Hvorfor har jeg ikke en kæreste?

Nye modige boller på suppen

Jeg har skrevet om, at være modig før. Modig er ét af mine yndlingsord. Jeg er modig på mange områder – men også bange på mange andre. Det skal handle om kærlighed. Eller mødet med mænd, om ikke andet. Det er et tema som fylder meget i mit liv – jeg er single og jeg har ikke lyst til, at være single for altid.

Er du single, så synes jeg at du skal lytte til den her podcast

Men det er også noget, som fylder i mit liv lige nu, fordi jeg gerne vil lave noget om. Den måde, som jeg indgår i en relation med en mand. Dét vil jeg gerne kigge lidt på. Og lave lidt om. Og det kan man faktisk – du har faktisk en stor magt over, hvordan du vil være med andre mennesker. Mænd eller kvinder.

Og jeg har bestemt mig for noget. Jeg vil være modig – og hvordan er man så det? Jeg har for eksempel droppet alle spillene. Du kender dem, er jeg overbevidst om. Den her hører jeg tit, i min venindekreds: “Han svarede mig efter to timer, så nu venter jeg altså fire“. Jeg elsker mine veninder og jeg har også sagt dén sætning før. Men det er længe siden og jeg gider ikke at spille spil, længere. På den måde vil jeg nemlig være modig. Jeg vil blotte mig og jeg vil satse og jeg vil turde. En del af spillene kan også være, at man er lidt kostbar, gerne vil virke som om, at man har helt vildt travlt, måske tør man ikke at være helt så sårbar, som man i virkeligheden er, når man er sammen med den person. Og jeg blotter mig heller ikke fuldstændig, i nye relationer – sådan skal det ikke forstås. Men jeg viser hvem jeg er, jeg klæder mig som jeg vil, jeg siger de ting, som jeg har på sinde og jeg giver udtryk for, hvis jeg er interesseret i en mand – og gerne vil se ham igen. Hvad er det værste der kan ske? Du får måske et nej. Pyt. Så kunne han bare ikke se fidusen ved dig, det er der garanteret en anden som kan. Inviter ham ud, selvom du måske også spurgte sidste gang. Skriv som den første – vær umiddelbar og sig at han er dejlig, hvis du synes, at han er dejlig. Er du nogensinde blevet sur på nogen som sagde, at du var dejlig? Måske syntes du det ikke tilbage, men pyt. Det er rart at få at vide.

Jeg datede engang en mand, som ikke kunne lide at jeg sagde “sgu“. Så lod jeg være. Det gjorde mig ked af det, fordi at jeg følte mig forkert, hver gang at jeg slugte et sgu. Dét skal ikke ske igen. Kan han ikke lide mine sgu’er, så kan han sgu blive fri. Det blev han i øvrigt også.

Kast dig ud i det. Jeg prøver og jeg tænker samtidig: “Hvis han ikke kan se hvilket dejligt menneske jeg er, så er der en anden som kan“. Det hjælper mig, selvom det måske ser skørt ud, her på skrift.

Det ser så nemt ud, på skrift. Det er så svært at efterleve. Jeg tror bare at jeg er nået dertil, hvor jeg ikke vil bruge så meget tankevirksomhed på, om han kan lide mig eller ej. Det skal han nok vise, hvis han kan. Det viser mine erfaringer mig. Og jeg vil ikke længere spille halvhjertet – hvis jeg finder en mand sød og dejlig, så vil jeg vise ham det. Det kan godt være, at han ikke er interesseret i mig, men så har jeg prøvet. Og jeg har lært, af bitter og dyr (i rødvin) og brutal erfaring, at du altid rejser dig efter et knust hjerte. Alting har en ende. Også sorg.

Jeg har lagt alle spil og regler på hylden. Jeg kaster mig ud i livet igen, forsøger at glemme gamle hjertesorger og mænd fra min fortid. Jeg ved at jeg kan elske igen – som var jeg aldrig blevet såret.

11 kommentarer

 • Mathilde

  Hvor er det fantastisk at læse – jeg har selv lige efterlevet dit mod. Jeg har skrevet til en mand at jeg er vild med ham. Nu ser vi hvad der så skal ske. Jeg føler magt over mit eget liv når jeg gør sådan noget. Hvor er det en fed følelse. Tak for god tekst endnu en gang! (Stærk kvindearm emoji)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Det her indlæg kommer som sendt fra himlen, Matilde 😉 Jeg har fået kontakt til en mand, jeg har set nogle gange og gerne vil se mere til, men kontakten varierer lidt – og hvor jeg normalt ville vente til han skrev, valgte jeg at skrive til ham og lod ham vide, at jeg gerne ville se mere til og af ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amelia

  Jeg er lige blevet dumpet. Sådan “jeg vil dig ikke mere, overhovedet”, af min nu eksbedsteveninde i 2 års tid. Det kom fra en fuldstændig skyfri himmel, og jeg var i chok. Er stadig. Fuldstændig målløs.

  Jeg har meget dårlig erfaringer med venskaber og veninder. Endelig, virkelig ENDELIG, havde jeg fundet min veninde, som virkelig mindede om mig. Vi åbnede os begge op som aldrig før, og jeg har udviklet mig i takt med vores venskab. Nu er det ovre, og jeg sidder mutters alene. Jeg kan nu sige, at jeg kan nikke genkendende til de mange blogindlæg du har skrevet om det emne, bare i venindeversion. Og de har hjulpet! Tak <3 Jeg vil hverken miste håbet eller troen på mig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det bedste jeg nogen sinde har gjort for mig selv i den henseende var også at droppe spillereglerne, være umiddelbar og ikke mindst droppe ideen om at skulle lægge mig hjerte i en andens hænder. I stedet adopterede jeg tanken om at jeg ville invitere en anden ind i mit hjerte, hvor han forhåbentlig med tiden kunne blive en fast beboer. Det var simpelthen for skrøbeligt at lægge både hjerte og ansvar i en andens hænder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  det er præcis sådan jeg er – altså modig. ikke så meget pis og jeg gider ikke spil.
  nu har jeg været modig i 7 år. og jo jo, der kommer nok en der er rigtig for mig. en dag. men indtil nu har det ikke været andet end skuffelser og en masse afvisninger.

  jeg håber det kommer til at lykkes for mig! men for mig er det efterhånden for svært at tænke “nå, det er ham der går glip af noget”, for SÅ mange afvisninger og at blive droppet så mange gange, det sætter sig altså i en. så jeg er stoppet med at prøve. i hvert fald for nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  SÅ dejligt blog-indlæg! For JA – det er dét der skal til. Drop de spil. Jo, spil da en smule kostbar – de skal jo ikke have det hele liiige med det samme 😉 men man sparer sig selv for såååå meget tid på de forkerte. Jeg droppede spillet – og pludselig stod han der.. nok fordi jeg ikke gik og spildte min dyrebare tid med tankerne som: “han skriver imorgen… det gør han…….”. Hop ud i det ♥️ han kommer når du mindst venter det – og vil være lykkelig for at ingen andre nåede at nappe dig. Jeg taler af erfaring! ♥️ Al mulig held og lykke på kærlighedens vej – den er altså den bedste i hele verden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Jeg havde et kæmpe skjold oppe, da jeg mødte min mand og tilmed en holdning om, at faste mænd gad jeg ikke.
  Men han var modig og i det øjeblik han sagde, “jeg tror ikke, du vil mig” , så vidste jeg, hvor meget jeg gerne ville ham. Nu sidder vi ti år senere med bobler i glassene og to legende unger omkring os efter en lang dag i solen stranden og fælles middagslur. Den virkelighed havde jeg aldrig forestillet mig, men så længe ungerne nyder livet, så gør jeg også dobbelt op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Da jeg mødte min kæreste havde jeg nok datet 30 mænd på et år. Jeg spillede ikke kostbar med vilje, men var nok bare ikke modig og derfor lidt tilbageholdende. Dét var han ikke. På 3. date sagde han: “Du skal vide at jeg tænker meget på dig. Min familie kommer på besøg fra Jylland om en måned og hvis vi stadig ses til den tid, vil jeg gerne præsentere dig for dem.” Jeg tænkte han var weird men faktisk var han bare ærlig og blottet. I sidste ende var det dét der vandt mig. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det skønt at læse, du har mod på at være modig. Det er virkelig ikke noget man bare gør. Jeg håber det bliver en succes ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sørensen

  DÉT vil jeg også prøve! Tak for et fedt indlæg 👍👌🤞😍😘

  Kh Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er så enig! Gør hvad der føles rigtigt nu og her. Da min kæreste og jeg lige havde lært hinanden at kende, sagde jeg, i følge mine egne regler, meget hurtigt til ham, at jeg elsker ham. For det gør jeg. Så måtte det briste eller bære. Heldigvis elsker han også mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor har jeg ikke en kæreste?