Tips i alle afskygninger

5 om Helse

hobbit

Hånden siger at jeg har mange små-skægge sider og at der er mange ting jeg gør, som er lidt mærkelige (han er heldigvis dér, hvor han stadigvæk synes at det er sødt..).

Jeg argumenterer ikke imod ham – for han har ret. Jeg er småskør og det har ikke hjulpet, at jeg har boet alene i 3 år. Jeg slukker altid for kontakter OG tager stikket ud. Det gør at Hånden ofte har lavet kold nescafé til mig, fordi han ikke ser at jeg har trukket stikket. Og fordi at jeg har fået publikum, når jeg udfører mine skøre handlinger, så lavede jeg forleden en liste i mit hoved. Og den er mærkelige. Og jeg håber kraftpetervæltemig at du kan genkende bare én, på listen. For jeg ikke vil være alene på Sindsyge Hospitalet, det er bare sjovere hvis vi er flere. Her er 5 af de skøre men der er flere. PLENTY.

 • Når jeg skal have et skab i fitness eller andre steder, så skal det være et lige nummer. Helst noget med 8. Jeg kan ikke putte mine ting ind i et skab, som er et ulige tal. Slet ikke hvis det er noget med 7, 9 eller 13. Og jeg har ikke noget argument for det. Jeg kan ikke engang digte et.
 • Jeg har ikke en toiletspand og jeg har aldrig haft det. Jeg synes at en toiletspand er noget af det mest skræmmende og ulækre, der findes. Tanken om at der ligger brugte vatpinde og bind dernede, dén kan jeg ikke holde ud. Så jeg bruger min skraldespand i køkkenet til dét formål. Argument: den tømmer jeg nærmest dagligt.
 • Og apropos toilet. Jeg kan ikke have min tandbørste stående i “fri luft”, når jeg er ude og sove hos andre. Den skal stå inde i et skab, i en toilettaske eller i en pose. Jeg føler at tandbørsten bliver beskidt. Og det er skørt. Og jeg er flov over det. Og jeg øver mig. Lidt.
 • Når folk nyser, så holder jeg vejret. Så længe som jeg kan. Det kan blive en lang tur med F-linjen. Særligt på denne årstid.
 • Jeg får stress over tøj i min vasketøjskurv. Hånden synes at det er så skørt. Men jeg kan bare bedst lide, når de er tomme. Og det er de jo sjældent. For jeg vasker meget. Dels fordi jeg har meget vådt og klamt sportstøj, dels fordi jeg skifter tøj som ind i helvede. Noget af det bedste jeg ved er, når vasketøjskurvene er tomme. Arrhhhh så kan jeg slappe af.
 • Okay lige én mere. Jeg skifter sengetøj én gang om ugen. Om søndagen. Det har jeg gjort siden at jeg flyttede hjemmefra. Jeg elsker rent sengetøj. Jeg boede engang sammen med en pige, som skiftede sit sengetøj én gang om året. OM ÅRET! I øvrigt vaskede hun aldrig håndklæder. Hun lagde dem bare sammen når de var tørre efter badet og lagde dem ind i skabet. Jeg kommer aldrig til at forstå det.

Skriv gerne en mærkelig ting om dig selv. Jeg vil ikke være alene. Please.

 

44 kommentarer

 • Sille

  Det med tandbørste er ikke noget mærkeligt. Det bør alle gøre – der er så mange bakterier på et badeværelse. Og jeg vil ikke have det i munden 😇

  Jeg kan ikke have at skabe ikke lukker helt i – hvis noget sidder i klemme eller min kære kæreste som konsekvent ikke lukker tøjskabet ordenligt. Jeg kan stå op om natten for at lukke det. Det går ikke med den slags uro 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Okay.. den med tandbørsten og sengetøjet. Der er jeg med dig hele vejen! De andre dog ikke, men bruger dog altid det samme skab i mit fitnesscenter, og kan blive lidt småsur hvis der er en der har taget “mit” skab.. ved ikke om jeg skal grine eller græde over det 😂😂 tak for en ægte blog man kan relatere til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Når jeg handler ind, køber jeg altid et lige antal af de varer jeg skal bruge. Hvis jeg skal bruge 3 bananer så køber jeg ALTID 4. Her har jeg heller ikke noget argument for hvorfor..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det med tandbørsten har jeg også! Men det er der en grund til.. Der flyver jo rundt med ecoli bakterier, når man trækker ud i toilettet.. Så den tandbørste skal gemmes væk..! Af samme grund slår jeg også begge brædder ned når jeg skylder ud i toilettet. 😅 Og prøver at bede mine gæster om det 😂🙈
  Og som info mht. nys og generel sygdom (hoste mm.), så bare træk vejet gennem næsen – den er gearet til at kunne klare lidt mere (med fimmehår osv.).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg skyller min shampo flaske osv. inden jeg kommer det i håret. Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor, men det sker hver gang. Haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg tilslutter mig! Og jeg har sikkert flere finurligheder end jeg regner med.. Den der med skabet i fitnesscentret havde jeg faktisk ikke tænkt over! Jeg tager allerhelst nr 62, til nød nr 60 – et ulige nr ville aldrig gå. Og er rækken med skabe hvor jeg plejer at hapse nr 62 optaget, farer jeg rundt som en forvirret høne 😀 Jeg var helt slem med pyntepuder og pynteslik engang, og begge dele var kun til pynt – det betød jeg flyttede pyntepuderne i sofaen op og ned i virvar når jeg havde gæster 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Det er godt nok ikke mig, men min far slukker for internettet, hver gang vi forlader huset og når vi skal sove… pænt træls når man lige troede, man skulle se 2 afsnit mere, af den gode serie man er igang med…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elizabeth

  Jeg er så meget med dig på sengetøjs delen! Jeg elsker rent sengetøj!
  To andre ting er, at jeg ikke er så dygtig til når tøjet ikke hænger sammen vej på bøjlerne og at bøjlerne ikke hænger samme vej. Mine bøjler hænger så de er lige til at løfte af stangen og tage ud af skabet. Jeg syntes det er skørt når man først skal løfte bøjlen af stangen ind i skabet for så at tage bøjlen ud af skabet. Giver det mening?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg vælger som regel også det samme skab i fitness (man er vel et vanedyr)

  Musik/tv skal helst skrues op på lige tal. 25 kan også godt gå 😅🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg går kun i sort tøj! Får det decideret skidt, når jeg har farver på.
  Og busture kan jeg heller ikke lide. Folk hoster og nyser på dig.
  Og så skal jeg i seng kl. 22:00. Hver dag 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Ha ha kender det med lige nr. Ikke i fitness (de skabe jeg bruger har ikke nr – til gengæld har jeg 3 forskellige jeg helst vil ha) – men på radio og på tv. Jeg nægter at køre bil hvis radioen eller lydstyrke på headset står på ulige. Og det samme er på radio og tv herhjemme. Min familie har efterhånden vænnet sig til det. Og nu vil min mor heller ikke køre med ulige nr i bilens radio længere fordi jeg har overbevis hende om at det betyder uheld 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Whaaaat. Tør slet ikke gøre tanken færdig om, hvor mange bakterier og døde hudceller hun har ligget i i et helt år.. og håndklæderne. dør lidt 😀 haha puha. skal lige komme mig over den info kan jeg mærke. haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Jeg vidste ikke, at jeg gjorde det her, før min mand påpegede det: jeg drikker aldrig bundslatten. Hverken på kaffe, vand, øl, sodavand, vin, you name (drikker alt). Lige meget, hvor meget jeg har hældt op, ligemeget glassets størrelse, ligemeget prisen på drikken og ligemeget selskabet. Måske synes jeg, at det er klamt med (mit eget?) spyt og andet, der falder til bunden. The investigation is ongoing, og det skulle ikke undre mig, hvis en psykolog engang i femtiden koblede det samme med moderproblemer eller måske en meget specifik angst for slim. Skål!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Halleluja der findes andre!!! Jeg aner ikke hvorfor, men der er altid en slat tilbage!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Slumsen, hedder den i min familie. Jeg drikker det heller ikke 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg kan simpelthen ikke få mit selv til at drikke af det samme glas i løbet at dagen – hvis jeg brugte et glas til morgenmaden og kommer hjem, så tager jeg et nyt glas. Særligt, hvis der har været andet end vand i, men også bare med vand-glas – de er beskidte! Vi har ikke opvaskemaskine, så min kæreste er voldsomt træt af det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sørensen

  Mine knive skal hænge på en bestemt måde, på det ophæng m. magnet jeg har i køkkenet.
  Jeg kører altid udenom kloakdæksler på cykel…er bange for at falde ned i dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  For det første, findes der i mit hjem heller ikke en toiletspand, og der har ikke gjort det siden jeg var helt lille! Af samme grund som du skriver. Og vi bruger også skraldespanden i køkkenet til det vi måtte have af affald fra badeværelset. Det er min mor der har det på samme måde som dig, og mens jeg godt kan forstå det, så har jeg altid syntes at det var BELASTENDE, mest fordi jeg så var tvunget til at tage mine menstruationsting med ud for toilettet når jeg havde veninder, eller endnu værre, kæreste på besøg. Pinligt!

  Nå, men jeg har også super mange særheder! Min aller bedste barndomsveninde har fortalt mig om mange af dem, men en af tingene jeg selv synes er særest er, at jeg aldrig spiser den sidste bid/mundfuld af min mad. Jeg har ingen god forklaring på det, men jeg levner altid det sidste. Hvis jeg prøver at spise den sidste bid, får jeg kvalme. Det må jo være en tvangstanke!
  Men sært er det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Ej hvor sjovt! Jeg har den samme tendens med at lade den sidste bid mad blive liggende på tallerkenen, dont know Why?! Ellers slukker jeg også altid for stikkontakter og så har jeg heller ingen toiletspand på toilettet, måske af den grund som I alle skriver? Jeg har aldrig tænkt på det! End ikke overvejet det 😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hvor er det rart at høre jeg ikke er den eneste der ikke har en toiletspand 😃
  Jeg synes det er så underligt og ulækkert at have sådan en stående.
  Mine veninder har altid synes jeg var underlig😂
  Derudover er jeg meget enig mht at skifte dynebetræk, hvordan kan man ikke have lyst til at skifte det så ofte🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg har ligeledes en del spøjse vaner.
  Fx når jeg tager æg fra æggebakken, så skal de resterende æg ligge symmetrisk. 🙈 så når jeg har taget de æg jeg skal bruge, så flytter jeg rundt på resten, så “det passer”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kan nikke genkendende til det meste, undtagen det med stikkene 😂 Men ellers går jeg ALDRIG på riste på jord/fortov/broer osv. Er sikker på de falder sammen og mig med ned i hullet i jorden 😂🙈 Og så skal bestikket helst ligge på en bestemt måde i skuffen 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Den med vasketøjet!!! Jeg kan 100 % følge dig.
  Jeg har en bestemt måde tingene skal stå, når jeg skal til at vaske op. Det er bare nemmere på den måde. Er ved at lære min kæreste det 😂 (Han synes jeg er mærkelig)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Når jeg træner, låser jeg skabet med min hængelås med tre tal. De tal SKAL være mine yndlingstal – 3,5 og 9.
  Når jeg fx. er i svømmehallen, vælger jeg altid et skab, hvor tallet lagt sammen giver 3, 5 eller 9.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala

  Jeg er så enig i den med at holde vejret!! Ift. En af mine mærkelig ting – i busser skal jeg sidde inderst og i venstre side!! Føler mig helt forkert hvis jeg sidder i højre side..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Verde

  De sidste 4 er jeg enig i. Jeg kigger dog aldrig på nummeret på skabene. Men især den med sengetøjet. Er det ikke normalt at man gør det mindst en gang i ugen, tænk alt det man sveder ud om natten.. ad! PS. Jeg stryger også mit sengetøj! Så er det ENDNU mere lækkert. (Og viskestykker) 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg kan så meget genspejle mig selv i mange af de ting.
  Jeg tager altid stikket ud af stikkontakten så snart jeg er færdig med at bruge det. Inden jeg går i seng skal jeg ligeledes tjekke at der ikke sidder et stik i en kontakt; for ellers kan jeg ikke sove.
  Den med tandbørsten har jeg løst ved at have købt sådan en dims man kan sætte på tandbørstehovedet. Det fjerner min værste frygt om bakterier. Jeg er desuden med på holdet om ikke at eje en toiletspand og holde vejret når folk nyser/hoster..

  Af mine egne vaner så kan jeg ikke lide at bide i ting, så f.eks. burger og pommes brækker jeg i mundrette stykker og spiser, hvis ikke jeg har bestik. En anden er at hvis jeg skal have et glas vand, skyller jeg først glasset tre gange før jeg kan tage en tår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Her er mine:
  – jeg hader rod generelt, da jeg har mange systemer. Det betyder at jeg til tider kan komme til at sætte kærestens PlayStation controller på plads, hvis han bare lige har pauser spillet.
  – jeg nyder åbenbart mærkeligt. Det lyder mere som et host.
  – først efter halvandet år har jeg fundet ud af, at jeg minder mest om Lily i How I Met Your Mother, en af kærestens yndlings serier, selvom jeg altid har troet at jeg var Robin på trods af at min kæreste hele tiden har sagt, at jeg var Lily
  – jeg spiser M&MS i farveorden. Min kæreste ødelægger det for vildt, når han tager en hel håndfuld tilfældige. Man skal jo spise de brune først.
  – jeg sætter altid håret op med to elastikker, hvis nu den ene skulle gå i stykker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JJ

  Du er ikke alene! 😀
  – At lade tandbørste ligge fremme på toilettet og andres, synes jeg er ulækkert. Brydes mig ikke om tanken. Har den i en pose eller toilettaske.
  – Hiver alle stikkontakter uden inden jeg går i seng – ellers kan jeg ikke sove.
  – Har 3 skabe jeg veksler i mellem i fitness.
  – Skifter sengetøj i lige uger.
  – Har altid 7 alarmer om morgenen, også selvom jeg ved, at jeg vågner på første alarm. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Der er mange, der har den med de lige tal. Jeg er endnu mere underlig ift til tal – det er nemlig ikke lige tal tingene skal stå på, men nogle bestemte.
  De ‘gode’ tal er 1, 2, 3, 5, 8, 10, 12, 15, 18, 20.
  Og fra 20 og op hedder det 22, 25, 28, 30, 32, 35 osv.. Jeg har absolut ingen idé om hvorfor 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Den med tandbørsteen er på ingen måde underlig! Prøv og tænk hvor mange bakterier der flyver rundt i luften på et toilet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Vores tandbørste står ikke på toilettet, synes det for klamt at stoppe den i munden velvidende at den har stået i samme rum som man laver nr 2 🙈 Ejer desuden heller ikke en toiletspand, og hader ag bruge andres, særligt hos folk som ikke selv har menstruation (fx min svigerfar) 🙊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Uha …
  1. Jeg kan ikke være i mig selv, hvis volumen fjernsyn eller radio står på et ulige tal. Med mindre det er deleligt med 5, så kan det ACCEPTERES.

  2. Jeg spiser ALDRIG det sidste stykke pålæg i pakken. Det har ligget der på plastikken.

  3. jeg drikker ikke det sidste i glas/dåse/flaske/mælk. Aldrig!

  4. Jeg rykker rundt på tingene i køleskab og opvaskemaskine hvis min mand har stillet det “forkert”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg er stadig ikke helt enig i, at det er underligt, men min kæreste synes det ret morsomt og vildt mærkeligt, at jeg insisterer på at have en skylle-af og en vaske-op børste ved køkkenvasken. Først fjerner man store madrester ned i skraldespanden, så skyller man resterne af med en af de der grove børster med stive hår, og så vasker man rent med opvaskemiddel med den bløde børste. Én børste bliver jo bare et rent baktusse-bad? 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Haha, jeg må indrømme at jeg ikke kan genkende nogen af de ting du skriver, men jeg har også nogle:
  Jeg hoster/gagger når jeg renser det højre øre (KUN det højre)
  Jeg bliver svimmel og/eller får kvalme når jeg spiser æbler
  Jeg får der ualmindelig dårligt med mig selv, hvis jeg bliver nød til at vaske mit hår 2 dage i træk
  Så hader jeg at få massage og blive nusset af folk – jeg synes ikke det er mærkeligt, men det siger mine venner 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Altså jeg sætter altid mine shampoo og balsam flasket mm., så de rører hinanden, fordi jeg ellers er bange for, de føler sig ensomme, fordi de jo ikke har stemmer til at kunne tale sammen. Men kommunikere hvis de rører hinanden? Det kan de helt klart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg kan genkende DET HELE! Længe leve logiske neuroser som disse! Hvordan kan andre IKKE have det sådan!?😉💪🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniel Street

  At have sin Tandbørste i samme rum som sit toilet er vanvittigt nok i sig selv, især hvis man er en af dem der ikke slå brættet ned OG lukker låget, før man trækker ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Du er ikke alene! Jeg kan også først sige “aahhh”, når vasketøjskurven (og skraldespanden) er tom. Af andre mærkværdige ting, så handler jeg de nødvendige ting ind INDEN jeg løber tør for dem (altid på forskud), jeg udskifter stearinlysene hver aften (de skal helst være u-tændte – det er flottest), jeg har en opvaskemaskine men bruger den ikke, fordi jeg gerne altid vil have alt mit service ‘klar’ og hvor jeg kan se det… So weird.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lidt mærkeligt, men jeg arbejder om dagen på et hospital og kender alt til bakterier og er altså ikke så vild med at røre ved dørhåndtag på badeværelser. Selvom jeg har vasket fingre og sprittet, ved jeg at personen foran mig måske ikke har, og så er man lige vidt når man har haft klør fem på håndtaget. Lidt som den med tandbørsten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella M

  Du er langt fra alene! Jeg er med i klubben, hvad angår tandbørsten. Jeg har endda en vis længde, den helst skal stå fra toilettet derhjemme… Og brættet SKAL lukkes, når der skylles ud! (i frygt for at der kommer bakterier på tandbørsten).
  Både sengetøj og håndklæder vaskes hver søndag. Samme da er også ugentlig rengøringsdag, og det gør helt ondt, hvis jeg ikke når det.
  Den mest underlige ting, jeg gør, lagde min kæreste gennem 2 år mærke til forleden. Jeg spiser altid hele skorpen rund om rugbrødet, når jeg spiser en rugbrødsmad. Om det er med kniv og gaffel eller om jeg skal balancere det inderste stykke af rugbrødet mellem fingrene (som helst heller ikke må røre pålægget), så lykkes det mig altid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har helt sikkert også mange mærkelige vaner – bare for at nævne tre:

  – Jeg drikker altid rundt i kanten på et glas, dvs. drejer det en lille smule mellem hver slurk, så jeg tager en tår fra et nyt, friskt sted på glasset. Det giver altid lidt problemer, hvis jeg når hele vejen rundt uden at have drukket færdigt 🙂

  – Jeg spiser de tre nederste kanter af et stykke brød inden jeg spiser midten, og så slutter jeg af med den øverste, sprøde kant. Med mindre, der er agurk på, så spiser jeg rundt om den sidste agurk.

  – Jeg skal altid have hjørnet af dynen under hovedet, når jeg skal sove – jeg gør faktisk det samme med tæpper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg forstår simpelthen ikke at man ikke har en toiletspand. Jeg synes det er mere ulækkert at skulle tage tamponer osv med sig ud i køkkenet 😅 og så kan man jo bare tømme skraldespanden på badeværelset – jeg gør det hver gang jeg har gjort det rent 😊. Men sådan er vi jo forskellige 🙂

  Min særhed er at jeg har det svært med at drikke vand af vandhanen på badeværelset – især på hotelværelser men jeg kan faktisk næsten heller ikke få mig til det derhjemme. Også selvom jeg er i Danmark og jeg godt ved at man kan drikke vandet. Det bliver endnu mere mærkeligt fordi jeg godt kan drikke vand fra badeværelseshanen hvis jeg har hældt det op i en flaske i stedet for at drikke af hanen 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  Synes der er 6 om helse og ikke fem 😂
  Nå men jeg kan ihverfald nikke genkendende til nr 3, 4 og 5 hader når folk nyser eller hoster så holder jeg været så jeg ikke får deres Basiller ind i Min luftveje 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips i alle afskygninger