, jeg har stadigvæk dage hvor jeg hader min krop – men jeg har fundet gode strategier som hjælper mig og dem vil jeg meget gerne dele med dig. Læs mere om workshoppen og find din billet her.

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere om min rejse om på den anden side af jorden