GUIDE: HOW TO EAT ALONE

6 dates jeg gerne vil på

Jeg var i Tyskland, i weekenden. Alene. Indlæg om dét, på søndag. Jeg havde mange timer, helt alene. Derfor tænkte jeg, på alle mulige (og umulige) ting. Én af dem var, hvilke dates jeg godt kunne tænke mig, at komme på. Altså dates fra episke film. Episke film, i min optik. Du er måske uenig. Her er min liste, som opstod, da der ikke rigtig var wifi på min telefon, dybt inde i den tyske skov:

Kærlighed ved første hik (1999, jeg var 11 år gammel, da den udkom). Jeg ejede filmen på VHS (klik her, hvis du ikke ved/ikke kan huske, hvad det er). Inde i låget, havde jeg sat en post-it. Hver gang jeg så filmen, satte jeg en streg. Jeg kan huske, at jeg talte 42 streger. Jeg kunne alle replikkerne. Måske stadig, egentlig. “Undskyld er det skjult kamera, eller sagde du lige “hej piger”?”. Episk film, i mine øjne. Daten, som jeg gerne vil på er den, hvor de sejler i en robåd. Det ser så hyggeligt ud, romantisk og jeg forestiller mig at ligge på langs, mens min udkårne langsomt, sejler/roer os ud, i det blå. Minus: at jeg skal tisse mindst én gang i timen, hvilket bliver en kort tur. Eller en akavet tur, hvis jeg skal tisse udover rælingen. 

Pretty Woman (1990, jeg var altså 2-3 år gammel). Den film ejede jeg også, også en god VHS’er. Og jeg så den, heftigt. Jeg var vist forelsket i Richard Gere, i en periode. Før Leo D. kom ind fra højre, men mere om ham lidt længere nede. Daten, som jeg gerne vil med på (tak!), er den, hvor Richard lige invitere et smut i Operaen. Og har lånt en vold dyr halskæde, som Julia lige kan have på. Sammen med vold flot, rød kjole. Scenen hvor Julia græder, fordi hun bliver berørt af musikken, er så fin. Den måde, som Richard kigger på hende, på. Det kunne jeg egentlig godt, tænke mig.

Titanic (1997, jeg var 10 år gammel). Jeg kendte ikke til kærlighed, før jeg så Titanic. Jeg faldt pladask for Leonardo – og betagelsen varede 3-4 år. Jeg havde en plakat af ham, på min dør. Hver aften i (alt for) lang tid, kyssede jeg ham godnat. Christ. Min lillebror drillede mig, med det. Hvilket jeg ikke betænker ham i, den dag i dag. Daten jeg vil på, er den, hvor Leo tegner Kate. Mest fordi sætningen: “Draw me like one of your french girls“, er legendarisk. Og den har jeg faktisk, engang scoret på. Ja, sand historie. Muligvis blandet med alkohol og kombineret med tungekys, men den gik hjem. Du kan jo teste den, ved lejlighed. Han fik i øvrigt, aldrig tegnet mig.

Bridget Jones Dagbog (2001, jeg var lige blevet teenager). Ingen liste som denne, uden Bridget. Daten, som jeg gerne vil på er den, hvor Mr. Darcy (som jeg også havde, et heftigt crush på) spontant kommer forbi – og hjælper Bridget med at lave, en usandsynlig dårlig middag. Han er så sød og vigtigst af alt: han dømmer ikke hendes manglende evner, i et køkken. Hvilket også ville være, til min fordel. Og så vil han møde hendes venner. Dét er så sødt. Og afslappet. Den “date” vil jeg gerne på!

The Notebook (2004, jeg var 17 år gammel). Hvad havde du regnet med? Selvfølgelig skal denne film, være med. Den er jo FILMEN, når det kommer til romantik. Jeg har grædt til den, et utal af gange. Jeg er ikke færdig med, at græde til den. Jeg elsker alting ved den. Jeg ser den flere gange om året, og jeg græder de samme steder, hver eneste gang. Daten, som jeg gerne vil på (gerne med Ryan, egentlig), er dem alle sammen! Den hvor han hænger i ballongyngen, den hvor de ligger på gaden, den hvor de spiser is, den hvor de bader, den hvor de cykler, den hvor han lære hende, at køre bil, den hvor de er sammen, for første gang, i det som bliver deres hus, den hvor de sejler, det regner og de finder hinanden igen. FUCK. Jeg vil være med i filmen, faktisk. Én af mine yndlingsfilm. På en liste, som ellers indeholder Ringenes Herre, Kill Bill, Hobitten, The Godfather (mest 2’eren) og Inglorious bastards. Der må gerne være lidt romantik. Bare en smule.

Mig før Dig (2016, jeg var…28 år). Jeg voldgræd til bogen. Jeg hulkede mig igennem den. 2’eren, ramte mig også. Dog ikke på samme måde. Det er farligt, at læse en god bog, for så at se filmen. Det lever aldrig rigtig op til, hvad man har forestillet sig. Men filmen er nu god. Og jeg elsker Emilia. Daten, som jeg gerne vil på er den, hvor de er til bryllup. Hvor de danser. Eller, hvor hun sidder på hans skød, og han kører stolen rundt, et par omgange. Det er mest stemningen, som jeg godt kunne tænke mig, at prøve. Der findes ingen andre, end de to i det rum. Det må være den perfekte date, ligegyldig om man er i Rødovre Centrum, for at bowle eller om man, er på en hvid sandstrand, på Maldiverne. Jeg ved godt, hvad jeg helst vil og det er ikke bowling, kan jeg afsløre. Men der er også noget ved en date, som foregår på en brun bodega, en tirsdag, med en håndfuld bajere. Dét kan altså også noget. En totalt afslappet date. Sådan en havde jeg, for kort tid siden. Den kan du læse mere om her. Eller, du kan i hvert fald få et hint.

Hvilken date kunne du godt tænke dig, at komme med på?

8 kommentarer

 • Winnie Strand

  Gode dates! 😍

  Jeg kan anbefale filmen ‘the Vow’
  Pigen mister hukommelsen pga. Et trafikuheld, hun kan ikke huske sin mand og han gør alt i sin magt for at få hende til huske ham igen. 😍😍😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Jeg er helt klart med på Pretty Woman og Titanic, men i særdeleshed også The Notebook og Mig før Dig – og jeg har også tudet mange gange til The Notebook. Mig før Dig læste jeg først, dernæst Mig efter Dig og så så jeg Mig før Dig som film. F*ck, jeg tudede – som i virkelig tudede, men det er en dejlig film 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha Guldborg

  Virkelig virkelig gode øjeblikke du har valgt ! Total spot on!😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg elsker a Walk to remember, Historien bag er så fantastisk men også sørgelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Jeg er helt vild med The Choice! Især daten hvor hunden kommer med en seddel sat fast til halsbåndet er så fin!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janus

  Prøv at se the story of us. En af mine yndlings kærlighedsfilm. Notebook er nr. 1.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har jo allerede valgt alle de episke dates. Den liste kan bare ikke blive bedre. The Notebook…åhh…den er bare så god 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Jeg er ikke sådan vildt stor fan af Mamma Mia filmene – men da jeg så 2’eren for en uges tid siden, sad jeg pludselig og ønskede det var mig der sad i båden med Sam. Det (dog meget korte) forhold de portrætterer er så fint og smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUIDE: HOW TO EAT ALONE