Don't put baby in the corner

Lige nu befinder jeg mig i en flyvemaskine

britney

Så dette indlæg skrev jeg onsdag eftermiddag. Jeg sidder nemlig lige nu i et fly. Et eller andet sted i verdenen. Jeg er på vej til Australien og jeg er sikkert pisse træt, måske sidder der et barn bagi og sparker, måske snorker min sidemand, måske har jeg hævede ankler. Men jeg ved at jeg har sommerfugle i maven. Jeg skal opleve og jeg skal klare mig selv og jeg ved at jeg får et gigantisk selvtillidsboost af den her tur. Men den kan du altid høre mere om. Lige nu vil jeg egentlig bare skrive om en helt fantastisk oplevelse. En oplevelse som jeg havde for en uge siden, hvor jeg var på 4.modul af Madmentor uddannelsen, som jeg forhåbentlig færdiggøre d.10 november. Det er en helt fantastisk uddannelse – og jeg glæder mig til at vise jer, hvad den kan. Det handler nemlig ikke om vægttab, kalorieregnskab eller at du skal se ud på en bestemt måde. Det handler om det, som er indeni dig. Og det er så vigtig en uddannelse.

Men tilbage til min oplevelse. Sidste torsdag så jeg 5 kvinder nøgne. Og hvad er der så fantastisk ved dét, tænker du måske. Men tænk lige engang – hvor tit ser du egentlig en kvinde nøgen? Altså på den måde, hvor du må stirre lige så meget som du har lyst? Jeg husker ikke at jeg nogensinde har haft den oplevelse. I omklædningsrummene rundt omkring, mine veninder, min gudesmukke mor, på billeder, i film og alt det der. Men ægte kvinder – som står foran dig – nøgne? Det var en virkelig voldsom og ret grænseoverskridende oplevelse. Fordi vi netop skulle kigge, stirre og nærstudere. Øvelsen lyder måske skør, men kom fordi vi taler meget om kvindekroppe, idealer og issues, som vi har med vores krop. I højere eller lavere grad. Og derfor besluttede vi os for, at nogen af os skulle smide tøjet. Vi stod i en rundkreds og så på kvinden, som stod foran os. Det var så smuk en oplevelse og jeg fik gåsehud. For alt det som kvinden tænkte om sig selv, alle hendes issues, alle de ting som hun har hadet ved sin krop i mange, mange år – de var kun smukke i min optik. Og jeg kunne slet ikke se, hvorfor hun hadede de ting ved sig selv, som hun gjorde. Det gjorde noget ved mig. Og jeg ville sådan ønske, at vi alle kunne se os selv, som andre ser os. Bare 10 sekunder. Jeg tror at det ville, have en kæmpe betydning for vores eget syn på os selv.

Efter denne oplevelse, som i den grad bragte os tæt sammen, har jeg tænkt. Jeg ville ønske at det var en øvelse, som alle skulle igennem i folkeskolen. Fordi det er sundt at se, hvordan ganske naturlige og ægte kvinder og mænd ser ud. Uden photoshop, den rigtige belysning, det rigtige tøj og i de rigtige vinkler. Jeg ville ønske at jeg havde stået i den rundkreds som 13 årig, hvor jeg følte at jeg var det mest forkerte på hele jorden. Jeg havde haft et helt andet liv, hvis jeg havde fået den oplevelse som barn og som ung. Hvis jeg var statsminister – så ville dét være min hjertesag.

2 kommentarer

  • Cecilie

    Tip (hvis ikke du allerede har set den): “Venus, let’s talk about sex” på DR – så fin og rørende!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Word!!! Kunne ikke være mere enig, den oplevelse med rundkredsen burde vi alle få og jeg ville sådan ønske jeg kunne have været med. God rejse 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Don't put baby in the corner