Nye modige boller på suppen

Er det dig eller mig der lugter af gnu (DEO TESTEN)

Helse Matilde bliver aldrig en beauty-blog. Det overlader jeg til Dåserne, som er min favorit i dét segment. De har i øvrigt lige lavet en suveræn fodcreme, som i den grad gør en synlig forskel, på tørre sommerfødder. Jeg var skeptisk – for jeg synes ikke at jeg har oplevet, at en fodcreme kunne gøre en stor forskel. Men efter et par dage på stranden til Musik i Lejet lignede mine fødder altså noget, der var løgn – men i dag er de bløde som babynumser.

Nå, men det skal ikke handle om fødder. Det skal handle om armhuler. De våde af slagsen. Jeg er våd i mine armhuler hver eneste dag. Mest til træning, men også når jeg er ude med pigerne, på date (!), når jeg cykler til møder og jeg ved snart ikke hvad. Jeg kan ikke have en grå t-shirt på. Jeg kan ikke have silke på. Jeg kan ikke have en stram, rød kjole på, som sidder oppe omkring armhulerne. Med mindre at jeg vil flashe mine kropsvæsker, vel at mærke.

Jeg er blevet mere og mere afslappet omkring mine judas armhuler, men jeg gider ikke at have en stor pandekage under armene. Derfor ledte jeg efter en god deo – og hvad der startede som at være en lille fakesnapchat video blev til en deo test. Med inputs og forslag fra jer – tak! Jeg er stadig i gang med at teste – men her er de første 4, som jeg har testet:

Sard, roll on, White musk: Jeg er meget, meget begejstret. Jeg har altid været glad for produkter fra Sard, men jeg havde aldrig prøvet deres deodorant. Jeg er en roll-on pige, da jeg synes, at de giver den bedste effekt. Denne fra Sard har en mild duft og indeholder mælkesyrer, som sikrer hudens naturlige pH-værdi. Om det er dem som gør det, det ved jeg ikke. Jeg ved bare, at den virker. Jeg har testet den i 8 dage, i denne varme sommer og den holder altså. Mine armhuler har nærmest ikke været våde, eller bare fugtige. Trods cykelture, vigtige møder (hvor jeg altid bliver nervøs) og et par dates (hvor jeg sveder endnu mere). Den er godkendt. Den koster 145 kroner, hvilket er mere end jeg normalt giver for en deodorant, men den virker og den virker også drøj. Køb den her. Bonus: Crossfit godkendt – nok svedte jeg, men jeg lugtede ikke. Heller ikke en time efter. Eller to. Jeg var lidt længe om at tage mig sammen til, at gå i bad.

Sanex, roll on, Zero%: Sanex’ duft minder mig om min onkel, som altid brugte Sanex deodorant og vist også kropssæbe, da jeg som barn var i sommerhus med hele familien. Den duftede så godt, syntes jeg. Jeg vil dog helst ikke have for meget parfume i mine armhuler, derfor er Zero% velegnet da den, som navnet antyder, ikke indeholder parfume. Eller aluminium, men det er der ingen af deodoranterne i denne test, som gør. Den praler med at kunne holde i et døgn – og jeg kan næsten give den ret. Jeg har testet den i 5-6 dage i København plus alle dagene på Musik i Lejet hvor dans, fadøl, lange gåture, sand og solskin dagen lang, bragte den lille deo på prøve. Men jeg kan konkludere, at den holder. Den holder! Jeg har ikke lugtet af sved på Musik i Lejet – og jeg gjorde ellers et ihærdigt forsøg, under koncerterne. Jeg hælder dog mere til Sard, da jeg synes at den holder i længere tid, dufter bedre og er mere behagelig at påføre (mindre detalje, men den tæller altså!), men Zero% fra Sanex koster 12 kroner. Så den vil jeg kalde Test vinder indtil videre. Køb den her. Også crossfit-godkendt!

Weleda, roll on, med granatæble: Årh. Jeg elsker normalt produkterne fra Weleda, særligt Skin Food (som kan redde et bumse-udbrud!), den deodoranten er altså ikke meget værd. I hvert fald ikke, i mine armhuler. Mange af jer skrev, at I var glade for den. Jeg deler ikke begejstringen. Jeg testede den i 3 dage, men gav op til sidst – jeg lugtede af sved, hvilket jeg ellers aldrig gør. Den koster 65 kroner, hvilket er mange penge at give for, at lugte af sved. Måske den bare ikke passer til mit sved. Køb den her.

Benecos, deo spray, med aloe vera: Den er vegansk, den er uden parfume, uden aluminium og du vel egentlig drikke den – for der er intet klamt eller farligt i. Jeg ville dog ikke anbefale dig det. Den dufter som en drøm, den er frisk at tage på (og testens eneste spray) og så holder den vand, om man så må sige. Ikke en favorit – men bestemt god. Jeg testede den i 4 dage – blandt andet i 30 grader og på en strand date. Jeg kan rigtig godt lide, at det er en spray – fordi den netop er så frisk. Men den holder ikke som Sard eller Sanex. Men du kan jo have den med dig og friske op, i løbet af dagen. Den er rigtig rar at tage på, efter barbering. Og så har den altså bare testens bedste duft. Den koster 69 kroner lige her.

Jeg tester videre – smid en kommentar hvis du har en deodorant, som du gerne vil have mine armhulers besyv på!

34 kommentarer

 • Line

  Hvad med rexona? Kan næsten altid findes på tilbud til 10kr og har været min favorit gennem mange år 👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Karina

  Rudolph ACAI Roll om deo 😊 bruger den selv, men ved ikke om det mest er pga. den lækre duft 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg har også prøvet sard og var også begejstret i starten, men blev hurtig vendt, jeg lugtede stadig, måske ikke af sved, men lidt mærkeligt. En dag prøvede jeg min datters nivea deo spray antiperspirant (jeg har også altid været en Roll-on pige) og den virker fandme (undskyld jeg bander) jeg dufter friskt hele dagen 🙏🏻 Den fåes i flere varianter – har prøvet dem alle. Og bonus, den koster 16kr i Matas. Den er måske ik så miljøvenlig, men mine armhuler lugter ikke af gnu mere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesophie

  Jeg er ligesom dig. Grå t-shits er et no-go og jeg sveder altid efrer en cykeltur (også selvom jeg har fået en elcykel) men sådan er det.
  Jeg har altid været til roll-on, men for et par år siden stiftede (tøhø) jeg bekendtskab med en deo-stift, som jeg faktisk blev ret glad for. Men den skulle købes gennem sådan et netværk. Du ved, ligesom Tupperware, bare med skønhedsprodukter. Og det gad jeg ikke. Så jagten gik ind på en ny, og jeg endte med at købe Matas Men deo-stick. Ja, til mænd! Den er parfumefri og den er billigere end dame-varianten og virkelig drøj i brug. Det er ikke den mest effektive deo, jeg nogensinde har prøvet, men den kommer ind på en 2. plads i effektivitet og holder altså snildt et døgn. Den kommer dog på en 1. plads, hvis jeg tager alle mine kriterier og lægger dem sammen – nemlig parfumefri, alu-fri, drøj i brug (som i at den vidst kører på 5. måned og ikke er tom endnu) og den koster under 100 kr. Og så er Matas Striber jo jævnligt på tilbud. Endnu mere win!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda Paaske

  Det ville være super skønt, hvis du kunne teste Australian Bodycares deoderant 🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Som nævnt på fake snap.. rexona maximum protection… den kommer i en æske. I dk til 99 kr over grænsen til 30 kr… på efter bad og så holder den i minimum et døgn. I kid you not….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine elling

  Hey du,
  Jeg vil elske hvis du vil give dit besyv på en deo jeg forhandler i min biks. Aloe ever shield. Vil elske din feedback. 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine elling

  Hey du,
  Jeg vil elske hvis du vil give dit besyv på en deo jeg forhandler i min biks. Aloe ever shield. Vil elske din feedback. 👍 Lad lig vide og jeg kan sende en din vej. God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Matas deospray – den er billig og holder godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Prøv Rexona! De har sådan en Roll-on deo som er en slags “creme” man smører på, men den holder fandens godt! Den fåes i sådan en papæske, I enten pink/grøn/blå version men de holder! Har brugt den i snart 3 år, går aldrig tilbage 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Rexona maximum protection. Det er den eneste der kan holde mine armhuler i skak. Den er lidt dyr, men den er hver en krone værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Min datter sværger til Rexonas Stress control deo stik… Jeg er selv lige startet med den i dag. Super billig, og super effektiv, siger hun 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vichy har en virkelig god roll on, som kan klare selv den mest ildelugtende teenager (vi har prøvet det herhjemme). Den er lidt hamper i prisen, men det er det værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise

  Jeg kan godt lide malin+goetz deodorant og Schmidts synes jeg også er rimelig god og holdbar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Har du prøvet persiplex som kan fås på apoteket eller i Matas? Smøres på om aftenen og virker i nogle dage. Meget effektiv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Mathilde! Jeg kunne rigtig godt tænke mig hvis du testede safety5 5days deo, kan købes i Matas. Overvejer den selv, men den er halv dyr, så ville være rart at vide om den kunne klare en hård træning først 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Jeg kan godt anbefale den. Den holder hvad den lover, og holder dig lugtfri i op til fem dage. Jeg plejer at bruge den ca hver 4. dag for at være på den sikre side. Men den hjælper kun på lugten, ikke på mængden af sved.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken...fra Norge :-)

  Hvad synes du om Nivea Pure &
  Sensitive, 0 % Alcohol, Perfume og Parabener.
  Er den lige god som jeg tror ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken...fra Norge :-)

  Ups….
  Jeg glemte at skrive, det er en roll on.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SaraSchonnemann

  Jeg synes du skulle prøve deoen “Aloe Ever-Shield” fra Forever uden aluminium – jeg sender dig meget gerne en deo helt gratis. (Vejl. udsalgspris: 74,-)

  http://myaloevera.dk/saraschonnemann/da/shop/category/hudpleje_1/product/aloe_ever_shield_tm Her er linket til den.
  Skriv endelig hvis jeg skal sende dig en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Nielsen

  Derma familie deo roll on.
  Den er fantastisk og kan holde mig lugtfri og tør hele dagen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sørensen

  Jeg switcher lidt mellem Zero% & Naturfarm RAV Antiperspirant Deo Roll-on (60 ml). Sidstnævnte synes jeg har en skøn duft, og den er også meget effektiv. OG uden aluminium, som er det jeg lægger størst vægt på 🌞

  Kh Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie C.

  Synes du skal prøve Matas deo i serien Matas Natur -den grønne af dem, den virker bare super, er selv sprunget fra SARD til den her. Den koster ca 50 kr mener jeg. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanette

  Jeg er så overrasket over din glæde over Sard. Købte den selv efter du begyndte at anbefale den og jeg syntes, at jeg lugter af sved, nærmest hver gang jeg bruger den. Men der er nok bare forskel på hvad der virker. Prøver Sanex i stedet. 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lina

   Jeg er helt enig..købte også den fra Sard efter de fine anmeldelser, men den virker desværre heller ikke for mig 🙁 Jeg har længe ledt efter en effektiv deodorant uden aluminiums salte, men har endnu ikke fundet en vinder.. jeg har meget sarte armhuler og kan ikke tåle mange af de almindelige antiperspiranter med aluminium – men følger spændt med her og håber på snart at finde den ideelle for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Prøv ‘5 days’ Antipersperant Roll-on. Den holder seriøst i 5 dage!
  Du kan stadig svede men i det mindste lugter man ikke. Den kan anbefales. Evt kan man jo så supplere med den fra Sard.
  Jeg så i dag at ‘5 days’ også har lavet en fodspray/krops spray. Har dog ikke prøvet den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise J

  Vild med schmidt’s både den med lavendel og den med lime. Virker rigtig godt og jeg sveder ogdå normalt meget 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Har du prøvet Vichy Deo Roll-On Stress Resist 72h? Den synes jeg er meget god – har dog ikke testet ift. træning. Du kan få den flere steder – jeg plejer at købe min på apoteket. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mettelouisej

  På apoteket anbefaler vi netop enten Sard’s deo, Vichy Anti-stress 72 timers deo – den med det røde låg. Eller Perspirex. Perspirex er i den heftige afdeling. Den holder i op til 5 dage, men jeg ikke ville påsmøre efter barbering – det svier! Men deo 2 gange om ugen? Bum. Ved dog ikke hvordan den er ift. Lugt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  MEGA FEDT! At du tester deo’er! Har selv problemer med at finde en god deo uden en masse dumme ting i da mine armehuler meget sarte og let får en allergisk reaktion.
  Selv synes jeg deo Roll-on fra Avene er god og stærk. Den dufter godt og jeg kan tåle den 👏🏻 Jeg synes også det er værd at nævne deo’en fra Derma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Er selv kæmpe fan af palmolive “delicate fresh” med oliven og te. Super effektiv, ofte på tilbud til 10kr og mild, men skøn duft. Jeg bruger sjældent parfume og har sågar oplevet at min mor kommenterede “min skønne deo-duft” – hvorefter hun selv har anskaffet sig den samme. Den slags troede jeg kun parfumer kunne prale af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicholine

  Ville gerne se dig teste bioterm!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har siden mine teenageår haft det mest syrede sved, man kan forestille sig i mine armhuler. For nyligt købte jeg deodoranten fra “nuud”, og det er første gang, jeg har oplevet, at jeg ikke lugter af sved om aftenen – jeg kan sågar nøjes med at smørre den på hver 3. dag. Den er uden parabener, aluminium og alt sådan noget halløj, og så har brandet bag den fokus på miljøet, så det er helt sikkert et ekstra plus for mig. Ville blot lige dele mit deo-fund, som jeg selv er ret excited over 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye modige boller på suppen