Tøj leveret personligt lige til døren

Weekend øvelse (uden tøj på)

mirro

Forleden talte jeg med min veninde Jeanne, om krops-issues – som jeg kalder det/dem. Altså de områder, som vi har det svært med. Jeg har krops-issues med min underkrop, altså primært mine lår. Det er dog ikke noget, som påvirker mit liv eller humør (længere), men jeg kan stadigvæk have dage, hvor jeg ikke synes at det spiller for mig. Sådan er livet og det har jeg affundet mig med. Når jeg har dårlige krops-dage, så ved jeg at det handler om noget andet. Stress, økonomi, konflikt eller for lidt søvn. Og jeg ved at der kommer en ny dag imorgen, hvor jeg sandsynligvis vil have det bedre med mig selv.

Men Jeanne og jeg talte om issues og hvis du er i tvivl om hvad dit er (næppe, hvis jeg kender kvinder ret), så stil dig foran et spejl. Det som du kigger på først, er oftest det, som du er mindst tilfreds med. Er det ikke rigtigt? Sådan er det i hvert fald for mig – ligegyldigt hvor meget, at jeg hviler i mig selv. Derfor kigger jeg på mine lår først. Og jeg kommer oftest frem til, at jeg holder af dem som de er – men at det er dét på min krop, som jeg mindst bryder mig om.

Jeg vil gerne øve mig – på at kigge på noget andet end de skide lår. Jeg bliver nok aldrig tilfreds med dem, sådan helt nede i maven. Men hvorfor ikke kigge på de områder, som jeg rent faktisk godt kan lide ved mig selv? Jeg kan godt lide mine arme og min mave, så fra nu af vil jeg prøve at kigge på dét. Sådan at jeg får vendt spejl-situationen til noget positivt og ikke en mulighed for, at tale grimt til mig selv/straffe mig selv. Og når jeg kigger på mine issues, så vil jeg tænke: “hold kæft et par lækre stænger!“.

Forestil dig, at din ekskæreste får job på dit arbejdsplads. Jeres forhold endte skidt, det er akavet og sårbart. Den første dag på arbejdspladsen er ubehagelig. Måske pjækker du. Den næste uge er mærkelig, men efter et par måneder bliver det vane at se ham, hver eneste dag. Selvom at det er svært og selvom, at i har en historie sammen. Sådan kan det også blive, med dit spejlbillede. Sådan vil jeg også have det, med mine lår. Det er ubehageligt i starten, men efter mange gange i spejlet, vil jeg have at det vender. Det er mit ansvar, hvis jeg gerne vil have det rigtig godt, i min egen krop. Husk at der ikke er nogen, som kan hjælpe dig – med mindre du selv vil have det godt, i din egen krop. Der findes ingen pille, kur eller bog du kan læse, som gør at du får mere selvkærlighed – hvis ikke du har taget en beslutning om, at livet er for kort til at hate på sin egen krop.

Derfor vil jeg i weekenden gå rundt uden tøj på (i min egen lejlighed, vel at mærke) og kigge mig i spejlet. Og hver gang at jeg gør dét, vil jeg kigge de steder på min krop, som jeg godt kan lide. Og så vil jeg kigge på de ting, som jeg mindre godt kan lide. Og tale pænt om dem. Jeg tror, at det gør mig i bedre humør og jeg tror, at det er en god øvelse. Måske også for dig?

God weekend <3

1 kommentar

  • Pia

    Altid en god ide at tale pænt til sig selv. Hvordan kan vi forvente at andre skal gøre det, hvis vi ikke engang gør det selv???
    Jeg tror alle (kvinder?) kender det, du skriver om – og jeg håber at vi alle kan få det vendt!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tøj leveret personligt lige til døren