Det her må du gerne sige til en singlekvinde

Sådan blogger jeg (GUIDE)

Udgivet sidste år, men fordi jeg ofte bliver spurgt til blogging deler jeg lige indlægget igen <3

img_9948

Foto: Emily Spiro

Nu har jeg efterhånden blogget i 8 år, måske nærmere 9 år i virkeligheden. Jeg kan ikke huske det. Det er også ligegyldigt for mig. Jeg blogger fordi jeg godt kan lide det – og jeg er glad for, at jeg stadigvæk er glad for det, så mange år efter at jeg skrev mine første ord. Som nok handlede om noget med mad eller træning. Meget er sket siden og nu skriver jeg sjældent om træning og deler opskrifter. Jeg brænder for andre ting nu, men dem kender du garanteret til, hvis du følger med herinde. Og tak for det, i øvrigt.

Jeg får ofte spørgsmål omkring blogging og hvordan det fungerer og hvordan jeg gør. Og derfor har jeg valgt at skrive dette indlæg og dele min råd og tips med dig, som måske gerne vil starte en blog – eller måske allerede har en blog, men mangler inputs og inspiration. Det vil jeg ydmygt forsøge at give dig her.

Sociale medier: Jeg går ikke forfærdelig meget op i, hvornår jeg deler mine indlæg. Når jeg har skrevet noget, så vil jeg gerne dele det, med det samme. Det er jo noget som ligger mig på sinde, som oftest. Men der er gyldne tidspunkter (hvor flest ser dine opslag og indlæg, tallene har jeg fundet i “indblik” og det er ret interessant). Dem får du her:

 • Facebook: Her deler jeg på min side “helsematildedk” og gode tidspunkter for dette er klokken 7.00 om morgenen (læseren er vågnet og er måske på vej på arbejde eller i skole), klokken 11.40 (jeg tror at læseren tjekker sine sociale medier inden frokostpausen), imellem 15.30-16.30 (læseren har fået fri og er på vej hjem måske?), klokken 19.00 (læseren er kommet hjem og har måske spist og sidder med telefonen i hånden) og endelig klokken 21.00 (læseren sidder måske i sofa og slapper af, som de fleste af os gør?).
 • Instagram: Her kan du nemt se, hvornår dine følgere er aktive – hvis du har en virksomhedsprofil. Det vil jeg klart anbefale dig at få, hvis du gerne vil gøre noget seriøst ved og med din blog. Der kan du se alt i indblik. Hvor følgeren er fra, alder, hvornår følgeren er aktiv, hvor langt dine opslag når ud, hvor mange følgere du får om ugen etc. Det er et ret skægt værktøj og jeg har flere gange moret mig over, at jeg altid får flere mandlige følgere, når jeg skriver noget med at jeg er single. Instagram-stories er i øvrigt et super værktøj og jeg elsker simpelthen dét medie. Der kan du linke til indlæg og andre ting og dét er ret smart.

Sprog: Dette er jo en meget individuelt punkt – og du skal altid gøre det, som du bedst kan lide og har det bedst i. Jeg vil gerne have så lidt stavefejl som muligt – kommareglerne er jeg til gengæld fløjtende ligeglad med. Jeg vil helst ikke have at mine indlæg bliver for lange, men længere end 5 linjer. Jeg kan godt lide at nuancere mit sprog og jeg kan godt lide at lege med sproget. Jeg tror det vigtigste er, at du får din egen stil og gør det som du har lyst til.

Billeder: Jeg er ikke og jeg bliver aldrig særlig god til det med billeder. Jeg har et ret dyrt kamera, som jeg ikke har sat mig ind i. Jeg bruger det som jeg har forstand til. Jeg kan ikke engang huske om det er et Nikon eller et Canon. Det er dér vi er, venner. Men mine læsere går ikke så meget op i billederne, for så var jeg for længst ude af gamet. Jeg har mit fokus på teksten. Selvfølgelig må mine billeder gerne være af god kvalitet – men jeg går ikke så meget op i det. Jeg er god til at skrive, så dét holder jeg mig til. Find det som du er god til og skab din blog efter det. Hvis du ikke er så stærk sprogligt, så hav fokus på billeder. Leg med layout, lys og hvad hvad jeg. Leg med det, som du finder sjovt – det er næsten altid også det, som vi er bedst til.

Fisken: Jeg synes at jeg kan huske denne model, fra min folkeskoletid. Men hver gang jeg nævner den, kigger folk åndsfraværende på mig. Så måske er det en model, som jeg selv har fundet på. Ligegyldigt hvad, så arbejder jeg med den model – helt ubevidst – når jeg skriver indlæg. Fisken går ud på, at du starter med munden. Dit indlæg skal således have en start med bid i, fisken skal bide sig fast (fisken er læseren). Så kort, god intro, som giver læseren lyst til at læse videre. Så kommer kroppen af fisken – som er det som du har på hjerte. Det som er sket. Det du har oplevet. Det som har undret dig. Hvad ved jeg. Halen – slutningen, skal helst slå et slag og have en god, kort, stærk pointe. Smart model, ikke? (indsæt blinkende og kæk smiley)

Inspiration: Jeg læser ikke andre blogs. Og den er ikke længere. Det gør jeg ikke og det har jeg ikke gjort i mange år. Jeg har selvfølgelig nogen veninder, som jeg har mødt igennem denne blogger-verden, som jeg i ny og næ kigger forbi, men dem foretrækker jeg at tale med når jeg ses med dem. Jeg har for det første ikke tid, til at læse mine dygtige kollegaers ord og for det andet tog jeg en beslutning for mange år siden – jeg vil få mine egne ideer og inspiration. Ikke at jeg på nogen måde opfinder den dybe tallerken, men jeg vil gerne finde inspiration andre steder. På gaden, i toget, blandt veninder, på akavede dates, i min familie, fra mails og hvad pokker det nu ellers kan være. Find ud af, hvor du finder din inspiration henne og dyrk den. Jeg får mest inspiration når jeg løber eller når jeg er i bad (!) og så gælder det om at have papir og blyant klar og skrive ned (eller skrive en note på din telefon). Så har du på den måde også altid en idébank, som du kan gå til, hvis inspirationen mangler i en periode. For de perioder kommer (og går).

Kend din læser: Jeg føler at jeg kender dig, som læser med. Dét er hyggeligt og når jeg bliver spurgt om jeg føler, at mine læsere er mine virtuelle veninder, så svarer jeg altid ja. For det er I. Og derfor kender jeg jer også lidt, føler jeg. Jeg ved i hvert fald, at jeg typisk har skrevet ét indlæg om dagen i alle årene. Og derfor er det også noget, som jeg gerne vil fortsætte med. Og jeg ved at I læser med, fordi jeg er meget ærlig og nem at relatere til – og derfor vil jeg også fortsat være sådan. Jeg udgiver de fleste af mine indlæg klokken 7 om morgenen, for det har jeg altid gjort – så det plejer jeg også at gøre. Jeg er selv et irriterende A-menneske, så klokken 7 har jeg som oftest været vågen i et par timer.

Vær dig selv tro: Det lyder lidt højloftet, den er jeg med på. Men det er bare altid et godt råd. Vær dig selv (tro) på alle områder i dit liv. Også på din blog og dine sociale medier. Det tror jeg at du på sigt, får mest ud af. Og det bliver sjovere og nemmere og rart for dig. Gør det som du brænder for. Om det så er at hækle eller stå på rulleskøjter eller flette halstørklæder med katteknurhår. Vær som udgangspunkt ligeglad med, hvad tænker muligvis tænker og synes om dig. Du skal have en blog fordi du synes det er sjovt og vigtigst af alt: fordi det giver dig noget.

Flere tips om blogging imorgen!

 

8 kommentarer

 • Super fint indlæg! Keg har selv “kun” blogget i lidt over et år og synes det er rigtig inspirerende at læse om tips og erfaringer fra mere garvede bloggere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Fedt indlæg helse! Jeg tager gerne imod en mere af slagsen. Synes det er inspirerende at læse om. Blogger selv, men det står lidt stille. Mest af alt nok pga. tekniske issues. 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Godt indlæg og gerne flere indlæg om dette emne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melina

  Jeg elsker når der er et indlæg eller en insta-story fra Matilde kl 7-8 om morgenen. Jeg er det største B menneske på jorden, så jeg synes, det er så hyggeligt at se Matildes insta-stories inden jeg for alvor vågner! (Btw, jeg ville være meget interesseret i et indlæg om, hvordan man er A menneske!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Sjovt at du også føler, at du er veninde med dine læsere. Det troede jeg egentligt ikke.

  Og ja tak – meget gerne flere indlæg med dette emne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  JEG KENDER TIL FISKEN!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jajaja!! mere af denne slags indlæg 🙂 Elsker det!
  Jeg gad også godt høre, hvis du vil dele det, hvordan du inddrager dine læsere, så de også bliver aktive på din blog?
  Kærlige hilsner
  Matilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt og relevant indlæg. Som nystartet blogger, suger jeg det hele til mig.
  Ser frem til næste afsnit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det her må du gerne sige til en singlekvinde