Sange til dig som (også) er forelsket eller bare (også) gerne vil i godt humør

5 indlæg jeg ikke ville have skrevet i dag

img_0510

Foto: Emily Spiro

Forleden googlede jeg mig selv. Ja – indrømmet. Jeg googlede Helse Matilde for at se, hvad folk mest googlede om mig. Det kom sig af at Morten Svane skrev til mig, at han havde googlet sig selv (sorry Svane) og at folk googlede, om han havde en kæreste. Så blev jeg nysgerrig. Og jeg googlede mig selv og nu skriver jeg ikke googlede mere i dette indlæg. Men.

I forbindelse med at jeg stalkede mig selv, så dukkede der et gammelt indlæg op. Fra 2015 – om min mandetype. Det er ret skægt at læse, hvad jeg gik efter dengang. Hvor vigtigt udseende var for mig. Så fik jeg blod på tanden og kiggede på gamle indlæg. Og fandt 5 indlæg, som jeg aldrig ville have skrevet i dag. Jeg har blogget i 8-9 år efterhånden og kan konkludere at jeg heldigvis har udviklet mig. Jeg kunne snildt finde på at skrive om min mandetype i dag, men jeg tror, at jeg ville have mere fokus på de indre værdier. Jeg er jo blevet 30 år. Så det er vel på sin plads.. Men her er 5 indlæg som jeg ikke ville skrive i dag – eller måske bare skrive helt anderledes:

Min mandetype. (Udgivet 20 november 2015). Uddrag: “Det tænder mig ikke:

 • Smykker,
 • For meget hårvoks,
 • Slikhår,
 • Knold,
 • Hestehale….
 • Mænd der spiser efter en diæt (dét er sejt og jeg har respekt for dem, som går op i deres kost – men det er altså lidt kedeligt!)”

Læs hele indlægget her.

indlaeg1

Juice Cleanse (Udgivet 26 december 2014). Uddrag: “Juice “kuren”/fasten sætter gang i din fordøjelse, booster dit energiniveau (og din hud!). Du kan snildt bruge kuren som en kickstart af dit vægttab, hvis det er det du ønsker. Fasten er også god for dig som ønsker at få din krop tilbage i balance, f.eks. hvis din krop har været under stort pres eller hvis du har været stresset“.

Altså. Jeg er af den overbevisning, at jeg ikke kan have en holdning til noget, som jeg ikke har prøvet. Altså med de fleste ting. Jeg har en ret klar holdning til ting, som jeg aldrig har prøvet eller skal prøve. F.eks. børnearbejde, prostitution og at sælge narkotika. Men juice kur ville jeg prøve. Det var ret hypet i 2014. Christ. Det gik egentlig meget godt, men til hvilken nytte? Udrensning er unødvendigt og 3 dages juicekur giver ingenting. Andet end sult, hovedpine og en helvedes masse energi på ingenting. Jeg gør det aldrig igen. Aldrig!

Læs hele indlægget her.

indlaeg2

10 ting jeg hader ved crossfit. (Udgivet første gang i november 2014). De første 4 punkter ser således ud:

 1. STORE TATOVEREDE MÆND MED BITTE SMÅ UNDERTRØJER, GERNE HVOR BRYSTVORTER OG FLERE TATOVERINGER FLASHES.
 2. NÅR DER ER “STRAF-BURPEES” (DER ER NOK BURPEES I FORVEJEN, STOP DET!).
 3. ALLE UDTRYK OG SLANGS SOM ER FORBUNDET MED CROSSFIT. JEG NÆVNER I FLÆNG: TGU, AMRAP, WOD, EMOTM, DU, DB SNATCH OG WORKOUTS KALDET “THANK GOD IT’S MONDAY“, THE NUMBER OF THE BEAST“, “CHIPPER DIPPER” OG “ANNIE WHAT?
 4. SLOGANS PÅ T-SHIRTS (OFTE BÅRET AF MÆND FRA PUNKT 1.). JEG HAR DEN SENESTE MÅNED SET: “CROSSFIT IS THE SHIT“, “JUST FUCKING DO IT“, “MAKE IT HAPPEN” ELLER DEN BEDSTE “FIRST I WAS HUMAN, NOW I AM CROSSFIT“.

Faktisk fortryder jeg ikke dette indlæg. Men jeg fik hademails i stor stil (ja, seriøst) og da jeg startede til crossfit et års tid senere var der mange (særligt piger?!), som ikke talte til mig. Jeg fik sågar at vide, at jeg ikke skulle komme og “spille fandango” og der blev oprettet en ret led tråd på facebook, hvor jeg blev svinet til. Det gjorde mig ked af det. Jeg tror ikke, at jeg ville blive nær så påvirket af det den dag i dag, men det var ubehageligt. Men hvad fanden. Men det er et indlæg jeg tænker på, når jeg tænker på de indlæg, som har betydet noget for mig. Og dette betød ondt i maven, når jeg skulle træne.

Læs hele listen her.

8 ting jeg hader ved mig selv. (Udgivet 23 juni 2016). Uddrag: “Min store røv. I virkeligheden elsker jeg den og jeg kigger på den hver aften inden jeg går i seng (ja jeg gør, kig på dig selv og ros dig selv inden sengetid, det er ret fedt). Min røv skal finde sig i mange kommentarer hver eneste dag (børn på job kan være semi-lede-semi-ærlige) men jeg elsker den sgu’. Jeg sidder altid blødt“.

Det er egentlig et fint indlæg og jeg kunne godt finde på, at lave et tilsvarende med flere ting (der er mange..) som jeg kan blive irriteret over, at jeg rummer. Men ikke hade. Det er nok ordet hade, som jeg har det svært ved. Jeg vil ikke hade noget ved mig selv og der er ganske få ting, som jeg hader ved mig selv. F.eks. at jeg kan blive som en sten, hvis jeg føler mig trådt på og det er nærmest umuligt for mig at komme tilbage. Dét hader jeg – men det arbejder jeg kraftigt på at ændre. Jeg hader sku’ ikke mine numse. Den er som den skal være og den er min.

Læs hele indlægget her.

Mandehade-indlæg. F.eks. dette. Eller ham her. Ooogg den her. Det var en fase, en periode i mit liv og jeg fortryder som sådan ikke mine indlæg, min ærlighed, mine ord. Men jeg tror også at jeg fastholdt mig selv i, at mænd var svin. Alle mænd, vel at mærke. I julen 2017 talte jeg med mine forældre om netop dét. Og jeg fortalte dem at jeg ville ændre indstilling og ikke tale dårligt om mænd og ikke skære dem alle over én kam. Et par uger senere mødte jeg Hånden. Indlæggene er en del af min historie og jeg mødte vitterligt mange svin forklædt som mænd (primært crossfittere, dem i jakkesæt og en enkel musiker). Men alle mænd er jo ikke svin. Det glemte jeg sommetider.

Hvilke indlæg ville du ønske at jeg skrev flere af? Eller mindre af? Jeg tager altid imod (konstruktiv) kritik!

1 kommentar

 • Sanne

  Kære Matilde
  Jeg kan godt lide det her indlæg ig dit tilbageblik. Det er interessant, at jeg læser overskrifterne på dine indlæg, og tænker at: “sådan har jeg også tænkt om mange af de samme ting, på et eller andet tidspunkt i mit liv!”
  Tak for det ❤️

  Til gengæld ville jeg ønske at du – og andre bloggere – lod være med at ‘hade typer’ eller ‘hade ting’. Det gør ondt på dem, som elsker typerne eller tingene – eller er dem!
  Du beskriver det selv så fint med dit crossfit-indlæg…. hademails og svine-tråde er aldrig okay (øv, hvor har du bare været igennem en hård omgang i den forbindelse – det er slet ikke okay).
  Men der sidder jo nogle derude, som er ham fyren med den lille tanktop, tatoveringer og synlige nipples. Og det er instruktører, som altid giver ekstra burpees, fordi de elsker det. Og at læse, at du hader dem, og det de står for…. øv! Det gør jo ligeså ondt, som hvis jeg skrev, at jeg “hader typen det lige flasher, at hun har løbet ti kilometer, før jeg har fået morgenmad” eller at der ikke er noget værre end “kvinder med store, misundelsesværdige røve, som skal flashe dem og deres stramme maveskind i insta-stories”.
  Så hvis du skulle lave mindre af noget, så skulle det være “type”-indlæggene. Og det gælder såmænd både dig, og alle mulige andre bloggere.
  Alternativt skal det være på en måde, hvor ironien er tyk somsirup – eller måske beskrive når man indimellem støder på en stereotyp, som overrasker! Det ville jeg gerne læse mere om!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sange til dig som (også) er forelsket eller bare (også) gerne vil i godt humør