Sweater til 199 kroner du!

Helse har lavet mad. Og hvis jeg kan, så kan du også!

img_7183 img_7188

Så så man lige mig. I et køkken. Indtil videre har jeg lavet mere mad i år, end jeg gjorde i hele 2017. Det var et af de ønsker jeg havde for mig selv, da 2017 sluttede. Mere madlavning, mere økologi, flere kys. Indtil videre går det ret godt. Men jeg delte maden på instagram og har fået mange efterspørgsler på retterne. De er skide nemme og det smager godt og det er forholdvis billige retter. Win.

Menuen var helstegt kylling og to salater med kartofler. Jeg elsker kartofler og levede af kartoffelmos de første mange måneder efter, at jeg var flyttet hjemmefra. Jeg har noget med kartofler.

Kyllingen var hel (og økologisk og friland og kostede 119 kroner. Det kan være en mundfuld for mange, det ved jeg godt. Men jeg vil ikke spise kylling som ikke i det mindste er friland. Der var til 4 mennesker + frokost til to dage for 2. Så synes jeg at prisen er rimelig, det er trods alt et helt dyr du køber) og jeg proppede en citron skåret i 4 dele op i bagenden på den (det bliver aldrig ikke-mærkeligt for mig), smurt den med olivenolie, gned den med citronsaft, salt og peber. Den kom i ovnen i 65 minutter, varmluft 180 grader. Skindet blev sprødt og citron og citronsaft gjorde kødet mørkt og friskt.

Salat #1: Salat med rucola, hjertesalat, citron og pinjekerner:

  • 1 kilo små kartofler, koges og pilles og køles af før de skæres i skiver.
  • 40 gram pinjekerner ristes og køles.
  • 1 bundt rucola skylles og rives groft.
  • 2 små hjertesalater skylles og skæres groft.
  • 3 spsk. olivenolie blandes med saft fra ½ citron + skallen fra en hel citron, krydres med salt og peber.
  • Vend det hele sammen og lad den endelig trække i en times tid eller mere. Den er næsten bedre dagen efter, men er flottest samme dag.

Salat #2: Salat med bagekartofler, peberfrugt og feta:

  • 1 kilo bagekartofler skæres på langs, vendes i olivenolie, citronsaft, salt, peber og organo. Bages i ovnen i 25 minutter ved 180 grader varmluft (så de kan stå sammen med kyllingen!). Vend forsigtigt undervejs.
  • 3 peberfrugter skæres på langs, vendes i olivenolie, 2 hakkede hvidløg, salt og peber. Bages sammen med kartoflerne, vendes forsigtigt undervejs.
  • Tag kartofler og peberfrugt ud af ovnen og hæld op i et stort fad, drys med store stykker feta og med helbladet persille.

Nemt ikke? Hånden lavede i øvrigt også sovs til. Det behøver man dog ikke, men hvem siger nej til sovs. God fornøjelse!

 

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweater til 199 kroner du!