Ord som skal uddø

Berejst, pludselig

For få år siden, kunne jeg ikke krydse mange lande af. Jeg havde ikke rejst nævneværdigt – der var så meget, som jeg ikke havde set. Det er anderledes nu.

De seneste par år har jeg været i Thailand, Sydney, San Diego, Los Angeles, Bangkok, Singapore og seneste San Francisco og Island. Da jeg var yngre rejste jeg rundt i Vietnam, jeg har været mange steder i Europa og jeg har lige nu 3 rejser planlagt inden udgangen af dette år. Jeg vil rejse – for rejse er, i min verden, at leve. Og jeg har muligheden for, at rejse meget. Fordi jeg er selvstændig, fordi jeg ingen mand eller børn har. Det er NU. Det er nu, at tiden er. Og jeg vil se det hele. På min bucket-list er Hawaii, Cuba, Bali og Sumatra (hvor min mormor kom fra).

Jeg elsker at opleve nye kulture, møde og se andre mennesker, smage nyt mad, prøve nye ting, få vendt op og ned på min rytme og mine rutiner. Det er sundt, for mig. Fordi jeg er et kontrolleret menneske, som lever godt i et skema og med en fyldt kalender. Og fordi det er godt at se, hvordan andre mennesker i andre lande, lever deres liv. F.eks. i San Francisco, hvor jeg så mange hjemløse, som havde det så dårligt. Jeg fik ondt i maven og samtidig fik jeg en opvågning. Jeg har længe brokket mig over, at min lejlighed er lidt for lille. Det skal jeg holde min kæft med. Jeg har en lejlighed. Stop. Dig. Selv. Dét fik jeg, blandt andet, øjnene op for, på min rejse til SF.

San Francisco er fantastisk og jeg skal tilbage, en dag. Byen er smuk, på sin egen måde. Der er kupereret som en bjergetape, der er mange mennesker og biler overalt. Men den er voldsomt charmerende. Og vandet er så smukt. Og broen. Og Alcatraz. Som er et must, trods de mange andre turister. Bestil i god tid, længe før du rejser – det er bestemt turen værd. Kør med sporvogn, men enten tidligt om morgenen eller sent om aftenen, ellers er der timelang kø. Spis på en ægte diner, spis blueberry pancakes, french toast og drik kaffe i store krus. Se en Giants kamp og prøv at få pladser, så højt oppe som muligt – så kan du se udover vandet. Og drikke gin & tonics. Shopping er godt alle de steder, jeg har været i USA. Sportsmærker er billige, make up og produkter er billige. Tag en Love tour, hvor du kører rundt i et gammel folkerugbrød og ser byen på en hel anden måde, end hvis du kører i bus, bil eller går. Se Painted Ladies, hvis du er så gammel at du kan huske “Hænderne Fulde“. Sid på en café, drik kaffe og kig på mennesker. Undgå downtown, der er der rigtig mange hjemløse og mange turister.

Jeg er slet ikke færdig med USA. Jeg vil gerne afsted imorgen, hvis jeg kan bestemme. Landet uden jantelov, hvor der er højt til loftet og hvor der på en eller anden måde, er plads til alle.

1 kommentar

  • At rejse er virkelig også at leve for mig. I 2016 fik jeg mit store rejse år, men har ikke været meget afsted siden. Tak for et spark bag i til at få prioriteret det igen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ord som skal uddø