3-2-1-HOP Helse

6 ting jeg ikke forstår

img_0718

Foto: Emily Spiro

Først: Tak. Tak for al jeres gode energi, søde ord og tanker på dette indlæg. Hold fast hvor er I bare søde og til at regne med. Jeg er så glad for jer og det i giver mig. Virkelig. Tak af hjertet!

Dagens indlæg er mindre alvorligt og de skal der også plads til! Jeg oplever tit at der er ting, som jeg ikke forstår (jeg har aldrig været den hurtigste knallert på kajen, det erkender jeg blankt). Da jeg stod i badet for et par timer siden, slog det mig at jeg har rigeligt til, at lave en liste. Og jeg ved at I elsker lister, så her er en liste. Del endelig de ting som du ikke forstår. Jeg har flere end 6, lad mig være ærlig. Men disse 6 ting er dem, som jeg undrer mig mest over lige nu:

 • Hvordan det kan tage over 3 timer med tog til Aarhus. Seriøst. Vi kan alt muligt nu om dage. Når jeg skriver “vi” mener jeg nogle andre, jeg kan ikke tage æren for dem. Men altså, “vi” kan kurere vilde sygdomme, vi kan se hvor vi stammer fra (jeg fik lavet en dna test som gik 600 år tilbage og fandt ud af, at jeg var mindre end 20% dansk…), vi kan skype med hinanden verden rundt – men et hurtigt tog? Næ nej. Det tager bare 3 timer plus det løse, du.
 • Hvordan mine hår på benene kan vokse så usandsynligt hurtigt (små fuckers), men håret på hovedet vokser nærmest tilbage i hårsættene. Jeg skal fandeme barbere mine ben hver eneste dag, som om jeg ikke havde andet at tage mig til.
 • Apropos hår. Hvordan kan det være at der er så mange kvinder, som ikke barberer deres lår? Jeg forstår det ikke. Flere af mine veninder gider ikke, fordi hårene ikke kan mærkes. Men de kan sku’ da ses? Jeg forstår det ikke. Jeg skraver (ja, med V) hele lortet. Jeg er jo i gang og mine hår ville i øvrigt kunne mærkes. Og ses. Jeg er 18% spansk og 10% fra Sumatra. Det kan ses, venner.
 • Og apropos endnu mere hår. Jeg rensede mit afløb i sidste uge. Jeg anede ikke hvordan man gjorde. Jeg fandt ud af det og det var gruopvækkende. Jeg fandt en hår-rotte, som min veninde døbte den. Jeg stod i badet og vandet gik mig til anklerne. Jeg satte mig ned, med shampoo i håret og fumlede med afløbet. Man kunne åbenbart fiske noget af afløbet op og tømme..en form for en beholder. Hvor hår-rotten lå og hyggede sig. Det lignede den havde ligget der længe. Jeg halv-kastede op med shampoo i håret, nøgen og våd mens jeg desperat kæmpede med rotten. Fy for satan. Findes der mon nogen man kan ringe til, næste gang der er en hår-rotte i mit afløb? Ligesom ham der morgen-bolle-manden, som kom og bagte boller til en. Kan man få en afløbs mand? Han behøver ikke at lave andet, men jeg tvivler på at jeg kan klare dét igen. Selvom det var mine egne hår, så har jeg ikke prøvet noget så klamt, i mange år. (Bonusinfo: Mens jeg skrev disse linjer gennemlevede jeg episoden og semi-ørlede).
 • Okay ikke mere med hår. Men der er mere, som jeg ikke forstår. Forskellen på folk i København og i Aarhus. Jo jo, jeg har ikke været her længe, men har nu alligevel været her et par gange, fordi jeg har mødt ham her. Og jeg har løbet et par gange i Aarhus – mest i skoven og ved vandet. En markant forskel på byerne er smil. Jeg øver mig på at smile til dem jeg møder, når jeg løber. Og have øjenkontakt. Fordi jeg selv bliver så glad, når jeg møder et smil hos en fremmede. Det varmer sådan i maven. De jeg smiler til i København, smiler sjældent igen. De kigger ned, væk eller glor bare tomt, mens tossen (undertegnede) smiler som et fjols. I Aarhus smiler de sku’ igen! Alle! Jeg har testet på de fleste aldersgrupper og køn. Jeg får smil igen og det gør mig altså glad. Det skal vi øve os på i Københavnstrup.
 • Modeugen. Sikke et show, hva’? Jeg er lidt forsigtig med at udtale mig om eventet, for jeg ved ikke så meget om det. Men. For fanden hvor virker det overfladisk. Jeg så en stribe piger stå og flashe orange pels, pink støvler, solbriller (trods tåge), store tasker og et lettere arrogant smil – bagi stod en hjemløs med et Hus Forbi. Jeg ved ikke..men jeg fik en mærkelig følelse indeni. Dét må jeg indrømme. Det minder ærligt talt om Kejserens Nye Klæder. Og så siger jeg ikke mere om dét. Det som jeg ikke forstår (udover at man kan bruge 12.000 på en taske – og NU stopper jeg med at sige min mening om modeugen) er, hvorfor modellerne skal se så sure ud? De er smukke, selvfølgelig er de det. Men hold kæft hvor har jeg har grint, af de sure ansigter. Jeg ville ikke kunne holde masken. Jeg havde grædt af grin. Det ser så skægt ud. Sure ansigter, læber der nærmest bevæger sig sydpå og så en skrig-orange pels og en form for læder buks i karry gul. Jeg forstår mit badeværelses afløb mere, end jeg forstår det der modeuge.

Hvad forstår du ikke? Del endelig!

20 kommentarer

 • Nanna

  Aaarrhjjjjj tak for den her Matilde! Har haft den mest stenede dag og nu sidder jeg bare og knækker mig af grin over hårrotten fordi det PRÆCIS er sådan jeg havde det da jeg første gang lå og legede VVS’er midt i badet smurt ind i strawberry showergel og blev så rædselsslagen at jeg både måtte græde og grine, ha ha!
  Hav en dejlig onsdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Jeg græd næsten af grin over dit indlæg om hårrotten, Mathilde.
   Men det her svar er virkelig formidabelt hahaha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hahaha! Elsker også hår-rotte historien! Jeg flækkede også af grin, for det er så sandt – og SÅ klamt! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smilende Sara

  Jeg bor i Køge, godt nok ikke København men jeg ville altid smile tilbage:) Jeg går også altid rundt og smiler til fremmede- “hvad sol er for blomster, er smil for humaniteten”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Vil du høre noget sjovt? Her i weekenden fandt jeg tilfældigvis avisforsiden fra Politiken fra den dag jeg blev født i 1995, og gæt hvad der var på forsiden! En overskrift om, at DSB ville lave toge, der kun tog 2 timer mellem Århus og KBH. 22 år senere og de lader stadig vente på sig haha.
  Og jaaa, mennesker i Århus ER bare rarere end i København. Det er videnskabeligt bevist (eller det burde det blive hehe).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Der er en grund til at Århus bliver kaldt smilets by 😊 Og velkommen til byen. Jeg bor lige om hjørnet fra cafe “Glad” og overvejede et splitsekund om jeg skulle smutte ud at handle et par minutter efter du havde lagt story op i går, bare for at se dig og hånden live ☺ blev dog enig med mig selv om at det var for stalkeragtigt 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste, der har så mange tanker om hår, haha 😀 Når jeg barberer ben om aftenen, så stikker de om morgenen. Og mit afløb kan jeg tømme for hårrotter hver anden måned!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det med at barbere ben, men ikke tage lårene med – det forstår jeg altså heller ikke! Nogen der kan forklare? 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Fun fact – jeg læste på et tidspunkt, at turen mellem KBH og Aarhus i 1960’erne tog 2 timer og 50 minutter med DSB – som tidligere togpendler mellem de to stationer, er manglen på fremskridt på den front noget, jeg har forbandet mere end en gang. (I mean, come on! 50+ år må sgu da tælle?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En anden Julie

  Mine hår på lårene er små og lyse, så de er nærmest ikke synlige. Derudover er det en træls udvikling der er sket i forhold til hår og kvinder, hvor det at man ikke vælger at barbere sine ben kan resultere i de mest forfærdelige reaktioner. https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE9932056/svensk-model-efter-omdiskuteret-reklame-hvor-hun-viser-behaarede-ben-jeg-er-blevet-truet-med-voldtaegt/

  Det punkt med hår på lårerne fik mig lige til at kigge ned på mine lår og tænke “hmm burde jeg barbere dem, ser det ikke pænt ud?” Men så tænkte jeg fuck det. Jeg ser ikke nogen grund at gøre kvinder endnu mere selvbevidste og stille sig undrende overfor, at de ikke fjerner endnu mere hår på kroppen. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  ift det med hår på lårene er jeg helt modsat – jeg fandt først ud af sent, at nogle rent faktisk også barberer sig der 😝
  mine lår-hår er helt hvide, bløde og næsten usynlige, så jeg er pisseligeglad med, om de er der. Jeg har jo også den slags hår på ryggen, maven, og ja – over hele kroppen. Det er bare dun. Er godt klar over, at det samme ikke gør sig gældende for alle, men det er derfor jeg ikke fjerner dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Helt enig med dig Nanna!
   Jeg kan også stadig huske den dag det gik op for mig at mine jævnaldrende var begyndt at barbere ben.. Jeg havde slet ikke forstået at det var sådan noget man gjorde (datter af en rødstrømpe…) og mine hår var hverken mørke eller stride.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Iih, er så glad for at du virker til at kunne lide Aarhus (og en vis Hr. Hånd, som befinder sig her 😀 ). Jeg bor i Aarhus og jeg ville 100 procent smile igen, hvis du smilede til mig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia V

  Altså… jeg barberer mig kun op til lige over knæene (medmindre jeg har noget meget kort tøj på). Og det er hovedsagligt fordi, de hår man barberer væk, kommer tilbage igen endnu stærkere og stivere jo flere gange man barberer sig. Sådan nogle stive hår vil jeg ikke have på mine lår. Derfor holder jeg mig så vidt muligt til lige over knæene og nedefter.
  Og ja, det afløb det i badet… det er min hadeting! Jeg VED det er MINE EGNE HÅR. Men føj hvor er det bare klamt 😩😩 Dog er det noget finale skal fjerne på et tidspunkt, men ingen taler rigtig om det😂 Men det er vi heldigvis ligeglade med her.
  Er også kæmpe fan af Århus. Har boet der i ti år. Nu bor jeg i Stockholm, men er stadig vanvittigt forelsket i “smilets by”😁, hvilket er det famle slogan, men det mest rigtige! “Danish for progress” go home😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  AFLØBSRENS. Jeg hader også hårrotten, så ved den mindste tendens til at vandet løber langsommere hælder jeg afløbsrens i afløbet, Jeg har ikke skulle samle en hårrotte op i 3 år nu 😉 Så er der noget om at Aarhus er “smilets by”. Jeg er indfødt Aarhusianer og smiler så meget til fremmede at min veninde engang spurgte om jeg flirtede med kassedamen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Forstår ikke at du ikke forstår hår på lår (hæhæ). Jeg kan se ikke se mine – men hvad så hvis man kunne. Øv at hår på benene (og andre steder) skal være skammeligt, og øv at det ikke bliver forstået at andre kvinder ikke føler et behov for at SKRAVE sig alle vegne ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min far har lært mig, at man skal sætte beholderen fra brusren ned i toilettet (efter man har fjernet det værste, desværre) også skylle ud – så renser det sku resten. Det er stadig klamt, ja helt vildt, men det giver lidt mindre berøring med det. ps. Jeg tager altid handsker eller plastikpose udover hånden, man kan dog stadig mærke konsistensen af rotten og den er stadig ikke rar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line vestergaard

  Hvordan får man fat på sådan en dna test, fordi det lyder da super spændende 😀😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3-2-1-HOP Helse