Sko med peps

Du ved at du er voksen når

voksen

Igår blev jeg spurgt om ID, da jeg købte vin i Netto. Ja, jeg mener det. Nej, det er ikke en joke. Til din information så skal man være 16 år, for at købe alkohol. Undertegnede fyldte 30 år i november. Jeg havde en bums på læben igår, måske var det den, som fik mig til at ligne en teenager. Jeg bliver ofte skudt til, at være 25 år, men 16 år – dét sker ikke så tit. Det fik mig til at tænke – hvordan man egentlig ved, om man er voksen. Jeg føler mig for det meste som en teenager, som bare har egen lejlighed og har snydt alle – sommetider føler jeg mig, som en gammel dame på 76 år.

Hvornår ved man, at man er voksen? Jeg har samlet nogle ting, som i hvert fald fortæller mig, at jeg altså er i 30’erne:

 • jeg har netop kigget ud på min altan og tænk på, hvor meget jeg glæder mig til, at plante blomster i min altankasse og få planter i mine potter. (bare det at have potter, siger en del).
 • jeg har pudset vinduer og jeg kunne lide det. Hørte mig selv sige “det er hyggeligt!” til en veninde. WTF.
 • jeg har vasket mine gardiner.
 • og strøget mine gardiner.
 • STRØGET!
 • jeg tager øjencreme alvorligt nu og jeg bruger det hver aften.
 • jeg tog mig selv i, at vende mig irriteret om i bussen, fordi to teenagepiger sad og grinede vildt højt. Ungdommen nu til dags!
 • for et par lørdage siden, gik jeg i seng klokken 22.00.
 • jeg har afkalket min el-kedel og hver gang, at jeg kigger på den, bliver jeg oprigtigt tilfreds med min egen indsats.
 • da jeg stod op af sengen imorges, sagde jeg “arghhh” fordi min krop lige skal i gang.
 • jeg har en plakat med Dirch Passer, Ghita Nørby og Ove Sprogøe i mit soveværelse. Og jeg elsker den.

Hvilke tegn viser dig, at du er voksen? Del endelig i kommentarfeltet!

11 kommentarer

 • Emilie

  Jeg stod med en ældre mand og ventede i Føtex, og da ham der hjalp os var yderst forvirret sagde jeg til den gamle mand, at “det jo også var svært at være ungt menneske”.. han var højst 4 år yngre end mig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er simpelthen de mest åndssvage ting man kan glæde sig over som voksen – som du fx nævner med både elkedel og vinduespudsning ..
  der hvor jeg pt føler mig mest voksen, er fordi jeg er indlagt med min for tidligt fødte søn på 1 måned nu og samtidig har en 2-årig derhjemme, og hvis vi skal tælle så har jeg også en på snart 35 😉 men i den normale hverdag er det også ting som glæden ved lige at have organiseret et skab eller når man lige har gjort hele huset rent og kan gå i seng med helt nyvasket sengetøj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er virkelig et sted hvor jeg slet ikke føler mig voksen nok til de ting jeg foretager mig og jeg føler at andre jeg møder i de situationer er MEGET ældre end mig. F.eks. når jeg henter min datter i børnehave.. jeg er 31, men er overbevist om at alle de andre forældre og pædagogerne er meget mere voksne og ældre end mig.
  Jeg har dog samme følelse med mine fliser på badeværelset som du har med elkedlen pt. Meget voksent!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg opdager altid at jeg er voksen, når mine børn kommer hjem fra deres far. Det er fanme mig der har ansvaret… Og skal lave mad, sørge for de har hvad de skal bruge 😅 I den uge de ikke er hos mig, kan jeg godt lege jeg ikke er 39…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har sgu lidt et crush på Dirch.
  Og elsker lakridspindende og choko-rosinerne i Bridgeblanding.
  Så er man sgu lidt pensionist.

  – A, 27 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 28år

  Jeg drømmer om at have en smuk og blomstrende altankasse, synes det er hyggeligt at spise middag med venner istedet for at tage i byen, kan ikke holde ud at der er rod i lejligheden og kan ikke forstå ungdommens musiksmag – du ved … for at nævne nogle få 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Hej føler mig meget voksen og stolt når jeg køber ind på nemlig til flere dage. Jeg bliver så glad når jeg ikke skal planlægge aftensmad hver dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  – Når jeg synes, det er en fest at gå i Plantorama og tage på planteskole og købe planter til inde og ude.
  – Når jeg planlægger have og overvejer at ønske mig jord (!) i fødselsdagsgave (altså plantejord..,)
  – Når jeg skal til forældremøde i børnehaven

  Og en masse andet, der relaterer sig til hus, have, barn og bil. Til gengæld føler jeg mig ikke så voksen, når jeg spiser en isbåd til frokost eller hapser min søns påskeslik 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Når der er syge børn OG syg mand – så er der ingen tvivl om hvem der er den voksne.
  Når der en sjælden gang er udsigt til 2 fest dage i træk. Jeg er ikke længere istand til at rejse mig ved det træ, hvor jeg er faldet 😬 Til gengæld er jeg nøjagtig lige så eminent til at falde ved træet i første omgang, som jeg altid har været.
  Når jeg tager et enkelt glas vin – det er sgu kun voksne, der nyder et enkelt glad

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celine

  Når jeg sammenligner forsikringer, analyserer på det og hellere vil spare mandagsvinen væk for at forsikre mig bedre :O When did that happen?! Og når jeg konsekvent dypper småkager ned i min kaffe derhjemme, pensionisten her

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg har netop solgt min køkken sofa (en sofa der står i køkkenet, fordi jeg skulle i hvert fald ikke passe ind i samfundet, og jeg skulle i hvert fald aldrig være voksen! (Rebel)

  Men det er nu gået op for mig at jeg har brug for køkken bordet! og det jo faktisk er lidt praktisk , PRAKTISK!

  – Ditte 26 år

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sko med peps