Øjenåbner

Ting du ikke skal sige til en singlekvinde

…hvis hun altså gerne vil have en kæreste. Ej også hvis hun ikke vil. Faktisk.

Jeg er single. Jeg har været single i 3 år og 5 måneder. “Hold da kæft det er længe, hva’?” sagde en bekendt forleden til mig. Tja. Alt er vel relativt? Jeg hviler semi-godt i det. Jeg er glad, jeg har frihed, jeg kan gøre lige hvad jeg vil. Jeg kan bade ved Helgoland midt om natten med sød type, jeg kan drikke rosé med en veninde en tirsdag, jeg kan arbejde klokken 22 om aftenen, uden at nogen venter på mig inde i sengen (ville dog være rart, engang imellem..) og jeg kan i den grad vedligeholde mine relationer. Styrke mine venskaber og udforske mine karriere muligheder. Men.

Jeg savner da en at holde i hånden med. Og som kigger på mig, som om jeg var den eneste i hele verdenen. I mellemtiden kan jeg så sidde og lytte til forskellige, mere eller mindre latterlige kommentarer omhandlende min civilstatus. Hvorfor er det i orden at spørge hvorfor jeg er single? Jeg spørger da aldrig nogen, hvorfor de har valgt den kæreste de har og om de er lykkelige. Det er som om det er målet, at ende i parforhold. Behøver det at være sådan? Lykken er ikke parforhold, husker jeg. Og hører jeg, fra min veninder. Lykken kan godt være at være alene. Jeg mærker i hvert fald lykke engang imellem, selvom at jeg er single AF.

Derfor dette indlæg. For jeg kan umuligt være den eneste som har hørt følgende:

 • det kommer når du mindst venter det“. FEDT! Ej hvor jeg glæder mig til at en mand vælter ned i min turban. Og hvem siger at jeg går og håber på at det sker? Jeg venter ikke på det, dét er helt sikkert.
 • du må være lidt kræsen, siden du ikke har en kæreste?“. Ja. Det indrømmer jeg blankt. Men hvis jeg ikke må være kræsen med hvem jeg deler mundvand og hverdag med, hvad må jeg så være kræsen med?
 • jeg vil anbefale dig at få et donorbarn indenfor den nærmeste fremtid. Altså din alder taget i betragtning, mener jeg“. Du tror det måske ikke, men jeg har virkelig fået det at vide mange gange. Særligt efter at jeg er blevet 30 år. Her plejer jeg at svare: “jeg tror sgu bare jeg tager på Den Glade Gris næste gang jeg har ægløsning, du“. Folk plejer at skifte emne derefter.
 • måske du skal kigge efter en anden type mand, end det du kigger efter nu? Altså skifte type“. Kan man dét? Jeg er (fysisk) tiltrukket af bestemte mænd, dét kan man da ikke bare ændre?
 • har du overvejet om du er lesbisk?“. Den lader vi bare stå.
 • altså måske du skal sænke kravene og så vælge én?“. De står ikke i kø foran min dør, kan jeg afsløre. Jeg kan ikke bare vælge. Og kravene? Altså at han skal få mig til at grine og være loyal? Hell no. Men jeg er 30 år gammel, jeg kan vel nå det? Jeg føler mig sgu som en gammel, sur mælk, når folk siger sådan.
 • nu skal du også passe på at du ikke bliver alt for selvstændig, så skræmmer du dem jo væk“. Hvis jeg skræmmer mænd væk med min selvstændighed, så tror jeg faktisk kun at det er godt. Hvad tænker du?

BYD endelig ind i kommentarfeltet med flere!

37 kommentarer

 • Celina

  Du rammer SPOT on!
  Aldrig om jeg skal sænke mine standarder bare for at have en jeg kan leve med – jeg vil have en jeg ikke kan leve uden. 💪🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Fedt indlæg!
  Vil bare indskyde at jeg også har hørt dem alle, siden jeg blev single for 9 måneder siden (som jeg er helt tilfreds med at være), og jeg er altså “kun” 23. Forstår din frustration!😅😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Haha det er så spot on det der! Jeg har været single i 7!! år og tro mig jeg har hørt dem alle. Og forstår virkelig ikke hvorfor folk synes det er okay at sige sådan nogle ting til en. Du skal aldrig sænke dine standarder! Og nyd at du ikke skal gå på kompromis med noget, at du kan gøre hvad du vil og at hele verden er åben for dig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  “Skal du ikke snart igang igen? “
  Får jeg også tit, jeg er jo ikke gået i stå fordi man ikke har en kæreste 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Matilde du rammer så meget plet !!😄er single på 7 år og har hørt dem alle.især den der “du må godt nok være kræsen” eller “jeg forstår simpelthen ikke du er single “
  Jeg nyder at være mig selv, men samtidig vil jeg da også rigtig gerne møde “manden “ men ikke for en hver pris. 😊
  Tak for dine indlæg og alt hvad du bidrager med . Du er fantastisk !!🙏🏻😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  ” single? Stadig??” Og så bare larmende stilhed 😀 som jeg ikke valgte at afbryde, synes det var fint de var ligeså låste i akavetheden som de satte mig i 😂
  Eller ” så har du jo tid til at hjælpe med din søsters familie nu hvor du ikke har din egen” og forskellige andre småvariationer af den. Golden moments siger jeg dig! 😀👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Virkelig spot on. Som om selve meningen med livet ligger i at søge efter en mand!! Det med donorbarn har du mindst 10 år til😂😂 har selv donorbarn (38 år)…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  AMEN TO THAT GIRL! Har hørt dem alle op til flere gange – har aldrig været i et fast forhold (er 22), kun i en masse ting som aldrig har ført videre af forskellige årsager.
  Er så træt af, at folk altid skal påpege det, som om jeg ikke selv godt er klar over jeg er single 🤷🏼‍♀️ Det kommer når det kommer, og nu nyder jeg mit liv og ikke at have nogen forpligtelser i form af nogen 💃🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh de kommentar, jeg får lange patter! Det jo ikke fordi vi sidder hjemme og græder over at være single, nej vi nyder og udnytter det.
  Jeg er ikke helt ung mere og har taget beslutningen om donorbarn, dem som kender til det er så holdt helt op at kommentere mit singleliv, det sgu rart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Når du er single, spørger folk om du ikke snart skal have en kæreste. Når du er i forhold, spørger folk om I ikke snart skal have et barn. Når du har ét barn, spørger folk om I ikke snart skal have nr. to. Og vælger du at få tre, spørger folk “Hvorfor?” Buttom line: Folk skal holde kæft.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  TAAk for indlæg! Spot on og virkelig rart med lidt humor til alt dette, og særligt på en ellers lidt moody dag. Af hjertet tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Jeg har nu ikke brugt denne her i forbindelse med, at min singlestatus blev kommenteret (men en mand, der mente, at jeg burde tabe mig, hvis jeg skulle have noget håb om en mand og kærlighed i mit liv), men den er vel lige så brugbar. Jeg kiggede ham dybt i øjnene og sagde med min mest rolige og kontante stemme noget i retningen af “faktum er, at jeg ikke har brug for en mand. Kvinder kan gøre alt lige så godt og nogle ting bedre. Faktisk behøver verden ikke flere mænd, end hvad vi kan have på farmene rundt i verdenen, for vi skal sådan ser kun bruge jeres sædceller. Og så skal vi have styr på, hvem der er far til hvem, så vi ikke ender i indavl. Synes du stadig, jeg skal tabe mig?” Han blev temmelig paf og spurgte mig, om jeg bare slet ikke kunne lide mænd 😄Der kan jeg nu godt. Og jeg er også endt med at blive gift med et eksemplar… Men altså – den er måske en af de grovere, men måske den spreder ringene i vandet og man slipper for at høre mere om singlestatus og gode råd til at komme ud af den ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Bjerre

  Jeg får ofte den med at jeg jo skal lære at elske mig selv før en anden kan. Dertil svarer jeg at jeg tror der er relativt mange der aldrig ville have fået en kæreste… Lidt manglende selvtillid og frygten for at der aldrig kommer en jeg har lyst til og som har lyst til mig… Den har sgu ikke så meget at gøre med om jeg elsker mig selv… Er ordentligt det gør jeg! Men hvis det død og pine er vigtigt at slynge en floskel i hovedet på mig, så er det tit den folk tyer til… Eller “når du mindst venter det” … Ja, Det er nærmest en konstant tilstand for mig, så jeg burde vælte mig i mænd… “Når du stopper med at lede”… Så jeg skal spærre mig inde med serier? 😂
  Sandheden er at det kan dukke op… I morgen eller om 10 år… Jeg skal jo bare lige møde ham ❤️
  men der er ikke en eller anden magisk ting der skal gå op, for at han kommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anso

  Yes sådan. Har hørt samtlige op til flere gange. Især den med “nå du mindst venter det” – åh man bliver så træt. Nu er jeg 31 år, så den med donorbarn kommer oftere efterhånden.. Næ, stik mig en hundehvalp!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Nej jeg er ikke kræsen, jeg har bare en vist standart 😅
  Så forstil dig at være 40 og igen børn. Tror mig donorbarn har været oppe og vende blandt mine veninder mange gange, ofte over hovedet på mig 😕
  Samt den med at jeg er for selvstændig. Du har jo hus og bil og klare alt selv, det er da klart du ikke har en mand, når de ikke får lov til at være mænd 🤔
  Jeg tænker da bare, at man som mand må synes det er fedt, at vi er fælles om at male huset og slå græsset ☺️
  Men jeg har det sgu meget godt som single og nyder livet, så er ikke desperat, men går da stadig og venter på at han kommer når jeg mindst venter det ❤️😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter Hansen

  Jeg synes det er fedt at du nyder dit single liv Matilde, Vil dog sige at det er ikke alle mænd der vil bestemme osv, havde du noget du skulle og ville sammen med din familie og veninder eller venner så ville jeg altid synes at du skulle have lov til at være sammen med dem for jeg ville jo have dig når du så kom hjem igen 🌹🌹😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  35 år og single AF. Jeg har også hørt dem alle og af virkelig mange forskellige mennesker, mennesker jeg både har tætte relationer med og folk jeg nærmest ikke kender.. den følgende tavshed bliver bare mere larmende med årene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  E N I G i det hele ! Det indlæg skal klart sendes rundt til de veninder, som ikke har været single siden 2005… 😂
  Jeg er i skrivende stund ude at rejse med mit arbejde (alene, og ja, jeg er også meget single).
  Jeg sidder lige nu på restaurant og damen ved bordet ved siden af mig (hun har hendes mand med) spørger, om jeg er alene. Jeg svarer ja hvortil hun spørger om hun så må lægge sin hat på den tomme stol over for mig……!
  Ja, det må du da……der kommer jo alligevel ingen lækker steg, som skal sidde på den stol 🙄🙄🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Elsker dette indlæg! 😂😂 single i 4 år ca. Får tit kommentaren “ej hvorfor er du single? Du da så sød bla bla bla bla” ja jeg undre mig sku da også hvor min mand bliver af! Men han er sku svær at finde 😂😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  tak for den skønne blog jeg elsker at følge. Selv er jeg i parforhold men jeg undrer mig over de sætninger jeg tit hører fra singler: at man kan gøre som man vil, at man kan tage en drink med en veninde etc og man kan gøre de ting man ønsker når man vil? nu kender jeg ikke til hvordan alle parforhold foregår, men jeg kan da i mit parforhold gøre som jeg vil? jeg mener, jeg kan gå i byen hele natten, jeg kan gå til sport, jeg kan drikke vin og mødes med veninder….uden at manden behøver at vente på mig…jeg forstår ikke rigtige det der enten eller, det kan jo være både og…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Så skal du høre folk, når man fortælle, at man ikke har haft sex i 5,5 år 😆😆 Nej, jeg er bare ikke en one-night kind of girl 🤷🏻‍♀️
  (Altså, det skal jo så ikke forståes som, at det er noget jeg fortæller gud og hver mand)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fabienne

  Smukt skrevet 🙂 Jeg er godt nok ikke single længere, men var indtil for to år siden, hvor jeg fyldte 30, og kan sætte flueben ved samtlige sætninger.
  Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Elsker at følge dig. Tak for ærlighed. Det er til tider rart at læse at man ikke står alene med de her følelser i denne single-verden❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  En kammerat og jeg snakkede tit om det at være single og finde kærligheden, nu har han fået en kæreste og alt er glemt… åbenbart. Han svarede mig sidst vi snakkede: “Ej, du må jo bare gå mere ud !?!”… tak for det enormt gode råd til hende som jævnligt går ud og du lige har sagt til at byture måske ikke var stedet til seriøse forhold.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Haha Sheisse det er spot on!
  Jeg fik også den med “man kan jo sagtens få børn alene nu til dags, det er der mange der gør” super…jamen så synes jeg bare jeg “giver op” på at finde en der gider gamle mig. Jeg er jo også hele 31 år og er jo MEGET kræsen åbentbart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Totalt spot on. Især den med om man er Lesbisk. Wtf?! Ikke at der er noget galt i det. Men hvorfor 😂 jeg bliver ret så gal hvergang jeg bliver spurgt om det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan trøste med at jeg som har 3 børn, 8 gange er blevet spurgt om/ønsket tillykke med at jeg var (inkl. hånd på maven) gravid. Hvortil jeg hver gang har svaret: næ, jeg er bare tyk. Og fuck den svider. Hvorfor i alverden blander folk sig i det? Det kunne jeg da aldrig selv finde på …
  og så er jeg iøvrigt og single AF og mit liv er ikke på stand by mellem to forhold. Det er mit liv. Tak for det du deler. Det er rart at følge med i og hjælper når ensomheden nogle gange river. Det er heldigvis slet ikke hele tiden. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Amen 🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det indlæg er så spot on… tror jeg har fået de fleste ting også, har været single i 4 år og har lavet de fedeste ting og fået de bedste venner i den tid.

  Ja jeg ville da gerne have en kæreste, men jeg er “for” kræsen og ved du hvad, jeg brugte mine 20’ere på at gå på kompromis med mig selv hele tiden. Det kan eller vil jeg ikke længere og selvom jeg ikke har en kæreste og gerne vil have en, så er jeg altså lykkelig alligevel 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Tak for endnu et spændende indlæg, jeg nyder at følge dig og din forfriskende ærlighed.
  Jeg er nok i modvind her, men jeg vil gerne vide, hvad du – og alle I, som kommenterer her – egentlig synes, man BURDE sige i stedet for de nævnte (dumme) svar fra folk i forhold? Jeg er selv i forhold nu, og er meget skyldig i svar nr. 1. Jeg følte nemlig, da jeg fandt min skat, at han kom da jeg mindst ventede det. Jeg havde manglet ham længe, men alligevel kom han pludseligt. Og han tog mig med storm. Og han var SÅ meget ventetiden værd.
  Men hvad siger jeg, til single-veninderne? Når man som single engang imellem føler sig ensom og savner en mand, hvad skal der så siges som kan være godt at høre? Jeg tror at der er – ikke bare én – men flere(!) i verden, som kan være “den rigtige” for os. Så han skal nok komme. Men det må man ikke sige….? Jeg vil jo bare gerne hjælpe og sige noget godt…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Ret meget i samme båd som Majken her!
   Selv skyld i nr. 1, da min kæreste kom på det mest upassende tidspunkt og da jeg allermindste ventede at skulle møde en mand, der skulle blive min kæreste, men jeg faldt pladask!
   Så ja, hvad siger man så til singleveninderne, når de snakker om at de aldrig finder en og alle de gode er optaget, mm.?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg kan ikke andet, end at grine over det du skriver! Jeg er 22 og får præcis det samme at vide. Min kusine har flere gange sagt “vi bliver glade bare du får en kæreste”. Jeg har været single i 2,5 år og jeg nyder det! Jeg har brug for at være mig selv og orker faktisk slet ikke at skulle pleje et forhold pt. så jeg søger det heller ikke, som du skriver! Tak fordi du sætter ord på det og får det skrevet på en humoristisk måde. Jeg nyder at følge dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  10 år+ som single og jeg ELSKER det! Jeg har så fået de børn I andre bliver stukket i næsen at I ikke kan undvære… (og jo, det kan I sagtens).
  Men nøj jeg er træt af, at få at vide at mit liv bare ikke er så fantastisk som jeg går og tror – fordi jeg ikke lige har en mand. Jeg har haft en mand – flere faktisk (ikke på samme tid, selvom det nok kunne have været sjovt) – og jeg er SÅ glad for at være mig selv nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Christensen

  I weekenden blev mit single liv taget op.. igen.. Jeg har gået med en knude i maven over, hvorfor mit single liv er et helt okay emne, at tage op, uden jeg selv har nævnt det? Jeg synes præcis som der er skrevet her, at jeg da aldrig ville tage folks parforhold eller partner op, med mindre de selv spørg en direkte om noget.
  Derudover så fik jeg da lige, at vide, at jeg nok skulle tage nogle slut-kursuser og gå i seng med en mand måske mindst 10 gange, før manden ville finde ud af, om han ville mig. Nååååårh!! Fordi jeg må ikke finde ud af om jeg vil ham? Og jeg skulle ud af 100 % gå ned til kun 40% af, hvad jeg føler tiltrækkende hos en mand.
  Jeg bliver træt af, at jeg ikke må hvile i mit single liv og at jeg ikke må være kræsen.
  Som Hella Joof siger, man ringer ikke til et pizzeria og siger, at jeg skal bare have en hvilken som helst pizza. Nej, man bestiller den pizza man gerne vil have!!!
  Men det har påvirket mig, at dette skulle bringes op og på den måde det blev sagt. Jeg har faktisk følt mig forkert, siden i weekenden.
  Så tusind tak for at skrive dette, kære Matilde ❤ Det var lige hvad jeg havde brug for. Jeg er ikke forkert! Jeg må godt være kræsen og hvile i at være single!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  TAK 🙏🏼 Det er lige præcis de kommentarer der gør at man føler man er forkert fordi man ikke har en kæreste. Vi singler er gode nok alligevel 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Højlund

  Jeg hader også at man som singlekvinde aldrig kan få lov at tale og have det sjovt med mænd, uden folk skal begynde at spørge til om det var noget, eller hviske med hinanden om man er vild med ham… det burde stoppe lige nu! Ligesom homoseksuelle ikke er vilde med alle af eget køn, er singlekvinder heller ikke forelskede i alle mænd de har det sjovt med…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øjenåbner