Ting jeg ikke gider at bruge min energi på

Ting du kan lave i stedet for at træne

img_6329

Jeg faldt over en artikel i sidste uge. Med ting du kan gøre i stedet for at træne. Jeg klikkede på artiklen og følte mig straks snydt. Det var en liste med ting du kan lave, hvis du ikke har et træningscenter til rådighed. Altså øvelser du kan lave i din stue (dem man sjældent får lavet, lad os være ærlige), inspiration til trappeløb (!) og gåture i højt tempo. Jeg havde forventet en liste med ting over de ting jeg kan lave, når jeg ikke gider at træne. Hvilket ofte sker i øjeblikket. Det er svært at løbe når det er så hundekoldt og jeg gider faktisk ikke, for så er det ikke sjovt længere. Og det skal det helst være. Jeg klikkede hurtigt væk fra artiklen igen – den var spild af tid. Men så må jeg jo lave min egen liste over de ting jeg hellere vil, end at træne. Jeg synes der er meget fokus på træning – og fokus på at vi skal passe vores krop og kondi og mavemuskler. Men hvad med det indeni? Hvornår passer vi på det? Jeg har i hvert fald brug for, at passe bedre på mig selv – ikke kun fysisk. Og derfor denne liste. Træning render ingen steder og hvis du får dårlig samvittighed over at have misset en træning i dag, så lav noget fra den her liste. Eller lad være. Du kan altid træne en anden dag.

Byd endelig ind med flere – du har sikkert nogle som jeg ikke har og det er rart med inspiration!

 • Se Beverly Hills gratis lige her,
 • Tag et fodbad. Du behøver ikke fancy badesalt – jeg bruger ofte bare køkkensalt. Smør fødderne ind i en fed creme og sov med strømper.
 • Drik kaffe med en veninde eller måske med en, som du ikke kender så godt endnu?
 • Spis mandagsslik.
 • Gå ind og se “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. Den er fantastisk!
 • Køb ind til din livret og lav den når du kommer hjem i dag. Jeg fik denne ret igår som er nem og som smagte vildt godt!
 • Besøg dine forældre, tag blomster med til din mor.
 • Tjek listen over ting du kan gøre når du ikke kan sove – den er fyldt med gode råd fra jer!
 • Ryd op. Bare én skuffe eller i dine sokker. Jeg har netop ryddet voldsomt ud i mine ting og det gør bare en forskel mentalt – der bliver ryddet op indeni på en måde. Særligt hvis det er minder, som du ikke har brug for at blive mindet om.
 • Hør en god podcast (Anders & Anders er stadigvæk min favorit!).
 • Skriv 3 ting ned som du elsker ved dig selv. Ikke noget ydre, men indre værdier. Er du en god veninde? Loyal? Trofast? Skæg? Hæng sedlen op et sted hvor du ofte ser den – fuck janteloven.
 • Tag en ansigtsmaske på og drik et glas vin.
 • Prøv outfits og tag billeder af de som fungerer. Næste gang du har tøjkrise kan du kigge på billederne og nemt finde et outfit som passer! (du kan også printe billederne ud og hænge på indersiden af dit skab).
 • Find en dato i nærmeste fremtid og inviter dine veninder på frokost eller middag. Du kan lave et sammenskudsgilde, hvis økonomien er stram. Ligegyldigt hvad så er det dejligt, at have en dato med veninderne, som du kan se frem til.
 • Ring til en veninde som du ikke taler med så tit. Eller måske en bedstemor?
 • Tjek DR’s hjemmeside og sten det her, det her eller det her. Jeg er fan!

Har du flere? Skriv dem endelig i kommentarfeltet. Jeg håber at du får en rigtig dejlig mandag!

4 kommentarer

 • Julie

  Hej Matilde.

  Jeg har lige netop haft en MIG-dag (det er egentlig uroligt, at hver dag ikke er det. Den eneste vi er sammen med konstant er jo os selv).
  Jeg har tænkt mig at bruge dagen på være ekstra god ved mig selv. Jeg skal spise mine livretter, lave fodbad, ansigtsmaske, drikke en god kop the efter jeg har fået gået en lille tur så mit hår blev dækket til af dunede snefnug. Så vil jeg pleje det indre barn i mig, og se noget jeg elskede som barn – okay, jeg elsker det stadig – nemlig Mumitroldene.
  Jeg har fundet ud af, at sådan nogle dage har jeg brug for i ønsket om at få lidt mere kærlighed til mig selv.
  Jeg blev helt glad, da jeg fandt din blog. Der er andre ting i livet end en spækket kaldender med stramme deadlines, aftaler, træning og et stålydre. Man skal også finde plads til ømheden for sig selv og omsorg for sjælen.

  Rigtig dejlig dag til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Ja! Flere af de her indlæg, tak! Jeg elsker at blive mindet om alle de gode og Nice ting jeg kan gøre for mig selv og mit velvære (og selvværd) uden at piske mig selv i fitness.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kære Mathilde,
  Jeg besluttede mig for at holde en mig dag i dag. I januar måned mistede jeg meget pludseligt min far. Politiet kom og bankede på min dør en søndag og fortalte mig de dårlige nyheder. Siden har jeg levet i sådan en bobbel, og fokus har ligget på en masse praktiske ting der skulle ordnes. Men igår aftes ramte det mig pludselig – jeg kommer aldrig til at hører hans grin igen, eller holde hans hånd og få et kram. Jeg kommer aldrig til at kunne ringe til ham og bede om gode råd, han kommer aldrig til at kunne være med til jul og fødselsdage mere. Jeg er single og ligesom dig ønsker jeg mig at blive mor en dag. Når den dag forhåbentlig kommer vil jeg aldrig have en far jeg kan fortælle at jeg er gravid, og hvis jeg en dag finder en kæreste kommer han aldrig til at møde ham. Det meste af natten har jeg ligget søvnløs og grædt. Til morges da vækkeuret lød meldte jeg mig syg. Jeg har brugt dagen på at se serier og spise pizza. Min plan var at skulle træne idag. Men jeg gider simpelthen ikke have dårlig samvittighed. Lige nu er det vigtigste for mig bare at få det bedre, og træningen løber ingen vegne. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Bliver lige nødt til at sende dig en kæmpe krammer! Av 💔
   Håber du har en masse andre gode mennesker i dit liv, som du kan dele store og små ting med.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg ikke gider at bruge min energi på