Heidi Klum X LIDL

Øjenåbner

Annonce for Louis Nielsen

Jeg er ret godt til egen omsorg. Når det kommer til at få tjekket tænderne, mit underliv, brysterne for knuder (som jeg selv gør i badet ofte, får du det gjort?), men når det kommer til mine øjne så overser dem (hæhæ) fuldstændig. Det tænker jeg ikke videre over. Hvilket er en fejl.

Hvert år rammes 200.000 danskere af en øjensygdom. Det er tal som faktisk rystede mig. Selvfølgelig er mange af de sygdomme aldersbetingede, men alligevel – jeg vil efter at have haft denne kampagne have mere fokus på, at få tjekket mine øjne regelmæssigt.

Louis Nielsen kører en kampagne, hvor du kan få tjekket dine øjne og få tjekket, om du er ved at udvikle en sygdom og generelt om dine øjne er som de skal være. Sygdomme som rammer øjnene kan f.eks. være grå stær, grøn stær og alderspletter. Alle Louis Nielsen butikker tilbyder imorgen, altså d.21/6 en prøve af VR brillen. Det er en brille som den jeg har på, på billedet nedenfor:

Igennem den kan du se hvordan det ville være at have enten grå stær, grønt stær og alderspletter. Den eneste sygdom som du kan blive opereret for, er grå stær. Derfor er det virkelig vigtigt, at tage sygdommen i opløbet. Mange af dem opdages nemlig først, når det er for sent. Og bare fordi at jeg er “kun” er 30 år gammel, er jeg ikke fredet. Sygdommene kan ramme alle, dog flest over 50 år, men alligevel. Tænk lige hvor vigtige vores øjne og vores syn er. Bare tanken om at miste synet, giver mig ondt i hjertet. Udover at du kan prøve VR brillen, kan du i hele juni måned få en gratis synstest – hvor hver test Louis Nielsen laver donerer de 20 kroner til øjenforskning. Der er derfor ingen grund til, ikke at gøre det. Det tog mig omkring 30 minutter – både med synstest og afprøvning af VR brillen. Alle minutterne værd, fordi jeg nu ved at mine øjne er som de skal være, at mit syn er skarpt og at jeg ikke behøver en skærm-brille (sexet ord, ikke?), som jeg længe har bekymret for, om jeg skulle da jeg tilbringer de fleste vågne timer foran enten den ene eller anden anden skærm.

Gør det – der findes så mange Louis Nielsen forretninger, så find en i nærheden af dig og book en tid lige her!

Annonce for Louis Nielsen

6 kommentarer

 • Pernille

  Louis Nielsen testede mit syn til perfekt syn. Jeg har været synshæmmet hele mit liv og altid brugt briller. Det var virkelig en kedelig og dårlig oplevelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Nårh det var da en trist oplevelse, men det er jo menneskeligt at fejle 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg blev testet 5 minutter, længere tid gad de ikke bruge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Fundusbilledet øverst (det af din øjenbaggrund/Retina).. det er ikke dit vel?
  Synes jeg aner druser(alderpletter) som er ret store. Eller er det et reklamebillede? 🙂
  Er optiker og vi arbejder en del med disse tjek af fundus, pulsar(tryk) og synsfeltscrening.
  Dog fra anden kæde end LN 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Hej Malene

   Tak for din kommentar! 😊 Der er dog ingen tegn på druser. Jeg har snakket med min optiker, som også har en kandidat i Optometri og synsvidenskab fra Aarhus Universitet og er specialist i fundusbilleder. Du får hendes svar her: På billedet kan du se artefakter, som stammer fra kameraet. Det kan fx være små støvpartikler, der sidder på linsen. Det kommer til udtryk på billedet som de her gullige pletter oppe i venstre del af billedet. Nethinden meget fin og skinnende, hvilket er karakteristisk for en ung person. Det skaber reflekser, blandt andet ses der en refleks lige i makula (lige i midten af det mørke område). Reflekserne kan skabe de her hvidlige pletter.

   Billedet, jeg har lagt på, er et billede af mit eget billede, og det kan måske snyde dig lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Ah det var godt 🙂
   På billedet lignede det nemlig druser.
   Så må de hellere huske at pudse linsen 😉

   Ja ellers ser det jo pænt ud med en velafgrænset papil og pænt C/D forhold, fine nervefibre som skinner og macula ser smukt rødlig ud med en lille ungdomlig refleks 🙂
   Det er jo meget spændende arbejde vi optometrister har fået lov til at bruge som førhen var øjenlæge orienteret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Heidi Klum X LIDL