Noget om bunden

Tabu: Menstruation

Annonce for Libresse

img_7284 img_7283

Hvis du kender min profil så ved du, at jeg hader alt som er tabuiseret. Derfor har jeg sagt ja til denne kampagne – som omhandler bind. Hvorfor er det så tabu? Halvdelen af jordens befolkning har menstruation og det er ganske naturligt. Alligevel er det forbundet med, at være småpinligt og måske også lidt ulækkert. Det er altså træls, at have sådan et tabu. Særligt når det jo er noget vi kvinder skal have fra 12-13 års alderen (undertegnede fik det som 13 årig) og til vi er..midt i 50’erne ish. Det kan ikke nytte noget. Derfor skal vi tale mere om det. Jeg gider ikke at være genert (længere) når jeg render på toilettet for at skifte bind. Det er med til, at gøre det til en ulækker ting. Ikke at jeg vil have en t-shirt på hvor der står “Jeg har menstruation i dag”, men det skal ikke gøres til noget pinligt.

Derfor denne kampagne – som jeg finder vigtig. Det skal nemlig handle om natbind – noget som mange af mine veninder ikke bruger, fordi det er pinligt og ulækkert, at ligge med – hvis der ligger en mand ved siden af dem. Måske endda deres kærester. Så de sover med tampon og det er ikke de jo ikke lavet til. Natbind er til, fordi det er det man bruger om natten. Dermed ikke sagt, at man ikke engang imellem kan bruge tampon (hvis manden er helt ny eller hvis du falder om), men det er altså ikke en god løsning i længden. Tænk lige hvor mange timer den sidder “deroppe”!

img_7305

Søvn er blevet et vigtigt emne for mig og det har det været, siden januar. Jeg tog nemlig en beslutning om, at jeg ville sove mere og bedre. De sidste mange år har jeg i den grad, nedprioriteret søvn og jeg har sovet 5-5,5 time om natten. Til sidst faldt jeg i søvn i metroen. Jeg skulle 4 stop. Der tænkte jeg, at der var noget galt. Jeg har lånt søvn i banken i mange år og de skal altså betales tilbage, på et eller andet tidspunkt. Og helst ikke i metroen. Jeg forsøger derfor at gå i seng klokken 22.00 på hverdagene og jeg sover uden vækkeur de dage, hvor jeg kan. Så jeg vågner af mig selv. Jeg kan virkelig mærke forskel. Derfor er natbind eksistentielt, fordi det sørger for, at jeg kan sove tungt – uden at skulle bekymre mig om, om jeg bløder igennem eller ved siden af. Så kan jeg få det ud af min dag, som jeg gerne vil. Jeg kan træne effektivt, være frisk til møder, skrive og leve mit aktive liv, som jeg elsker.

img_7303

Jeg bruger de nye Libresse Goodnight Extra – som er helt nyt på markedet. Det er bredere foran og i ryggen og har en superabsorbeende kerne, som beskytter i op til 10 timer. Derfor er der rig mulighed for, at sove igennem, for at dreje dig rundt og for at snooze. Hver 3.kvinde siger, at deres søvn er påvirket, når de menstruerer – ting som kramper og oppustethed, derfor er det godt med et godt natbind – så er der ét problem mindre. Jeg kan virkelig anbefale bindet – og jeg kan anbefale at tale mere om bind og menstruation. Fuck tabu!

Annonce for Libresse

 

 

 

2 kommentarer

  • Anne

    Hej Mathilde. Min kommentar har egentligt ikke så meget med dette indlæg at gøre – og så alligevel. For jeg vil bare sige tak, fordi du er så dygtig en blogger, der forstår at tage emner som disse op, uden at det bliver kedeligt sponsoreret tekst. Det er en dygtig blogger, der formår det, og som ivrig bloglæser oplever jeg det ikke mange steder (er selv journalist, så det er selvfølgelig noget, jeg lægger meget mærke til). Men hos dig er indlæggende altid spændende, relevante og velskrevede, også selvom de er sponsorerede. Det synes jeg bare lige, du skulle vide. Knus.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabrina

    Sikke på det er et super bind. Men for et halvt år siden skiftede jeg bind og tamponer ud med en menstruations kop. Og jeg har aldrig følt mig mere fri, under min menstruation. Kan varmt anbefale det. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om bunden