Så er den online igen!

Hvad fanden har jeg rodet mig ud i

img_0062

Billedet er taget af søde Emily, som tager de fineste portrætter

For fanden Helse. Disse dage er der sommerfugle i min mave og i mit hjerte. Og der er nervøsitet, våde armhuler og bankende hjerte om aftenen, når jeg forsøger at få hvile og ro i øjnene og i kroppen. På torsdag. Om 2 dage – drager jeg om på den anden side af jordkloden. Helt alene.

Hvorfor?” spørger mange af mine veninder og min familie. Fordi jeg ikke kan finde én eneste grund til at lade være. Jeg er single, jeg har ikke børn, jeg har intet som binder mig til Danmark. Udover mine veninder og venner og familie – men de kan godt undvære mig lidt. Jeg tror det er sundt og vigtigt at prøve at rejse på egen hånd. Og jeg glæder mig vildt meget. Jeg skal prøve, se, opleve og smage det hele. Der er varmt, jeg kan bade, jeg kan møde en masse nye mennesker, jeg kan blive god til at tale engelsk.

Alligevel er jeg bange. Ikke sådan “jeg ryster” bange, men der bor lidt bange i mig, i disse dage. Kan jeg finde ud af det? Kan jeg klare mig selv? Hvad hvis jeg bliver ked af det? Hvad hvis der sker mig noget? Hvad hvis jeg farer vild og mister alle mine ting? Alle de bekymringer, som du sikkert også kender til – så snart du befinder dig udenfor din comfortzone. Og der befinder jeg mig i den grad lige nu. Og det er nok også ret sundt at prøve af. Sundt at prøve sig selv af.

Jeg er ikke bange for at flyve, selvom at jeg dog aldrig har prøvet at flyve i 23-25 timer i træk. Det skal nok gå. Jeg kan sagtens sove i et fly – endelig en fordel at have korte stænger! Jeg kan sagtens finde rundt i lufthavne, det har jeg prøvet før og jeg er ret god til at få et overblik. Jeg er god til at passe på mig selv og på mine ting (7-9-13). Men jeg frygter ensomheden. Selvom at jeg efterhånden er blevet ret fortrolig med den. Men er den voldsommere i et andet land? Særligt når det land ligger på den anden side af jorden?

Jeg er bange for at være alene. Så simpelt kan det nok skrives. Jeg var i San Diego tidligere i år – helt alene. Og der var jeg slet ikke ensom. Alligevel fylder frygten for ensomheden lige nu. Der er 12 timers tidsforskel, så jeg kan ikke ringe og vække folk, hvis jeg pludselig er ensom. Det ville jeg i hvert fald have det dårligt med.

Jeg prøver at huske på, at jeg aldrig er alene. Og at ensomheden jo ikke har slået mig ihjel før, så det værste der kan ske er vel, at jeg græder lidt og så er det ligesom dét. Men hvor ville jeg ønske at jeg skulle have min mor med mig. Selvom at jeg i virkeligheden tror, at det er bedst for mig at tage alene afsted. For endnu engang at blive bekræftet i, at jeg kan hvad jeg vil og jeg kan alt.

Keep in touch <3

3 kommentarer

 • Anna

  Nyd det! Den 12 timers forskel er perfekt for det er nemmere at regne ud hvornår du kan ringe😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aide

  Jeg har taget nøjagtig samme tur – 7 måneder i Australien på udveksling, alene i ca. 3 mdr. Det er et fantastisk land og du skal bare glæde dig! Du får din livs oplevelse og det er et fedt land og rejse i selv, da man hele tiden møder nye mennesker på sin vej! Hvis du vil have gode råd til nogle af seværdighederne i landet, må du endelig skrive 👍🏻 God tur!

  DR

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Helse!
  Det er så sejt det du gør! Jeg er selv lige kommet hjem efter st have rejst alene i Thailand. Jeg havde det præcis som dig, pisse bange, for især ensomheden. Mén det er simpelthen det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Jeg mødte SÅ mange fantastiske mennesker, som jeg aldrig ville have mødt, hvis jeg havde rejst med en veninde, eller kæreste for den sags skyld! Jeg har lært så meget om mig selv, og mine styrker på den tur, og jeg hviler meget mere i mig selv og mit eget selskab. Tanken om at være alene, (læs: ingen kæreste) længe endnu, måske endda for altid, skræmmer mig ikke mere, fordi jeg ved at jeg kan klare mig selv, og jeg ved, at min lykke ikke er afhængig af andre!
  Jeg ønsker dig den bedste tur! Tag det hele ind, giv dig hen til det og vær i det her og nu! Lad alle bekymringer ligge hjemme i dk!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er den online igen!