De første dage i Sydney + rabatkode!

Så så man lige mig lære noget nyt af dem på 20 år

old12

Jeg er, som du sikkert er bekendt med, stadigvæk i Sydney, Australien. Jeg freaking elsker det og følg endelig med på instagram + story – jeg opdaterer (for) meget og tager dig med rundt i byen og med på oplevelser. Jeg hedder helsematildedk (surprise) so go find me! Jeg hænger ud med en masse søde mennesker – blandt andet nogen danske piger, som virkelig er dejlige at være sammen med. De er lidt yngre end jeg og jeg kan godt sige dig at jeg lærer en masse nye ord og slangs. Her får du de nyeste i mit ordforråd:

 • Mis“. Bruges således “jeg er mis“. Jeg troede, at det betød at man var ked af det (miserable) men det er en forkortelse for misundelig.
 • Streak“. Den sværeste for mig, at gennemskue. Det er åbenbart noget man skriver til hinanden på snapchat, når “flammen” er ved at forsvinde (timeglasset indikerer det vist). Så snapper man og sørger for at flammen bliver ved med at være der. Flammen betyder i øvrigt at man har haft x antal dage, hvor man har snappet til hinanden. Rekorden jeg har set er 78 dage.
 • Ski’ på“. Den kunne jeg sku’! Jeg troede bare ikke at man brugte den mere. Men det er forkortelsen for “skid på” og noget man siger når man er beruset. Den kan gøres endnu tydeligere ved at sige: “skiiiiii påååååå“.
 • Irri“. Forkortelsen for irriterende. For det er åbenbart alt for langt at sige. Ungdommen nu til dags. Dovne unge mennesker! Kan i øvrigt bruges om alt der er irriterende. Offentlig transport, for lidt ubetalt SU, mor der kræver at man støvsuger, mænd der ikke svarer på tinder og hvis man får en bums.
 • Dør“. Den bruger jeg faktisk selv. Den er dum, egentlig. Den kan bruges hvis du f.eks. har løbet og ser klam ud og sender en snapchat med teksten: “dør” til dine venner. Den kan bruges, hvis du ser nogle flotte sko. Hvis du ser en flot mand. Hvis du synes at noget er nederen (og irri ikke dækker det helt!). Eller noget lækkert du gerne vil spise. “Okay jeg døøør” (over den kage, for eksempel).
 • DERP”. Jeg fatter den ikke. Men den har åbenbart en South Park reference. Man kan bruge den om nederen ting (kan i mærke temaet med de slangs?) eller hvis en person gør eller siger noget i en kontekst, som ikke passer ind. Så er man vis DERP.

Har du flere? Jeg ved at mange af jer, som læser med, er mellem 14-22 år – I må have nogle flere til Momse her. Som i øvrigt altid bliver mit kælenavn som mine yngre veninder benytter. Helt uafhængigt af hinanden. Selv bruger jeg gerne ord og “slangs” (om man vil) som: “tøv en kende” (betyder at du lige skal slappe af/vente lidt), “var din mund” (betyder at du lige skal tale ordentligt og kan eventuelt startes med et “hov hov hov du“), “udemærket” (betyder at noget er godt, faktisk mere end godt), “kammerat” (ven/friend. Fungerer godt når du f.eks. bruger den således: “Så stopper du lige engang kammerat”) og “den er mægtig” (betyder “det er en aftale”/”den er god, du”/”det lyder godt”).

6 kommentarer

 • Mia

  Haha kendte ingen af ovenstående! Men ang flammen, så kan jeg slå din observation! Min kære kusine, som er lidt yngre, har flere flammer på over 400 dage 😉 Var ved at falde bagover da jeg så det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hahahha, jeg elsker den her post! Du mangler dog slendrian, lurendrejer, baryl og charlatan i forhold til momse-udtryk
  hilsen hende der lige akkurat er 23

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gammel sjæl

  Jeg er 20 år og den eneste jeg kendte var streak (har været på 150). Alle momse udtrykke behøvede jeg dog ingen forklaring på 😬😳 Jeg vil gerne med i mome gruppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fynboen

  Min kusine og min snap er i dag på 470 dage i streg. Jeg er 25 og hun 23, så det er også en “voksenting” 😉

  Dejligt du deler en masse gode ting fra Australien. Jeg skal selv flyve derned den 3/11 med AdventureDK, og er pisse nervøs!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er 23! Og kendte kun ‘dør’! Så jeg er ikke ung med de unge eller noget 😜 Og har heller aldrig hørt ‘den er mægtig’ . Så hvilken gruppe høre jeg mon til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Så der

  100p – igen dovnhed, da det er forkortelse af 100 procent. Der er vist ment som noget godt.

  Bro – en ven

  Kender dem fordi jeg syntes de lyder så grimt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De første dage i Sydney + rabatkode!