Unbox happiness

Motivations tips (de som virker)

morgentraening

God mandag morgen – har du sovet godt? Januar er nok én af de måneder, hvor jeg har mest svært ved at komme op af sengen. Kender du det?

Jeg bliver ofte spurgt, hvordan jeg kommer tidligt op og træne, hvordan jeg fastholder trænings rutinen og hvordan jeg formår at holde mig selv motiveret. Derfor dette indlæg. Før jeg kommer med mine råd – som i virkeligheden bare er dét, som virker for mig – så vil jeg lige tilføje, at jeg er et A menneske med stort A. Hvis jeg kunne betale mig fra at sove, så gjorde jeg det. Jeg har aldrig haft et særlig godt sovehjerte og jeg synes ofte, at søvn er spild af tid. Jeg har dog i det nye år prioriteret min søvn højere – og jeg kan klart mærke det på min restitution og mit humør og mit overskud. Men mere om dét og andre tiltag jeg har gjort i 2018, i et andet indlæg. Jeg tror derfor at det er nemmere for mig, at stå op om morgenen (læs: nat), end det er for andre. Fordi jeg ofte springer ud af sengen, når vækkeuret ringer. Irriterende type at sove sammen med, tjek. Og jeg ville ønske, at jeg kunne ligge i min seng til langt op af formiddagen, det virker så afslappende – men jeg kan ikke rigtig affinde mig med det. Derfor fungerer morgentræning godt for mig og jeg kan godt lide at starte dagen med det. Jeg tror at du skal lytte til dig selv og mærke efter – mange træner bedst om eftermiddagen eller om aftenen. Så første tip er nok, at du skal finde ud af hvilket tidspunkt på dagen, som fungerer bedst for dig.

Men hvad ellers? Hvad gør jeg for at gøre det nemmere for mig selv at komme op/ned/ud og træne?

 • Dette tip er så simpelt og nemt og derfor starter jeg med det. Læg dit træningstøj frem inden du går i seng. Det gør jeg uden undtagelse når jeg ved, at jeg skal træne om morgenen. Det er det første jeg ser, når jeg står op og jeg kan trække i det, inden jeg rejser mig fra sengen. Du kan også pakke dit træningstøj i en taske aftenen før, så du kan tage det med dig i skole eller på arbejde eller så det er klar til, når du kommer hjem og skal ud af døren igen. Stil det ved din dør, så du ikke kan undgå at se det. Det skal være så nemt som muligt og det er samtidig et symbol på, at jeg har en aftale med mig selv om, at træne. Og aftaler som jeg laver med mig selv, vil jeg gerne holde. Du kan kigge nærmere på dette indlæg, hvis du mangler tips til vinterbeklædning.
 • Lav aftaler med andre. Om det er veninder, bekendte eller bare hende den venlige nede fra holdtræningen, så lav aftaler. Så snart jeg har en aftale med en anden, så kommer jeg ud af døren. Derfor formår jeg også at løbe 3 gange om ugen, fordi jeg ved at Louise venter på mig. Og hun ved at jeg venter på hende. Det er motiverende. Du kan eventuelt også lave en bøde-politik – hvis du ikke møder op til en træning, så skylder du f.eks. en god flaske vin eller en biograf tur eller lignende. Det virker for mig – dels fordi jeg er en relativ dårlig taber, men også fordi jeg ikke vil være hende, som ikke dukker op.
 • Skriv en seddel og hæng den op et sted, hvor du ser den ofte. Skriv mål ned. Det kan være “Træning 2 gange om ugen i 2 måneder”, “Spinning 3 gange om ugen i uge 6 & 7”, “Løbe med Louise mindst 8 gange i februar” eller noget helt fjerde. Jeg bruger ofte sedler i mit hjem, når der er noget som jeg gerne vil opnå eller hvis der er noget, som jeg skal øve mig på. Så ser jeg ordene dagligt og det er med til, at fastholde min motivation. Jeg elsker også at sætte kryds og strege af, når der er noget som jeg har fået gjort. En fluebens-pige, om man vil. Og derfor er det også motiverende for mig, med sedler rundt omkring – fordi jeg kan få lov til, at sætte kryds og flueben, når jeg har opfyldt mine ønsker og mål. Bonusinfo: Jeg kan godt finde på, at skrive ting ned som jeg allerede har gjort, blot for at få lov til at sætte et flueben. Jep. That’s me. Living on the edge.
 • Træn med og til musik, som giver dig energi og som gør dig glad. Jeg har mange playlister, som jeg kan skifte imellem alt efter mit humør. Det er oftest pop eller elektronisk musik. Lav en god playliste til din næste træning – jeg kan næsten glæde mig til en træning, hvis jeg har noget virkelig godt, nyt musik på min telefon.
 • Træn noget som du godt kan lide. Jeg ved at det er derfor, at jeg formår at fastholde min motivation: fordi jeg synes at crossfit og løb er sjovt. Det er ikke fordi at jeg skraldgriner – hverken når vækkeuret ringer eller når jeg sveder og det er hårdt – men grundlæggende er jeg vild med de to typer træning. Find noget som du synes er skægt og som, vigtigst af alt, giver dig noget. Det kan ikke nytte noget at spinne 3 gange om ugen, hvis du hader det. Så er det kun et spørgsmål om tid, før du ikke kommer til spinning længere. Træning skal ikke være en straf – det skal være en leg. Det kan tage tid at finde den sportsgren, som du synes er skæg og som du kan glæde dig til, en gang i mellem – men mist ikke modet. Det tog 6 år før jeg fandt min.
 • Planlæg din uge. Det fungerer i hvert fald for mig. Jeg sætter mig oftest ned om søndagen og planlægger den kommende uge. Jeg får lavet træningsaftaler og skrevet dem ned – så ved jeg hvilke dage jeg skal træne og hvilke aftner, jeg skal lægge mit træningstøj klar. Jeg ved omvendt også, hvornår jeg har træningsfri og så kan jeg bruge tiden på andre ting de dage. F.eks. sove længere..
 • Træningstøj behøver ikke at være dyrt. H&M er virkelig kommet efter det og jeg kan ofte finde noget, når jeg kigger forbi en af deres butikker. De har tights til 180 kroner og toppe til 80 kroner. Så kan de fleste være med. Det er vigtigt at det er pænt, men også at det sidder hvor det skal. Nyt træningstøj kan virke stærkt motiverende for mig – så du kan overveje at købe en ny top, hvis motivationen svigter. Det virker for mig. Man er vel forfængelig. Selv iklædt sved.
 • Tag et billede af dig selv mens du træner – hvor du ser sund og glad ud. Jeg har mange på min kamerarulle – flest sammen med de søde piger som jeg træner sammen med. Udover at jeg bliver glad når jeg kigger på dem, så motiverer billederne mig også. Fordi jeg gerne vil have mere.
 • Ingen er fuldkommen (heldigvis!). Jeg har dage, hvor det tøj jeg har lagt frem aftenen før, forbliver ubrugt. Og hvor jeg bliver liggende. Fordi motivationen er pist forsvundet. Sådan er det. Det skal der også plads til – og der er altid en ny dag imorgen. Og du kan altid træne. Det render ingen steder.

Har du flere tips? Del endelig – jeg kan godt bruge flere tips lige nu, hvor jeg synes det er mørkt hele tiden. #langvinter

1 kommentar

 • Sophie

  Tak for indlægget ❤️
  Er det sådan, at man kan finde dine playlister nogle steder? Jeg står og mangler inspiration til musik jeg kan træne til.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unbox happiness