Øl uden tømmermænd

Sådan en kæreste vil jeg være

Evigheds single. Et ord som jeg lærte af Miriam, som jeg deler status med. Hende hænger jeg i øvrigt ret meget ud med, for tiden. Hun taler fanden et øre af, hun drikker som et hul i jorden, hun hader at jeg ikke kan sætte komma,,,, men jeg er vild med hende. Vi overvejer en roadtrip i USA, ville du gide at følge med i sådan én?

Indlægget her skal ikke handle om Miriam, selvom at hun er skøn. Det skal handle om hvordan jeg har tænkt mig, at gribe kærestelivet an. Om der er en mand i mit liv? Måske. Jeg har i hvert fald tænkt en del over, hvordan jeg vil være kæreste med nogen. Hvilken “slags” jeg vil være. Jeg har ikke haft en kæreste i snart fire år. Jovist, jeg datede seriøst i starten af året, men da luften gik af ballonen, mistede jeg i den grad gejsten. Jeg var ikke god til det der, med at have en kæreste. Måske have jeg glemt reglerne? Er der regler? Hvis der er, vil du så lige skrive dem i kommentarfeltet? At man ikke må kysse på andre og stjæle fra sin kæreste, dem husker jeg. Men er der andre regler? Jeg vil så nødigt overse noget.

Men. Hvilken slags kæreste vil jeg være? Jeg vil gerne være lidt forberedt. På den måde ment, at jeg har tænkt over det. Jeg har lavet en liste:

 • ingen drama. Jeg gider ikke at være jaloux (tror jeg i øvrigt ikke at jeg er mere, jeg “led” vældig meget af det da jeg var yngre. Nu hviler jeg ret meget i mig selv.), jeg gider ikke at diskutere midt på dansegulvet (been there og det er noget så ucharmerende og direkte dumt..), jeg gider ikke at svine min kæreste til, til mine veninder (jeg har aldrig forstået det!), jeg gider ikke at skændes (særlig meget). Jeg har aldrig rigtig været oppe og skændes med en kæreste. Jeg kastede engang en appelsin efter en ekskæreste, den ramte direkte ned i en kop, det var ret flot og så grinede vi af dét og så var dét ligesom overstået.
 • ingen spil. Nu svarer han mig tre timer senere, så svarer jeg først om fire timer. GLEM DET! Jeg er for gammel. Hvis jeg er glad for en mand, så lader jeg ham det vide. Han skal mærke det. Hvis han ikke er “på” fra starten, så kommer han aldrig til at være det. Det ved jeg af erfaring (læs: tonsvis af empiri indsamling).
 • frihed. Jeg har mit liv og det vil jeg fortsætte, med at have. Jeg har mine piger, min karriere og min træning. Det vil jeg gerne have for mig selv. Jeg vil være en kæreste som har mit eget liv og som respekterer, at min kæreste også har sit liv. Det skal selvfølgelig også deles, men jeg vil have visse ting for mig selv. Jeg har ikke behov eller et ønske om, at jeg skal træne med min kæreste. Det har jeg med mine veninder. Og han må gerne leve sit liv. Og have ting i sit liv, som jeg ikke er en del af.
 • ingen usagte forventninger. Jeg har veninder som brokker sig, når deres kærester ikke har støvsuget. “Der trænger jo“, kan de sige. Jeg kan godt huske at jeg blev voldsomt irriteret, når min ekskæreste ikke havde støvsuget når jeg nu tænkte, at der trængte. Men han havde jo ikke set det. Jeg gider ikke at gå rundt og forvente alt muligt. Jeg vil sige det højt, hvis jeg har et ønske. Og endnu vigtigere: jeg vil støvsuge hvis det er mit eget behov. Og ikke forvente noget som helst, hvis jeg ikke har sagt det højt.
 • Spise morgenmad på sengen. Og droppe træningen, hvis jeg har lyst. Sidst jeg havde en kæreste, trænede jeg næsten alle weekender. Jeg stod op før ham, trænede og kom hjem når han var stået op. Vi gik glip af mange morgner sammen. Med brunch, nattøj og hyggesnak og dybe snakke. Dét vil jeg prioritere i mit næste forhold. Fuck træning lørdag og søndag morgen, hellere kærlighed og nærvær.
 • Investere tid i hans venner. Lære hans familie at kende. Vægte dem lige så højt, som jeg vægter min egen.
 • Dele mit inderste. Det har jeg ikke gjort i mange år. Jeg savner det. Det håber jeg at jeg kan, i mit næste kærlighedseventyr.
 • Rejse. Hånd i hånd. Inden vi skal have børn. Ja, i flertal. Jeg vil gerne til Cuba, Hawaii og Vietnam (igen) inden jeg slår mig ned.

Hvilken kæreste vil du gerne være? Eller ikke være? Del i kommentarfeltet!

14 kommentarer

 • Janni

  Hej Matilde! Jeg synes det er fedt, at du er bevidst om hvordan du gerne ønsker at være som kæreste i et parforhold. Jeg synes dog lige det er vigtigt lige at gøre sig nogle overvejelser i forhold til punkter om hans venner og familie. Hvad nu hvis, at du ikke bryder dig om enten hans venner eller familie? Vil det være en eventuel deal-breaker eller? Hvor vigtigt er det for dig, at du får en solid relation til dem. God torsdag til dig 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Min kæreste og jeg kører på femte år, og jeg har virkelig fundet ud af, hvor vigtig friheden er! Jeg er først og fremmest Laura, og dernæst kæreste eller veninde eller datter eller… Dernæst griner vi meget – det elsker jeg. Selvironi er vejen væk fra skænderier!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Mathilde.
  Nu må du ikke tage det som en upassende kommentar men…

  Dig og Miriam burde tage til Cuba sammen. Seriøst der er virkelig mange FLOTTE mænd og det hele er så afslappet og man kan bare have det sjovt og knalde løs uden at nogen nogensinde kommer til at vide det! 🙂 Udover jer 2 selvfølgelig! Og jeg skal hilse at sige at cubanere generelt har ret så godt styr på hvad de laver i sengen! Og er meget mere passionerede og intense end (de fleste) danske mænd!! God weekend !!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Hahaha fantastisk kommentar 😂👍🏻
   Bonus info, jeg var på Cuba for 5 år siden og selvom jeg var single var der ingen action! Men masser af tilbud, et frieri på åben gade og mange komplimenter. Selvtilliden var i top da jeg rejste hjem 😉🤪🎉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

   Jeg synes godt nok, at mændene på Cuba kunne være ret så creepy, og mine veninder blev forfulgt af nogle onanerende cubanske mænd….
   Men måske vi bare er kommet de forkerte steder 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hahaha well.. okay oplevede faktisk også en mand der onanerede! Men udover det så er de gode til det de laver!! Og til at danse og drikke 🤷🏼‍♀️ Sååå what else du you need??? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Kære Mathilde,

  Det er nogle sindssygt gode holdninger til forhold. Jeg tror, at det er opskriften på det perfekte forhold. Men det er også en opskrift, der er nem at remse op, når man ikke er forelsket. Så er alt enkelt og dejligt på afstand. Det er sværere, når forelskelsen indtræffer. Så glemmer man alle de fine ideer. Jeg håber virkelig ikke at jeg lyder som en irriterende bedrevidende wanna-be-ekspert. Jeg havde bare nogenlunde de samme ideer inden jeg blev forelsket og sårbar. Så jeg blir til tider jalous, fordi jeg elsker min kæreste. Jeg erkender også, at om man vil det eller ej, så er der altid lidt på spil, og det handler ikke om, at man ikke skal svare. Men måske skal man ikke altid være tilgængelig, for så blir det hele for let og utroligt kedeligt.

  Min pointe er vidst bare, ja nu kommer den, at det er nok de helt rigtige ideer og regler, kærligheden er desværre bare ligeglad…

  Dagens dårligeste peptalk tror jeg hermed er ovre. Jeg håber, at det gir mening. 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Det er virkelig nogle gode holdninger Matilde! Meget inspirerende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Rigtig gode ‘regler’. Bare vær OBS på ikke at banke dig selv i hovedet, når du bryder dem. For det kommer man til, når følelserne sidder uden på tøjet og der er noget på spil, eller det gør jeg i hvert fald en gang i mellem 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det er nemmere sagt end gjort. Men drop regleene og bare vær dig selv. Vær åben. Lyttende. Og det her er kontroversielt, men det er det bedste råd jeg nogensinde har fået ang. Looooove: Du må bestemme alle andre steder. Men i parforholdet skal du lade din partner træffe beslutningerne. Du må bruge kvindelist til at få ham til at beslutte det du vil (uden han opdager det), men du må ikke bestemme. Så klipper du nemlig nosserne af ham og få år senere vil du af med ham, fordi han er en vatpik (du selv har skabt).
  Alternativt begynd at gå til tango, så du kan lære at du ikke skal føre.
  I den bedste mening.
  Go for it:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Mathilde! Jeg synes virkelig det er nogle gode punkter og jeg deler virkelig din holdning – særligt den med jalousi, puha det led jeg også engang af, men har heldigvis fået bugt med det. En anden ting jeg vægter højt er spontanitet og gribe muligheder! Sidst jeg havde en kæreste trænede vi ofte sammen, men en enkelt gang da vi holdte på parkeringspladsen, der følte jeg slet ikke for træningen fordi jeg var presset af andre ting. Så endte vi med at tage på Louisiana kunstmuseum og spise mad der. Det var virkelig rart, at selvom vi havde aftalt at træne, så ændrede vi spontant planer og lavede noget andet hyggeligt sammen 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jørgen

  Hvad vil jeg ikke tage med mig, fra tidligere forhold, som ikke virkede?

  Hvad vil du tage med dig, som virkede i tidligere forhold, som du gerne vil mere af

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det med usagte forventninger betyder så meget! Jeg har selv en regel om at hvis jeg ikke først jeg har sagt noget er et problem: så må jeg heller ikke være sur. Og hvis jeg så går og er sur, men ikke siger noget, så må det være mit eget problem. Det fungere ret godt for kommunikationen generelt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg tænker meget på hvad mit behov er versus hans. JEG har et behov for at puderne står rigtigt i sofaen, det har han ikke, og jeg kan ALDRIG kræve at det skal være hans behov. Derfor retter jeg selv puderne i sofaen til hver aften, så de står korrekt når vi vågner😉 Det er et af flere “unødvendige” behov jeg har, som jeg ikke mener min kæreste skal stå på skud for. Lidt ligesom du selv nævner ift. støvsugning. Vi ser bare rod og støv hurtigere end mænd (ikke alle mænd – I know)
  Må den rette MAND snart finde din vej❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øl uden tømmermænd