Min kæreste? Han er på arbejde.

Du ved at i er bedste veninder når..

Veninder. Jeg har så mange, at jeg ikke kan tælle dem, på to hænder. Sådan har det langt fra, altid været. Da jeg blev single besluttede jeg mig for, at jeg ville have mange veninder. Det var svært, det var grænseoverskridende, det var hårdt. Men jeg sprang ud i det. Datede veninder, som jeg dater mænd. Tog initiativ og inviterede piger ud, nogle dates endte i venskab, andre i bekendtskaber. Jeg har mange mærkelige vaner, med mine veninder. Derfor dette indlæg. For du ved at I er veninder, når:

 • i har faste pladser. Både i sofaen, om bordet, i bilen, i sengen.
 • taler sammen meget af dagen, enten ved at tagge hinanden i gif’s på instagram, på messenger, på sms, snapchat etc. Lange samtaler kun ved brug af gif’s og memes, som kun i forstår, foregår hver eneste dag.
 • i ikke holder regnskab. De tætteste veninder jeg har er de, som ikke holder regnskab. Jeg giver den ene gang, hun den næste, måske giver den ene lidt mere end den anden, pyt med det. Det kan jeg bedst lide. Det er rigtig venskab, for mig.
 • sender korte beskeder, som kun i forstår. F.eks. kan jeg sende “men nej nej” og så ved min veninde, hvad jeg mener. Det bliver nemlig sagt i et bestemt toneleje og stammer fra en bestemt situation. “Idi” kan også bruges og er, selvfølgelig, forkortelsen for “idiot“.
 • du synes at det er mærkeligt, at skulle sove alene. Fordi du helst, sover sammen med hende. Du til venstre, hun til højre. Selvfølgelig. Jeg har veninder hvor jeg sover inderst og så har jeg veninder, hvor jeg sover yderst. Jeg kan ikke forklare hvorfor. Men det er altid sådan.
 • i begge kender hinandens toiletvaner og hvis der er gener, i dét område. Og døren lukkes sjældent, når i er sammen. Det er kostbare minutter, som går tabt!
 • din familie altid spørger, hvordan din veninde har det. Som var hun en kæreste. Måske hun endda kommer med til familiearrangementerne.
 • du lige har haft mandebesøg, døren når akkurat at smække i opgangen, før du ringer til din veninde og fortæller hvordan det gik, hvordan han er, hvor meget du grinede (eller ikke) og om du vil se ham igen.
 • i har samme musiksmag. Filmsmag. Har de samme favorit restauranter og take aways.
 • i kender hinandens typer. Så i kan gå på gaden og sige “ej se ham/hende, han/hun er lige noget for dig!“. Og have ret.
 • i ved, hvad der gør den anden glad. Og vil gå igennem ild og vand for, at skaffe hende de skide mælkesnitter klokken 2 om natten, når hun er blevet droppet og græder.
 • i tager en lur sammen.
 • i er nøgne overfor hinanden, uden at lægge mærke til det. Det er så naturligt, som var du alene hjemme.

Altså. Man kan jo sagtens være rigtig gode veninder, uden at gøre de ting, som er listet ovenfor. Men mon ikke, at I gør mindst én af tingene?
Del gerne flere i kommentarfeltet! Og husk i øvrigt min venindegruppe på facebook: “Find en veninde #dueraldrigalene“, hvor du kan finde en veninde og hvor du kan se, at der er mange (faktisk over 13.000), som mangler en veninde. Og det er der ingen skam i, at sige højt. Jeg har selv været der – og dét kan ændre sig. Det lover jeg.

2 kommentarer

 • Ditte E

  Og lige pludselig følte man, at man ingen veninder havde 😉 For nej, jeg har ikke delt seng med mine veninder siden gymnasietiden, og jeg foretrækker også at have mit på det rene, hvad angår det økonomiske 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jae fik faktisk lidt samme følelse… jeg synes jeg har en del veninder men efterhånden når alle har små børn inklusive mig så ses vi jo ikke særligt ofte sover ihvertfald aldrig sammen… jeg er selv blevet alene og har 2 børn og synes nu hverken der er tid eller det er nemt at få nye venner folk har ligesom nok i deres parvenskabskreds. Andre der har det som jeg?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min kæreste? Han er på arbejde.