USA, Ben & Miriam

BUDA

vaca

Først: Tak for jeres søde opbakning til dette forslag. Jeg skal lige have fundet en dato, som vi sammen kan udnævne til Singledag. Dét vender jeg lige tilbage med. August bliver det umiddelbart.

Nu skal jeg bede om din hjælp igen. Jeg rejser nemlig på en kort ferie, i næste uge. I julegave forærede jeg min mor en rejse til Budapest og vi tager afsted onsdag i næste uge. Vi skal være der til søndag, så vi har fire hele dage i byen. Ingen af os har været der før – og vi vil gerne opleve så meget som muligt, mens vi er der. Men hvad skal vi se? Hvad skal vi smage? Hvor skal vi shoppe? Hvad er et must at se, i byen?

Har du været i Budapest? Så kom endelig med tips i kommentarfeltet, det modtages med kyshånd! Jeg har bestilt bord på én af deres Michelin restauranter, men ellers har vi ingen planer. Jeg glæder mig til, at komme lidt væk – sammen med en af dem, som jeg elsker allerhøjst. Min mor og jeg har rejst alene sammen, siden jeg var 14 år gammel, hvor turen første gang gik til Paris. Det er rejser, hvor vi (igen) kommer tæt på hinanden, hvor vi når de der lidt dybere samtaler, når at lave ingenting sammen og hvor vi griner allermest. Jeg kan næsten ikke vente!

18 kommentarer

 • Steffie

  Restaurant Costes Downtown laver fantastisk mad🙏🏻 Vi købte busbilletter hvor vi kunne hoppe af op på, og der kom man rundt og så alle seværdighederne udefra. Vi nåede ikke at besøge de populære termalske kilder, men det skal vi helt sikkert næste gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  I skal glæde jer!!! Og så skal I bestille bord på Mazel Tov, som er en helt vildt hyggelig restaurant med lyskæder i loftet, sindssyg god (og billig) mad og gode drinks 😀 Bare husk at bestille bord, hvis I vil derhen på en fredag/lørdag. Der var også live musik da jeg var der i efteråret – Så hyggeligt!! Rigtig god tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  I kan med fordel tage en “kanal-rundfart” der får man set virkelig meget af byen og får også hele historien med, uden det er for overturistet. Derudover er deres termiske bade helt klart er besøg værd! ☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kan kun tilslutte mig Costes Downtown, de laver ekstrem lækker mad! Jeg bestilte en 5 retters, men måtte dog erkende, at det var liiige til den gode side, da vi blev overrasket med mellemretter mellem hver ret! Wow. Men lækkert og billigt. Derudover er en sejltur på Donau om aftenen et must, man ser bygningerne oplyst fra begge sider, det er SÅ flot. Vi kombinerede sejlturen med en 3-retters aftenmenu, heller ikke dumt. Hop on and off bustur – fantastisk måde at komme rundt i byen på – kan også bruges som transportmiddel t/r til restauranter og lign, hvis fødderne trænger til en hvilepause 😉 min kæreste og jeg gik ellers rundt det meste af turen, alt ligger indenfor en rimelig afstand, hvis man er nogenlunde vant til at gå lidt længere afstande.
  Derudover er Mr. Funk et meget indbydende og instavenligt sted – der er donuts i ALLE afskygninger, mums. Vi brugte TripAdvisor meget til at finde gode restauranter, men Monks Bistrot, Firkasz (original ungarnsk mad) og commes chez soi, ville jeg helt klar besøge igen. Et tip, flere steder er det en god idé at bestille bord dagen i forvejen! Ellers er Fiskerbastionen og Parlamentet også et besøg værd. I min optik var Széchenyin spa ikke tid eller pengene værd. Håber du kan bruge noget fra min lange “stil” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Ååårh glæd jer, Matilde! Det er en skøn by! I MÅ altså næsten prøve en af deres termiske bade, byen er så kendt for!
  Vi prøvede Rudas (som vist også har aften åbent), som er en blanding af svømmehal, spaafdeling og med de mange bade og allerøverst oppe på bygningen kan du sidde i det lækreste boblebad med udsigt ud over hele byen og “broerne”! Men husk lige at tjekke hvilke dage, der kun er åbent for de termiske bade for mænd og kvinder – ud af ugens 5 dage er de nemlig opdelte! Og husk badehætte hvis I vil svømme et par baner i den rigtige svømmehal, da det er obligatorisk! 😉
  Vi prøvede også en af deres mange Michelin restauranter dernede, og valget faldt på Borkhonya (3 retter med vin for 2 personer – lige knap 700 bobs), men husk at bestille bord, da det er meget populært 🙂
  Costes stemmer jeg også for, som de andre 😉
  Tag og gå en tur i der jødiske kvarter – der er de mest fantastiske små butikker og cafeer med det lækreste hjemmebag.
  Hvis I er til museer, kan I få er mega godt indblik i Ungarns historie ved at tage på “House of terror” som er knap så makabert som det lyder 🙂
  På havnefronten er der også skoafstøbninger til minde for de jøder der blev henrettet ved Themsen under 2. Verdenskrig og er nøjagtige gengivelser af de dræbte menneskers sko. Om aftenen tænder lokalbefolkningen lys dernede, som er meget smukt og rørende.
  Shopping er ikke så billigt – måske en lille smule billigere end i DK, hvis du går efter Mac, Cos osv. Men maden er skøn, og I kan også tage på ruinbarer dernede, hvis I kan sippe lækker rødvin i fantastiske omgivelser 🙂
  Hvis Costes ikke har plads, er der en række kvalirestauranter, som er gået sammen om at lave et kort over de andre lækre steder, så I kan finde noget lækkert mad dernede 🙂
  Jeg håber I får en fantastisk tur! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstie

  Jeg har boet i Budapest og ELSKER den by! Her er mine bedste mad-anbefalinger:
  Restauranter; Zeller Bistro, Restaurant Kiosk, Sir Lancelot, Fruccola (morgenmad og frokost), Kispiac, Pata Negra (Pest-siden), Mazel Tov, Gozsdu Udvar (restaurant- og bargade).
  Kagesteder: New York Cafe, The Sweet by Vintage, Cake shop Pest.

  Husk at besøge en ruinpub 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg synes at maden på mazel tov er virkelig god! Men deres desserter er ikke noget for mig.. et virkelig fint sted at spise frokost. Deres falafel og humus er sååååå god!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej Matilde. Kan tilslutte mig de de andre siger om lokal mad og deres bade/spa. Vil dog slå et slag for, at i absolut MÅ tage en tur op på Budabjerget. Smukt deroppe og fantastisk udsigt over hele byen. Og kage – spis massere af kage! Deres kager er de verdensberømte for! Og så er det nemt at tage en smuttur ud af Budapest, og besøge en af de gamle charmerende byer i oplandet hvis i skulle få lyst til det. God fornøjelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Der ligger en restaurant oppe ved den gamle fiskerbastion. Det er sådan en terasse hvor der er udsigt over hele floden og byen. Vanvittigt flot og rigtig god mad til overkommelige priser. Koster ikke mere end en alm frokost i Danmark.
  Termiske bade -Széchenyi, det koster vel 100kr at komme ind og det er så lækkert! Hvis du skal være rigtig god ved din mor, så forær hende en omgang massage herinde, det gjorde jeg ved min og hun var lykkelig!
  DiVino er en seriøst god vinbar.
  ALT shopping og mad er så latterligt billigt og virkelig godt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg ville klart anbefale Szimpla Kert eller andre ruin barer. Det er virkelig en oplevelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Må tilslutte mig de andres kommentarer om maden! Derudover vil jeg anbefale The Good spirit bar, som laver de lækreste drinks, især GT’s 😍 og ellers Buddha-bar. Skønne steder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg vil anbefale at i besøger deres store spa-sted dernede. Det er så lækkert – især i godt vejr☀️ Man kan ydeligere bestille 1 time i øl-spa derinde, hvilket er super lækkert både for tørst og velvære 🍺
  I forhold til mad vil jeg anbefale et steakhouse ved navn La Pampa – super service, mad og priser.
  Derudover skal I bare vandre rundt i byen og se på de smukke, smukke bygninger, som byen har sig. God tur!
  Jeg rejser selv derned for anden gang i august😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Borkonya Winekitchen er SÅ godt og billigere end de andre michelinsteder, men reserver bord. Ift de termiske bade er Gellert klart det lækreste. Det der udenfor i en park har lidt mere Lalandia over sig. God tur – det er en pisse fed by!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja Gabrielsson

  Budapest er en virkelig smuk by! Parlamentet, fiskebastionen, heltepladsen og de varme kilder som man kan bade i er virkelig et besøg værd! De har et godt metro-system, hvor man nemt kommer rundt omkring! 👏🏻
  Der er også et stort marked i forlængelse af gågaden, hvor man kan købe ungarske specialiteter.
  Rigtig god tur 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Budapest er min yndlings by! En restaurant ved navn Kiosk var fantastisk – nåede at spise der to gange på fire dage fordi det er så lækkert! Derudover er baren Szimpla Kert mega cool! Den minder ikke om noget jeg har set før i DK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Matilde.
  Jeg vil anbefale et besøg på restauranten “Oinos – Wine Bar and Bistro”. Det er en rigtig hyggeligt spisested tæt ved det jødiske kvarter; maden, omgivelserne og betjeningen er helt i top 🙂
  God tur!
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hej Helse.
  Hvis I kan lide at gå en masse, er en tur over de 5 broer en virkelig smuk tur – man behøver selvfølgelig ikke at tage dem alle på én gang. Fra fiskerbastionen får I en af byens smukkeste udsigter og man kan sidde der i timevis med en kop kaffe, vin eller hvad man har lyst til og bare kigge.
  Der er mange smukke kirker i byen. Blandt andet Mathias kirken, som ligger oppe ved fiskerbastionen.
  Derudover synes jeg at en sejltur på Donau om aftenen er helt fantastisk. Hvis I ikke er til at trave rundt for at se alle de turistede attraktioner er det oplagt, da I ser mange af dem fra båden – som fx parlamentet, kvinden med bladet (kan ikke huske hvad hun hedder, men Budas svar på Frihedsgudinden).
  Hvis I skal have noget ‘nemt’ og hurtigt mad, ligger der en thai kæde, som laver ‘bland selv thai’ – det smager pisse godt og koster ingen penge!
  Gellert badene mm. er jeg ikke fan af – de er meget omtalt, men der er sindssygt mange mennesker og meget larm grundet de høje lofter – det er ikke særlig spa agtigt i mine øjne. Til gengæld koster det ingen penge. Jeg ville dog forsøge at finde et uden for byen, hvor der ikke er så mange mennesker hvis I trænger til afslapning og gerne vil prøve det!

  Men GLÆD JER! Det er en virkelig smuk by med en masse liv.
  God fornøjelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Malou

  Doblo wine bar!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

USA, Ben & Miriam