Trods gule mærker og procenter

Ting du ikke skal sige til en pige, som gerne vil have en kæreste

single

Nå, venner. Årets første liste. Ting som du ikke vil høre, når du ikke har en kæreste. Fordi jeg ikke har en kæreste og fordi det er ting, som jeg selv skal høre på. Ofte. Og det er semi pres, hvis man nu gerne vil have en kæreste, på et tidspunkt. Folk siger det i den bedste mening, men det kan virke modsat. Sådan kan jeg i hvert fald godt få det, når min civilstatus kommer til debat, i en social kontekst.

Hvorfor er det egentlig sådan? Jeg kunne da aldrig finde på, at sidde overfor et kærestepar til en middag og bramfrit spørge: “Nå men hvorfor er I så kærester? Er i gået på kompromis med hinanden? Blev i trætte af, at lede og så tog i den første og den bedste?“. Men når man er single, så hører det åbenbart med, at man skal spørges om alle mulige og umulige ting og stikkes til. Måske fordi det er mere velset, normalt og rigtigt, at have en kæreste, end ikke at have en? Måske fordi det er mærkeligt i vores kultur, at være single som voksen kvinde? Jeg er jo trods alt ikke den sidste single. Endnu.

 • Det kommer når du mindst venter det“, mens du står med snot ned af overlæben og endnu engang vræler over, at du er single as fuck og er fucking træt af det (måske er du stødt på endnu en douchebag..). Måske er det søndag, du har tømmermænd og gik alene hjem og du føler dig ensom og alene. Og du taler måske ovenikøbet med din søde veninde, som er i et veletableret parforhold. Og hun forstår dig jo ikke helt. Selvom hun engang selv var single.
 • Jamen tænk på al den frihed du har, som single. Du kan gøre lige hvad du vil, uden at stå til ansvar overfor nogen som helst“. Jo jo, det er da meget rart at være single og have frihed og bla bla bla, men hvis man nu gerne vil have en kæreste, så er friheden lig med alenefølelse og måske ensomhed. Frihed er rart og dejligt, men ikke hver eneste dag, i hvert fald ikke, hvis du gerne vil være to.
 • Hvordan kan sådan en sød pige som dig, ikke have en mand?“. Fordi jeg ikke har fundet ham. Ganske enkelt. Denne sætning er faktisk én af dem, som jeg ofte hører at mine singleveninder også får serveret. Som om mændene ligger i kø ude foran vores døre og vi træder over dem, når vi går på arbejde om morgenen. Man skal jo ikke have en kæreste, bare for at have en kæreste, tænker jeg?
 • Du kan jo sagtens få børn alene, man kan så meget i dag“. Tak for oplysningen. Donorbørn coming up. Mine æg er åbenbart ikke noget værd, efter jeg er fyldt 30 år.
 • Måske er du til piger?“. Tja, det kunne da være man skulle give det et forsøg – kan jeg godt finde på at svare, hvis jeg er i mit provokerende hjørne.
 • Min kollega’s datter’s veninde fik jo barn med et bøssepar, det fungerer så fint for hende! Ligesom ham der fra Vild med Dans“. Super.
 • Du må være kræsen, siden du ikke har en kæreste“. Hvis du også får denne, så kan du prøve at svare, hvad jeg svarer – for den plejer at (s)lukke folk: “Ja jeg er kræsen, det tænker jeg gerne at jeg må, når nu jeg skal dele spyt og seng med ham“.
 • Wow du har været single længe, hvordan kan det være?“. Fordi jeg ikke vil nøjes og fordi en kæreste ikke er lig med lykke. Og hvornår har man egentlig været single længe? Hvem definerer det?
 • Han venter på dig derude et sted“. Oh really.
 • Måske du leder de forkerte steder?
 • Har du prøvet Tinder?“. Fuck ja jeg har og jeg vender aldrig tilbage. Jeg er done med at swipe.
 • Jeg har hørt rigtig godt om scor.dk og dating.dk – der er flere seriøse mænd, når nu du er kommet op i den alder, som du er..“. Tak for online tips. Og for at minde mig om, at jeg er 30 og single. Jeg havde sku’ helt glemt det.

Del endelig dine – også hvis du nu har en kæreste og hører irriterende ting alligevel.

 

24 kommentarer

 • Cecilie

  Hører så ofte denne sætning – både fra folk, jeg kender, men også når jeg møder nye, som hører, at jeg er single: “Du kan da få, hvem du vil have”.. øhh.. hvis jeg kunne det, så havde jeg nok ikke været single så længe, og jeg er da heller ikke interesseret i ‘hvem som helst’. Jeg ved godt, folk mener det sødt, men den er jeg bare så træt af at høre på…

  Tak for din fantastiske blog! Det er rart at vide, at man ikke er den eneste single i verden, som skal lægge øre til alle disse ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kan SÅ meget nikke genkendende til de der kommentarer!!!!!!
  “Det skal nok også være én til dig derude”
  “Lige pludselig møder du ham”
  “Men du er også blevet lidt sær med tiden, det er nok det der sker når man er alene så længe”
  “Men du er også så selvstændig og klare alt selv (skifte dæk, klippe hæk, bore i væggen) så hvad skal du egentlig bruge en mand til”

  Man bliver så træt så træt!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Du rammer spot on her! Jeg har i en alder af 23 år stadig aldrig haft en kæreste. Jeg får de præcis samme spørgsmål! Mine veninder siger altid at det kommer når man stopper med at lede. Bull shit! Jeg finder ham nok ikke ved at sidde derhjemme og sex and The City 🙄 min familie er de værste. De spørger altid, hvorfor jeg ikke har en kæreste, og konstaterer at jeg må være kræsen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  hvad med hvad man kunne sige til singlepigerne? hjælp 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Hvad med at vi kunne diskutere hvorfor der er så mange piger der har svært ved at finde en fyr der vil binde sig, når de er et stykke over 30’erne? det kunne være interessant – de fyre mine veninder møder trækker sig ret hurtigt .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Halleluja og tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Vi er singler fordi kærligheden er sjælden. Fordi vi ser så mange andre ulykkelige par som bliver sammen fordi de ikke orker andet. Og der vil vi ikke ende. Fordi vi er vigtige og kærligheden er vigtig. Og fordi, ikke mindst, at der er så uhyggelig mange dovne og løgnagtige mænd derude.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathalina

  Tak! Høre simpelthen dem alle så ofte. Sågar kiggede en af mine bekendte på mig den anden dag og sagde “du skal da vidst også snart til at finde dig en kæreste, skal du ikke?” Som i, du har da været single for længe nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  TAK fordi du delte denne Mathilde! Rart lige at blive mindet om man ikke er alene om at få slynget den salgs kommentarer med på vejen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  TAK! Jeg er 19 år og hører dem mindst én gang om ugen! 19 år!!! Hvad er det dog for et samfund vi lever i..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Sorry to say, men det virkede faktisk for mig at finde ro i at være single. Efter 6 år som søgende single, stoppede jeg fuldstændig med at date og overhovedet tænke over det. Jeg hyggede mig. Men så skulle jeg besøge min veninde, og hendes lillebror kom på besøg – og bang! Indenfor 6 mdr havde vi købt hus og var flyttet sammen. Og jeg var i øvrigt lige blevet 30. Jeg havde opgivet at finde en ordentlig fyr. Der ligger et latterligt pres på os om, at vi SKAL være i fast parforhold, have mindst et barn og et hus, før vi fylder 30. Sådan kan det jo bare ikke gå, fordi.. life. Jeg ville også hade, hvis det hele foregik på samlebånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jens Rasmussen

  og som breaking news kan jeg afsløre at det heller ikke er fedt at få de kommentarer som mand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg har også fået stort set alle de kommentarer som er på din liste og denne her: “Skal du ikke snart have en kæreste, du bliver jo ikke yngre” eller: “ nå, er du nu blevet single igen”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefanie

  Jeg må indrømme, at jeg selv har sagt nogle af ovenstående sætninger (i god mening) til mine kære veninder, når de har klaget over at være single. Jeg er selv i et forhold på 5. år, og jeg har helt glemt singlelivet, så Mathilde, hvad skal jeg så svare mine veninder, når de er kede af at være singler og kommer til mig for trøst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Til Stefanie: Jeg tror der er forskel på, om veninderne kommer til dig for trøst og du så siger “du skal nok finde én” eller “bare vent og se pludseligt så dukker der én op”, eller om du kommer med den slags kommentarer helt uopfordret og i et større selskab, hvor ens singleliv er blevet samtaleemne. Jeg ville ikke tage det så ilde op, hvis jeg selv havde bragt det på banen, end hvis det bare blev slynget ud i et selskab.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  åh thank god, jeg er ikke alene.
  jeg er så træt af de kommentarer KONSTANT!

  jeg havde sidste år en kæreste der behandlede mig rigtig dårligt, jeg havde ikke haft en kæreste i lang tid før ham og jeg har heller ikke haft en siden. jeg orker det ikke, jeg orker ikke at prøve, at lede eller endnu engang at få knust mit hjerte.

  men det er altid lidt en joke, at jeg er single. lidt noget familien griner af, “nå ja julie kommer jo alene”.
  jeg vil på en måde gerne have en kæreste, men på den anden side synes jeg også, at man skal kunne “finde ud af” at være glad og tilpas alene. min mor f.eks. synes jo at livet handler om at finde en kæreste og få børn, og kan få helt blanke øjne, når jeg fortæller hende, at jeg faktisk egentlig ikke rigtig har den store interesse for børn, og at jeg gerne vil have en kæreste, men heller ikke det er det store mål i mit liv.

  er træt af kommentarer som “er du ikke bare lidt kræsen?” og “lige pludselig er han der” og “du er da sød og smuk, hvorfor har du ikke en kæreste???”

  fatter ikke hvorfor det er så SKIDE vigtigt at haven en kæreste!! at have en kæreste er ikke nødvendigvis lig med at være lykkelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg får også ofte “skal du ikke snart have en kæreste?”, som om det udelukkende er et aktivt valg jeg har taget om ikke at have en kæreste, og “sådan en køn pige kan da nemt finde en” som om det er vigtigere at have en kæreste, en hvilken som helst kæreste, end at finde en man virkelig holder af og kan se sig selv sammen med. Og disse spørgsmål startede allerede få måneder efter at jeg blev single, for ja en del år siden. Men man skal jo lige nå til at punkt hvor man tør at sætte sit hjerte på spil igen, og finde den man tør risikere at få sit hjerte knust af 🙂
  Det er også virkelig træls at få af vide at “han skal nok dukke op lige pludselig” for når man bliver rigtig ensom og usikker indimellem tænker man bare, at det er der jo reelt ikke nogen garanti for og så gør det svar egentlig bare det hele lidt værre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Tjek ved alle! 🙈 Det mest overraskende var, da en barnløs kollega stak til mig, om jeg ikke skulle have et donorbarn. Hun må da om nogen vide, hvor pisseirritetende den slags spørgsmål er.
  Jeg bliver enten at tie spørgsmålene ihjel eller svare provokerende ala “puha, 20 år det er længe at være gift, skal du ikke snart finde en anden…” det plejer også at hjælpe, men utroligt at det er nødvendigt 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juul van de Voort

  Jeg er virkelig forståelig overfor det du skriver og at det er træls at høre på. Men nu er jeg selv i et lykkeligt parforhold med et par single veninder, og jeg kan desværre nogle gange høre mig sige nogle af de ting du siger er trælse. Så er det nu jeg undrer mig… hvad skal jeg så sige til dem? Jeg mener jo oprigtigt at det kommer når man mindst venter det, da det skete for mig. Og jeg mener oprigtigt at man skal nyde at være single, da det gjorde jeg og så mødte jeg tilfældigvis min drømmemand. Jeg mener jo oprigtigt at nogle af mine veninder er for kræsne, og at de forventer at finde en perfekt fyr, hvilket er umuligt. Hvad skal man så sige til ens single-veninder, hvis ikke man må sige alle de ting?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg er selv begyndt at se lidt til ‘en efter at ha’ været single i noget tid og ja…og ja nyt det! 😊
  Jeg er 29, så jeg er i den alder hvor man godt kan godt føle sig pænt presset. Samtigdig med at de sidste 3 år ikke har budt på andet end baby’er/buler, bryllupsbilleder, hus billeder osv.
  Nu vil jeg ikke lyde bitter, men det kan godt gå hen og blive lidt irreterende at se på. Selvom jeg er glad på deres vegne. Og jeg ved de bare gerne også vil dele deres lykke.
  Men det som kom bag på mig eller har naget mig…eller irriteret mig lidt, var da jeg fortalte at jeg er begyndt at se ‘en. Det var ligesom om DET var det rigtige. Hvad er det rigtige? Man er jo ikke en tøjte eller en mærkelig snegl fordi man kan li’ at være single.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg er selv begyndt at se lidt til ‘en efter at ha’ været single i noget tid og ja…og ja nyt det! 😊
  Jeg er 29, så jeg er i den alder hvor man godt kan godt føle sig pænt presset. Samtigdig med at de sidste 3 år ikke har budt på andet end baby’er/buler, bryllupsbilleder, hus billeder osv.
  Nu vil jeg ikke lyde bitter, men det kan godt gå hen og blive lidt irreterende at se på. Selvom jeg er glad på deres vegne. Og jeg ved de bare gerne også vil dele deres lykke.
  Men det som kom bag på mig eller har naget mig…eller irriteret mig lidt, var da jeg fortalte at jeg er begyndt at se ‘en. Det var ligesom om DET var det rigtige. Hvad er det rigtige? Man er jo ikke en tøjte eller en mærkelig snegl fordi man kan li’ at være single.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Her kommer et par af mine lidt træls oplevelser med kommentarer:
  – nu hvor du er sådan en frisk single, så kan du jo have en masse sex og sjove oplevelser..,( mand i byen)
  – kan du ikke finde sammen med din ekskæreste igen, han var da så sød.( farmor)
  – hvornår begynder du at tænke fremad og på familie og mand?( farfar )
  God dag derude 😃🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Jeg er helt med på det irriterende i listen her, ingen tvivl om det! Men tænkte på om du evt kan komme med nogle råd til hvad man kan sige som veninde, der faktisk hjælper? Om der er noget i det hele taget eller om det bare handler om at lytte og være der? Jeg synes nemlig godt det kan være svært og vil umådeligt gerne være der for mine single veninder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er 34 og single på sjette år med enkelte korterevarende bekendtskaber. Jeg får så godt som aldrig den type kommentarer. Jeg giver Helene ret – jeg tror, det handler om at hvile i sig selv og sin situation. Ikke at det altid er let.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trods gule mærker og procenter