Helse Status

Ting jeg ikke aner hvorfor at jeg siger

Billedet er taget af Emily Spiro, som er min favorit fotograf. Sammen med Svanen, selvfølgelig.

Hold kæft hvor får jeg hældt meget lort ud, engang imellem. Når jeg så cykler hjem fra noget socialt værk, kan jeg ofte tænke “hvad sagde du dog dét for?”. Kender du det? Jeg har samlet et par af de ting som jeg siger, som jeg bare burde lade blive inde. Langt inde:

Jeg møder et menneske som siger: “Ej hvor er den flot den der!” (den der er oftest en kjole) og jeg svarer: “Den er fra XX“. Hvorfor siger jeg det? Det blev der jo ligesom ikke spurgt om. Jeg kan også finde på at sige: “Nårh, tak. Den er bare fra H&M“. Hvorfor siger jeg sådan? Jeg har så meget tøj fra H&M og andre high street butikker, hvorfor bare H&M? Jeg fatter det ikke, men jeg har sagt det i mange år. Jeg er ikke en tøjsnob, jeg køber det som jeg kan lide, ikke fordi det er et særligt mærke.

Jeg møder et nyt menneske og når spørgsmålene: “hvad lever du så af?“, “hvor bor du?” og andre spørgsmål i den dur er overstået, kommer spørgsmålet til min civilstatus. Jeg får altid joket med min singletilværelse, som jeg rent faktisk hviler ret godt i. Men jeg kan godt få sagt ting som: “jamen jeg er evighedssingle“, “det der kan jeg slet ikke finde ud af, du” eller “jeg er vist ikke til at holde ud, i længden“. Sikke noget bullshit og jeg gider faktisk ikke, at tale mig selv ned. Men det får jeg gjort gang efter gang.

Jeg er alt for ærlig, når jeg er beruset. ALT for ærlig. Lige pludselig føler jeg at alle skal vide alle mine inderste hemmeligheder og oplevelser. “Hallooo, ved du godt hvem jeg har et crush på?“, “Kender du det der med indgroede hår?” (her kan jeg finde på at tilføje: “vil du se et?“) og “Jeg har spist rugbrød med mug og igår spiste jeg noget fra min skraldespand“.

Ja ja det kan jeg sagtens nå. Jeg får det presset ind. Jeg arbejder bare i aften, også. Jeg har ikke brug for så meget søvn i sommerperioden“. Jeg er så elendig til, at sige fra når jeg er presset arbejdsmæssigt. Jeg vil gerne være en pleaser, jeg vil gerne have at de fleste kan lide mig (i hvert fald arbejdsmæssigt, hvis de behandler mig ordenligt, vel at mærke). I stedet for at sætte foden ned og sige nej eller sætte grænser, så siger jeg ja til alt for meget. Hvilket sommetider gør, at jeg føler mig alt for presset og hvilket ofte gør, at jeg sover færre timer og har tusinde af to-do lister på mit skrivebord.

Byd endelig ind med dine mærkværdige sætninger i kommentarfeltet!

4 kommentarer

 • Dorskja

  Øh well.. All of the above? 😂 Og så har jeg også taget skade af den vægtfiksering, der har været i min nære familie igennem årene, så jeg ender altid med at spørge/konstatere folk om at de har tabt sig siden sidst. Jeg HADER den uvane! Fordi det har jo ikke en disse med personligheden at gøre! selvfølgelig, tab dig 20 kg, så er du mega sej og viljestærk, men vægten definerer eller bestemmer ikke over, hvilken persona du er og alligevel får jeg det frem hver gang jeg ser folk, jeg ikke ser tit 🙄
  Og udover det har jeg bare en lidt sort humor og kommer nogle gange til at bare sige ting på en helt forkert måde på de helt forkerte tidspunkter🤪💀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicky

  Kender det alt for godt! Jeg undskylder også tit for de valg jeg tager. Specielt denne kommentar hører jeg ofte ‘Nå, du har taget dejligt behageligt fodtøj på”. Som jeg skal stå til regnskab for, at jeg gerne vil have flade sko på til en fest og ikke stiletter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Mig: “Gud, hvor er jeg øm i min krop”!
  Folk: “Har du trænet”?
  Mig: “Ja, men det gør jeg ofte – man kan bare ikke se det pga. alt det jeg spiser”

  Jeg skal virkelig stoppe med at undskylde for min krops udseende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christinna

  Jeg siger også altid den med H&M. “Nåå den fandt jeg bare på udsalg”. Selvom den kunne ligne noget fundet hos Ganni! Det så dumt at tale sig selv og sit tøj ned. Øver mig i at lade være.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helse Status