Der er ingen bind der binder mig

Ord som skal uddø

Ironi kan forekomme. Det er et indlæg, som er lidt for sjov. Med ting, som du skal stoppe med at sige. Særligt hvis du, som jeg, er over 30 år. Og selvfølgelig må du sige, lige hvad du vil. Gør lige som du vil – der er ikke et ideal, at leve op til. Det er bare for sjov – og bestemt også en liste til mig selv, for jeg bruger en del af nedenstående.

Ideen til indlægget kom, fordi min veninde insisterer på at sige: “Er du sunshine“. Og jeg driller hende med det, hver eneste gang. Derfor bad jeg, endnu engang, om jeres hjælp til, hvad der ellers skal dø. Ord, sætninger og slangs. Her er listen – tilføj endelig flere i kommentarfeltet!

 • Opperen. Bruges: “ej hvor er du/den/det opperen“. Fra ordet “optur“.
 • Fråderen. Bruges om noget du gerne vil spise/have/lave: “De laver vold-fråderen burgere“. Stop i øvrigt også med ordet “vold” foran ting.
 • Er du vimmersvej!“. Lidt som at sige “er du sindssyg!“. Denne er vel en reference til Bamses Venner og sangen “Vimmersvej“? Bare dét.. Stop.
 • Holy Moly!
 • Cut Elly/Cut it out. Cut it out kan i øvrigt understøttes med en hånd, som laver saksebevægelser. Det skal også dø.
 • Coolio. Bruges ligesom “nice“, som i øvrigt også skal dø, hvis du er over 30 år. Coolie er stadiet over. Sig cool eller lad være.
 • Tivertifald. Var det ikke noget som Bamse sagde? Altså Bamse fra Bamses Billedebog? Jeg ved ikke med dig, men det gør ikke noget godt for mig.
 • Mobilos. “Jeg tager lige min mobilos“. Noget jeg selv siger, relativt tit. Og det skal jeg vel egentlig også stoppe med.
 • Swag. Når noget er fedt. “Ej hvor swaaag“. Nej. Særligt ikke, når du er over 30.
 • Ej for Fanø. Den har jeg faktisk ikke hørt. Jeg kan altså godt lide den, men den er stadig på listen. For den minder om “Er du sunshine” og “Holy Guacamole“. Som også skal dø.
 • OMG. Den lader jeg bare stå.
 • YOLO. Den er bare brugt nu, ikke?
 • Noieren. Når noget giver dig paranoia, så får du “noieren” på. Jeg bruger det HVER eneste dag, for det kom ligesom frem, da jeg var helt ung. Og det har siddet fast. Ligesom nederen, som også er at finde, på listen. Og fråderen. Og opperen. Jeg forstår egentlig godt, at mine forældre blev trætte af, at høre på mig, i mine teenageår. Jeg talte jo kun i slangs.
 • Ready Eddy. I stil med “Cut Elly“. Den bruger jeg ofte selv: “er du ready eddy?“. Den er sgu meget skæg. Jeg beholder den sgu!
 • Seriølle (= seriøst).Dén kendte jeg ikke, men jeg kan godt fornemme, at den er træls. Bruger du i øvrigt ordet træls? Jeg har erstattet nederen med træls. Men nu siger jeg træls hele tiden. Gør du også? Jeg er ikke engang fra Jylland. Må man så bruge det?
 • Øfferen. Ligesom når noget er nederen, kan noget også være øfferen. Dén lyder virkelig dum. Men jeg kender ingen som bruger den, gør du? Måske du selv gør?

Har du flere som skal begraves? Og hvad siger du, som dine veninder og venner driller dig med?

23 kommentarer

 • Trine

  Jeg har fået en vane med at sige: det er genialt! Og det skal jeg stoppe med… minder for meget om Piverts: det er grande!
  🤣

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Folk, der siger “sådan dér” heeeele tiden. Fx: “Så var vi sådan dér til fest, og så sagde han sådan dér, at …” Det er fuldstændig uudholdeligt at høre på! :-O

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg prøver at lade være med at sige herre. Altså ligesom hvis noget er herre irriterende eller herre nederen!! Som du jo også har med. Eller at noget er skod. Det synes jeg ligesom også at jeg er blevet for gammelt til at sige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg prøver at eliminere to fra mit eget sprog:

  Hvis jeg har afsluttet noget siger jeg Bum! eller Dut! Og det er seriøst det dummeste i verden, men jeg kan ikke stoppe.

  Og så siger jeg -agtigt ved alt, og det er så upræcist. “Skal vi ikke spise noget suppe-agtigt”. Sig nu bare suppe.

  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Har lige haft på besøg en en VVS’er som sagde guddi. “Jamen det er bare guddi, du”
  Ville helst have, at det bare var fint eller godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Ordet bae.. stop det! Nej seriøst stop det! Lige nu.. hver gang jeg hører/læser det er jeg lige ved at gakke helt ud og 🤢🤮 jeg kan ikke ha’ det! Skriv nu forhelved bare babe altså.. jeg forstår ikke det bae (bæ) og jeg kommer heller aldrig til det
  Rigtig dejlig aften ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Faktisk er bae en forkortelse af ‘before anyone else’ det er altså en person man ville vælge frem for alle andre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Ordet cancer, når man ikke snakker om sygdommen! Lige overhørt på den lokale busstation blandt nogle drenge, der snakkede om et spil og en figur der “var fucking cancer”, fordi den åbenbart var farlig eller stærk… stop stop stop!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Jeg har kun hørt nogle sige “ar det giver mig cancer det der” om noget der for eksempel er virkelig træls for eksempel hvis man har mange lektier så siger “ej hvor er det bare cancer” – og du har fuldstændig ret det skal uddø!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  At noget er “-agtigt” eller “-ish” må gerne forsvinde. Facebook som “ironi kan forekomme”, “godt brølt”, “I ved hvem I I er” og “så så man lige mig (hvad som helst)” må gerne holde pause i et par år eller ti 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja

   Ja! ”godt brølt” skal begraves NU, kan slet ikke være i mig selv når jeg ser det, det er så tåkrummende..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Pia At noget er “-agtigt” eller “-ish” må gerne forsvinde. Facebooksætninger som “ironi kan forekomme”, “godt brølt”, “I ved hvem I I er” og “så så man lige mig (hvad som helst)” må gerne holde pause i et par år eller ti 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  “Det er så fint” skal stoppe, haha! Det er virkelig blevet en ting. Og “nærområder” skal også stoppe 😅 Der er virkelig mange ord/sætninger, der gerne må uddø 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har selv nogle virkelig dumme jeg burde aflive, men jeg gider ikke rigtig lægge energi i, at lægge dem fra mig 😂
  Jeg bruger fx super duper rigtig meget. Jeg bruger generelt set fedt som understregning på noget godt – og tænker du nu at jeg var teenager i den første halvdel af 00’erne så har du helt ret. 🙈
  Og en jeg får pip af, som jeg ikke selv bruger er misbrug af ordet ik’ – “så var vi lige ude og gå ik. Altså i skoven ik. Jeg så sgu et egeren ik.

  Jeg få lyst til at skrige: jeg ved det jo ikke – jeg var ikke med!! 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  I København er de/I glade for: “det er så fint” og “s’n der”. Det er bare, s’n der, en lille smule ‘terende, ikk’.
  “Hov, jeg glemte at give dig en femmer i byttepenge”, “ej, det skal du ikke tænke på, det’ bare så fint *prinsesse-smil*”. Får sgu huller i tænderne af det, som man siger… og det skal jeg i øvrigt stoppe med at sige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Min bror bruger hele tiden “sååååådan” eller “sådan der” om ting, der går godt eller noget han synes er i orden eller bare er godt. Altså kommer jeg fx med noget at drikke, siger han det.. Manden er fyldt 30 (og pædagog!)
  Det dummeste er så, at han lærer spansk…. og nu siger han “Essoooooo” (“sådan” på spansk) i stedet for xD

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Super! Som i det er bare super eller alletiders, bruger det alt for meget 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Præcis” er et ord mine veninder og jeg bruger rigtigt meget, altså jeg mener RIGTIGT MEGET (!) og det ord må gerne blive mindre eller forsvinde 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Orv, jeg siger vist størstedelen af de ord der. Og jeg er pænt over 30! Især “Fråderen” får mine venner til at flygte.. Og træls er et godt ord. Jeg forsøger også at få det implementeret i det danske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg vil og har altid hadet udtrykket ‘LOL. Det skærer i mine ører, når folk bruger det. Jeg har aldrig brugt det selv, men Gud hvor er der mange som stadig siger det 😳 ‘læks’ en forkortelse for ‘lækker’ må også gerne uddø. Nej hvor er det slemt 😂 Hvis man har set ‘mean girls’ så bliver ‘læks’ også benyttet af en af pigerne, hvor hun også bliver bedt om at stoppe. Kunne ikke være mere enig 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Det første ord/vending jeg tænkte på der manglede er “sådan cirkus”.
  Nej, nej og nej. Den er så irriterende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • OMG, hvor er du øfferen. Swag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Spurgt! Svaret! Jeg aner ikke hvor det kommer fra, men mange børn her i området bruger det. Åbenbart er det lidt at svine hinanden til?
  1: “Jeg har fået en ny cykel”
  2:”Spurgt!” (=Jeg er da mega ligeglad)
  1:”Svaret!” (=Jeg er da bare mega ligeglad med at du er mega ligeglad)
  Og så er de uvenner.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er ingen bind der binder mig