Sådan en kæreste vil jeg være

Det var en lørdag aften

Hvis du ikke kender referencen i overskriften, så lyt lige til det her nummer. Emily har taget billedet af mig. 

FOMO. Fear of missing out. Angsten for at gå glip af noget. Kender du den? Måske du lider af den? Det gør jeg. Særligt lørdag aften.

Særligt denne lørdag aften. Hvor jeg netop er kommet hjem fra stranden. Jeg har slikket solskin med Vibe hele dagen, det har været en perfekt dag. Nu har jeg ingen planer. Jo, jeg skal arbejde og ordne lidt herhjemme og langsomt gøre klar til Musik i Lejet, som jeg skal på torsdag. Men jeg skal være alene. Jeg kommer ikke til at se flere mennesker i dag. Jeg har en aftale imorgen klokken 9.00. Først dér ser jeg mennesker igen. Det har jeg svært ved. Jeg kan godt rumme det, men det kræver øvelse og det kræver at jeg er bevidst om, at det er en øvelse for mig. Jeg er som sådan ikke bange for at gå glip af noget, men jeg er bange for at komme til at føle mig ensom. Og det er jo fjollet. For jeg er jo ikke ensom, fordi jeg sidder alene i lørdag aften. Men ensomhedsfølelsen kan banke lidt kraftigere på, på en lørdag. Den banker ikke så indtrængende på, på en tirsdag. Der er det ligesom mere “legalt” at sidde hjemme og se netflix. Og jeg vil ikke være bange for at føle mig ensom, for det er jo ikke som sådan farligt. Det er jo en grundlæggende følelse, en følelse som følger os hele livet igennem. Og jeg er bange for at føle mig ensom, hvilket jo er helt skørt. Jeg er bange for noget, som ikke eksistere i mig lige nu.

Men det er mærkeligt for mig at træde ind i min lejlighed, lukke døren efter mig og vide, at jeg skal være alene en hel aften. Jeg kunne jo godt tage ud, men jeg gider ikke. Jeg har brug for at lade op, alene. Jeg har brug for at arbejde, jeg mangler en del ting inden, at jeg holder fri sidst på ugen.

Hvordan kan det være at der er så stor forskel på, om man er alene hjemme en lørdag aften end en tirsdag aften? Kender du det? Kender du følelsen? Er det FOMO? Er det fordi at det er lidt taberagtigt, at være alene en lørdag aften? Hvad handler det om? Del endelig i kommentarfeltet, jeg vil meget gerne høre din mening. Og jeg tror også gerne at jeg vil læse, at jeg ikke er alene med denne følelse. Eller er alene denne lørdag aften.

14 kommentarer

 • Ditte

  Det er vildt! Jeg er selv lige kommet tilbage fra en cykeltur alene. Jeg har været alene hele dagen og skal ogsåvære det i aften. Hele ugen har jeg været sammen med folk, men alligevel kan jeg helt som du beskriver føle mig ensom. Ikke FOMO, men bare alene.. jeg kunne sagtens køre ud til en veninde, men skal som dig lære at det er helt ok at være alene nogengange.. men shot det er svært!

  En anden lille kommentar er at jeg faldt over dit andet opslag omkring den perfekte kæreste og blev så glad for at du skrev at træning ikke er det vigtigste lørdag og søndag morgen. Jeg har haft det dilemma 120 gange, men er begyndt at vælge at være hjemme med kæresten der! Og det er absolut den bedre tid på ugen!

  Tak for alle dine gode tanker her og på insta! Jeg er fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Der var et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke kunne være et sekund alene. Men så blev jeg single, mine veninder fik kærester, børn, blev gift. Og så sad man der og var den eneste med frie weekender. Det har været en hård kamp at lære, men nu er noget af det bedste jeg ved, at bruge en hel lørdag, i mit eget selskab. Og ja måske jeg i dag, går glip af VM og øl med pigerne, evt at finde den helt rette dude på et dansegulv senere på aftenen. Men det er okay. For jeg har det rart her på sofaen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Kære Mathilde. Du er ikke alene med den følelse, netop som jeg nu heller ikke er det mere. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Du er absolut ikke alene om den følelse. Det er i weekenderne, jeg bliver ekstra opmærksom på, hvor alene jeg er.
  Jeg har nu været alene i tre dage, kun afbrudt af et par telefonopkald. Normalt ser jeg kollegerne, men nu har jeg ferie, og så føles dagene ekstra lange, når man ikke har nogen at dele dem med.
  Jeg er vant til at være alene, men derfor fylder ensomheden nu alligevel meget. Jeg ville ønske det var anderledes. Ville ønske det var mig, der havde dejlige weekendplaner😊, men det sker sjældent. Lige nu har jeg ikke energien til at række ud, og andre har nok heller ikke energien til at række ud mod mig, og så er det jo, som det er. Vær glad for at du har så mange dejlige venner, og at der allerede venter en aftale i morgen tidlig. Så skal du klare aftenen😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har lagt i min seng hele dagen med netop denne følelse. Selvom jeg har ferie og har været sammen med andre hver dag i denne uge, så sidder følelsen stadig i mig! Men jeg har ligesom dig og så mange andre brug for at lade op, alene, men det kan være noget så svært at accepterer. Jeg burde ikke sidde med denne følelse, eftersom jeg brugte meget tid og energi på at møde to nye(forhåbentlig fremtids veninder) fra din Facebook gruppe “find en veninde”. Hvis ikke det havde været for den gruppe, så havde jeg haft flere af disse dage som idag, hvor ensomheds følelsen ikke rigtig vil slippe en, selvom man har taget et aktivt valg om at være alene.
  Tak fordi du er dig og deler ud af så mange personlige ting/dilemmaer!❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Jeg er vant til at have utrolig travlt i hverdagen med masser af projekter, skole, arbejde, venner, familie, kæreste og frivilligt arbejde. Den her ferie har jeg ikke rigtig fået planlagt, og havde egentlig tænkt, at jeg ville finde ud af en masse ting løbende med alle de mange venner, som jeg normalt føler jeg har. Og det har jeg jo stadig, men lige nu, hvor alle pludselig er taget afsted mod syden og hvor jeg føler mig efterladt og ikke tænkt på, så kan ensomheden også i den grad ramme. Tak for dig og fordi du formidler svære så vel som dejlige ting på dine platforme. Det er vi mange, der bliver inspireret og hjulpet af ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg sidder ligesom dig- har haft aftaler hele dagen, men skal være alene i aften! Jeg har sagt til mig selv hele ugen, at jeg trænger til en aften hvor jeg kan få styr på diverse hængepartier. Nu sidder jeg her alene en lørdag aften, og føler mig palle alene i verden, og helt rastløs over ikke at have planer 🙆🏼‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ME

  Jeg sidder også alene i aften med FOMO følelsen.. Men her er grunden desværre en anden.. Kæresten og jeg er gået fra hinanden – derfor FOMO følelsesen da vi endelig var blevet til en lille familie efter vores søn kom til for halvandet år siden, og nu går jeg glip af alt det fantastiske der er ved at være en familie..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Du er bestemt ikke alene Matilde. Jeg har mange af de samme følelser lige nu. Har været sammen med kæresten hele dagen som nu er taget hjem til nogle venner og jeg skal derfor være alene i aften. Sidder lige nu med en god blanding af tomhed, ensomhed og ugidelighed på trods af at jeg har al tid og mulighed for at gøre al muligt. Har stort set haft planer hele ugen og har næsten været sammen med nogen hele tiden. Så det her med pludselig at sidde derhjemme alene føles meget mærkeligt samtidig med at jeg bliver irriteret på mig selv over at have det sådan. Tak fordi du deler <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Sad med helt samme følelse tidligere! Men så begav jeg mig til at lave ting. Hjemmelavet havremælk, hjemmelavet vaniljesirup – og i morgen kan jeg glæde mig til en kold og god iskaffe. Det hjælper altså at forkæle sig selv og sætte lidt igang ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er faktisk sjovt at lørdag aften føles meget mere ensom en tirsdag eller onsdag aften.. kender SÅ godt følelsen, og er også selv alene i aften.. fordi jeg heller ikke orker det store.
  For at være ærlig tror jeg for mig det handler om en følelse af at jeg måske kunne have været ude og møde the one -så måske det handler om FOMO.. men altid noget at vide jeg ikke er alene 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Jeg fik fri fra arbejde kl. 21 og cyklede derefter direkte hjem. Og BANG! Med det samme jeg trådte ind over mit dørtrin ramte ensomhedsfølelsen mig som et godstog. Lige dén følelse kombineret med en ordentlig røvfuld dybe og ekstremt smertefulde hjertesorger gør det fandme svært at komme gennem lørdag aften – alene😣

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg har den også. Den følelse. Og særligt også frygten for at få den, som du selv beskriver. Den kommer også særligt, når jeg har set en masse mennesker, og ellers haft en dejlig dag. Kontrasten kan virke voldsom. Lige inden jeg tager i håndtaget fortæller jeg tit mig selv, at det nok skal gå. Det hjælper en lille bitte smule. Fordi jeg bliver mere bevidst om, at det mest af alt er en lille/stor angst. Tak for deling! Jeg vil tænke på dette indlæg næste gang, jeg får det sådan <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er sjovt, som vi er mange der har netop den følelse som du beskriver.
  For mig er det en blanding af frygten for at gå glip af noget, samt en lille indre stemme der fortæller mig at det er lidt taberagtigt ikke at ses med venner eller kæreste en lørdag aften – selvom jeg ved at det absolut er løgn…
  En ting der har virket for mig, er at planlægge sådanne dage ift fx lækker mad, vide hvilken film jeg skal se eller bog jeg skal læse, og gøre noget ud af det. For ellers har jeg tendens til bare at ligge på sofaen og scrolle til ingen verdens nytte.
  Tak fordi du deler tankerne!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan en kæreste vil jeg være