Status

Det skal du ikke sige til din veninde som er mor

Igår hang jeg med to, af mine bedste veninder. De har begge børn og jeg får altid et mikroskopisk indblik i, hvordan det er at have børn. Jeg bliver altid lidt skræmt og jeg finder samtidig ud af, hvor meget frihed og fritid jeg har. Som jeg virkelig sætter pris på, men som jeg sætter endnu mere pris på, når jeg har været sammen med dem. Jeg elsker dem og jeg elsker deres børn, jeg har en kæmpe respekt for dem – mødre er seriøst de sejeste. Jeg kan samtidig godt have svært ved, at se mig selv i den rolle. Men man lærer det vel, hen af vejen.

Vi drak kaffe og jeg talte om de ting, som jeg ikke fortæller dem. Eller – jeg fortæller dem det samme, som til mine andre veninder, de vigtige ting. Men der er ting, som jeg ikke fortæller dem. Som jeg vælger at fortælle til de af mine veninder, som heller ikke har børn. Eller jeg prøver virkelig at tænke over, hvordan jeg siger tingene. Jeg kom f.eks. til at sige (foran begge veninder med børn): “Årh jeg har bare snart brug for at sove til at jeg vågner, kender i ikke det?“. Det gør de, kan jeg afsløre. Og således denne liste – fordi der er mange andre ting jeg kommer til at sige, som er små irriterende at høre, når man er mor og sover 27 timer. Om ugen.

Endnu engang tak for jeres hjælp! Jeg har fået så mange fine bud på instagram, i er bomben. Skriv endelig flere i kommentarfeltet! OG nu er det jo ikke fordi, at jeg synes du skal lave dig selv om, når du er sammen med din veninde med børn. Der er voldsom meget ironi i dette indlæg! Du må sige lige hvad du vil til din veninde – og det skal du også. Du er jo et andet sted i livet, og det skal mødrene også se og lytte til. Men jeg siger ikke altid til mine veninder med børn, hvor dårligt jeg sover om natten. Det gemmer jeg til de, som heller ikke har børn.

(Læs også hvad du ikke skal sige til din singleveninde og hvad du gerne må sige).

 • “Jeg plejer at drikke min kaffe, mens jeg lægger min make-up, det er bare sådan et roligt tidspunkt for mig”.
 • “Du ser godt nok træt ud, får du ikke sovet?”.
 • “Jeg ved ikke om jeg orker det dér, du har gang i. Altså børn og være hjemme hver fredag. Er det ikke kedeligt?”.
 • “Kæft jeg skal være stiv i aften og danse!”.
 • “Barsel i et år? Fuck hvor er du heldig!”.
 • “Vi knaldede bare hele formiddagen, jeg glemte helt klokken! Kender du ikke det?”.
 • “Min idiot nabo vækkede mig klokken 11.30 fordi han klippede hæk. Seriøst. Det er lørdag. Jeg vil gerne sove, lissom!”.
 • “Skal du ikke have lidt sminke på?”.
 • “Hvor mange penge bruger i på shopping, om måneden? Altså jeg bruger 3500, er det ikke meget normalt?”
 • “Jeg har bestilt børnefrit hotel. Der burde findes børnefrie fly!”.
 • “Jeg bliver så ikke-skruk af at være sammen med jer!”.
 • “Jamen får du ikke en masse lure, mens hun sover?”.
 • “Jeg skal træne klokken 6, så jeg skal tidligt i seng”.
 • “Jeg onanerede i en times tid i morges, det er bare sådan en rar måde at få kroppen i gang på!”.
 • “Skal du ikke med? Kan din kæreste ikke bare passe?”.
 • “Nej jeg har ikke rigtig nogen planer. Jeg tror bare at jeg stener netflix og ligger på sofaen hele dagen”.
 • “Skal vi ikke sige, at du ikke tager børnene med?”.
 • “Jeg tog et langt, bad. Sådan et med hårkur, ansigtsmaske og musik. Årh det var så tiltrængt!”.
 • “Jeg kunne bare ikke komme op i morges! Jeg lå bare og slappede af i en time eller sådan noget, før jeg magtede at stå op. Kun fordi at jeg skulle tisse! Så træls!”.

Har du flere? Fyr dem endelig af i kommentarfeltet. Måske vi skal lave et “Ting du med børn ikke skal sige til din veninde uden børn?“.

10 kommentarer

 • Ditte

  Du skal så meget lave et “ting du med børn ikke skal sige til din veninde uden børn!!”

  For der er så mange nedern kommentarer med på vejen, når man har valgt den børnefrie livsstil.
  “Det kommer når du møder den rigtige!” Jamen så disser du samtidigt mit 4-årigt lange forhold med en mand som ønsker det samme som mig… tak for den.

  “Tror du ikke du bliver mega ensom som gammel?” Nåh så fordi man får børn, så er der besøgsgaranti når man bliver ældre. Det ser vi jo så meget af ude på plejehjemmene…

  “Dit liv må da mangle mening en gang imellem?” Jeg vil gerne læse til læge, det er der herremeget mening i! Og det er altså et job som ikke altid tager hensyn til sofus på 3 år derhjemme, og derfor er det da fint at det er mig uden børn som vælger det job, det giver også mening. Og jeg sidder altså ikke bare og stirrer ind i en væg når jeg har fri, jeg har andre interesser end et barn i mit liv…

  Der er bare så mange ting, som er sagt i den bedste mening men som føles som bistik for modtageren…….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  “Når jeg får børn, så skal de sateme opdrages, så de ikke får et hysterisk anfald i køen i Fakta”

  “Ser dit barn ikke lidt meget iPad?”

  “Jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeres barn ikke sover i sin egen seng”

  “Du ser da okay ud, når man tænker på at du har født et barn”

  😅😅😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er enig med Ditte i at du også skal lave det omvendte indlæg 😉
  “Du ved ikke hvad det vil sige at være træt..”
  – måske ikke, måske gør jeg! Men nu har du jo også selv valgt at blive mor, der kom jo ikke bare en baby fra den ene dag til den anden! (Og du ved jo ikke hvad andre bakser med og hvordan de sover, for du har jo ikke tid til at høre om det)
  “Husk at nyde din frihed” – åhh Gud.. Det skal jeg nok bestemme selv.
  Og så er der også hele jobsituation hvor folk med børn automatisk nærmest får lov at gå tidligere, fordi de jo skal hente børn.. Ligesom rygere får flere pauser.
  Haha! Der er i hvert fald mindst lige så mange der går den anden vej 😉 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   I hear you. Der skal være plads til forskelligheder, også på en arbejdsplads, men hvis vi på min arbejdsplads alle havde børn og derfor alle ville have ferie i juli, ville virksomheden gå konkurs i løbet af sommeren, for kunderne forventer altså stadig leveringer året rundt. Som det er nu, lader vi andre uden børn forældrene få de uger, passer også deres jobs imens, vi påtager os faktisk en del ekstra, og så har vi andre ferie på andre tidspunkter, hvor rejserne så også er meget, meget billigere. Men hvis vi andre insisterede på at holde ferie i juli, kunne det potentielt ende med, at medarbejdere med børn IKKE pr. automatik fik lov at holde ferie i de kritiske uger. Men vi tager hensyn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha! Jeg frygter altid “ting mødre sig til deres veninder uden børn”-indlæg. For det er bare så pisse rigtigt. Fuck hvor siger jeg selv mange irriterende ting. Bagefter kan jeg jo godt selv høre det, ikk? Men så er det ligesom sagt allerede. Haha! Men forleden fik jeg en DM på instagram. “Hvor ser du træt ud! Husker du at bruge øjencreme?”. Jeg havde sovet herregodt den nat. Og det var sidst på eftermiddagen, så havde ligesom ikke morgenøjne. Det var en ok nederen kommentar, for tror egentligt jeg så mere frisk ud end jeg ofte gør! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Og bare lige for at udfordre lidt… 😉 hvorfor må man ikke sige til sine veninder, der har børn, at man har brug for at sove, til man vågner? Hvis man nu reelt set, bare har brug for det? 😊 det er vel ikke nogen konkurrence. Og bare fordi man ikke har børn, kan man vel også være træt og have brug for at sove? 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • C.

   Det vil jeg give dig ret i. Det bør der også være plads til! Der kan jo sagtens være andre ting (evt. arbejde) der gør at man er træt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er mor til en på 7 måneder, og helt ærligt, så må mine veninder hellere end gerne fortælle at de skal i byen og være stive, og at de er trætte! Jeg er bare glad for at de tør tale med mig som før😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kan du ikke lige sige til om din søn kommer med eller ej, for så kan jeg lige nå at flytte mine træ figurer (kaj bojesen m.n.) og andre fine sager væk inden i kommer.

  Hun har nu selv en søn og ved nu hvad det vil sige at have børn 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Jeg vil gerne bidrage med ting, som man ikke så gerne skal sige til ellers så søde mødre. Alle afprøvet i virkeligheden.
  1. Som svar til enlig mor, der klagede MEGET over at være alene om det, trods megen hjælp fra både mor og andre – graviditeten et ferieuheld, faderen skal enten være gift eller i job for at få ophold i DK, og hun ville faktisk ikke have ham, han friede:”Jo, men du foretog selv et valg, dels at få et med en, der ingen fremtidsudsigter havde i DK, så du vidste, at du ville stå alene med lortebleen, og du fravalgte således også abort.” Altså…ikke så fintfølende…..men sandt.

  2. Til kollega, der insisterede på at holde arrangement på arbejdspladsen trods manglende interesse fra øvrige kolleger med den begrundelse, at hendes børn VIL:”Børn skal ikke VILLE noget, og da slet ikke på en arbejdsplads. Er du sikker på, at det ikke er dit eget behov for at vise dit afkom frem, som du projicerer over på dem?” Samtidig nøjedes jeg med at tænke, at jeg netop havde talt med anden kollega om, hvor lidt interesse vi har i netop kollegers børn. Vi er dog stadig på talefod.

  3. Til anden tidligere kollega fra studiejob, der dagen efter julefrokost i firmaet kiggede forbi på den dag, hvor jeg nok havde mit livs værste både lidt moralske og fysiske tømmermænd, fordi jeg den aften havde knaldet en gift kollega ude på toilettet – og alle så det, fordi vi havde overhalet køen og mast os ind – og så stod hendes 3-årige på en stol og rykkede i vandrørene, så det dels larmede, dels så malingen dryssede ned:”Tak for besøget, næste gang behøver du ikke at tage møgungen med.” Min eneste undskyldning er de dér tømmermænd. Plus at den unge bare var ulidelig. Så ham mange gange. Efter den bemærkning lagde hun afstand til mig. Forståeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status