Alt det vi elsker ved os selv

6 ting jeg har lært i 2018

sloggic

Vi har netop ramt april – så hvorfor allerede gøre op? Burde jeg ikke vente til december, som jeg plejer? Jeg laver altid to indlæg i december: nedturene og opturene i det forgangne år. Jeg troede vitterligt, at 2018 ville blive mit år. Jeg mødte i december en helt fantastisk mand. Jeg har aldrig mødt en, som ham før. Derfor sprang jeg ind i 2018 med et håb i min mave og i mit hjerte. Men 2018 viste sig ikke at blive, som jeg havde troet. Det er okay, mon ikke jeg får noget andet i stedet. Men jeg har brug for denne opsamling, trods vi knap er trådt ind i april.

 1. Jeg kan pudse vinduer – ja der er sgu plads til stort og småt på denne liste. Jeg pudsede mine vinduer forleden og jeg er vildt stolt af resultatet! Der er ingen striber eller løbere! Ja, det er de små ting. Jeg lavede en kæmpe rengøring, smed ud, sorterede, rykkede rundt på møbler, ryddede op i hele lejligheden – det virkede nærmest helende på hjerte og sjæl.
 2. Jeg ville ønske, at jeg havde lært det før, men jeg føler virkelig, at jeg har lært det nu. Det tog 30 år og 2 hjertesorger + det løse. Jeg er færdig med at kæmpe for, at folk skal blive i mit liv. Hvis det er din hest, så kommer den tilbage, skrev en sød følger til mig. Og hun har ret. Fandeme nej, om jeg vil kæmpe. Jeg siger til de jeg elsker, at jeg elsker dem og har brug for dem og at jeg er der for dem – men har de ikke lyst til, at være i mit liv, så må det være deres tab. Jeg kunne have sparet mange tårer, hvis jeg havde lært det noget før.
 3. I starten af året tog jeg en beslutning – jeg ville prioritere søvn højere i 2018. De sidste mange år, har jeg sovet 6 timer i døgnet – og arbejdet alt for meget. Nu går jeg i seng klokken 22-22.30 (de fleste dage!) og mit vækkeur ringer ikke før 7.00, hvilket -for mig – var at sove længe før i tiden. Jeg kan mærke det og jeg kan se det, primært i mit fjæs. Søvnen gør mig godt.
 4. Færre aftaler. I tråd med punkt 3 så tog jeg en beslutning om, at jeg ville lave færre ting. 2016 og 2017 var voldsomme og sidste år arbejdede jeg 60-70 timer om ugen. Derfor forsøger jeg at lave højst 3 ting om dagen. Det kan altså være en træningsaftale, et møde og et event. Og så skal jeg ikke lave mere end dét. Jeg formår nogenlunde at holde det og jeg kan mærke, at det er godt for mig. Jeg er mindre stresset og jeg får arbejdet mere effektivt og jeg er gladere, fordi jeg ikke hele tiden er på vej til et nyt sted.
 5. Fletning – jeg er begyndt at flette mit hår og jeg er ret begejstret for, at få garnet væk fra fjæset. Det er nemmere at holde styr på og det er rart, at kunne lave noget andet med håret, end bare have det hængende på skuldrene.
 6. Besøge lillebror. Min lillebror er død og det har han været siden 2013. Jeg besøger ikke hans grav, faktisk kun et par gange om året, måske endda kun til jul. Men i år har jeg været der to gange allerede – uden at græde. Det betyder rigtig meget for mig og jeg er glad for, at jeg kan besøge ham med mine forældre. Selvom at det er surrealistisk og mærkeligt, så gør det mig glad, at jeg er nået dertil.

Hvad har du lært indtil videre? Er 2018 dit år?

5 kommentarer

 • Jeg er blevet mindet om at ens forældre skal dø på et tidspunkt. Jeg vil sørge for at få tingene sagt, før det er for sent. Jeg har lært at alvorlige sygdomme ikke kun rammer naboen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Jeg er kæmpe fan af nummer 2!! Det skal simpelthen være slut med at tigge og be folk om at elske én. Hvis de virkelig vil være der, så skal de også nok finde en måde at blive der på, lige meget hvor besværligt det måtte være. Og en eller anden dag skal ham der, som er villig til at gøre en indsats for os også nok dukke op

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Mange af de ting du skriver, er også ting jeg selv har lært – vildt hvad 4 måneder kan gøre.. haha..
  Det vigtigste jeg har lært om mig selv er at JEG KAN! Jeg kan alt det jeg sætter mig for – Og jeg tror på det når jeg siger det højt. Og vigtigere, jeg ved hvem og hvor jeg kan finde hjælp, trøst og hep når der er brug for det. Det har for mig været så vigtigt at fokusere på alle de succeser jeg oplever, for det bærer mig videre til den næste. Fordi jeg kan! ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg synes jeg allerede har lært en masse nye ting her i 2018, som inkluderer følgende:
  Jeg har lært at sætte mig selv i første række
  Jeg har lært at jeg faktisk godt KAN samle mig selv op, selv når jeg troede jeg skulle dø af hjertesorg og depression
  I samme ombæring har jeg også lært, at hjertesorg ikke varer for evigt, selvom ens hjerte kan blive knust efter at have brugt 9 år på en mand, som to uger man er flyttet ud går på tinder og nu er flyttet sammen med en, der er 7 år yngre end dig…
  Jeg har desuden lært at (gen)finde hobbyer
  Derudover har jeg også lært at man ikke bliver mere rask af stress ved at alle andre giver en “gode råd”, der virkede for deres onkel/kollega Ulla/naboen
  Nå ja, og at livet hvis skal være ret så tough indimellem, men at det til gengæld betaler sig i form af små solstrålehistorier i form af venner, kærlighed og nye, lækre oplevelser!
  Kom bare an 2018! 😄👊🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Gode punkter! Ikke tossede ting, du har fat i der – små som store, der er lært i 2018!
  Det er sejt med graven. Min mor døde da jeg var barn. I mange år gloede jeg bare på den. Nu føler jeg, når jeg ser den…. ret så heftigt endda! Men det er sundt og flot at nå dertil, hvor du er. Godt gået. Så kan man altid tage en alene-gang engang imellem, hvor man er en følebamse.

  Mine 1018-punkter indtil videre er følgende:
  1. Jeg har lært, at jeg skal til at turde forfølge mine drømme! Jeg har de sidste mange år ofte været frustreret, fordi jeg har været afventende på at finde en mand, der ville det samme som mig! Men nix nej – jeg vil, og kan sgu selv! 💪
  Der er mange ting, jeg drømmer om: rejser, hus på landet, eget firma mm. Og hvad dælen holder mig egentlig tilbage??? Ikke mig selv….. længere! Jeg vil øve mig i hele 2018 – og jeg er allerede godt på vej!
  2. 2018 skal være året, hvor jeg vurderer folk på deres handlinger, og ikke deres ord og løfter. For Jesus altså! Hvor er der mange tomme løfter, floskler og minus ryggrad bag mange menneskers ord!! Nu skal det være mennesker, hvor der er noget om snakken, hvor de ting, de siger, faktisk sker, jeg prioriterer! Den kvalitet har jeg lært at vægte højt her i 2018.
  3. Jeg er begyndt at sige fra, når jeg hører folk bagtale. Jeg har aldrig brudt mig om, når folk gør det, og jeg har altid stået ud af det, hvis folk prøver at bagtale en anden og inddrage mig i det. Jeg har krænget mig udenom! Men – det er altså ikke nok for mig. I januar sagde jeg fra overfor en tidligere kollega. Og det føltes SÅ godt. Jeg opfordrede blot til, at vedkommende skulle tage det med personen direkte, og så sagde jeg, at en anden gang, skulle vedkommende ikke forsøge at inddrage mig i det, fordi jeg ikke synes, det er en god ting at gøre, og at sådan noget sårer alle, der bliver talt om. Shit det føltes godt!! Jeg har gjort det en gang siden, og det vil jeg fortsætte med. Det gav mig den bedste følelse. For hvad er det egentlig for noget.

  ….. lækkert, du har lært at pudse vinduer! Kan du lide det? Jeg HADER det nemlig 🙄😬 Det kommer jeg næppe til at elske…. heller ikke i 2018. Men jeg er også dårlig til det – maaasser af striber. Så det er ikke på min liste. Men sejt, du lært det! 👌 God aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt det vi elsker ved os selv